Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ganjeta

#651 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

Begović se ne postavlja dobro?! Ok, ne postavlja baš najbolje, ali živi zid shvati nije skočio ni centa, da je samo skočio 10. cm drugi gol iz slobodnjaka nebi primili, ali jok lakše je reći Begu na dušu.
jeza u ledja

#653 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Janjicar wrote: ali ako malo prokontamo...??
....onda skontamo da je u stvari jedini pravi krivac Ronaldo i uopste Portugal.
ultima_palabra

#654 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

ganjeta wrote:Begović se ne postavlja dobro?! Ok, ne postavlja baš najbolje, ali živi zid shvati nije skočio ni centa, da je samo skočio 10. cm drugi gol iz slobodnjaka nebi primili, ali jok lakše je reći Begu na dušu.
To.

Prvi gol ima dosta njegove krivice, ali i sudija je perfidno odmakao živi zid na 11-12 metara... za Cristiana je takva situacija kao penal :roll:
sinuhe

#655 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sinuhe »

Los djak kad ne uradi zadacu prije roka pocne paniciti. Evo treci put se ide na popravni.
jeza u ledja

#656 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

ganjeta wrote:Begović se ne postavlja dobro?! Ok, ne postavlja baš najbolje, ali živi zid shvati nije skočio ni centa, da je samo skočio 10. cm drugi gol iz slobodnjaka nebi primili, ali jok lakše je reći Begu na dušu.
Pa jest, lakse je. Ja ga ne volim pa zato. :D

Mislim ono... :-)

Je li hoces da kazes da lopta nije mogla prekociti s lakocom bilo koji zivi zid i opet zavrsiti na mjestu gdje je zavrsila??

Sve sto je trebalo Veloso da uradi je da preskoci zivi zid i pogodi okvir gola - i bio bi gol. To je ono sto govorim.
Janjicar

#657 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Janjicar »

jeza u ledja wrote:
Janjicar wrote: ali ako malo prokontamo...??
....onda skontamo da je u stvari jedini pravi krivac Ronaldo i uopste Portugal.

:bih: :bih: :bih: :bih:

Acheron

#658 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Acheron »

jeza u ledja wrote:
Acheron wrote: Sta je jasno? Da smo se kod 4-2 predali i cuvali obraz? Sta je bilo kod 3-1, prije Lulicevog crvenog?
Ne kontam?
Lulic je dobio crveni kad smo primili treci gol. Nije moglo biti nista izmedju toga.

A prije toga proslo je samo 10 minuta igre u drugom. Kao sto rekoh, Susic je cekao mozda zadnjih pola sata da ubaci Ibisevica. Logican potez kada gubis samo gol razlike i kada jos imas potrebu da se branis.
Nema on sta cekat, razbijaju nas na terenu, on zaledjen na klupi. Htio je ubaciti Ibisevica kod 2-0, zasto onda nije usao kod 3-1 ili 4-2? (na stranu igrac manje, svakao je bilo jos 'igraca manje' koji nisu kurcem mrdnuli u vezi) Zar nije mogao pretumbati taktiku i baciti sve u napad kao Lippi protiv Svaba 2006? I Mancini je nedavno zamjenio Dzeku u 55-oj. Ako ne ide, nema se sta cekat.
Ti govoris o napadu, ja govorim o odbrani. U tome je mozda i problem.
Imali smo rupu u sredini, u toj rupi jeste tacno Medunjanin i Pjanic se nisu vidjeli. Govorim o odbrani. E kada imas toliku rupu, plasis se da izvadis bilo kojeg igraca iz te rupe, jer ces onda imati jos vecu rupu. Mozes jedino zamjeniti njega sa igracem na istoj poziciji.
Sto se tice ofanzive, jeste, pomoglo bi da imamo jos jednog napadaca jer onda njihova linija ne bi mogla stajati toliko visoko, te bi pravili veci pritisak na njih. Medjutim, mi smo i dalje bili u fazi kontrole naseg gola, a ne ofanzive.
Smjesno je pominjati da je Medunjanin ili Pjanic (ili Misimovic) popunjavao ikakvu rupu, pa ih ne smijemo dirati da ne ode sve u helac. Oni su nama organizovali vaterpolo napade; igrali viktoriju. Mi kad imamo jos jednog spica, otvara se vise mogucnosti za kombinatoriku (nego kad svi u liniji nepomicno stoje, potpuno markirani) kao i za drzanje lopti. Jer svaka 'nicija lopta' je bila njihova. Dzeko se ugusio medju portugalskim dresovima. Jedan nas napadac bi olabavio obruc portugalaca, zbog vec pominjane njihove def. zadace.

