BiH-Albanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Pobjeda BiH
153
64%
Remi
39
16%
Pobjeda Albanije
46
19%

Total votes: 238

cyprus

#651 Re: BiH-Albanija

Post by cyprus »

I ja mislim da smo taktički najbolje igrali sa Bakom... Ipak, za tu njegovu ekipu najveće ograničenje je bio etnički ključ... Ali valjda se tad nije moglo drugačije
erni3

#652 Re: BiH-Albanija

Post by erni3 »

cyprus wrote:I ja mislim da smo taktički najbolje igrali sa Bakom... Ipak, za tu njegovu ekipu najveće ograničenje je bio etnički ključ... Ali valjda se tad nije moglo drugačije

Da, ali to bi moglo biti korisno u nekim situacijama. Napr, siguran sam, da je bilo na vrijeme, Corluka i kompanija bi bili u nasoj reprezentaciji.
lord blackadder

#653 Re: BiH-Albanija

Post by lord blackadder »

Da smo imali nekog playmakera od danasnjih kandidata, dobili bi Dance.

Grujic je obicna sirovina. Nije se mogao istaci u Sarajevu, kamoli..
Simply_Red

#654 Re: BiH-Albanija

Post by Simply_Red »

Sve je to lijepo i krasno, ali... Proslu utakmicu smo izgubili zbog katastrofalne igre igraca, koji k'o da nikad lopte vidjeli nisu. To je uvidio i sam trener i to je i rekao, da se u reprezentaciji nesto desava, naopako. A danas izadje clanak, dodje najoptuzeniji za sve, famozni Emir Spahic, kaze 2-3 gluposti iz kojih niko nista ne sazna, i onda povrh svega slika kako se grle on i Pape :x :x

Ja mogu biti i lud i glup ali ovo me neodoljivo podsjeca na svaki politicki dogadjaj u ovoj nasoj dragoj :bih:
A sta cemo i koga kriviti za izgubljena tri boda u Rumuniji? Hoce li se Dzeko i dalje prenemagati, a Emir Spahic, samoproklamovani kapiten siledzija iz svlacionica i dalje pustati lopte i golove?

Vi ste se sad zagrlili i poljubili pa odoste na mezu, a ti narode opet se lozi i pali i nadaj se. A boga dragog pitaj sta je uzrok a tek sta ce biti posljedica, i kakvi se tu dogovori sklapaju. Bila je reforma Saveza, malo morgen
Dead Man Walking

#655 Re: BiH-Albanija

Post by Dead Man Walking »

Pa mnogi su se vec primili, a selektor se iz vuka opet preobrazio u jagnje, i ubjedjen sam da nece biti vise od dvije promjene u sastavu. I nakon sto pobjedimo Albaniju debakl od Rumuna ce samo rijetki spominjati, iako smo im dozvolili da se vrate u zivot i vjerovatno se proguraju na drugo mjesto dok se mi budemo handrili s Bjelorusima. Rumuni imaju 3 izvjesne pobjede, a ne bi me iznenadilo da okrenu i Francuze koji su jos uvijek skloni kiksevima, i onda je nama u Parizu biti ili ne biti.
Nocty

#656 Re: BiH-Albanija

Post by Nocty »

bice napeto s albancima,kad se portugal i njemacka pate s njima sta ce BiH tek?

a susic je 60% kriv za poraz u rumuniji jer ako ne stavis taktiku kako treba sve pada,tj drzi jednu pobjednicku postavu sa leprsavom 4-4-2 taktikom dzeko i ibisevic moraju pocinjati uvjek,bilo kuci il u gostima,a on naso srat nesto s pet veznih ,danas sve osim pobjede treba rezultirati u njegovom otkazu i gotova prica,nema zajebancije...
samko1974

#657 Re: BiH-Albanija

Post by samko1974 »

Edin H. wrote:
omega3 wrote:Ko ce prenositi utakmicu?
BHT1 :oops:

Znaci dijasporo vozdra :skoljka: , posto oni nisu platili, nema ih vise na satelitu, iako si platio/la za njihovu karticu :bih:

treb se malo bolje inforimisati ili je za tebe dijaspora samo evropa.Evo ja u USA imam sve bh kanale i to duplane kanale glavne nase BHT, FTV,Hayat,OBN,TV1 imam ih po dva jedan ide uzivo isti prohgram kao sto se u onom momentu prikazuje u matici BiH i drugi koji prikazuje program 6 sati kasnije (prilagodjeno americkom vremenu).Tako da ja prvo kad dodjem sa posla ranije , gledam uzivo od 1 sat popodne po mom vremenu i onda rahat u miru da sve opet izanalizram pogledam i u 7 sati predvece.Ovo sam ti malkice opsirnije pojasnio samo da znas da nije za sve u dijaspori vozdra, neki gledaju isto sve sto i u BiH gledaju. :)
luckylaka

