kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
IMME

#651 Re: kad sam bio mali

Post by IMME »

Vipera berus wrote:
IMME wrote:

popularni Klik-klak ko je imao, uh, bio je faca :lol:
Image
uzivala sam klik-klak-ajuci al kad naucih, a do tad, ruka je trpila bol :lol:

Uh, i ti si haman mlada k'o i ja :D
:D
Hajd' jos kazi da si skupljala Sandokan slicice, za album, vjerovacu da si moja drugarica Jasmina :D 'dje s' ti, bona

Kad sam bila mala, u skoli, neko je drpio moje lijepe, nove cizme, ostavivsi mi svoje ofucane i iznutra uzas prljave. :oops: Placuci, sa srkletom zbog prljavosti, dodjem kuci. Naredni dan, u skolu, u maminoj pratnji; regulisala je to s uciteljicom, nasla moje cizme u slozenoj obuci ispred ucionice i iznutra upisala moje inicijale :)

Kad sam bila mala, vracajuci se iz skole, nadjem jednu drvenu bojicu, ustvari malo manje od pola nje :D
Pokupim je, naravno, al kad mi je mama, koja je kontrolisala moje stvari, te siljila bojice, ugledala tu olovku, znajuci da nije moja, ocitala mi bukvicu i rekla da istog trena ima da nosim i ostavim to manje-od-pola bojice, tacno na mjesto gdje sam nasla :oops: Odnijela sam, trcecim. :(

Kad sam bila mala, kad me ujede os, osnovno preventivno sredstvo je bilo staviti kamencic na mjesto ujeda, i drzati tako dok je osjetna hladnoca kamena. Mama je ta koja je znala naci najbolji kamencic :D
tinchy

#652 Re: kad sam bio mali

Post by tinchy »

Kad sam bila mala, mislila sam da kada neko umre u filmu da stvarno umre. Sestra me toliko puta znala ubijeđivati da je to sve dio glume, a meni bi i dalje suze frcale iz očiju kada bi neko umro u filmu.

Obožavala sam koristiti maminu šminku i nosati njene cipele na petu samo zato što se čuo onaj klepečući zvuk kada bih u njima hodala i mislila sam da ću stvarno biti starija ako se budem šminkala i nosala štikle :D

Često se znalo desiti da mama želi dati meni i sestri po 10 KM, s tim da ima 20 KM ukrupno pa bi joj sestra dala svojih deset koje završe kod mene, a ona njoj dvadeset... I uvijek sam plakala jer sam mislila da sestra dobije više para od mene :lol: :D

Nije mi se dalo češljati, pa bi češljem samo zagladila gornji sloj kose a ono iznutra bi uvijek ostajalo čupavo :D
sheilak

#653 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

kmirsad wrote:
sheilak wrote:to je zato su tom to si jos uvijek u tom dobu. :D
:shock: a tako znači...to je to... :-D
Sorry, malo je konfuzno napisano. (zivcana mi tastatura :-D ).

Htjela sam reci, to je zato jer si jos uvijek mali. Ili vrlo mlad. :D
kmirsad

#654 Re: kad sam bio mali

Post by kmirsad »

sheilak wrote:
kmirsad wrote:
sheilak wrote:to je zato su tom to si jos uvijek u tom dobu. :D
:shock: a tako znači...to je to... :-D
Sorry, malo je konfuzno napisano. (zivcana mi tastatura :-D ).

