Mc Donalds u Sarajevu?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Za ili protiv McDonalds restorana u Sarajevu?

Za
32
78%
Protiv
6
15%
Boli me briga
3
7%

Total votes: 41

Neelix

#651 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Neelix »

Samo sam realan :) sa cijenama i velicinom hamburgera kakve su u Zg, recimo, (a pretpostavljam da im je to univerzalno) ovdje nece dugo opstati.
dzeno123

#652 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by dzeno123 »

Neelix wrote:Samo sam realan :) sa cijenama i velicinom hamburgera kakve su u Zg, recimo, (a pretpostavljam da im je to univerzalno) ovdje nece dugo opstati.
Kod nas ce ici cijene kao u Srbiji, 2km hamburger a plata 7 km.
vox-populi

#653 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by vox-populi »

Neelix wrote:Samo sam realan :) sa cijenama i velicinom hamburgera kakve su u Zg, recimo, (a pretpostavljam da im je to univerzalno) ovdje nece dugo opstati.
Nisu cijene univerzalne, formiraju se na osnovu troskova + kupovne moci. Ako budu morali uvoziti sastojke, posebno krompir, onda ce cijene biti visoke i definitivno nece odgovarati trzistu. A cijene u Zg, kao i u Bg i Sk, odgovaraju kupovnoj moci i svi McD otvoreni u tim gradovima rade dobro.
vox-populi

#654 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by vox-populi »

dzeno123 wrote:
Kod nas ce ici cijene kao u Srbiji, 2km hamburger a plata 7 km.
Hamburger ovdje kosta 1€, sto je 2 KM. U Sa bi morao biti jeftiniji.
chuchumbamayumbe

#655 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam načuo da je Radončić osoba koja stoji iza BH McD.
mahalik

#656 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mahalik »

chuchumbamayumbe wrote:Ja sam načuo da je Radončić osoba koja stoji iza BH McD.
Niš me ne bi čudilo
sarajevsko_pivo

#657 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by sarajevsko_pivo »

mahalik wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja sam načuo da je Radončić osoba koja stoji iza BH McD.
Niš me ne bi čudilo
Nista bez Sandzaklija :)

Ja ipak mislim da ovo otvara Miskovic i da je njegov partner Radoncic.
PasoDzigera007

#658 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by PasoDzigera007 »

Ja stvarno ne znam,zasto se toliko pjeni oko McD-a.Hrana ko hrana,sta je tu sad nesto spektakularno ako dodje na nase trziste. BIH je jedna gurmanska zemlja,koja posjeduje nesto sto i USA npr. taj isti McD,kod nas Cevabdzince. To u regionu nemaju pa zato i posjeduju McD,onaj ko misli da bosanski cevapi nisu konkurencija grdno se varaju. Hot Dog je bosanski djelo,ovdje u Austriji ga zovu "Bosna"(na njemackoj tv bio milijunas,ili ti ga Milionen show,pitanje odakle je porijeklo HOT DOG,na sta je tacan odgovor bio BIH,nisam ni sam to znao,al mi je bilo drago),nismo mi kao zemlja za pocjeniti sto se tice hrane. Sve se to dobro zna.Ako taj isti McD vidi da nece imati profit u BIH,nece ni otvoriti svoje neke restorane.
vox-populi

#659 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by vox-populi »

PasoDzigera007 wrote:Hot Dog je bosanski djelo,ovdje u Austriji ga zovu "Bosna"(na njemackoj tv bio milijunas,ili ti ga Milionen show,pitanje odakle je porijeklo HOT DOG,na sta je tacan odgovor bio BIH,nisam ni sam to znao,al mi je bilo drago)
:lol: :lol: :lol: :lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hot_dog
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#660 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ladyblue18 »

vox-populi wrote:
PasoDzigera007 wrote:Hot Dog je bosanski djelo,ovdje u Austriji ga zovu "Bosna"(na njemackoj tv bio milijunas,ili ti ga Milionen show,pitanje odakle je porijeklo HOT DOG,na sta je tacan odgovor bio BIH,nisam ni sam to znao,al mi je bilo drago)
:lol: :lol: :lol: :lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hot_dog
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: post godine :lol: :lol: :lol:
Obuca9

#661 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Obuca9 »