#658 Re: BiH-Albanija

Post by luckylaka »

samko1974 wrote:
Edin H. wrote:
omega3 wrote:Ko ce prenositi utakmicu?
BHT1 :oops:

Znaci dijasporo vozdra :skoljka: , posto oni nisu platili, nema ih vise na satelitu, iako si platio/la za njihovu karticu :bih:

treb se malo bolje inforimisati ili je za tebe dijaspora samo evropa.Evo ja u USA imam sve bh kanale i to duplane kanale glavne nase BHT, FTV,Hayat,OBN,TV1 imam ih po dva jedan ide uzivo isti prohgram kao sto se u onom momentu prikazuje u matici BiH i drugi koji prikazuje program 6 sati kasnije (prilagodjeno americkom vremenu).Tako da ja prvo kad dodjem sa posla ranije , gledam uzivo od 1 sat popodne po mom vremenu i onda rahat u miru da sve opet izanalizram pogledam i u 7 sati predvece.Ovo sam ti malkice opsirnije pojasnio samo da znas da nije za sve u dijaspori vozdra, neki gledaju isto sve sto i u BiH gledaju. :)
Jest off al ko ga.Mi u USA imamo Bht i kad oni nemaju programa :-) Jest boga mi tako je.Oni i ne znaju da ih mi gledamo kad oni spavaju.A boga mi imamo i Alfu,Otv,Slon,101,Hema,Jata i to sve po dva puta.Kad sve saberes nemamo nista al uglavnom uvijek imamo kanal za reprezentaciju.A rezultat sutra(danas)Valjda nece biti na guzove
brad90
Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA

#659 Re: BiH-Albanija

Post by brad90 »

Pokazace vama PAPE veceras ko je trener, satrat cemo ihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
ramiral

#660 Re: BiH-Albanija

Post by ramiral »

Kad neko spomenu Kerkeza sjećate li se tekme protiv Španije u Zenici 1:1 kako je odigrao kad smo ih ubili igrom, trkom, zalaganjem i borbenošću.. Bio sam ponosan tu večer što sam navijač Bosančero, nismo pobijedili ali onolika želja, kohezija, igra i odnos prema državnom grbu je bio fascinantan... Suze da poteknu... hajdemo igrati kao i tada majka mu stara nije to toliko nemoguće, potjeraj ih Safete, trzni ih....

Pobijediti ćemo večeras ako BOG da...
:bih: :bih: :bih:
madFlava

#661 Re: BiH-Albanija

Post by madFlava »

Mogući sastav: Hasagić, Mujdža, Lulić, Spahić, Mravac, Rahimić, Pjanić, Misimović, Medunjanin (Maletić), Džeko, Ibišević

sa sportsporta ;) :cry:

da citiram papeta : " bice promjena" :run: :run:
Pitarrr82

#662 Re: BiH-Albanija

Post by Pitarrr82 »

Nista, da ih oderemo veceras onda :D!

Ako odbrana bude na nivou ne vjerujem da nam mogu zabiti iz igre...
denimb

#663 Re: BiH-Albanija

Post by denimb »

madFlava wrote:Mogući sastav: Hasagić, Mujdža, Lulić, Spahić, Mravac, Rahimić, Pjanić, Misimović, Medunjanin (Maletić), Džeko, Ibišević

Ovo je strasno, iskreno ni sam se nisam nadao ovako radikalnim promjenama :shock: :oops:
guoanbu

#664 Re: BiH-Albanija

Post by guoanbu »

denimb wrote:
madFlava wrote:Mogući sastav: Hasagić, Mujdža, Lulić, Spahić, Mravac, Rahimić, Pjanić, Misimović, Medunjanin (Maletić), Džeko, Ibišević

Ovo je strasno, iskreno ni sam se nisam nadao ovako radikalnim promjenama :shock: :oops:
I ovo je dovoljno za Albaniju.kakva Albanija i qrac.2 ili 3:0
Problem će biti sa Bjelorusima,i to veliki.Pogotovo tamo
Stari

#665 Re: BiH-Albanija

Post by Stari »

BegA_ wrote:
smoki_choko wrote:
Stari wrote:Jednom u 15 godina ja se prepustim emocijama ... i poptuno van svog umjerenog tona ...pokusam barem jednom u zivotu zvucati optimisticno ....kad ono tamo ...frajeri nam smjeste 3-icu i k tome precku , fulan penal i ponisten gol ... necu vise evo kunem se svim i svacim ...mislim necu vise biti (pretjerano) optimistican - ni najmanje.

