Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- yellow cat
#651 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
@aleksis imam isti problem, isto tako duga tamnosmeđa kosa, stepenasto ošišana, ne znam šta ću sa njom, u principu bih nešto drugačije, a da ne diram dužinu. E ne može. Zato nam je bolje da odustanemo.
Zna li neko koje viklere ili šta već treba koristiti da bi se dobile lokne kao kod ove druge tete na slici koju je mariella postavila (ova sa bakarno smeđom boje kose)?
Zna li neko koje viklere ili šta već treba koristiti da bi se dobile lokne kao kod ove druge tete na slici koju je mariella postavila (ova sa bakarno smeđom boje kose)?
- VenomousV
#652 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
wow frizure, wow curevaca wrote:
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#653 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
je li ovo onaj andrej? 
- vaca
- VenomousV
#655 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ALexis wrote:je li ovo onaj andrej?
nije pejic, on ima neke benove kod usne na desnoj strani...
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#657 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Meni je Andrej beton

- alica.k
#658 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
andrej je zakon, pravi primjer sta se uz malo truda i iskoristavanja onoga sto ti je majka priroda dala moze napraviti.
- VenomousV
#659 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
kako niiiiijeeeee
kaze prijateljica neki dan "ja se lozim na njega", reko zapitaj se
vala svi bale za njim...
kaze prijateljica neki dan "ja se lozim na njega", reko zapitaj se
vala svi bale za njim...
- bez_ideje
#660 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Da se upisem u Pejiceve fanove

-
inspire_me
#661 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ovo dobijes kad se farbas u plavo, a imas jak crveni pigment. Ja muku mucim sa ovim, da mi je izrastak iste boje kao vrhovi. Al' evo, izgleda da cu biti pravo modernazamzija wrote:Ja sam gledala nedavno na TV-u, da su sad moderni pramenovi od pola glave nešto kao što nosi Drew Barrimore, kao tamna kosa do pola, i onda idu svijetli pramenovi
Ovako nešto slično:
Da pokušaš ?
-
inspire_me
#662 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja sam isto pocela da sumnjam u to da mi kosa moze porasti do odredjene duzine (gdje je sad) i da ne moze dalje. Da mi je da mi neko potvrdi tu teoriju da se ne patim visebez_ideje wrote:Ojjjj,meni bi za 3-4 godine do koljena bila,kad je ne bi kratilainspire_me wrote:Oj blago tebi. Ja pustam kosu sigurno vec 3-4 godine i cini mi se da nikako ne micebez_ideje wrote:Postavim slike cim operem kosu![]()
![]()
![]()
Cudna sam sama sebi.....meni je bila poprilicno ravno osisana kosa....pa je tezina vukla da se ispravlja u gornjem dijelu....a posto hocu da pustim kosu da bas duga naraste...bolje ce biti ovako u slojevima,sad mi se toliko ufrcka u gornjem dijelu..ko cuko sam![]()
![]()
Taman,kad mi ovaj najduzi dio naraste duze od struka,najkraci ce preci ramena![]()
Sreca pa mi kosa pravo brzo raste,inace bi se teska srca odlucila na ovoracunam do ljeta.....bit ce tu negdje
![]()
Sisam je svako 3-4 mjeseca, i taman osisam toliko koliko mi poraste za taj period ili se bar meni tako cini. Ima li jos neko slicnih problema? Ima li kakav cudotvorni napitak ili tabletica za brzi rast kose
![]()
![]()
Mada,kazu da je duzina genetski odredjena......tj.maksimalna duzina kose.....ja u to bas i ne vjerujem
Elem...dobra stranica je long hair community.......ima tamo svasta,tamo bas grive do koljena uzgajaju.....
pa procackaj malo
- ALexis
#663 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
a ja sam ubjedjena da kad me ova moja frizerka sisa, da mi poslje njene ruke raste kosa kao iz vode 
-
zamzija
#664 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moja drugarica nosi sličnu frizuru i meni se pravo svidjelo, htjela i ja, pitam koje viklere koristi, kaže imaš u sam šopu one dugačke spužvaste sa žicom u sredini ( okolo spužva ) i samo debele pramenove naviješ na vikler,( kosu od pola glave) onda krajeve spojiš da ti drži kosu, možeš sa njima spavati jer su spužvasti i ne bodu, i ujutru ( ili nakon sat vremena držanja ) samo ih skineš i oblikuješ kosu prstima.yellow cat wrote:@aleksis imam isti problem, isto tako duga tamnosmeđa kosa, stepenasto ošišana, ne znam šta ću sa njom, u principu bih nešto drugačije, a da ne diram dužinu. E ne može. Zato nam je bolje da odustanemo.
To tako lako zvuči kad ona priča
- ALexis
#665 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
nisam znala da se sa tim viklerima moze to postici.
mislila sam da su oni samo za sitnije loknice.
hvala na preporuci
mislila sam da su oni samo za sitnije loknice.
hvala na preporuci
- VenomousV
#666 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ja sam jucer gledala one "spirale" 
i najdeblje mi tanko djeluju...
najjace mi je bilo kad sma krpicama uvijala kosu - pudlica