Bullet Tooth Tony wrote:osoba 1 : sidje sta ima
osoba 2 : nista vala kod tebe
osoba 1 : standardno, e jesi vidio otvorio se McD
osoba 2 : aaa jesam , neka je , ko sarajliji drago mi je, neka ima, dobro je to za grad ....
osoba 1: ma ja... hajmo na kafu...gdje si kreno
osoba 2: ma evo kod Nuneta na cevape ....

ko voli neka izvoli .....
:thumbup: :thumbup:

To je to :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#662 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Toto »

McD je svugdje na dunjaluku stvar biznisa i prehrambene industrije. Samo kod naske nije.
U nas je biznis proglasen kriminalom i zaceran u goru ilegalu od Valtera, prehrambena industrija je proglasena socijalom a od McD se pravi kulturno-umjetnicki preferans.
Kod naske ce do McD bit prostrti crveni perzijaner; fotografi ce slikat McD fanove za rubriku "McD-sa fotografijama" a pred vratima ce svakog docekivat harem hostesa. Prva ce bit higijenicar. Ona ce zavirivat svima pod nokte i ko bude imo crno pod noktima: mora ce umakat prste u varekinu il' se nece nadisat mikrobioloski citog zraka u McD. Druga ce bit lektorusa i ona ce provjeravat ko brka mehko i tvrdo c i raznorazne krivopise. Treca ce snjuhat da otkrije koji se seljober najeo cevapa s lukom i zalio klipacom - pa doso na plejbek hamburger. Cetvrta ce biti PR koja ce informisat fanove o dnevnoj fluktuaciji kalorija, antioksidanata, omega 3 glicerida,beta-karotna, patogenih hajvancica- na svakoj binarnoj molekuli giga hamburgera i ostalih saltaneta na McD burzi.
jedaneska

#663 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by jedaneska »

tačno 5 mjeseci do otvorenja ovog kaubojskog ekspres restorana, a iz njihove centrale tvrdoglavo odbijaju da daju bilo kakvo saopštenje za javnost, zar tolika tvrdoglavost nije odlika bosanaca, otkad nam amerikanci i to pođoniše, ne daju nam zadržati orginalnost ni u tvrdoglavosti :D i ne shvatam koga se toliko boje pa kriju svoje namjere ko zmija noge, jer ako forumaši znaju dan otvorenja, zašto oni foliraju da nemaju pojma :oops:
mig

#664 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mig »

jedaneska wrote: ne shvatam koga se toliko boje pa kriju svoje namjere ko zmija noge, jer ako forumaši znaju dan otvorenja, zašto oni foliraju da nemaju pojma :oops:
Forumasi su sveznajuci :D Ovi zapravo jos i ne znaju da otvaraju MCD u Bosni :lol:

Fakat, odakle forumasima ta informacija? :? :lol:
Fossil

#665 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Fossil »

Nije mi jasno sta ljudi imaju protiv Mc ako vam se ne svidja niko vas ne tjera da jedete al sto da smo izuzetak skoro citav svijet ima zasto ne i mi :D
jedaneska

#666 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by jedaneska »

mig wrote:
jedaneska wrote: ne shvatam koga se toliko boje pa kriju svoje namjere ko zmija noge, jer ako forumaši znaju dan otvorenja, zašto oni foliraju da nemaju pojma :oops:
Forumasi su sveznajuci :D Ovi zapravo jos i ne znaju da otvaraju MCD u Bosni :lol:
Fakat, odakle forumasima ta informacija? :? :lol:
bilo na 24. stranici ove teme :wink: a što se tiče tajanstvenosti od strane McD uprave, priča se da ne smiju ništa reći, jer im je jedan ćevabdžija jalijaško-šanerskim uletom zabranio ulaz na bh. tržište :-)
sarajevsko_pivo wrote:Evo sta pise na sa-c.ifno

Fullvedo:

Da jedno razjasnimo. Politika McD jeste da prvo otvori lokal u centru grada. McD do sada nije mogao naci zajednicki jezik sa odredjenim ljudima i zbog toga nikad nije otvoren. Da se odmah razumijemo Alta nije centar grada iako pripada istoimenoj opstini, zna se sta je centar grada. Ono sto vam mogu reci jeste da se otvaraju dva McD ovog ljeta u Sarajevu. Jedan u Titovoj, a drugi kao sto je vec receno u Nedzaricima. Datum otvaranja jos nije utvrdjen, ali najvjerovatnije dan prije SFF. I jos jedno da dodam. Ovi sto su "zestoki" protivnici McD pretpostavljam da nikad u zivotu nisu bili u McD ili par puta pa skacu a nisu rekli ni hop. Zivio sam skoro 5 godina u Njemackoj i znam sta je McD i kakav je kvalitet tamo i sta znaci za grad, ne samo turistima. Ako niste znali po Mercerovoj metodologiji utvrdjivanja kvaliteta zivljenja u jednom gradu, McD donosi jedan poen.