Razguzice nas albanezi sutra ko da gledam ...bice to patnja ko na golom otoku gledati.... mozda nako na guzove izvucemo nerjeseno (ako sudija bude onaj isti svedjanin sto gleda kako ko aut izvodi) ... tu i tamo mozda predjemo centar igralista ...vrlo sporadicno ...najcesce u slucaju pogresnog dodavanja sa protivnicke strane. Dakle ...nemamo mi sta traziti ....da nas UEFA vec od ranije nije uzela pod prismotru - mogli smo komotno predloziti da se utakmica registruje sluzbenim rezultatom (0:3) - ali ne smijemo se sad jos sa UEFO-m zajebavati ...jedva su nas uopste pustili da igramo.

Ovo za pocetak :D

PS. imal ko kakav link za sutra ... ? :D
hajd stari ne seeeeee drami :D
sutra u ovo vrijeme cemo da analiziramo golove iz prvog poluvremena i da se divimo igri i novoj pobijedi :thumbup: :bih:
Tako je smoki! :thumbup: :thumbup: :bih:
Analiziracemo mi ...samo da nebude ono...Prekazi prema Murichi - Lapashtica do Vokri ...i dragi gledateljke... ofsajd. :D

Nego dajte momci moji lijepi i fini ...prikacite kakav link za veceras ... please please please.
Pitarrr82

#666 Re: BiH-Albanija

Post by Pitarrr82 »

nihoniho

#667 Re: BiH-Albanija

Post by nihoniho »

denimb wrote:

e ovo je sad' potpuno druga prica. treba ponekad naprqaviti radikalne rezove. to moze covjek sa vizijom i mudima.......bravo pape......
mikogoago

#668 Re: BiH-Albanija

Post by mikogoago »

Evo @stari probaj ovdje na ovom linku http://www.livesoccertv.com/ uvijek budu tekme i u pravilu ja sam do sada gledao bezproblema i bez zaledjivanja slike. :thumbup:
damirdamic

#669 Re: BiH-Albanija

Post by damirdamic »

LJUDI MOJI ne znam ja nisam svjetski strucnjak ali mislim da se je Pape odrekao puno vrijednih igraca/odnosno poziva ih samo na prijateljske utakmice i sl

On je sam sebi skratio klupu

evo samo procitajte sljedeca imena:

1.Papac
2.Salihamidzic
3.Supić
4.Nadarević
5.Muratović
6.Vladavić
7.Škoro
8.Kerla
9.Dzakmić
10.Bekrić
11.Zec
12.Jahić

Znam da su neki malo stari,neki su malo van forme ali ljudi moji ni ovih 17-18 sto ih vucara nisu nista bolji vjerujte mi.

Prelako se odrekao nekih dobrih igraca a ukovo je je u zvijezde debile poput Dzeke,Ibrcicica a o Mravcu da ne govorim

Mravac je katastroafaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Pitarrr82

#670 Re: BiH-Albanija

Post by Pitarrr82 »

damirdamic wrote:LJUDI MOJI ne znam ja nisam svjetski strucnjak ali mislim da se je Pape odrekao puno vrijednih igraca/odnosno poziva ih samo na prijateljske utakmice i sl

1.Papac
2.Salihamidzic
3.Supić
4.Nadarević
5.Muratović
6.Vladavić
7.Škoro
8.Kerla
9.Dzakmić
10.Bekrić
11.Zec
12.Jahić

Znam da su neki malo stari,neki su malo van forme ali ljudi moji ni ovih 17-18 sto ih vucara nisu nista bolji vjerujte mi.