i najdeblje mi tanko djeluju...
najjace mi je bilo kad sma krpicama uvijala kosu - pudlica
-
zamzija
#667 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Pa i ja sam isto mislila, onda mi je rekla da imaju tanji i deblji vikleri, i da je uzela deblje i da je trik staviti deblji pramen kose oko tog viklera koji je dovoljno dug da može držati deblji pramen.
Kaže da nisu skupi, možda ima i u Mamčetu ( ja sam gledala u CM-u i DM-u nema )
Pa eto javi kad isprobaš, ja sve hoću ali me strah, pošto baš ne znam oko kose da radim
Kaže da nisu skupi, možda ima i u Mamčetu ( ja sam gledala u CM-u i DM-u nema )
Pa eto javi kad isprobaš, ja sve hoću ali me strah, pošto baš ne znam oko kose da radim
-
Gospoda Ministarka
#668 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
VenomousV wrote:kako niiiiijeeeee![]()
kaze prijateljica neki dan "ja se lozim na njega", reko zapitaj se![]()
![]()
vala svi bale za njim...
Ja bih s njim na kafu... cisto da mi kaze par trikova kako osvojiti muskarca i kako izgledati lijepo
Uzmi tablete za podsticanje rasta kose.inspire_me wrote:Ja sam isto pocela da sumnjam u to da mi kosa moze porasti do odredjene duzine (gdje je sad) i da ne moze dalje. Da mi je da mi neko potvrdi tu teoriju da se ne patim vise
- alica.k
#669 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
eve mene svjeze osisana. nije skroz skroz kratko al tu negdje do usiju.
rekla mi je da mi malo odstoji pa ako se predomislim da joj dodjem opet da me osisa jos
(posto se nisam mogla odluciti)
rekla mi je da mi malo odstoji pa ako se predomislim da joj dodjem opet da me osisa jos
-
inspire_me
#670 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Uzmi tablete za podsticanje rasta kose.inspire_me wrote:Ja sam isto pocela da sumnjam u to da mi kosa moze porasti do odredjene duzine (gdje je sad) i da ne moze dalje. Da mi je da mi neko potvrdi tu teoriju da se ne patim vise
Znas li tacno kako se zovu? Mislim neke koje su bas provjerene...
-
Gospoda Ministarka
#671 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja sam uzimala iz dm-a, kao dodatak prehrani a imas u apoteci @lady je neke jako dobre preporucila... pogledaj na nekoj od prethodnih strana.inspire_me wrote:Znas li tacno kako se zovu? Mislim neke koje su bas provjerene...
- swirl
#672 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Samo da znate:

Ipak, najviše iznenađuje podatak koji kaže da bi 60 odsto ispitanih momaka prije izašlo sa ženom koja ima sjajnu kosu nego sa onom koja ima velike grudi.
- alica.k
#673 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
eto super, lakse dat pare da bude sjajna kosa nego boobjobswirl wrote:Samo da znate:
Ipak, najviše iznenađuje podatak koji kaže da bi 60 odsto ispitanih momaka prije izašlo sa ženom koja ima sjajnu kosu nego sa onom koja ima velike grudi.![]()
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#674 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Sto se tice tableta ja sam preporucila perfectil, ali moram priznati da evo ja sada zavrsavam drugu turu i imam probleme ponekada sa zelucom nakon sto ga popijem otkako sam pocela sa durgom truom, a nisam nikada ih prije imala, tako da ne znam ni sama...
Neko je spominjao mertz meni se cini da je blazi pa eto nije zgoreg probati taj.
- bez_ideje
#675 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Nema perfectila po apotekama...Preporucila ga rodici...kaze obila po' Sarajeva....nigdje ga