Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ifas wrote:
To sto u Bosni prodaja kotira dobro i sto je za nas dobro auto nije nikakav pokazatelj. Stavi svabi octaviu i bilo koje auto iz iste klase (pa i francuze i koreance) siguran sam da je oktavia donja.
A to sto goran svrsava na fotke mlade boleslave (ili kako se vec zove mahala) je klasicni Bosanceros (da ne kazem Bosnjo moze se uvrijedit iako nebih mislio nista lose time ali ... politika je kurva) sindrom. Moj konj je najbolji, tvoj je ko ku**c i dabogda ti crko pa nemo ni njega ....
Posto ti ocigledno fali i znanja i osnovne kulture (da ne idem dalje), sad ce bosanceros Goran da ti odgovori.
U BiH se godisnje proda bijednih nesto malo ispod 9000 novih putnickih auta godisnje a Octavia je prosle godine prodata u Europi u cca 186 000 kom pa ako imas ista medju usima sam ces skontati jel to zbog Bosne. U januaru ove godine usla u top 10 naprodavanijih modela. Prosle godine od francuskih modela jedino je Megane prodat u vise komada (251 000) od Octavie, P-308 u 155 000 kom, C4 u 113 000 kom.
Da vidimo sta bi svabe radije, od januara do septembra 2012 u Njemackoj Octavia je na 15. mjestu po prodaji sa 37 000 kom i rastom prodaje od 7% u odnosu na 2011, NIJEDAN francuz u prvih 30, a jedini koreanac je i30 na 29. mjestu da 22 000 kom. Pametnom dovoljno da vidi ko je donji.
Sto se tice svrsavanja tice Goran ima i njemackih i francuskih i ceskih konja...
Poklopi se usima...
Opet ti Gorane o prodaji,pa po tvojoj logici je skoda bolja ne samo od citroena,vec i od razvikanih japanaca,lexusa,mazde,nissana itd..Nego, je li skoda premium Gorane?
Ovdje se izgleda brani cast Skode krvlju sopstvenom, "at least" forumskom "krvlju". Ja nisam vidio da je ijedan post bio karaktera Octavia je sranje i qrcu ne valja. Cemu onda ovakva rasprava? Prodajni rezultati? Ups izgleda je Megane puno bolji od Octavie Je li to logika? Da se razumijemo meni licno jeste bio bolji (nudi vise za manje para), posjedovao sam ga, ali to nije tema emisije.
Octavia pouzdano auto, odlicno zbog prostora za porodicne ljude, vozne performanse odlicne, provjereni motori itd. Ko kaze suprotno od toga laprda. Medjutim, konzervativna je za ukus bilo koga ko hoce malo vise estetike u svom zivotu, a ne samo nasusne potrebe. Ne kazem ni da je ruzna, ali nikakvu mi reakciju ne izaziva. Zar je potrebno objasnjavati zasto je uspjesna kod Svaba, kad svi znamo njihov mentalitet. Ali stavljati je ispred auta vise klase (mozda uskoro iste) kao sto su Insignia, C5, ili neki drugi nepomenuti je takodje besmisleno.
Zux wrote:Ovdje se izgleda brani cast Skode krvlju sopstvenom, "at least" forumskom "krvlju". Ja nisam vidio da je ijedan post bio karaktera Octavia je sranje i qrcu ne valja. Cemu onda ovakva rasprava? Prodajni rezultati? Ups izgleda je Megane puno bolji od Octavie Je li to logika? Da se razumijemo meni licno jeste bio bolji (nudi vise za manje para), posjedovao sam ga, ali to nije tema emisije.
Octavia pouzdano auto, odlicno zbog prostora za porodicne ljude, vozne performanse odlicne, provjereni motori itd. Ko kaze suprotno od toga laprda. Medjutim, konzervativna je za ukus bilo koga ko hoce malo vise estetike u svom zivotu, a ne samo nasusne potrebe. Ne kazem ni da je ruzna, ali nikakvu mi reakciju ne izaziva. Zar je potrebno objasnjavati zasto je uspjesna kod Svaba, kad svi znamo njihov mentalitet. Ali stavljati je ispred auta vise klase (mozda uskoro iste) kao sto su Insignia, C5, ili neki drugi nepomenuti je takodje besmisleno.