Prelako se odrekao nekih dobrih igraca a ukovo je je u zvijezde debile poput Dzeke,Ibrcicica a o Mravcu da ne govorim

Salihamidzica sam gotivio oduvijek i dok su ga svi pljuvali ali vec je u godinama i ne igra redovno, od Supica imamo i boljeg golmana, Zeca su pratile povrede, Vladavic nije igrao, kao pitar znam da Skoro i Dzakmic nisu standardni, Muratovic se sam povukao ako se ne varam a i vec je u godinama imamo igraca na tim pozicijama dosta mladjih a nisu u reprezentaciji...
damirdamic

#671 Re: BiH-Albanija

Post by damirdamic »

Pitarrr82 wrote:
damirdamic wrote:LJUDI MOJI ne znam ja nisam svjetski strucnjak ali mislim da se je Pape odrekao puno vrijednih igraca/odnosno poziva ih samo na prijateljske utakmice i sl

1.Papac
2.Salihamidzic
3.Supić
4.Nadarević
5.Muratović
6.Vladavić
7.Škoro
8.Kerla
9.Dzakmić
10.Bekrić
11.Zec
12.Jahić

Salihamidzica sam gotivio oduvijek i dok su ga svi pljuvali ali vec je u godinama i ne igra redovno, od Supica imamo i boljeg golmana, Zeca su pratile povrede, Vladavic nije igrao, kao pitar znam da Skoro i Dzakmic nisu standardni, Muratovic se sam povukao ako se ne varam a i vec je u godinama imamo igraca na tim pozicijama dosta mladjih a nisu u reprezentaciji...
znam druze ima i ovde propalih asova ali nadarevic i jahic su nam iznijeli odbranu sa Ćirom u proslim kvalifikacijama....Pape gura onog invalida Mravca a Bešić mu sjedi na klupi,Bekrica nije nikad pozvo a Muratovica je on otjerao,Dzakmic je meni jako dobar iako sam Manijak :-) , Kerla takođe,ja dugo nisam vidio nekog da se bori tako kao on....
damirdamic

#672 Re: BiH-Albanija

Post by damirdamic »

Naša reprezentacija sutra će na Bilinom Polju odigrati šestu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Albanije, a prema pisanju tamošnjih medija poznato je jedanaest igrača koji će se suprotstaviti izabranicima Safeta Sušića.
Utakmica koja će se odigrati u Zenici mogla bi biti odlučujuća za obje reprezentacije. Prema pisanju albanskih medija Josip Kuže se već odlučio za prvih jedanaest koji će istrčati na teren Bilinog Polja.

Kada Albanci budu napadali igrat će u formaciji 4-4-2. U tom slučaju odbranu će činiti Dallku, Cana, Curri, Vangjeli; dok će u vezi igrati Skela, Bulku, Lala, Agolli; a u napadu će biti Bogdani i Salihi.

Kuže ima već pripremljenu taktiku i u slučaju da se albanci budu branili, a to je 4-5-1. U tom slučaju samo će Bogdani ostati u napadu, dok će Salihi biti prekomandovan u vezni red.

Hamdi Salihi, jedan od najboljih igrača albanskon nacionalnog tima, bio je povrijeđen zbog čega je njegov nastup doveden u pitanje. Ipak, izgleda da je liječnički tim albanske reprezentacije osposobio napadača Rapida za susret u Zenici.
Obuca9

#673 Re: BiH-Albanija

Post by Obuca9 »

damirdamic wrote:1.Papac
2.Salihamidzic
3.Supić
4.Nadarević
5.Muratović
6.Vladavić
7.Škoro
8.Kerla
9.Dzakmić
10.Bekrić
11.Zec
12.Jahić
Ja reko sad ce nabrojati neka konkretna imena, kad on od 12 imena, nabrojao tri da valja...

Papac - neće da igra, nije ga se Pape odrekao
Salihamidžić - nije ga se Pape odigrao, nego frajer nema bh. državljanstvo ne može igrati sve i da hoće
Supić - je li taj lik uopste i branio nakon one tekmeu Zenici, makar i za raju u ulici?
Nadarević - Nadar ima i mora imati mjesta u ovoj repci. Njegov je grijeh uz laprdanje po novinama i onaj neodlazak u Atlantu. Šteta.
Muratović - On je vjerovatno otpisan zbog godina. Ionako su ga svi pljuvali dok je igrao, sad svi plačete za njim. Ja sam davno govorio da ga se nije trebalo otpisati, ali realno pitanje je koliko on moze. Nešto slično ko Rahimić, džaba mu znanje, kad nema kuveta.
Vladavić - Jel' se zajebaješ? Pa taj lik je bez kluba već pola godine.
Škoro - Najdraži igrač na ovom spisku, ali hajmo biti realni...
Kerla - Kakav ba Kerla... Ima bar pet boljih stopera od njega koji nisu u reprezentaciji.
Dzakmić - Još jedan drag igrač, ali ne znam u kakvoj je formi nakon odlaska u Koreju, tako da ne bih nista procjenjivao.
Bekrić - Igrača njegovog kalibra imamo na bacanje. Uostalom, ne mislim da je išta kvalitetniji od Štilića i Ibričića. O Pjaniću i Miksetu da i ne govorim.
Zec - Nije otpisan, ako se ne varam njega povrede handre.
Jahić - Drugi igrač na ovom spisku, uz Nadara, koji zaslužuje biti u repci. Ako ništa prije mrtvog Mravca.

