Wimbledon 2011

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
gate

#651 Re: Wimbledon 2011

Post by gate »

Better Man wrote:Ono sto sam vidio kad sam dosao s posla mogu reci da je Tsonga odigrao kao pravi amater. Djokovicevo ponasanje nakon sto izgubi poen je stvarno papansko i ne vidim cemu nervoza i izljevi primitivizma radi izgubljenog poena kad imas veliku prednost i siguran mec.
:sax: :dance:
BiH-x

#652 Re: Wimbledon 2011

Post by BiH-x »

Better Man wrote:Ono sto sam vidio kad sam dosao s posla mogu reci da je Tsonga odigrao kao pravi amater. Djokovicevo ponasanje nakon sto izgubi poen je stvarno papansko i ne vidim cemu nervoza i izljevi primitivizma radi izgubljenog poena kad imas veliku prednost i siguran mec.
Papak je papak 8-)
Arma-Sarma

#653 Re: Wimbledon 2011

Post by Arma-Sarma »

vox-populi wrote: Prvi reket svijeta je pokazao zasto je najbolji na svijetu.
Uz dužno poštovanje to će morati pokazati prekosutra :D
Better Man

#654 Re: Wimbledon 2011

Post by Better Man »

bolton93 wrote:Po Beogradu gruva rafalna pucnjava!!!! :shock: Slavi se.. :D

Srbija ima najboljeg tenisera na planeti.

1)osvojen Dejvis Kup

2)osvojen GM

3)osvojena medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008

4)prvi teniser sveta

NOLE JE OD DANAS TENISKI BESMRTAN!
Morace on jos puno toga da napravi i osvoji ako zeli da stigne Nadala, Federera, Samprasa i druge velikane tenisa.
Arma-Sarma

#655 Re: Wimbledon 2011

Post by Arma-Sarma »

1)osvojen Dejvis Kup

2)osvojen GM

4)prvi teniser sveta

Jeste besmrtan TEK kad osvoji najveći turnir na svijetu.
Bodkin

#656 Re: Wimbledon 2011

Post by Bodkin »

BiH-x wrote:
Irvinovo stado wrote:Ti evidentno ne pratis tenis, nemoj se blamirati vise 8-)
:?

Za koga su navijali u mecu Djokovic - Federer prije mjesec dana? Ili Djokovic - Nadal jos prije toga? Ili Djokovic - Bagdatis? Ili Djokovic - Tomic? Ili sada Djokovic - Tsonga? Imas li oci i usi? :?
hahah ma ja ba niko srbe ne voli, reci fino sta mislis a ne da uvijas

djokovic fenomenalno odigrao danas i u ovom trenutku je zasluzeno broj 1
vox-populi

#657 Re: Wimbledon 2011

Post by vox-populi »

Arma-Sarma wrote:
Burazeru moj, znam da ti je tesko, ali bez obzira na prekosutra, od ponedeljka je Nole prvi reket svijeta, ergo trenutno najbolji na svijetu. Tako kazu sve statistike, a ti si slobodan covjek u slobodnom drustvu, pa mozes imati i svoje misljenje.
CSKA

#658 Re: Wimbledon 2011

Post by CSKA »

Mogu da ti puse Novace,Novace,Novace...... :dance: :dance: :dance: :razz:

Nedelja ce biti dan za infrakt,a mozda i ne mora.Kazem ako udje Marej u finale,na njega ce biti sav pritisak,dok ce Nole da igra rastereceno :thumbup: .
lester burnham

#659 Re: Wimbledon 2011

Post by lester burnham »

Arma-Sarma wrote:
radostan dan wrote:Pišem ti ovo dok mi suze vrcaju iz očiju dragi Sarma, hvala ti što si me poštedio nervoze i dileme hoće li Dijanin sin ikada biti br. 1.
Takođe želim podjeliti ovaj uspjeh sa tobom, jer si pokazao ovim nazovistručnjacima ko je maestro u prognozi i nepogrešiva hobotnica.
Bravo majstore :thumbup: ovo je i tvoja pobjeda.
:dance: :dance: :dance:

Ponosan sam na sebe i Novaka koji mi je uvijek bio uzdanica :D

Još stoji opklada da ću se gol slikati ispred Vječne vatre ako on sovoji Wimbledon :wink:
AUUUUUUUUUUUUUUU... hrabro buraz, hrabro... :thumbup:
gate

#660 Re: Wimbledon 2011

Post by gate »

Najkvalitetnija partija Novaka ove godine na Vimbldonu.Conga dobar ali mnogo lošiji nego li protiv Federera.
Konačno broj 1 a u finalu se nadam Rafi,da se ne sikiram :D
Better Man

#661 Re: Wimbledon 2011

Post by Better Man »

vox-populi wrote:Ja bih samo da izrazim apsolutno neiskreno saucesce svima onima koji su se nadali Noletovom ispadanju od Cunga-Lunge.