Cijene i prodajne brojke su samo vrlo jednostavan i efikasan odgtovor onim strucnjacima koji tvrde da Octavia zaostaje u cjenovnom rangu za Citroenon, da Ostavia kotira dobro samo u BiH i da bi u Njemackoj pored francuza i koreanaca iste klase Octavia bila donja.
Last edited by goran16v on 03/11/2012 01:08, edited 1 time in total.
romeomoraprezivjeti wrote:Opet ti Gorane o prodaji,pa po tvojoj logici je skoda bolja ne samo od citroena,vec i od razvikanih japanaca,lexusa,mazde,nissana itd..Nego, je li skoda premium Gorane?
O prodaji tek toliko da ovome velikom znalcu pokazem koliko BiH ima uticaja na prodaju Skode i koliko je Skoda donja u Njmeackoj u poredjenju sa francuzima i koreancima.
mali_milojica wrote:Onaj ko kaze da bi prije Octaviu nego Insigniu ili C5,ili je slijep ili tjera neki inat pa nece da prizna neke stvari ili mu je uradjena lobotomija mozga.
Joj tebe milojice ... sta ce fukara digo kredita 20 hiljada prodo staru trojku za 5-6 hiljada i kupio sebi octaviu i sad mu je to vrh svijeta naravno da je najbolje auto. I opet iako se pale neshto ja uopste ne tvrdim da je octavia lose auto ... ali likovi idu u tacku da odbrane svoju avliju.
Pitanje za moderatora: zar ovakav izljev primitivizma ne predstavlja grubo kršenje pravila foruma?
Ja se ispisujem sa teme auta, a vi uživajte u svom kućnom odgoju.
Sta je jaro boli istina ?
Ti da si imo para za Golfa ti bi ga i kupio, da ne spominjem citroena ili opela.
ifas wrote:
To sto u Bosni prodaja kotira dobro i sto je za nas dobro auto nije nikakav pokazatelj. Stavi svabi octaviu i bilo koje auto iz iste klase (pa i francuze i koreance) siguran sam da je oktavia donja.
A to sto goran svrsava na fotke mlade boleslave (ili kako se vec zove mahala) je klasicni Bosanceros (da ne kazem Bosnjo moze se uvrijedit iako nebih mislio nista lose time ali ... politika je kurva) sindrom. Moj konj je najbolji, tvoj je ko ku**c i dabogda ti crko pa nemo ni njega ....
Posto ti ocigledno fali i znanja i osnovne kulture (da ne idem dalje), sad ce bosanceros Goran da ti odgovori.
U BiH se godisnje proda bijednih nesto malo ispod 9000 novih putnickih auta godisnje a Octavia je prosle godine prodata u Europi u cca 186 000 kom pa ako imas ista medju usima sam ces skontati jel to zbog Bosne. U januaru ove godine usla u top 10 naprodavanijih modela. Prosle godine od francuskih modela jedino je Megane prodat u vise komada (251 000) od Octavie, P-308 u 155 000 kom, C4 u 113 000 kom.
Da vidimo sta bi svabe radije, od januara do septembra 2012 u Njemackoj Octavia je na 15. mjestu po prodaji sa 37 000 kom i rastom prodaje od 7% u odnosu na 2011, NIJEDAN francuz u prvih 30, a jedini koreanac je i30 na 29. mjestu da 22 000 kom. Pametnom dovoljno da vidi ko je donji.
Sto se tice svrsavanja tice Goran ima i njemackih i francuskih i ceskih konja...
Poklopi se usima...
Da je 3 miliona prodato opet je to skodurina bez ukusa i mirisa. I nikad nece moci parirati ozbiljnim autima. Bit ce i ostat ce jeftini brand kao i Dacia, Daihatsu, Geely itd.
ifas wrote:Koji morzevi Bog te dragi pomogo sto se pale ko skoda felicia u po zime
Prvo 95% skoda koje se prodaju, a posebno u BiH su one od 26-7 hiljada sto je ispod citroenovog cjenovnog ranga, a tako je i ta ista octavia ispod za cijelu klasu.
A drugo te brojke opet nisu pokazatelji kakvo je koje auto.