I daj iduci put se uozbilji prije ovakvih i slicnih "analiza" svega ti.
Hodidid

#674 Re: BiH-Albanija

Post by Hodidid »

Sta bi sa Berberovicem na desnom boku? Nije savrsen ali je bar imao brzinu znao predriblati igraca i proci po boku. A znao je ubosti i dobar centarsut. Ja nesto ne vidim da mi imamo boljeg desnog beka bar kad su ofanzivni izleti u pitanju.A o defanzivnim zadatcima ne bih da drobim iako objektivno ne vidim ni drugi da su puno bolji.

Moracemo im utrpati bar jedan gol u prvom poluvremenu inace ce nam uci voda u usi i onda poznajuci nas mentaliet bice halali Huso materi ko da gledam. Abatrosi ce igrati na kontru tako da ne smijemo ostavljati previse prostora za dubinske pasove. To je zadatak vezne linije, presing igra na albanskoj polovini terena.
Cana ce jesti travu ako treba da zaustavi nas napadacki red. Iskoristiti sansu i isprovocirati ga da na napravi bar zuti u prvom poluvremenu. Bice oprezniji i otvorice se prostor u boxu za nesto konkretnije.
Pitarrr82

#675 Re: BiH-Albanija

Post by Pitarrr82 »

hz__semir wrote:
damirdamic wrote:1.Papac
2.Salihamidzic
3.Supić
4.Nadarević
5.Muratović
6.Vladavić
7.Škoro
8.Kerla
9.Dzakmić
10.Bekrić
11.Zec
12.Jahić
Ja reko sad ce nabrojati neka konkretna imena, kad on od 12 imena, nabrojao tri da valja...

Papac - neće da igra, nije ga se Pape odrekao
Salihamidžić - nije ga se Pape odigrao, nego frajer nema bh. državljanstvo ne može igrati sve i da hoće
Supić - je li taj lik uopste i branio nakon one tekmeu Zenici, makar i za raju u ulici?
Nadarević - Nadar ima i mora imati mjesta u ovoj repci. Njegov je grijeh uz laprdanje po novinama i onaj neodlazak u Atlantu. Šteta.
Muratović - On je vjerovatno otpisan zbog godina. Ionako su ga svi pljuvali dok je igrao, sad svi plačete za njim. Ja sam davno govorio da ga se nije trebalo otpisati, ali realno pitanje je koliko on moze. Nešto slično ko Rahimić, džaba mu znanje, kad nema kuveta.
Vladavić - Jel' se zajebaješ? Pa taj lik je bez kluba već pola godine.
Škoro - Najdraži igrač na ovom spisku, ali hajmo biti realni...
Kerla - Kakav ba Kerla... Ima bar pet boljih stopera od njega koji nisu u reprezentaciji.
Dzakmić - Još jedan drag igrač, ali ne znam u kakvoj je formi nakon odlaska u Koreju, tako da ne bih nista procjenjivao.
Bekrić - Igrača njegovog kalibra imamo na bacanje. Uostalom, ne mislim da je išta kvalitetniji od Štilića i Ibričića. O Pjaniću i Miksetu da i ne govorim.
Zec - Nije otpisan, ako se ne varam njega povrede handre.
Jahić - Drugi igrač na ovom spisku, uz Nadara, koji zaslužuje biti u repci. Ako ništa prije mrtvog Mravca.

I daj iduci put se uozbilji prije ovakvih i slicnih "analiza" svega ti.

Dzakmic je odigrao dvije, tri tekme a ekipa mu je bas down, mislim da su trenutno zadnji na tabeli bez njega...
Locked