Prvi reket svijeta je pokazao zasto je najbolji na svijetu.
On nije najbolji na svijetu, vec je jedan od najboljih na svijetu. Vidjeli smo u Parizu kako ga je Federer nasamarao. Nije mi uopce jasno kako je Federer uspio izgubiti od Tsonge. Bolje bi on odigrao protiv Novaka nego Tsonga.
Last edited by Better Man on 01/07/2011 17:33, edited 1 time in total.
radostan dan

#662 Re: Wimbledon 2011

Post by radostan dan »

BiH-x wrote:
Papak je papak 8-)
:mrgreen: :mrgreen:
:sax:
ultima_palabra

#663 Re: Wimbledon 2011

Post by ultima_palabra »

Čestitke Novaku i njegovim fanovima koji su uz njega otkako je počeo pobjeđiv... pardon, oduvijek su sa njim :D Broj 1 nije bio u pitanju od onakvog početka sezone. Jo je imao previše kikseva da bi mogao dobiti ovako stabilnog Đokovića.

Nadam se da će ovo dodatno motivisati Rafu :)
Arma-Sarma

#664 Re: Wimbledon 2011

Post by Arma-Sarma »

vox-populi wrote:
Arma-Sarma wrote:
Burazeru moj, znam da ti je tesko, ali bez obzira na prekosutra, od ponedeljka je Nole prvi reket svijeta, ergo trenutno najbolji na svijetu. Tako kazu sve statistike, a ti si slobodan covjek u slobodnom drustvu, pa mozes imati i svoje misljenje.
Nije to moje mišljenje, da je Novak danas ispao, a Nadal osvojio Nadal bi i matematički bio najbolji u ovoj sezoni. Inače pravi broj 1 si tek ako završiš godinu kao prvi :wink:
bolton93

#665 Re: Wimbledon 2011

Post by bolton93 »

VIMBLDON: NOVAK PRVI NA SVETU!!!

To je to! Došao je i taj dan... Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona, a to znači i da će narednog ponedeljka postati 25. teniser na prvom mestu ATP liste! Bravo, Novače!

Image

Finale Vimbldona! Prvo mesto na ATP listi!

Novak Đoković novi je teniski kralj planete...

Najbolji srpski teniser svih vremena deklasirao je Žoa-Vilfreda Congu u polufinalu Vimbldona, duelu koji je imao dvostruki značaj. Nole se plasirao u prvo finale slavnog turnira u karijeri i automatski ostvario dečački san, zauzeo prvo mesto na ATP listi, bez obzira na to šta će svrgnuti lider Rafael Nadal uraditi u svom polufinalu protiv Endija Mareja.

Srbijo, raduj se, imaš najboljeg tenisera sveta!

U polufinalu 125. Vimbldona: Đoković - Conga 7:6 (7:4), 6:2, 6:7 (9:11), 6:3!

Beograđanin je imao priliku da ispiše istoriju u taj-brejku trećeg seta, ali je propustio dve meč lopte. No, to ga nije poljuljalo, pa je već u četvrtom setu, uz malu zadržku, završio posao.

PRVI SET

Naš as posle ranog gubitka servisa na startu meča i potom mnogo muka da povrati brejk, dobio je prvi set u taj-brejku!

Conga je odmah oduzeo servis Đokoviću i držao brejk prednosti do trenutka kada je servirao za set, a naš as u međuvremenu nije iskoristio šest brejk lopti! Ipak, kada je bilo najvažnije, pri rezultatu 4:5, Srbin je realizovao sedmu brejk loptu za 5:5.

Potom, asom koji je milimetarski dokačio liniju u taj-brejku došao je do 6:3 i iskoristio drugu set loptu za vođstvo u meču u kojem mu pobeda donosi...