Posto spominjes cifre od 26-7 hiljada predpostavljam da pod 95% Skoda mislis na Octavie, a najprodavaniji tip Octavie je model TDI Elegance kojeg ni na akciji ne mozes kupiti ispod 33-34k KM. Kad vec potezes cijene i cijenovne rangove, najjeftinija Octavia je tek 900 KM najjeftinijeg C4, za 25k KM mozes kupiti C4 dizel, za te pare NE MOZES kupiti nikakvu Octaviu dizel. Najskuplji C4 Esclusive HDI 150KS je 36k KM, najskuplja "normalna" Skoda Octavia 2,0 TDI Elegance DSG je 41k KM, odnosno cijelih 5k KM SKUPLJA, pa ti sad vidi ko je tu ispod cijeg cjenovnog ranga. L&K i RS modele od 47k KM i 51k KM da ne spominjem. Sljedeci put prije nego sto pocnes pisati napamet bar pogledaj cjenovnike.
Kako ti nije mrsko ovo sve pisati i nabrajati ?
Nigdje ne uspjevas spomenuti da najjeftiniji citroen nudi vise osnovne opreme nego tvoja L&K skoda, niti uspjevas pomenuti da su te cijene citroena akcijske i da je stvarna cijena te npr 4-ke 36 + 9 hiljada (popusta).
Jaro niko ti nije reko da skoda nevalja ... ali sta pravis od nje ferrarija kad to nije. Ne znam kako ces spavat veceras, ali dao si 20-30 hiljada nizasta i znam da to valja odbraniti. Na osnovu cega govoris da je najprodavaniji elegance model pa de izadji malo po parkingu prosetaj, ne vjeruj svom mentoru Mirku Gehri i njegovim novinama bolan bolan abu Gogo .... izadji pa malo zrakni kroz prozor vidi kakva je tuga unutra ... od nedostataka elektro podizaca pa nadalje. Isto ko da mi zivimo u tunguziji pa ne vidimo sta se po cestama voza.
ifas wrote:
Kako ti nije mrsko ovo sve pisati i nabrajati ?
Nigdje ne uspjevas spomenuti da najjeftiniji citroen nudi vise osnovne opreme nego tvoja L&K skoda, niti uspjevas pomenuti da su te cijene citroena akcijske i da je stvarna cijena te npr 4-ke 36 + 9 hiljada (popusta).
Jaro niko ti nije reko da skoda nevalja ... ali sta pravis od nje ferrarija kad to nije. Ne znam kako ces spavat veceras, ali dao si 20-30 hiljada nizasta i znam da to valja odbraniti. Na osnovu cega govoris da je najprodavaniji elegance model pa de izadji malo po parkingu prosetaj, ne vjeruj svom mentoru Mirku Gehri i njegovim novinama bolan bolan abu Gogo .... izadji pa malo zrakni kroz prozor vidi kakva je tuga unutra ... od nedostataka elektro podizaca pa nadalje. Isto ko da mi zivimo u tunguziji pa ne vidimo sta se po cestama voza.
Nije mi mrsko cisto da pokazem kakve ti glupoti kupas i koliko ne znas.
Ne skreci s teme. Napisao si da je Octavia u cjenovnog rangu iza C4, ja sam ti dao cjene po kojima nije i sta sad hoces? To sto osnovna Octavia za isto para ima manje opreme od C4 je samo potvrda toga. Glupost o osnovnoj opremi Citroena i L&K nema potrebe da komentarisem.
Sto se tice vas ekonomskih strucnjaka i znalaca dogovorite se jel akcijska cijena Citroena njegova stvarna cijena, a akcija samo marketinski trik, kako ste ranije tvrdili, ili je njegova stvarna cijena ona bez akcije po kojoj bi ovdje ne bi prodali nista...
Na osnovu cega tvrdim? Osim na osnovu zvanicne statistike na osnovu onoga sto vidim jer, ako zanemarim Tour modele, ne mogu da se nacudim kad vidim da Octavia nije TDI Elegance.
Last edited by goran16v on 03/11/2012 09:27, edited 2 times in total.
Je l' to ova Elegance oprema gdje npr. nema ni tempomata ni ESP-a, ni koze na volanu/mjenjacu, parking senzora?
Je l' se to smatra nekom boljom opremom? Kud ces manje od ove opreme...
Zux wrote:Je l' to ova Elegance oprema gdje npr. nema ni tempomata ni ESP-a, ni koze na volanu/mjenjacu, parking senzora?
Je l' se to smatra nekom boljom opremom? Kud ces manje od ove opreme...