Zar nam ne treba igrac koji grize, igrac Olicevog kalibra? Mogli smo casno izginut, pa neka bude 7-4.
Peti gol se brani cak i lakse od prvog.
Begovic me strasno negativno iznenadio jer nisam znao da jos nije zreo golman.
Ne brani se ono. Opet ponavljam. Slican je i Misimovic nedavno dao, s tim da je ova lopta jos silovitije isla. Kad je Salihovic zabio Dortmundu s 35 m., njihov trener je rekao da se ono 'ne brani', kamoli na ove kratke distance braniti silovit i precizan sut.
ganjeta

#659 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

jeza u ledja wrote:

Je li hoces da kazes da lopta nije mogla prekociti s lakocom bilo koji zivi zid i opet zavrsiti na mjestu gdje je zavrsila??

Sve sto je trebalo Veloso da uradi je da preskoci zivi zid i pogodi okvir gola - i bio bi gol. To je ono sto govorim.

Ne pričamo o bilo kojem šutu, nego o Velosovom za 5-2, ja samo govorim da živi zid snosi krivicu koliko i Beg, udarac je bio strašan, loša reakcija živog zida je bila ključna.
nemam_ideje

#660 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nemam_ideje »

jeza u ledja wrote:
Pitas se sta je promjenio na poluvremenu?

Evo ti ovdje pa citaj:
http://kroznoge.com/?p=387

Pise ovako:
"Početak drugog poluvremena donio je najveći preokret jedne ekipe u pozicijama u utakmicama koje je ZonalMarking.net analizirao od svog postojanja. "

Image
Ništa se nije desilo na poluvremenu. Isti igrači, druge pozicije. Nisi puno postigao s tim. To je isto kao da uzmeš golfa dvojku, staviš mu lajsne, spojlere, halogenke, zatamniš mu stakla i ubaciš novo sjedište. To nije drugo vozilo. I dalje je golf dvojka.

Previše smo doživjeli BLAMAŽA za vrijeme Sušića. Igrali smo i prije sa velikim ekipama pa nam se nisu dešavale blamaže u takvom broju. Francuska, Rumunija, Portugal x 2. A ekipa je sigurno najjača od kako postojimo ako gledamo sve linije. Pričao sam prije, pričam i sada. Sušić je diletant. Problem je što nemamo para za boljeg trenera. Sjest i plakat.
Sasvim_Obican

#661 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sasvim_Obican »

Zanimljiv tekst
Narod smo koji pobjede, a naročito poraze doživljava intenzivno. Narod smo kojem za ogromnu sreću treba malo, a za očaj, tugu i jad još puno, puno manje. I unatoč svemu, čini mi se, da ne postoji narod na planeti Zemaljskoj koji lakše, brže i dinamičnije one koje su do samo prije par sati kovali u zvijezde tepajući im raznim slatkastim nadimcima, pri prvom porazu, bace u blato, popljuju, dobro iscipelare. Možda zaboravljamo da za naša često preglomazna očekivanja nisu krivi ni Džeko, ni Papac, ni Sušić, već mi sami.