...prvo mesto na ATP listi! Da, to saznanje sigurno je kočilo Novaka, ali samo do sredine prvog seta. Kada se izborio sa sećanjima na Pariz, gde je takođe igrao za Broj 1 na ATP listi i izgubio u polufinalu Rolan Garosa od Rodžera Federera, sve je došlo na svoje mesto, drugi nosilac je počistio 12.

Ali, na spektakularan način. Obojica su se više puta bacala po terenu, prljala belu opremu na zelenoj travi Centralnog terena na Ol-Ingland Klubu, pred očima celog sveta. Publika je bila u transu, pojedini poeni će se ponavljati i ponavljati.

DRUGI SET

Posle drame u prvom, san o kojem sanja od rođenja, postao je na korak bliže posle furioznog drugog seta, u kojem je Novak iskoristio pad samopouzdanja kod inača labilnog Conge. Odmah brejk za 2:0, pa potom novi za 5:1 i onda lagana egzekucija na svoj servis za 6:2.

Image

"Muhamed Ali" se protiv Rodžera Federera u četvrtfinalu izvukao iz "nokdauna" i gubitka prva dva seta. Da li će mu srpski "teškaš" pružiti izlaz iz grogi stanja? Odgovor je stigao posle retko viđene drame.

Ipak, hoće!

TREĆI SET

Đoković je u trećem setu prvi napravio brejk (2:0, 4:2), imao prednost do 4:3, kada je Conga došao do prvih brejk lopti (0:40) od startnog gema na meču i iskoristio drugu, za 4:4, a potom i servisom poveo 5:4. Počeo je Francuz da skače i bodri se, u prepoznatljivom stilu, a publika je tada većinom bila na njegovoj strani, tražeći dramu i četvrti, peti set... Ali, na Novakovoj strani bila je mirnoća i vera u sebe, jer je taj momak ove sezone, od januara meseca, doživeo samo jedan jedini poraz.

Suočen sa 4:5, Đoković je hladnokrvno odigrao na svoj servis i bez izgubljenog poena došao do 5:5, kako je pritisak prebacio preko mreže na stranu temperamentnog Francuza. A, Francuz nije znao šta će s tim pritiskom, pa je greškama, ali i uz nedostatak sreće na 15:30, izgubio servis i doveo Đokovića pred vrata raja.

Novak je u njih zakoračio, ali tek kroz taj-brejk, jer je izgubio naredni gem na svoj servis. PRITISAK!

U taj-brejku, 0:2 uz za Congu, 2:2 posle sjajnog riterna Đokovića, ali novi mini brejk Conge za 3:5 i odgovor Novaka tri puta zaredom - 6:5, za poen karijere, koji je Conga nekako dobio (6:6), a potom asom iz drugog servisa, došao do svoje set lopte i nade u potpuni preokret.

Congin forhend iz reterna na Novakov drugi servis otišao je u aut (7:7), što je bila dobra podloga za Đokovićev servis viner (8:7) i drugu loptu karijere. No...

...as Conge i servis viner - 8:9. A, onda ono što tenis čini magičnim sportom, drop šot Conge i Novakov drajv volej na spoljnu stranu linije. Nekoliko milimetara delilo je Francuza od seta, koji bi mu ego podigao na neslućene razmere (9:9).

Dve šanse da to, ipak, učini na svoj servis Conga je dobio posle novog mini brejka - 9:10 i učinio je - 9:11! Novak je morao dužim putem do slave...

Image

ČETVRTI SET

Ali, taj duži put, 24-godišnji Beograđanin potrudio se da pretvori u svojevrsnu prečicu - 3:0 i 5:2 bez preterane "frke" na svoj servis, posle čega je Conga nekim lucidnim potezima došao do 5:3 i doveo Đokovića u situaciju da drugi put u meču servira za pobedu. Nedugo zatim, usledio je definitivni kraj i početak zagrevanja za Nadala i Mareja - 6:3!

