e moji "navijači"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
burek_in_space

#651 Re: e moji "navijači"

Post by burek_in_space »

hljebarnik wrote:
Istjerani zato sto grupa kriminalaca pod nazivom "Alkatraz" "drzi" Jug. Nisu ni Zabranjeni zlatni doduse.
Ma ok to, ja mislio da postoji neko detaljnije objashnjenje.

A ko je trenutno brojniji?!
hljebarnik

#652 Re: e moji "navijači"

Post by hljebarnik »

"Pravih" zabranjenih nema vise od 100-150, medjutim vecina onih koji ne pripadaju nijednoj grupi su stali na njihovu stranu ( barem mi se tako cini ). Na Jugu je trenutno rasulo, nema ih ni 100-200 na obicnim tekmama.
burek_in_space

#653 Re: e moji "navijači"

Post by burek_in_space »

Eh da je pustih para, pa preuzeti biznis sa drogom od njih sada. :mrgreen:
hljebarnik

#654 Re: e moji "navijači"

Post by hljebarnik »

Mah, tu se vrti puno para, sumnjam da ce ijedni odustati od te "bitke". Sto se mene tice, to je sve interes kod njih, nema tu puno ljubavi prema klubu.
ganjeta

#655 Re: e moji "navijači"

Post by ganjeta »

Evo Zabranjenih na derbiju.

http://www.youtube.com/watch?v=MMPpmmd3ZGY
samo_ti

#656 Re: e moji "navijači"

Post by samo_ti »

burek_in_space wrote:Ok, hoce li sad neko objasniti ko su Zabranjeni i shto su se odvojili/istjerani sa Juga?! Zanima me chisto informativno.
Ukratko , odvojili se od Alkatraza zbog toga sto ovi suruju sa upravom i policijom, a onda je to povuklo dosta stvari za sobom, pa tako da su Alkatrazi "naplatili" od uprave logo "Mnogo smo jaki" , pa su u pitanju neki stanovi koji su dobijani, organizovana putovanja, djabna, sve placeno i te stvari, poslovi u klubu, dilanje na tribini i td...agentura cista

a ovi Zabranjeni su sada kao nova prica....cista tribina, samo Partizan i Grobarstvo :) ma ko ce ga sve tacno znati, ima tu dosta stvari...a sada je to vise otislo u herlac sa ovim ubistvom momka iz Zabranjenih, pa paljenjem restorana, kafica...i td td :D ...ali kako je krenulo, Zabranjeni ce preuzeti tribinu uskoro....
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#657 Re: e moji "navijači"

Post by -LIBERO- »

@BHF_Manijak,dobro buraz....to je tvoje misljenje,sto je ok. Ne moramo se slagati,sta ima veze . :D

Poz.

burek_in_space wrote:Ok, hoce li sad neko objasniti ko su Zabranjeni i shto su se odvojili/istjerani sa Juga?! Zanima me chisto informativno.
Zabranjeni su Grobarske podgrupe,vecinom iz Beograda...koji su se poceli boriti protiv "agenture" koje predvode ti "slavni" Alcatrazi.
Ovi drugi uzimaju lovu na razne nacine od juzne tribine i to u svoje djepove. Gostovanja i autobuse,kao i karte na tim gostovanjima koje obezbjedi klub ovi naplacuju od drugih navijaca. Neki igracma su i menageri pojedinci iz tog Alc...tu je jos i dilanje droge ,skupi djipovi koje vozaju,pistolji..mafijaska prica ,kriminal i slicno.

I sada je pukla tikva,i te vecinom beogradske podgrupe grobara su se odvojili,poslije nekih saketanja po jugu,ispred juga,po gradu..bilo je svega i svacega. Onda je uprava Partizana otvoreno preko policije i zastitarskih sluzbi stali na stranu tog Alcatraza jer su u nekim dilovima i poslovnim varijacijama (ti igraci koji su zapravo igraci pojedinaca iz Alc.9 i dolazi do zabrane ulaska tih "pobunenih" Grobara na domace utakmice. Zaustave ih negdje na pola puta ili iz izdvoje kada vide grupice koje krenu ka stadionu i ne daju im da pridju JNA uopste. Zato su sebe i prozvali "Zabranjeni",jr im je uprava preko policije u saradnji sa trenutnim vodstvom na jugu zabranjivala da dodju na utakmice.

Zabranji se organizuju,idu po utakmicama rukometa,zenske kosarke,vaterpola..a prije ovog derbia njih 200 tinjak se uspjelo u "civilu" probiti i na neutralnu tribinu JNA,a evo uspjeli su uci i na istok Marakane opet tako polutajno u malim grpama i u "civilu"

ITD. ITD ima tu jos dosta price,od ubistava ,bodenja,paljenja kafica,automobila i batinjanja..ali ovo iznad ti je sustina te price.