Stvari izgledaju ovako : Reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz u utakmici baraža protiv Portugala. Pa šta ?! Ni prva, ni zadnja reprezentacija koja je u odlučujućem momentu pokleknula pred pritiskom. Ni prva, ni zadnja utakmica naše reprezentacije poslije koje ćemo se osjećati kao da je cijela motorizovana brigada prešla preko nas u nekoliko navrata. No, ono što nas karakteriše, što nas izdvaja između desetaka drugih fudbalskih selekcija koje gube, pobjeđuju, vedre i oblače malim zemljama trećeg svijeta, svakako je naš šugavi mentalitet kojim „Zmajeve“ nakon samo jednog poraza pretvaramo u nacionalne izdajnike, guštere, majmune, idiote, lopove, trgovce bijelim, ako ne i crnim robljem i svašta nešto što niko, a pogotovo ne ti momci, nije zaslužio. Pored te „navike“ skloni smo i pametovanju, mudrovanju, osmišljavanju taktika i izvođenju izmjena. Sve naravno, nakon utakmice. Čitajući komentare na forumima i u razgovoru s ljudima shvatio sam da bi tog Papeta ( ako mu je to uopće pravo ime ), onog nižerazrednog kloca Džeku i ostatak bh. boranije trebalo katapultirati na Saturn i na sve čelne funkcije u reprezentaciji i stručnom štabu instalirati naše internet mudrovane. Jer oni, ipak, znaju bolje. To što iza većine komentara stoje osobe koje od lopte bježe kao od boginja, ne bi trebalo predstavljati veću smetnju.

Shvatio sam jednu stvar : Naši reprezentativci zaslužuju puno bolju zemlju koju će predstavljati. Oni zaslužuju zemlju u kojoj će se, konačno, ispunjavati ona gorljiva- „S Bosnom tugujem, s Bosnom se radujem“. Zaslužuju neku zemlju u kojoj pljuvatori po službenoj dužnosti neće jedva čekati poraz da krenu u svoju veliku misiju. Ovi igrači zaslužuju zemlju u kojoj persone poput Milorada Dodika mogu pregovarati jedino o dinamici zatvorskih posjeta, a ne o formiranju državne vlasti. Zaslužuju zemlju u kojoj glavno pitanja neće biti – „Za koga više navijate : BiH ili neku drugu zemlju ?“. Saša Papac zaslužuje zemlju koja će znati cijeniti njegovu žrtvu ogledanu u činjenici da ga tjeraju iz hotela jer igra za BiH. Zaslužuju i Ibišević,Pjanić i Begović zemlju u kojoj mogućnost da ih bodri njihovo rodno Podrinje i Hercegovina neće biti samo pusta želja i daleki san. Možda je patetično, ali ja vjerujem da je istina, ma kako teška i bolna bila. A bolna je ta istina jer smo prizemljeni po ko zna koji put kad smo, poput male djece, širili ruke da dohvatimo ono što toliko želimo i za čim toliko gorimo. Prizemljila nas je bolja, jača, kompletnija ekipa koja je, po svemu prikazanom, zaslužila čekiranja karte za Poljsku i Ukrajinu. I vukli smo, otimali se, tješili i nadali se, ali je Portugal definitivno pokazao više. Možda premalo za onako visok rezultat, ali shvatimo to kao još jednu sportsku tragediju kojih nam ionako ne manjka.

Nama ostaje čestitati ovim momcima na svim radostima ovih kvalifikacija. Stisnuti ruku Safetu Sušiću i zamoliti ga da ne napusti kormilo ekipe koja konačno izgleda kao ozbiljan fudbalski tim. Ostaje nam žaliti za onih 12 minuta u Parizu, za onim penalom nad kojim je i komentator francuske televizije Bixente Lizarazu zakukao sa onim slavnim – „O-la-la“. Ostaje nam žal zbog činjenice da je Craig Thompson vidio ono što je vidio samo on, a Emir Spahić nije poslao loptu do Andore. Ostaje nam žal i ponos što imamo reprezentaciju nad kojom je, prije izvlačenja parova baraža, strepila svaka ekipa. UEFA sad može odahnuti – svi nositelji su prošli, neki tamo Crnogorci, Bosanci i Estonci ostaju daleko od svjetla evropskog šampionata. Ostaje nam čekati i nadati se da će, unatoč onom kukavnju koji pored vlastite, navija za hrvatsku, tursku ili srbijansku reprezentaciju, proraditi onaj čuveni bosanski inat, a mali i često nezahvalni narod konačno shvatiti kakvu vrijednost ima.