Drale BEG:

Ma šta vam je što peglate ...to negdje u Neđarićima će biti ...eto kažem ljudi na obuci već i za jedno pola god ulaze u McD SA koji će do tada biti sigurno gotov !
mig

#667 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mig »

Nemam ja pojma ko je taj Fullvedo... A sva ova prica samo na osnovu toga sto je on napisao Draletu :lol:
jedaneska

#668 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by jedaneska »

mig wrote:Nemam ja pojam ko je taj Fullvedo... A sva ova prica samo na osnovu toga sto je on napisao Draletu :lol:
izgleda nisi primjetila da je diskusija sa naše druge popularne stranice sa-c.info ;-)
mig

#669 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by mig »

jedaneska wrote:
mig wrote:Nemam ja pojam ko je taj Fullvedo... A sva ova prica samo na osnovu toga sto je on napisao Draletu :lol:
izgleda nisi primjetila da je diskusija sa naše druge popularne stranice sa-c.info ;-)
Izvinjavam se, nisam toliko upucena... Ali ako im je verovati.... :zoka:
jedaneska

#670 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by jedaneska »

mig wrote:
jedaneska wrote:
Izvinjavam se, nisam toliko upucena... Ali ako im je verovati.... :zoka:
:) jedan od njih javlja drito iz BG...
Edin H.

#671 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Edin H. »

Cuj 6 mjeseci trening :lol: :lol: :lol: za minimalnu nadnicu da prodajes hamburgere i cips :D
Cholina_Lokica

#672 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Cholina_Lokica »

Edin H. wrote:Cuj 6 mjeseci trening :lol: :lol: :lol: za minimalnu nadnicu da prodajes hamburgere i cips :D
zaHeban je to posao :D
sarajevsko_pivo

#673 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by sarajevsko_pivo »

jedaneska wrote:
Drale BEG je ozibiljan forumas, sve sto je napisao je bilo tacno, tako i uvezi Alte, on je vec pocetkom 2010 znao sta ce da bude sve u ALTI.

Mc Donalds 100000%%% dolazi ovo ljeto u Sarajevu!
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#674 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by 1946 »

sarajevsko_pivo wrote:Mc Donalds 100000%%% dolazi ovo ljeto u Sarajevu!
% = 1/100
%%% = 1/1 000 000
100 000 * 1/1 000 000 = 1/10 = 10%
Znači ni ti ne daješ velike šanse McDonald'su da se ovo ljeto pojavi u Sarajevu :thumbup:
:D
Lunizz

#675 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Lunizz »

Cholina_Lokica wrote:
Edin H. wrote:Cuj 6 mjeseci trening :lol: :lol: :lol: za minimalnu nadnicu da prodajes hamburgere i cips :D
zaHeban je to posao :D
Nisam siguran jel 6 mjeseci al sasvim sigurno traje jedan period.nije to hamburger od trovaca gdje nekad vaga 100 nekad 300 grama.svaki hamburger im tacno propisano vrijeme i nacin pripreme. Isto tako i za pomfrit gdje tacno propisano koliko soli ide na koju porciju. O smeku hrane u mcd se moze raspravljati,ali sto se tice organizovanosti i preciznosti tu su daleko ispred svih. Tako da ovo malogradjanstvo je samo indicija koliko je vecina ljudi zadrta. Ocete ici ili necete to je vasa stvar nece vam niko staviti pistolj na pluca i tjerati vas. Uporedjivati cevap,punjene paprike klepe i sta ste sve nabrojali sa hamburgerom je smijesno. Ako cu se odluciti da pojedem hamburger prije cu to uciniti u mcd-u nego kod trovaca ili nekog drugog.
Locked