Nije poenta u opremi, nego u cijeni jer ovdje jedan strucnjak tvrdi kako je Octavia po cijenama rang nize od Citroena a kad se uporede rasponi cijena vidi se da ne zaostaje nimalo, cak suprotno, da za cijenu C4 ne mozes kupiti ekvivalentnu Octaviu (tvoja primjedba o opremi stoji, ali upravo ide ovome u prilog), te da ako je Skoda jeftini brend u rangu Dacie i Geelya (ne znam odakle strucnjaku Daihatsu) sta onda reci u ovom slucaju za Citroen.
@goran 16v
sto se tice cijena u citroenu,ovdje kod nas,mogu slobodno reci da je to samo suplji marketing. Lafo popust od 9000KM. Ma ovi nasi idioti ne daju ni pfening nize,ali manje vise, tako nam je stanje i sa ostalim proizvodima. Ubjedjen sam da ove sadasnje cijene,prvenstveno mislim na citroena,za koje kazu da su akcijske,mogu ici dolje josh za nekih 1000€ najmanje.
romeomoraprezivjeti wrote:@goran 16v
sto se tice cijena u citroenu,ovdje kod nas,mogu slobodno reci da je to samo suplji marketing. Lafo popust od 9000KM. Ma ovi nasi idioti ne daju ni pfening nize,ali manje vise, tako nam je stanje i sa ostalim proizvodima. Ubjedjen sam da ove sadasnje cijene,prvenstveno mislim na citroena,za koje kazu da su akcijske,mogu ici dolje josh za nekih 1000€ najmanje.
E to objasni strucnjaku koji se krije po nickom ifas...
ifas wrote:
Ti da si imo para za Golfa ti bi ga i kupio, da ne spominjem citroena ili opela.
Ti da si imao para za hljeba ovdje ne bi otišao na kraj svijeta da šljakaš nižerazredne poslove da bi preživio. Stoga je sasvim jasno zašto su ti pare najveća trauma u životu. Onda si došao na forum da liječiš svoje komplekse i frustracije, pa si našao priglupog malog milojicu da ti diže ego. I misliš da nekoga svojom pojavom možeš impresionirati, ne shvatajući koliko si jadan i patetičan.
Po svemu pročitanom ovde da se zaključiti da velika većina forumaša automobile smatra samo kao prevozno sredstvo od tačke A do tačke B bez ikakve ljubavi prema njima. Ne znam samo žašto gube vrijeme ovde. Vjerovatno da pokušaju nekom dokazati kako je Škoda bolja od Citroena. Ili kako je Škoda VRH brate. Ti isti korisnici se jedino hvataju prodajnih brojki i pada vrijednosti. Za nekoga ko bi uzeo prije Oktaviju(niža klasa) nego C5(za klasu veće auto) nemam riječi. pogotovo ako je taj čovjek neki profesor na mašinskom fakultetu koliko sam skontao. I da ponovimo još jednom: Mžete pričati šta hoćete, konfekcija, ovo, ono..... Škoda je i pored sve vaše priče najsterilinije i dosadnije auto u klasi.
citroen xm wrote:Po svemu pročitanom ovde da se zaključiti da velika većina forumaša automobile smatra samo kao prevozno sredstvo od tačke A do tačke B bez ikakve ljubavi prema njima. Ne znam samo žašto gube vrijeme ovde. Vjerovatno da pokušaju nekom dokazati kako je Škoda bolja od Citroena. Ili kako je Škoda VRH brate. Ti isti korisnici se jedino hvataju prodajnih brojki i pada vrijednosti. Za nekoga ko bi uzeo prije Oktaviju(niža klasa) nego C5(za klasu veće auto) nemam riječi. pogotovo ako je taj čovjek neki profesor na mašinskom fakultetu koliko sam skontao. I da ponovimo još jednom: Mžete pričati šta hoćete, konfekcija, ovo, ono..... Škoda je i pored sve vaše priče najsterilinije i dosadnije auto u klasi.