Agentura i tako to. ;-)
burek_in_space

#658 Re: e moji "navijači"

Post by burek_in_space »

Ha jbm li ga, gledam ovaj klip shto je @ganjeta postavio (btw. samo_ti i ganjeta, fino se ponashajte :oops: ), gledam Jug pun kao i Istok...izgleda da su tu negdje po brojnosti sada :-)
hljebarnik

#659 Re: e moji "navijači"

Post by hljebarnik »

Mah, da se pojednostavi, Alkatraz je jednak onoj nasoj staroj garnituri sa Sjevera, samo sto kod njih pare vrte u puno vecem obimu.

Bureke, kao sto ti rekoh, Zabranjenih ima oko 100-150 max., ovi sto su s njima bili na istoku su ovi "neutralni" koji su stali na njihovu stranu.
burek_in_space

#660 Re: e moji "navijači"

Post by burek_in_space »

@hljebarnik, ma promakla mi poenta posta dok sam gledao klip :lol:
Zapravo sam htio reci da nisu Grobari nikad bolje bili rasporedjeni na Marakani, zauzeli dvije tribine, a prije nisu mogli ni jednu poshteno napuniti. :mrgreen:
Lucas Leiva

#661 Re: e moji "navijači"

Post by Lucas Leiva »

Svaka cast Alcatrazima, momci se ekstra snasli... i ja sanjam da zivim od ljubavi, kao i oni... ove druge mentalita ultra budale, ko ih jebe!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#662 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

Ti nisi dobar svakako :mrgreen:
Lucas Leiva

#663 Re: e moji "navijači"

Post by Lucas Leiva »

Zar nisam upravu... odes na utakmicu navijas za klub koji volis, to ti je jedini posao i masno si placen za to, ima li ista ljepse :D
Zamisli da si zaljubljen u beton trebu, ona je tvoja i jos ti placa sve sta ti padne napamet... muski san 8)
Ljudi zive od ljubavi, svaka im cast, to ne moze svako!
BHF_Manijak

#664 Re: e moji "navijači"

Post by BHF_Manijak »

hljebarnik wrote:navijaci =/= simpatizeri.

Nije nama niko kriv sto u gradu od 400 000 stanovnika ne mozemo skupiti barem 10 000 simpatizera koji ce dolaziti na SVAKU utakmicu ( takav glupi mentalitet, jbg ). Nemoj da prozivas 1000-2000 bolesnika koji su tu svaku tekmu na sjeveru/jugu. ;-)

Sto se tice Grobara, prvo se raspitaj sto se poubijase pa komentarisi :run:
Ne prozivam ja tih 1000-2000 koji su bez obzira na sve na Jugu ili sjeveru, takvih i ima hiljadu-dvije, da li je Zeljo/Sarajevo prvi ili zadnji, ti ce doci na stadion, jer vole klub, te nisam ni prozvao, ali hocu ti reci da Dortmund ima takvih 80.000, a mi milju ili dvije, i kod Dortmunda je uvijek puno svejedno koji su na tabeli, a kod nas kad je derbi ili veca tekma imas 15 milja a sljedecu milju, o tome ti pricam, i onda se mi takvi nadjemo da pricamo je li neko ultras, simpatize, vakav, nakav, da je meni dozivjeti Grbavicu punu tri tekme za redom, mogu odmah umrijeti, pa svejedno kako se ti ljudi zvali, ultrasi, huligani, simpatizeri, cvjecari, mljekari...Kurcimo se nekom scenom, a ta scena grohne jel klub losije krene, evo pogledaj kod vas, na pocetku nabrijava ovo ono, te prosjek 5-6 milja na stadionu, a evo pogledaj zadnju posjetu, jedva milja i po! Hajd dobro kod vas iole razumijem(mada je i to nakaradno ako volis klub!), ali kod nas, extra extra dobra serija, ides na prvo mjesto, i opet ti dodje 2 milje na stadion! :( :roll:
I da se razumijemo, Dortmund kao grad nije nista veci od Sarajeva, neko ce reci pa navija cijela regija za taj klub, ok, ali isto tako imas i ovdje ljudi iz Visokog, Kiseljaka, Ilijasa, Gorazda, Travnika, Vakufa itd koji navijaju za Zelju/Sarajevo, i dolaze na tekme...
JThomas

#665 Re: e moji "navijači"

Post by JThomas »

imale su i delije ne tako davno sezona sa par stotina ljudi u kopu. a cca. dvije trećine srbije i RSa je zvezda prvi klub. to je baza od 6-7 miliona ljudi iz kojih se crpe navijači. a željo i sarajevo imaju po frtalj miliona.

e jebo te "navijačke" furke gdje brojnost tribine u dobroj mjeri ovisi o tokovima droge i reketa (kad se zakače oko procenata tribine stagniraju) i gdje je u zadnjih 8 godina poginulo dvadesetak ljudi u obračunima između navijača. također, jebo tu scenu gdje 65% države navija za jedan klub, jedno 33% za drugi, a jedno 2% za sve ostale klubove. te stalne i česte oscilacije veličine kopova vam govore na kakvim je to temeljima.