( ne znam smijem li linkati ili potpisati portal :skoljka: )
:bih: :bih:
skenderija04

#662 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:

Evo ti ovdje pa citaj:

Pise ovako:
"Početak drugog poluvremena donio je najveći preokret jedne ekipe u pozicijama u utakmicama koje je ZonalMarking.net analizirao od svog postojanja. "

Image
Ovo me je zabezeknulo... vjerovatno kad gledaš utakmicu navijački ne možeš vidjeti neke stvari. Primijetio sam da je Zahirović prešao na zadnjeg veznog i Papac na stopera... ovo ostalo nisam vidio.

Objektivno mi nemamo igrače da pariramo ovako raspoloženom Portugalu... da imamo tri veznjaka od kojih svaki ima trku Zahirovića, pozicioniranje Rahimića i kreativnost Misimovića tek bismo onda mogli da iskoristimo rupe u odbrani Portugala koje definitivno postoje.

Pape je glumio alhemičara, ali ne ide... pogotovo kad Begović zaboravi osnove postavljanja kod slobodnjaka, živi zid zaboravi skočiti, a Lulić, Spahić i Džeko zaborave da imaju posla sa sudijom psihopatom :roll: U takvoj situaciji selektor postaje samo nijemi posmatrač.
Procitao sam ovo i mislim da je analiticar pretjerao u ocjeni taktike jer za tako nesto objektivno nije bilo vremena. Pokusao je Pape da pojaca srednji red i time dobije na izlazu lopte i da uveze Dzeku sa sredinom terena. U prvom poluvremenu je prostor izmedju Dzeke i prvog covjeka iza njega znao biti i po 20 metara. Da bi izbjegao one glupe i nekorisne situacije gdje Dzeko dolazi na centar po loptu, pokusao je da pomjeri Medunjanina naprijed a da pozadi igra sa tri covjeka Papac-Spahic -jahic. E sad, vidjeli smo sta se dogadja kad ta zadnja linija bude uhvacena na 35 metara od gola. Kontra i dovidjenja. Mislim da je osam minuta malo da bi ovaj inace odlican analiticar dao ovakve ocjene. Treci gol je pao u 53-oj minuti. Gadan tajming prvog i treceg gola. Razbije ti sistem na samom pocetku. A jos i iskljucenje.......
Dupli_skalp

#663 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dupli_skalp »

jeza u ledja wrote:Evo ti ovdje pa citaj:

Pise ovako:

Image
ovo treba papetu poslati, možda neke stvari i nauči...
LSD

#664 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:

Ma nemoj :lol: :lol:
Pa eto pogledaj na 09:04 pa reci jel to baš tako "sve što treba Veloso da uradi je da preskoci živi zid i pogodi okvir gola i to je gol" hahahahha....sve i da jest tako, gdje ti vidiš tu krivicu Begovića :shock: to je pravo pitanje.
Šta je covjek pogrešno uradio :? pogledaj pažljivo citavu situaciju od 09:00 pa nadalje , pa onda odgovori.

Last edited by LSD on 16/11/2011 21:06, edited 1 time in total.
Acheron

#665 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Acheron »

nemam_ideje wrote:
jeza u ledja wrote:

Evo ti ovdje pa citaj:

Pise ovako:

Image
Ništa se nije desilo na poluvremenu. Isti igrači, druge pozicije. Nisi puno postigao s tim. To je isto kao da uzmeš golfa dvojku, staviš mu lajsne, spojlere, halogenke, zatamniš mu stakla i ubaciš novo sjedište. To nije drugo vozilo. I dalje je golf dvojka.

Previše smo doživjeli BLAMAŽA za vrijeme Sušića. Igrali smo i prije sa velikim ekipama pa nam se nisu dešavale blamaže u takvom broju. Francuska, Rumunija, Portugal x 2. A ekipa je sigurno najjača od kako postojimo ako gledamo sve linije. Pričao sam prije, pričam i sada. Sušić je diletant. Problem je što nemamo para za boljeg trenera. Sjest i plakat.
:thumbup:

On je, vidno, tumbao sastav..ali ispravljao svoj zajeb. Papac je mozda trebao startat na stoperu (Jahic i Lulic na beku) jer vjerovatno je bio iscrpljen za neku trku s Nanijem.

