Pa eto šta bi mu čovjek sad ....TESLA_EDISON wrote:Jako je sumnjivo to što se preko 20 godina nije ni mrdnulo a sada se sve izgradi za manje od pola godine. Ovo bi sve trebalo ODMAH zaustaviti, konzervirati i naložiti tužilaštvu da istraži apsolutno sve. Od oduzimanja vlasništva Grasu, javnih nabavki do izvođača radova. Tek kad sve bude načisto, tada ponovo pokrenuti izgradnju. Mora se početi transparentno raditi inaće nikad nećemo u EU.
Sarajevska zicara?
- So What!
#651 Re: Sarajevska zicara?
- Dope_Man
#652 Re: Sarajevska zicara?
Ni prva, ni zadnja stvar na svijetu koja ne staje vec polako prolazi kroz stanicu da ljudi mogu izaci/uci. Ljudi sa invaliditetom, ako je toliki invaliditet da ne mogu u roku od 2 minute kako rece napustiti kabinu, ce vjerovatno biti u pratnji zdrave osobe u svom zivotu koja im pomaze u kretanju.missko wrote:Al stvarno je cudno da ljzdi sa invaliditetom nece moci koristigi zicaru npr oni kojima treba 2 minute da napuste kabinuinsomnia78 wrote:Ma mene najvise brine taj dio oko iskakanja na stanici
- man_464
#653 Re: Sarajevska zicara?
Objasnio čovjek poentu.Thorgerson wrote:Pa dobro eto sta sad jbmu, prosle tolike godine nije zicara napravljena...sada je napravljena. Je li se moramo i na to posrati?
Tamo na drugoj temi lik sere za Sunnyland kako qrcu ne valja, kako su posjekli sumu. Ja mu stavim gif timelapse animaciju gdje se vidi da su posjekli mozda 2-3 drveta i jos zasadili dodatnog drveca...on napise ma dobro, ovo, ono nisam znao. Al jebo ti to, on je napisao komentar, lupio pa sta bude.
Ovdje lik napise kako su zicaru na Palama ekpresno brzo zavrsili, napisem mu detaljno da to nije bas tako. On napise ne prati paljanske medije, ali eto lupice da su je ekspresno zavrsili, samo eto da i ovo malo jadne pozitive popljuje.
Mislim cemu takva malicioznost? Ovaj klix forum je fkt skup namčora koji samo gledaju da se poseru i na ono malo pozitive.
Jer ovdje dobitne formule nema:
Ne izgradis zicaru - zasto nisi izgradio?.
Izgradis - zasto nisi prije izgradio?
A te hobotnice, lopovi, vlast, ovo, ono...pa to mi svi znamo jebote... Eto otkrili ste toplu vodu, znamo da su nesposobni zato i jesam pozitivno iznenadjen da se ovo zavrsava. Pljuvali smo evo desetine stranica...valjda je dosta jbmu. Eto promjenite nesto, ko nam je kriv sto smo demokratiju shvatili kao dizanje guzice dva puta u 4 godine (i to jedva) i pisanje kojeg X-ića na papiru. Bosnjo to zavrsi i konta, ja sam svoje obavio.
Isto je bilo i za Vozove. Nisu radili 10 godina pa kad proradise pljuvanje sto rade. Nema autobusa i dodju ovi plinski i moderniji od svih koje imamo odmah ide pljuvanje "kaki su vaki su".
Samo lijecenje frustracija konstantno.
- Qler
#654 Re: Sarajevska zicara?
Ma ja sam ZA samo da se gradi i radi, i drago mi je da ce je zavrsiti, iskreno jedva cekam, ali brate moglo je brze, samo to kazem 
- Tesla Edison
#655 Re: Sarajevska zicara?
Ma zaj.... se nebi li se ko upalioSo What! wrote:Pa eto šta bi mu čovjek sad ....TESLA_EDISON wrote:Jako je sumnjivo to što se preko 20 godina nije ni mrdnulo a sada se sve izgradi za manje od pola godine. Ovo bi sve trebalo ODMAH zaustaviti, konzervirati i naložiti tužilaštvu da istraži apsolutno sve. Od oduzimanja vlasništva Grasu, javnih nabavki do izvođača radova. Tek kad sve bude načisto, tada ponovo pokrenuti izgradnju. Mora se početi transparentno raditi inaće nikad nećemo u EU.
