da se razumijemo - ja sam tekst postirala jer vidim da puno cura ne zna kakva je to pretraga, to famozno mjerenje nuhalnog nabora. nuhalni nabor je dio normalne anatomije svake bebe, bas kao i medeni podbradak i slatki prstici. njegovo mjerenje se vrsi jednostavno kako se gleda i spol bebe - nema potrebe za panikom, neizvjesnoscu, traganjem za najboljim doktorom i aparatom.Alhemicarkaa wrote:I to prestani raditi, vjeruj mi. I meni je prva trudnoca, i dugo smo pokusavali doci do nje i hiljadu nekih faktora, ali sam sebi rekla, neću ništa čitati, naročito ne mahalanja i najcrnje stvari. Iako mi je na pocetku trudnoce receno da bi se mogao razviti hematom, da postoji prijetnja od spontanog ja ni jednom u google nisam ukucala ništa od toga i mnogo sam sretnija! I elem, sve naznake za hematom su se povukle. Ja samo citam kako se hrane trudnice, mada i to sad izbjegavam jer mi se gadiLaCici wrote:OK, hvala na savjetu.Prva mi je trudnoca pa me strah od milion stvari, jos se na forumima svasta procita i samo se uspanicim.
Ostajem ja definitivno kod njega, samo cu vidjeti da odem i privatno, jer mi tad ipak moze vise vremena posvetiti i da mi fino objasni sve sto me brine.
i nađem tekstove tipa wewinog, šta je nuhalni nabor, mada se trudim pitati svog doktora i što manje biti bombardovana informacijama rekla-kazala.
potpuno razumijem zelju za opustanjem, u mojoj je proslosti i cijela IVF saga. s druge strane, vjerujem u moc ISPRAVNIH informacija jer one osnazuju zenu da donosi informisanu odluku o svojoj bebi i svojoj trudnoci. ljekari su tu samo strucni pratioci na putu do onog sto sve prizeljkujemo - zivu, zdravu i sretnu bebu