Ljudi, gdje je @Edin H :skoljka:

Jos @Riddle da ostavi komentar, i to je to.

Stvar je bila, okrenimo se Brazilu. Ja vise necu nikog uvjeravat u ispravnost svojih stavova.

over &out
jeza u ledja

#666 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

ganjeta wrote:
jeza u ledja wrote:

Ne pričamo o bilo kojem šutu, nego o Velosovom za 5-2, ja samo govorim da živi zid snosi krivicu koliko i Beg, udarac je bio strašan, loša reakcija živog zida je bila ključna.
Ako zivi zid nosi istu krivicu kao i Begovic (u sto se ne slazem) ne razumijem kako je onda "losa reakcija" zivod zida kljucna?

Evo bas sa gledam taj sut kadar po kadar, zivi zid je skocio!! odnosno skocio je onaj u sredini gdje je lopta prolazila. Veloso je pogodio gol metar od stative i mozda 1.70m visine. Begovic je napravio jedan polukorak i ostalo ispratio pogledom.

Ne znam stvarno kako je udarac bio strasan??? Ono vjerovatno svaki igrac moze uraditi.
ganjeta

#667 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

LSD wrote:
jeza u ledja wrote:

Ma nemoj :lol: :lol:
Pa eto pogledaj na 09:04 pa reci jel to baš tako "sve što treba Veloso da uradi je da preskoci živi zid i pogodi okvir gola i to je gol" hahahahha....sve i da jest tako, gdje ti vidiš tu krivicu Begovića :shock: to je pravo pitanje.
Šta je covjek pogrešno uradio :? pogledaj pažljivo citavu situaciju od 09:00 pa nadalje , pa onda odgovori.

Reakcija živog zida je katastrofa, i onda kažu Beg kriv. :roll:
shalla

#668 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shalla »

ultima_palabra wrote:
To.

Prvi gol ima dosta njegove krivice, ali i sudija je perfidno odmakao živi zid na 11-12 metara... za Cristiana je takva situacija kao penal :roll:
Ne kopiraj me :mrgreen: :mrgreen:
Zezam se...

Ježe dragi, ne može svaki igrač zabijati iz slobodnih, ti kako pišeš ispada i ja i ti ga možemo zabiti iz slobodnog, eto samo trebamo prebaciti živi zid. Kad je Salihović zavaljao gol turcima bilo je "Salih tito, najbolji slobodnjak ikad" al kad ga neko zavalja nama onda je do golmana... Pogledaj ova dva klipa, možda ti bude malo jasnije kakav je Veloso majstor za slobodnjake ;-)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DL2MvYai ... re=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qiY54gC9 ... re=related[/youtube]

A onda pogledaj gdje stoji Ilgner, takva golmanska veličina, dosta bliže sredini pa opet nije kurcem mrdnuo kod ovog gola (gol haman isti ko sinoć)... Ima još ovakvih golova al mi mrsko tražiti...

Dupli_skalp

#669 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dupli_skalp »

što se velosovog gola tiče, mali, ali samo mali dio "krivice" snose i živi zid i golman.

pogledajte klip tog gola, niko iz živog zida nije skočio kako pravila nalažu, još je neko s lijeve strane čak i sagnuo glavu. druga stvar, golman je previše otišao u drugi ugao. u tim situacijama se stoji negdje malo bliže sredini, upravo zato da makar pokušaš reagirati ako pređe živi zid.

dakle da bude jasno, ne krivim naše za taj gol, ali stoji da su se mogli kvalitetnije postaviti.

a onaj nanijev gol, jasno je da je golman bio previše vani, nije stigao da se vrati. a drugo pitanje zašto je nani imao onoliko vremena i prostora da raspali.
Manic Psycho

#670 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Manic Psycho »

jeza u ledja wrote:
Manic Psycho wrote: to su veliki argumenti i rijeci jezeta, a meni pricas o orazgovoru sa drugima :lol:
jeza u ledja wrote: Ne dosadjuj.
moram :lol:
ganjeta

#671 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

Gdje bolan živi zid skočio? Koliko? 2. cm jeste garant, i to je dovoljno, toliko inače skaču uvjek :-) ako tebi ono nije strašan šut, nemamo šta pričati.Kriviti Bega jer je bio na streljani je krajnje bezobrazno, jer je momak skinuo 3-4 gola.
jeza u ledja

#672 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

LSD wrote: Ma nemoj :lol: :lol:

Pa evo gledam cijelo vrijeme i ne kontam tvoj argument???