Skaki svaka čast na ovome, kapa do poda al fakat bez zezancije. Onaj slunto Komšić nije ni za kuglanja sposoban.
- So What!
#656 Re: Sarajevska zicara?
Ma smrdilo mi je na zajebanciju, al kontam šta sve ljudi pišu, ništa me iznenađuje.TESLA_EDISON wrote:Ma zaj.... se nebi li se ko upalioSo What! wrote:Pa eto šta bi mu čovjek sad ....TESLA_EDISON wrote:Jako je sumnjivo to što se preko 20 godina nije ni mrdnulo a sada se sve izgradi za manje od pola godine. Ovo bi sve trebalo ODMAH zaustaviti, konzervirati i naložiti tužilaštvu da istraži apsolutno sve. Od oduzimanja vlasništva Grasu, javnih nabavki do izvođača radova. Tek kad sve bude načisto, tada ponovo pokrenuti izgradnju. Mora se početi transparentno raditi inaće nikad nećemo u EU.
Skaki svaka čast na ovome, kapa do poda al fakat bez zezancije. Onaj slunto Komšić nije ni za kuglanja sposoban.
- DaysleepeR
#657 Re: Sarajevska zicara?
ne možete sve nazivati pljuvanjem u startu, to je pod jedan seljački izraz, pod dva avazovština i treće jako dobar izgovor vladajućih struktura da ne kažem SDAThorgerson wrote:Pa dobro eto sta sad jbmu, prosle tolike godine nije zicara napravljena...sada je napravljena. Je li se moramo i na to posrati?
Tamo na drugoj temi lik sere za Sunnyland kako qrcu ne valja, kako su posjekli sumu. Ja mu stavim gif timelapse animaciju gdje se vidi da su posjekli mozda 2-3 drveta i jos zasadili dodatnog drveca...on napise ma dobro, ovo, ono nisam znao. Al jebo ti to, on je napisao komentar, lupio pa sta bude.
Ovdje lik napise kako su zicaru na Palama ekpresno brzo zavrsili, napisem mu detaljno da to nije bas tako. On napise ne prati paljanske medije, ali eto lupice da su je ekspresno zavrsili, samo eto da i ovo malo jadne pozitive popljuje.
Mislim cemu takva malicioznost? Ovaj klix forum je fkt skup namčora koji samo gledaju da se poseru i na ono malo pozitive.
Jer ovdje dobitne formule nema:
Ne izgradis zicaru - zasto nisi izgradio?.
Izgradis - zasto nisi prije izgradio?
A te hobotnice, lopovi, vlast, ovo, ono...pa to mi svi znamo jebote... Eto otkrili ste toplu vodu, znamo da su nesposobni zato i jesam pozitivno iznenadjen da se ovo zavrsava. Pljuvali smo evo desetine stranica...valjda je dosta jbmu. Eto promjenite nesto, ko nam je kriv sto smo demokratiju shvatili kao dizanje guzice dva puta u 4 godine (i to jedva) i pisanje kojeg X-ića na papiru. Bosnjo to zavrsi i konta, ja sam svoje obavio.
nema napretka bez kritike, i koliko god i kako god se radilo, uvijek je dobrodošlo postavljati pitanja kako i zašto
mi smo jaaaaako daleko od bilo kakvih normalnih standarda i transparentnosti projekata ove vrste i koliko god vam smetalo, ima još jako puno prostora i za kritiku i za pitanja
- shake69
#658 Re: Sarajevska zicara?
Bio sam mali pred rat i ne sjecam se je li zicaratada vozila u punom satu "pa dok bude putnika"? Mislim da ima logike i sada da ne trosi badava bruku struje ako nema gostiju a sigurno ce biti i toga kada splasne pocetna euforija. Sjeca li se neko toga?
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#659 Re: Sarajevska zicara?
Nije sigurno stalno radila. Sat vozila, sat nije vozila. Ali mislim da je to zbog sigurnosti. Imaju na temi i linkovi gdje piše da je bila stalno zatvarana. I da su se morale vršiti stalne sigurnosne provjere. Mi dođi sa školom organizovano, pa opet čekaj sat.
- shake69
#660 Re: Sarajevska zicara?