Vecina ljudi uzima auto prema svojim potrebama,pa tako i ne treba da cudi sto jedan"profesor"uzima skodu octaviu prije C5.Ja sam sad osudjen da vozim manje auto iz razloga sto nemam dovoljno prostora za parking,a i auto se 99% vozi po gradu,tako da je po meni kompaktna klasa nekakav kompromis.
citroen xm wrote:Po svemu pročitanom ovde da se zaključiti da velika većina forumaša automobile smatra samo kao prevozno sredstvo od tačke A do tačke B bez ikakve ljubavi prema njima. Ne znam samo žašto gube vrijeme ovde. Vjerovatno da pokušaju nekom dokazati kako je Škoda bolja od Citroena. Ili kako je Škoda VRH brate. Ti isti korisnici se jedino hvataju prodajnih brojki i pada vrijednosti. Za nekoga ko bi uzeo prije Oktaviju(niža klasa) nego C5(za klasu veće auto) nemam riječi. pogotovo ako je taj čovjek neki profesor na mašinskom fakultetu koliko sam skontao. I da ponovimo još jednom: Mžete pričati šta hoćete, konfekcija, ovo, ono..... Škoda je i pored sve vaše priče najsterilinije i dosadnije auto u klasi.
Isto tako se postavlja pitanje sta ti radis na temi o najdosadnijem i najsterlnijem autu na svijetu? Uz sve sto si napisao o Octaviji treba dodati da je uprkos svemu Skodin kompakt jednako skup i skuplji (a ti sam razmisli zasto) i da se bolje prodaje od Citroenovog (opet razmisli zasto), pad vrijednosti da ne pominjem, a to dosta govori pa nek je 100 x najsterilniji i najdosadniji auto u klasi - a to je da je prosjecnom kupcu bitnije da je kupi dobar a ne lijep auto.
Isto tako se postavlja pitanje sta ti radis na temu o najdosadnijem i najsterlnijem autu na svijetu? Uz sve sto si napisao o Octaviji treba dodati da je uprkos svemu Skodin kompakt jednako skup i skuplji (a ti sam razmisli zasto) i da se bolje prodaje od Citroenovog (opet razmisli zasto), pad vrijednosti da ne pominjem, a to dosta govori pa nek je 100 x najsterilniji i najdosadniji auto u klasi.
Vas dvojica samo kontrirate jedan drugom,a niste relani ni jedan,ni drugi. Octavia ima neke svoje prednosti u odnosu na C4,ali C4 takodjer ima svoje prednosti. Ja vec napisah,da je auto stvar potreba u vecini slucajeva,ali eto postoji i onaj manji dio, koji kupuje automobile i iz nekih drugih razloga. Po meni je octavia funkcionalniji auto od C4 kad se sve zbroji,ali meni je C4 ljepsi,i to bi bio glavni razlog zbog kojeg bi ga kupio prije octavie.
romeomoraprezivjeti wrote:
Vecina ljudi uzima auto prema svojim potrebama,pa tako i ne treba da cudi sto jedan"profesor"uzima skodu octaviu prije C5.Ja sam sad osudjen da vozim manje auto iz razloga sto nemam dovoljno prostora za parking,a i auto se 99% vozi po gradu,tako da je po meni kompaktna klasa nekakav kompromis.
To o čemu ti pričaš ja savim razumijem i to je OK kada se priča tako. Al on to priča na neki drugi način i iz njegovog posta se može zaključiti(ako govori istinu) da bi u bilo kojem slučaju uzeo Oktaviju nego C5. Time nije želio reći da je za njega Oktavija prikladnija već je želio reći da je superiornija od C5 i Insignije što je ludost.
goran16v wrote:
Isto tako se postavlja pitanje sta ti radis na temi o najdosadnijem i najsterlnijem autu na svijetu? Uz sve sto si napisao o Octaviji treba dodati da je uprkos svemu Skodin kompakt jednako skup i skuplji (a ti sam razmisli zasto) i da se bolje prodaje od Citroenovog (opet razmisli zasto), pad vrijednosti da ne pominjem, a to dosta govori pa nek je 100 x najsterilniji i najdosadniji auto u klasi - a to je da je prosjecnom kupcu bitnije da je kupi dobar a ne lijep auto.
Ovo nije neki usko usmjereni automobilski forum već se piše o svemu tako da imam pravo da raspravljam o svemu od Z101 do RR fantoma. Pad vrijednosti koji ti voliš da potenciraš uopšte nije tačan. Sračunaj mi u Njemačkoj pad cijene za Oktaviju i C4 uzimajući sve u obzir. To i da je tačno možda je interesantno čovjeku kojeg baš briga za auto, to mu je samo još jedna stvar. Pravog ljubitelja auta ne interesuje ni pad vrijednosti ni broj prodatih primjeraka i zbog toga je za pravog ljubitelja automobila Škoda samo obični limeni kontenjer, sterilan, dosadan, onakav za kakvim se niko okrenuti neće da ga prokomentariše kao dobrog ili lošeg.