Fino vidim lopta preskace zivi zid (koji skace) i ulazi u gol. Nije pod precku i nije pokraj stative. Ovo je kvalitet preciznosti suta tako mali da bi svaki izvodjac slobodnjaka trebao pogoditi 9 od 10 puta, sto znaci da bi slobodnjak bio isto ko penal maltene.
A nije tako.

Valjda ne treba objasnjavati da izvodjac slobodnjaka fula mnogo cesce jer se uglavnom trudi pogoditi sami cosak, gore ili dole. A da mu neko kaze ma samo ti prebaci i pogodices svaki bi slobodnjak bio gol.
ganjeta

#673 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

Koliko su skočili?
LSD

#674 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

ganjeta wrote:Gdje bolan živi zid skočio? Koliko? 2. cm jeste garant, i to je dovoljno, toliko inače skaču uvjek :-) ako tebi ono nije strašan šut, nemamo šta pričati.Kriviti Bega jer je bio na streljani je krajnje bezobrazno, jer je momak skinuo 3-4 gola.
Džabe ti je pricati moj ganjeta....mora se naci glavni krivac po defaultu, a Beg je izgleda najpodobniji...kao golman logicno....to što je skinuo 3-4 gola, to se zanemaruje pri ovi "strahovitim greškama" oko postavljanja i sebe i živog zida kod slobodnih udaraca...Begu bi i ja zabio gol, samo da uspijem prebaciti živi zid - to je ta logika :lol: :lol:
Last edited by LSD on 16/11/2011 21:17, edited 2 times in total.
Sezam

#675 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sezam »

Dead Man Walking wrote:
jeza u ledja wrote: Susic je izjavio da je htio ubaciti Ibisevica odmah na poluvremenu da nismo dali onaj gol.

Ljudima je tesko shvatiti neke stvari.
Recimo ako gubis 2, 3 razlike onda odmah bacas sve karte u napad jer nemas sta cekati. Ako gubis samo 1 razlike i dalje igras oprezno da pred kraj utakmice.
Tom logikom da se ceka do pred kraj sa ubacivanjem drugog napadaca se moze voditi neko ko nije gledao prvo poluvrijeme u kojem smo razmontirani. Ne znam samo na osnovu cega je Susic mogao pretpostaviti da ce rezultat do pred kraj biti 2-1 i da necemo primiti jos neki gol pa da ceka sa tom izmjenom? Je li on uopste gledao prvo poluvrijeme? Pa samo nas je Bog spasio da vec nakon pola sata nije bilo 3-4 razlike, vise je nego ocigledno bilo sta nam se sprema ukoliko nista ne promjenimo u igri i formaciji. I jesmo li promjenili? Boli me tuki jel to Ibisevic ili nesto peto, nismo promjenili apsolutno nista. A ako ne promjenis nista a ocekujes drugaciji rezultat u bilo cemu, to je definicija Sizifovog posla. Ibisevica ljudi spominju jer je to nekako najlogicnija promjena koju smo mogli izvesti, i zbog onih zadnjih 20ak min u Zenici.

Ocekujem da hljebara ovo argumenotvano pobije, i da me ismije. Vidi se da je izuzetno strucan i ima sta za reci za razliku od mene i Glavasa, 40ak postova je u tri dana nabio. :thumbup:
Veliki potpis na ovo!!! :thumbup:

I nije trebao Ibisevic uci umjesto Medunjanina, kako se ovdje potencira, vec umjesto Pjanica, odmah na pocetku drugog poluvremena. Jednostavno smo morali iskoristiti tih prvih 5-10 minuta i dati Portugalcima do znanja da ce se morati povuci .To nam je bila jedina karta za prolaz i mi je nismo odigrali.
Last edited by Sezam on 16/11/2011 21:32, edited 2 times in total.
Post Reply