Htjela sam reci, to je zato jer si jos uvijek mali. Ili vrlo mlad. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:ili ti.. Mladi malac... :lol: :lol: ma skonto sam i prvi put... al malo se šprdam... :-D
Nego, de se malo nagni dole... da ti nešto šapnem... saš vidit kad doleti muha i ispravi ono malac u junac... :lol: :lol: :lol:
Vipera berus

#655 Re: kad sam bio mali

Post by Vipera berus »

IMME wrote:
Vipera berus wrote:
IMME wrote:

popularni Klik-klak ko je imao, uh, bio je faca :lol:
Image
uzivala sam klik-klak-ajuci al kad naucih, a do tad, ruka je trpila bol :lol:

Uh, i ti si haman mlada k'o i ja :D
:D
Hajd' jos kazi da si skupljala Sandokan slicice, za album, vjerovacu da si moja drugarica Jasmina :D 'dje s' ti, bona

D
:shock: Skupljala Sandokan sličice i haman sve karafeke koje su se mogle skupljati u to vrijeme. :lol: :lol: :lol:
BSn

#656 Re: kad sam bio mali

Post by BSn »

Van Halen wrote:kad sam bio mali imo sam svoj pravac,oni bili katolici a jaa pravoslavac

Baja mali Knindža

Jedna od ratnih pjesama radio Ilidža 8-)

Ja sam znao onu njegovu "Ne volim te Alija zato sto si Balija", pa onda neku drugu motivatorsku "Cuva Bog Srbina svog, ja sam u dusi Cekic", pa "Rodila me majka Ruvatica"...
Sve ove pjesme dobijaju poseban prizvuk kad ih dijete pjeva u ratu pod granatama...

Od malih nogu volio kontrirat. :D
Michun

#657 Re: kad sam bio mali

Post by Michun »

Klik klak - ubio me po rukama.
I znate sta me je jos po nogama ubilo...ona plava (samo u toj boji bila) loptica na plasticnoj uzici, na jedan zglob okacis i vrtis a drugom nogom preskaces. Sjeca li se iko?
Vipera berus

#658 Re: kad sam bio mali

Post by Vipera berus »

Michun wrote:Klik klak - ubio me po rukama.
I znate sta me je jos po nogama ubilo...ona plava (samo u toj boji bila) loptica na plasticnoj uzici, na jedan zglob okacis i vrtis a drugom nogom preskaces. Sjeca li se iko?
:D I opet se ja sjećam.
Koja koordinacija pokreta je tu trebala, ako ne želiš da nosaš modrice :lol: :lol: :lol:
astrid

#659 Re: kad sam bio mali

Post by astrid »

Jel` ko vinto ovo?Moj prvi hula hop tata napravio od nekog šlaufa,cijevi :D ..tek kasnije je počela prodaja.
Image
tech10

#660 Re: kad sam bio mali

Post by tech10 »

...bilo me stid ici u WC u skoli, jer su svi djecaci imali male pishe i tanke ko olovka za razliku od moje koja je izgledala mostruozno u poredjenju sa njihovim. Osjecao sam se kao King Kong. :D
sheilak

#661 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

tech10 wrote:...bilo me stid ici u WC u skoli, jer su svi djecaci imali male pishe i tanke ko olovka za razliku od moje koja je izgledala mostruozno u poredjenju sa njihovim. Osjecao sam se kao King Kong. :D
a da nije bilo obratno? :D

@astrid

Kod nas su starije cure imale te hula-hope :-D . I ja sam to pokusavala vrtjeti, ali bilo mi preveliko. Mislim da su se onda pojavili i oni manji, plasticni, cini mi se. Tu sam onda bila ok. :-D
Ali sam konopac preskakala super. Satima, nisam se umarala. Dok se jednom nisam spotpetljala i udarila bradom od retrovizor stojadina. :-)
JThomas

#662 Re: kad sam bio mali

Post by JThomas »

možda kmirso i nije nikad bio mali? :?
Obuca9

#663 Re: kad sam bio mali

Post by Obuca9 »

tech10 wrote:...bilo me stid ici u WC u skoli, jer su svi djecaci imali male pishe i tanke ko olovka za razliku od moje koja je izgledala mostruozno u poredjenju sa njihovim. Osjecao sam se kao King Kong. :D
Imali smo i mi jednog takvog u razredu, ali njemu nije bila bas toliko veca, on je prije toga samo tri put pao na godinu :D
JThomas