a ultra furke generalno...su samo još jedan elitizam koji se pokušava nametnuti. k'o biva, nisi navijač ako nisi mrk, zajeban i sa odgovarajućom odjećom i rekvizitima. na balkanu se sve to udaljilo od suštine, od navijanja za klub, i zato "huliganska" karijera na balkanu tipično traje od osamnaeste do dvadesetprve godine. ove "vođe" ostanu do dvadeset šeste. a to ne treba biti tako, fudbal je zabava za masu, za sve, za tebe i za mene...
Jeff Bingham

#666 Re: e moji "navijači"

Post by Jeff Bingham »

JThomas wrote:
a ultra furke generalno...su samo još jedan elitizam koji se pokušava nametnuti. k'o biva, nisi navijač ako nisi mrk, zajeban i sa odgovarajućom odjećom i rekvizitima. na balkanu se sve to udaljilo od suštine, od navijanja za klub, i zato "huliganska" karijera na balkanu tipično traje od osamnaeste do dvadesetprve godine. ove "vođe" ostanu do dvadeset šeste. a to ne treba biti tako, fudbal je zabava za masu, za sve, za tebe i za mene...
:thumbup:
pirmin

#667 Re: e moji "navijači"

Post by pirmin »

Mudro zboris Dzeke Nikolsone! :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#668 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

JThomas wrote: a ultra furke generalno...su samo još jedan elitizam koji se pokušava nametnuti. k'o biva, nisi navijač ako nisi mrk, zajeban i sa odgovarajućom odjećom i rekvizitima. na balkanu se sve to udaljilo od suštine, od navijanja za klub, i zato "huliganska" karijera na balkanu tipično traje od osamnaeste do dvadesetprve godine. ove "vođe" ostanu do dvadeset šeste. a to ne treba biti tako, fudbal je zabava za masu, za sve, za tebe i za mene...
ostalim niko ne brani da proberu tribinu koja nije navijacka ( 90. minuta navijanja = navijacka tribina )... taj "elitizam" se ne ogleda u tome ko sta nosi ( barem kod nas ), osim ako pod tim ne smatras prozivanje onih koji nose 1 sal oko noge, 2 oko ruke, 1 na glavi itd..
JThomas

#669 Re: e moji "navijači"

Post by JThomas »

što si se osjetio prozvan?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#670 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

zato sto sam svaku tekmu na sjeveru ?

Ti si svojim postom prozvao sve koji idu na sjever/jug.
JThomas

#671 Re: e moji "navijači"

Post by JThomas »

ne, slabo si ti to pročitao i shvatio. ja idem svaku tekmu na jug da navijam. i upravo zato i znam o čemu pišem.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#672 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

zasto tebi onda smeta ultras pokret ?
Creasy

#673 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

Jbg, kad vec nikad ne otkljucase temu o Zvezdi, moram ovde da priupitam...
Zna li iko da li Adzic odlazi ili ostaje? Trebao je danas u podne da se obrati novinarima, ali nista. Navodno su nakon derbija 50-ak Delija upali kod Lukica i trazili smjenu Adzica...
Takodje cujem da je Robi otjerao Vilotu i to pozdravljam. Onaj decko je samo unosio nemir u ekipu, a nakon sto se potukao sa Borhom, zavrsio je sa Zvezdom za sva vremena.
Vidim da se nesto burno desava u klubu, igracima je zabranjeno da daju izjave za medije... U decembru vanredni izbori... Napokon promjene!

:thumbup:
Distortion

#674 Re: e moji "navijači"

Post by Distortion »

Mislim da samo_ti ima apsolutno uporiste kad kaze (objektivno naravno) da su Delije broj 1 u Evropi. Ja bih prije rekao da su medju top 5 grupa u Evropi ali ovaj epitet br. 1 nije pogresan kada se sagleda sve sto jedna navijacka skupina treba da radi. Ako uzmemo u obzir ligu i protivnike i više nego dobro...

Treba bit objektivan i reci, ma koliko ih ne gotovim, da su prejaki.
JThomas

#675 Re: e moji "navijači"

Post by JThomas »

smeta mi način kako se on kod nas prenio. smeta mi klinac od 17 godina koji ide u granap u duksu navijačke grupe, a ne zna pet igrača. smeta mi činjenica da je sad 12.000 na derbiju na koševu dobra posjeta, a prije 12 godina je 32.000 bila dobra posjeta. ima i dobrih strana, lijepo izgledaju rekviziti, imam ih i ja i nosim ih na utakmice. al' ne mogu se oteti dojmu da je to u nas foliranje i furanje. kad se na stadion išlo u dresu i sa tri šala - jače se i iskrenije navijalo i bilo je tri puta više ljudi uz tu negdje kvalitet fudbala. iako meni ne pada na pamet da ih stavim. jebo tri šala, nisu bitna tri šala, bitno je da se tad primarno išlo iz strasti, a danas sve više iz furke.
Locked