Ja te izazivam gorane da izadjes na parking i nadjes makar 3 skode i vidis kakva je oprema u njima, a ne pricam o Tour modelima.
Nije ti jarane ovo pik.ba gdje je svaka 308-ca sa elektro podizacima PREMIUM, svaki citroen sa hidraulikom EXCLUSIVE, svaki Golf sa alu felgama HIGHLINE. Ociju ti tvojih sta pricas. Hajd sto lazes sebe da je tvoja elegance, kupio si mali kozni paket i sad je elegance, ne znamo te mi nismo ti komsije i ne boj se necemo ti trazit mane autu
A sto se citrosa i L&K opreme tice ... citroen ima tempomat u najnizim paketima opreme za razliku od tvog L&K, a da ne govorim o nekim danas neophodnim stvarima kao sto su ESP ABS itd.
ifas wrote:
Ti da si imao para za hljeba ovdje ne bi otišao na kraj svijeta da šljakaš nižerazredne poslove da bi preživio. Stoga je sasvim jasno zašto su ti pare najveća trauma u životu. Onda si došao na forum da liječiš svoje komplekse i frustracije, pa si našao priglupog malog milojicu da ti diže ego. I misliš da nekoga svojom pojavom možeš impresionirati, ne shvatajući koliko si jadan i patetičan.
Jarane ba hajd priznaj da bi najradije kupio golfa da budes glavni gedza u selu i da ti zavidi i staro i mlado i da govore kako si uspio u zivotu, al se nije moglo nategnut pa hajd makar skodu da kupim i govorim to je isto VW samo et sto nije.
ifas wrote:Ja te izazivam gorane da izadjes na parking i nadjes makar 3 skode i vidis kakva je oprema u njima, a ne pricam o Tour modelima.
Nije ti jarane ovo pik .ba gdje je svaka 308-ca sa elektro podizacima PREMIUM, svaki citroen sa hidraulikom EXCLUSIVE, svaki Golf sa alu felgama HIGHLINE. Ociju ti tvojih sta pricas. Hajd sto lazes sebe da je tvoja elegance, kupio si mali kozni paket i sad je elegance, ne znamo te mi nismo ti komsije i ne boj se necemo ti trazit mane autu
A sto se citrosa i L&K opreme tice ... citroen ima tempomat u najnizim paketima opreme za razliku od tvog L&K, a da ne govorim o nekim danas neophodnim stvarima kao sto su ESP ABS itd.
al zato imate crne gume
Danas M. Irbinoj od BBI do apoteke, 6 Octavia, 1 x Tour, 1 x 1,6 MPI Ambiente i 4 x Elegancea.
Ja ne znam od kakvog ti zdravstvenog problema patis, al na fakturi i soabr. i vl. knjizici mog auta pise Elegance. A sve i da ima prozore na kurblu sramota je za Citroen i mnoge slicne sto je i takva jedna jadna i jeftina Skoda skuplja od njihovog uber opremljenog auta, a da ta cijena nije nerealna najbolje goviri prodaja.
ifas wrote:Ja te izazivam gorane da izadjes na parking i nadjes makar 3 skode i vidis kakva je oprema u njima, a ne pricam o Tour modelima.
Nije ti jarane ovo pik .ba gdje je svaka 308-ca sa elektro podizacima PREMIUM, svaki citroen sa hidraulikom EXCLUSIVE, svaki Golf sa alu felgama HIGHLINE. Ociju ti tvojih sta pricas. Hajd sto lazes sebe da je tvoja elegance, kupio si mali kozni paket i sad je elegance, ne znamo te mi nismo ti komsije i ne boj se necemo ti trazit mane autu
al zato imate crne gume
Danas M. Irbinoj od BBI do apoteke, 6 Octavia, 1 x Tour, 1 x 1,6 MPI Ambiente i 4 x Elegancea.
Ja ne znam od kakvog ti zdravstvenog problema patis, al na fakturi i soabr. i vl. knjizici mog auta pise Elegance. A sve i da ima prozore na kurblu sramota je za Citroen i mnoge slicne sto je i takva jedna jadna i jeftina Skoda skuplja od njihovog uber opremljenog auta, a da ta cijena nije nerealna najbolje goviri prodaja.
Za citroen treba imati ukusa ne moze svaka fukara i kelja vozati kulturno auto Mora neko biti i prosjek, a neko iznad prosjeka. :*