Bravo, Novače, teniski vladaru!
radostan dan

#666 Re: Wimbledon 2011

Post by radostan dan »

Arma-Sarma wrote:
Wooow :shock: :thumbup:

Hoćeš li da se pobratimimo, brate moj?
gate

#667 Re: Wimbledon 2011

Post by gate »

Better Man wrote:

1)osvojen Dejvis Kup

2)osvojen GM

4)prvi teniser sveta

Morace on jos puno toga da napravi i osvoji ako zeli da stigne Nadala, Federera, Samprasa i druge velikane tenisa.
Popij kakav apaurin,lakše će ti biti :dance:
bolton93

#668 Re: Wimbledon 2011

Post by bolton93 »

Ma jebeš finale, bitno da je konačno postao zvanično najbolji igarč sveta - to se čekalo!
radostan dan

#669 Re: Wimbledon 2011

Post by radostan dan »

Better Man wrote:
vox-populi wrote:Ja bih samo da izrazim apsolutno neiskreno saucesce svima onima koji su se nadali Noletovom ispadanju od Cunga-Lunge.

Prvi reket svijeta je pokazao zasto je najbolji na svijetu.
On nije najbolji na svijetu, vec je jedan od najboljih na svijetu.
...to nije radioaktivno, to je malo radioaktivno.... :mrgreen: :mrgreen:
Mustang1

#670 Re: Wimbledon 2011

Post by Mustang1 »

Pa covjece ofulao si prognozu ( kao i obicno ) sta hoces vise jebote :D Ja bi se pokrio jorganom i zaspo do US Opena :D
Arma-Sarma

#671 Re: Wimbledon 2011

Post by Arma-Sarma »

bolton93 wrote:Ma jebeš finale, bitno da je konačno postao zvanično najbolji igarč sveta - to se čekalo!
Mislim da bi Novak između broja 1 i Wimbledona birao ovo drugo. Na kraju karijere ga svi mogu pamtiti kao osvajača najvećeg turnira ili momka koji je bio 3 sedmice broj 1.
bosanska senzacija

#672 Re: Wimbledon 2011

Post by bosanska senzacija »

Meč je na momente bio odličan iako u većem dijelu dosadan jer Tsonga ni na trenutak nije dao naslutiti da može ugroziti Novaka. Apsolutno zaslužena pobjeda i prvo mjesto na ATP listi :thumbup:
Arma-Sarma

#673 Re: Wimbledon 2011

Post by Arma-Sarma »

Bubalo1 wrote:Pa covjece ofulao si prognozu ( kao i obicno ) sta hoces vise jebote :D Ja bi se pokrio jorganom i zaspo do US Opena :D
Jesam li ja ikad dao prognozu za koju su bookmakeri nudili ispod 2.50? :D Ikad? :D
bolton93

#674 Re: Wimbledon 2011

Post by bolton93 »

Beograd stoji - gleda Đokovića

Beograd -- Meč Novaka Đokovića i Francuza Žoa Vilfreda Conge u centru je pažnje Beograđana, koji na trgovima i u kafićima prate svaki poen srpskog tenisera na Vimbldonu.

Image

Kako javljaju čitaoci sajta B92, ista je situacija i u drugim gradovima Srbije.

Utisak je da je većina građana preokupirana dešavanjima na teniskom meču u Londonu.

Veliki broj navijača u Srbiji podržava Novaka Đokovića u, kako se ocenjuje, istorijskom pohodu na prvo mesto liste najboljih tenisera sveta.

Prolaznici koji su se slučajno zatekli na ulicama žure kućamai da ne bi propustili deo atraktivnog teniskog duela.

Starija gospođa s cegerom u prolazu konstatuje da je bilo "5:4 za Congu kada je kretala sa pijace".

"Žurim kući da odgledam meč do kraja", kaže ona.

Među navijačima koji sede po kafićima je i jedna Ruskinja sa sinom.

"Obožavam Novaka Đokovića. On je najbolji teniser na svetu", rekla je Anja Ivanovna.

I njen sin, petogodišnji Semjon, obučen u majicu sa srpskom zastavom i natpisom "Srbija", iz sve snage navija za Đokovića.

"Ajde, Nole", viče mališan u trenutku kada je Đoković iskoristio drugu set loptu i poveo sa 1:0 u setovima.
lester burnham

#675 Re: Wimbledon 2011

Post by lester burnham »

Bubalo1 wrote:Pa covjece ofulao si prognozu ( kao i obicno ) sta hoces vise jebote :D Ja bi se pokrio jorganom i zaspo do US Opena :D
ko je ovde fulio prognozu... ?
zar ima i Takih ?

... :mrgreen: 8-)
Locked