#664 Re: kad sam bio mali

Post by JThomas »

možda je rođen s nekih 25-6? :?
sheilak

#665 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

a mozda je to The Curious Case of Benjamin Button :D
tech10

#666 Re: kad sam bio mali

Post by tech10 »

hz__semir wrote:
Imali smo i mi jednog takvog u razredu, ali njemu nije bila bas toliko veca, on je prije toga samo tri put pao na godinu :D
Ma jok. Valjda rano sazrio i bio fizicki razvijeniji. Bio odlikas mada su me mijesali sa repetentima. :D
spreca

#667 Re: kad sam bio mali

Post by spreca »

tech10 wrote:
hz__semir wrote:
Ma jok. Valjda rano sazrio i bio fizicki razvijeniji. Bio odlikas mada su me mijesali sa repetentima. :D

ma to ti je ono mali 4 razred osnovne i pita:"caca zasto ja u razredu imam najveci?"

zato sine sto ti je 18 godina :lol: :lol: :lol:
samo malo

#668 Re: kad sam bio mali

Post by samo malo »

Ja se sjecam druga Nikole iz obdanista na Sirokaci.

I kuharice Esrefe... jedino obdaniste koje je imalo svoju kuhinju, zbog radi cinjenice da u tom planinsko brdskom podrucju tokom zime kamion ne moze dostaviti hranu, pocrkali bi od gladi

i "umocicu" :D dan danas to kazem nicim izazvan, svi me pitaju "sta?", kazem nista nista :D
Sunrise00

#669 Re: kad sam bio mali

Post by Sunrise00 »

ja sam jednom cula pitagorinu teoremu a^2+b^2=c^2 i nisam znala sta ona znaci :D onda sam razmisljala da vjerovatno izaberes tri bilo koja broja za a, b i c i onda je gornja jednakost tacna :-? ne sjecam se koliko sam godina imala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: doduse, kad nije funkcionisalo, skontala sam da sam garant nesto fulila pa sam bila jos zbunjenija :lol:
SOMA

#670 Re: kad sam bio mali

Post by SOMA »

Kad sam bila mala mislila sam da je onaj dugacki ravni tunel na Ivanu slovo I izmedju Bosne I Hercegovine :D
duboka_misao

#671 Re: kad sam bio mali

Post by duboka_misao »

samo malo wrote:
i "umocicu" :D dan danas to kazem nicim izazvan, svi me pitaju "sta?", kazem nista nista :D
i ja cuuuuuuu :D
DoradO

#672 Re: kad sam bio mali

Post by DoradO »

... ja sam ostao zaprepasten kad sam saznao da sve sto kazem mogu i napisati :shock: :lol: :lol: :lol:
Adnansu

#673 Re: kad sam bio mali

Post by Adnansu »

SOMA wrote:Kad sam bila mala mislila sam da je onaj dugacki ravni tunel na Ivanu slovo I izmedju Bosne I Hercegovine :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
zambaklija

#674 Re: kad sam bio mali

Post by zambaklija »

ja kad sam bio mali razvalio sam nanin tek kupljeni iskrin radio,tražio čolića unutra :-)
hakazvaka

#675 Re: kad sam bio mali

Post by hakazvaka »

Sunrise00 wrote:ja sam jednom cula pitagorinu teoremu a^2+b^2=c^2 i nisam znala sta ona znaci :D onda sam razmisljala da vjerovatno izaberes tri bilo koja broja za a, b i c i onda je gornja jednakost tacna :-? ne sjecam se koliko sam godina imala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: doduse, kad nije funkcionisalo, skontala sam da sam garant nesto fulila pa sam bila jos zbunjenija :lol:
a taman se uzivim, citam postove ljudi koji su zapravo zivjeli u djetinjstvu, i onda naletim na ovo... :(
Post Reply