Ma ok to, ja mislio da postoji neko detaljnije objashnjenje.hljebarnik wrote:
Istjerani zato sto grupa kriminalaca pod nazivom "Alkatraz" "drzi" Jug. Nisu ni Zabranjeni zlatni doduse.
A ko je trenutno brojniji?!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Ma ok to, ja mislio da postoji neko detaljnije objashnjenje.hljebarnik wrote:
Istjerani zato sto grupa kriminalaca pod nazivom "Alkatraz" "drzi" Jug. Nisu ni Zabranjeni zlatni doduse.
Ukratko , odvojili se od Alkatraza zbog toga sto ovi suruju sa upravom i policijom, a onda je to povuklo dosta stvari za sobom, pa tako da su Alkatrazi "naplatili" od uprave logo "Mnogo smo jaki" , pa su u pitanju neki stanovi koji su dobijani, organizovana putovanja, djabna, sve placeno i te stvari, poslovi u klubu, dilanje na tribini i td...agentura cistaburek_in_space wrote:Ok, hoce li sad neko objasniti ko su Zabranjeni i shto su se odvojili/istjerani sa Juga?! Zanima me chisto informativno.
Zabranjeni su Grobarske podgrupe,vecinom iz Beograda...koji su se poceli boriti protiv "agenture" koje predvode ti "slavni" Alcatrazi.burek_in_space wrote:Ok, hoce li sad neko objasniti ko su Zabranjeni i shto su se odvojili/istjerani sa Juga?! Zanima me chisto informativno.
Ne prozivam ja tih 1000-2000 koji su bez obzira na sve na Jugu ili sjeveru, takvih i ima hiljadu-dvije, da li je Zeljo/Sarajevo prvi ili zadnji, ti ce doci na stadion, jer vole klub, te nisam ni prozvao, ali hocu ti reci da Dortmund ima takvih 80.000, a mi milju ili dvije, i kod Dortmunda je uvijek puno svejedno koji su na tabeli, a kod nas kad je derbi ili veca tekma imas 15 milja a sljedecu milju, o tome ti pricam, i onda se mi takvi nadjemo da pricamo je li neko ultras, simpatize, vakav, nakav, da je meni dozivjeti Grbavicu punu tri tekme za redom, mogu odmah umrijeti, pa svejedno kako se ti ljudi zvali, ultrasi, huligani, simpatizeri, cvjecari, mljekari...Kurcimo se nekom scenom, a ta scena grohne jel klub losije krene, evo pogledaj kod vas, na pocetku nabrijava ovo ono, te prosjek 5-6 milja na stadionu, a evo pogledaj zadnju posjetu, jedva milja i po! Hajd dobro kod vas iole razumijem(mada je i to nakaradno ako volis klub!), ali kod nas, extra extra dobra serija, ides na prvo mjesto, i opet ti dodje 2 milje na stadion!hljebarnik wrote:navijaci =/= simpatizeri.
Nije nama niko kriv sto u gradu od 400 000 stanovnika ne mozemo skupiti barem 10 000 simpatizera koji ce dolaziti na SVAKU utakmicu ( takav glupi mentalitet, jbg ). Nemoj da prozivas 1000-2000 bolesnika koji su tu svaku tekmu na sjeveru/jugu.![]()
Sto se tice Grobara, prvo se raspitaj sto se poubijase pa komentarisi
JThomas wrote:
a ultra furke generalno...su samo još jedan elitizam koji se pokušava nametnuti. k'o biva, nisi navijač ako nisi mrk, zajeban i sa odgovarajućom odjećom i rekvizitima. na balkanu se sve to udaljilo od suštine, od navijanja za klub, i zato "huliganska" karijera na balkanu tipično traje od osamnaeste do dvadesetprve godine. ove "vođe" ostanu do dvadeset šeste. a to ne treba biti tako, fudbal je zabava za masu, za sve, za tebe i za mene...
ostalim niko ne brani da proberu tribinu koja nije navijacka ( 90. minuta navijanja = navijacka tribina )... taj "elitizam" se ne ogleda u tome ko sta nosi ( barem kod nas ), osim ako pod tim ne smatras prozivanje onih koji nose 1 sal oko noge, 2 oko ruke, 1 na glavi itd..JThomas wrote: a ultra furke generalno...su samo još jedan elitizam koji se pokušava nametnuti. k'o biva, nisi navijač ako nisi mrk, zajeban i sa odgovarajućom odjećom i rekvizitima. na balkanu se sve to udaljilo od suštine, od navijanja za klub, i zato "huliganska" karijera na balkanu tipično traje od osamnaeste do dvadesetprve godine. ove "vođe" ostanu do dvadeset šeste. a to ne treba biti tako, fudbal je zabava za masu, za sve, za tebe i za mene...