Hvala, tako otprilike sam i mislio.Pitar sa Kariba wrote:Nije sigurno stalno radila. Sat vozila, sat nije vozila. Ali mislim da je to zbog sigurnosti. Imaju na temi i linkovi gdje piše da je bila stalno zatvarana. I da su se morale vršiti stalne sigurnosne provjere. Mi dođi sa školom organizovano, pa opet čekaj sat.
-
made_in_sarajevo
#661 Re: Sarajevska zicara?
eno u ZG hoce da prave istu zicaru, iste gondole, isti princip rada. plagijatori purgerski 
- Haris.ba
#662 Re: Sarajevska zicara?
Ali garant će u Zagrebu biti bolja od ove sarajevske. Nema veze što će biti iste gondole, biće bolja.made_in_sarajevo wrote:eno u ZG hoce da prave istu zicaru, iste gondole, isti princip rada. plagijatori purgerski
-
made_in_sarajevo
#663 Re: Sarajevska zicara?
kod njih je evropska, mirise na evropsko 
- So What!
#664 Re: Sarajevska zicara?
Sarajevska žičara - 06. 01. 2018. @ NNagib (SSC)

Last edited by So What! on 06/01/2018 21:46, edited 1 time in total.
- So What!
- Dope_Man
#666 Re: Sarajevska zicara?
Jesu li ikako mogli losije postaviti tu drzavnu zastavu?
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#667 Re: Sarajevska zicara?
Nije da su je opet naopako okrenuli
- shake69
#668 Re: Sarajevska zicara?
Dakle, januar razvlacenje uzeta, inace kompleksan i tezak zahvat, februar postavljanje gondola a sve vrijeme radovi na polaznoj i dolaznoj stanici. U martu probna voznja i tehnicki prijem. Sesti april-svecano otvorenje i narodno veselje!
Na FB stranici nema vise fotografija s polazne i dolazne stanice a tu je najvise posla. Ima li neko?
Na FB stranici nema vise fotografija s polazne i dolazne stanice a tu je najvise posla. Ima li neko?
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#669 Re: Sarajevska zicara?
Uh kad bošnjo janje okrene za narodno veselje, samo će falit borbe bikova

- Logovan
#670 Re: Sarajevska zicara?
Biće veselo. 
-
made_in_sarajevo
#671 Re: Sarajevska zicara?
pice se instalacije na donjoj stanici, barem elektro,a gornja ne znam dokle jeshake69 wrote:Dakle, januar razvlacenje uzeta, inace kompleksan i tezak zahvat, februar postavljanje gondola a sve vrijeme radovi na polaznoj i dolaznoj stanici. U martu probna voznja i tehnicki prijem. Sesti april-svecano otvorenje i narodno veselje!
- shake69
#672 Re: Sarajevska zicara?
Fino. Ne kontam zasto nema fotki vec par sedmica?made_in_sarajevo wrote:pice se instalacije na donjoj stanici, barem elektro,a gornja ne znam dokle jeshake69 wrote:Dakle, januar razvlacenje uzeta, inace kompleksan i tezak zahvat, februar postavljanje gondola a sve vrijeme radovi na polaznoj i dolaznoj stanici. U martu probna voznja i tehnicki prijem. Sesti april-svecano otvorenje i narodno veselje!
A ovima gore izgleda se treba obavezno ikonica s
-
made_in_sarajevo
#673 Re: Sarajevska zicara?
eh fotkica sto nema ne znam, ja sam citam vijesti ne dijelim ja plate 
- So What!
#674 Re: Sarajevska zicara?
Opet ih ima što su se razbolili, što će se ovo otvorit. Ponestaje terena za pljuvanje. 
- thekupus
#675 Re: Sarajevska zicara?
ja kontam da ce najmanje prvih 2 mjeseca stalno biti puno, inace izbjegavam takve guzve
Postoji li neki plan upravljanja Trebevicem sad? izgradnja i oznacavanje setnica, odmorista, biciklistickih staza, ugostiteljskih objekata i slicno?
Konacno cemo opet imati pravi "park", i to 10ak minuta od starog grada
Postoji li neki plan upravljanja Trebevicem sad? izgradnja i oznacavanje setnica, odmorista, biciklistickih staza, ugostiteljskih objekata i slicno?
Konacno cemo opet imati pravi "park", i to 10ak minuta od starog grada