Jaoooo kako je ovo LIJEPO čovječe ... PREDIVNONadinka wrote:Lady, evo jos jedna kombinacija, mozes praviti varijacije na nju:
A bijela košulja strukirana dugih rukava je obavezna u ormaru svake žene, must have
Moderator: anex
Jaoooo kako je ovo LIJEPO čovječe ... PREDIVNONadinka wrote:Lady, evo jos jedna kombinacija, mozes praviti varijacije na nju:
hehehe, eluna - SVEGAeluna wrote:lady saray, svari malo češće u naše butigee ..... imamo cipelice, what to wear, šminka oliti makeup ...... šta ono još cure??
zamzija wrote:Jaoooo kako je ovo LIJEPO čovječe ... PREDIVNO![]()
A bijela košulja strukirana dugih rukava je obavezna u ormaru svake žene, must have
upravo se sjetih da uz ovo odlično ide i ovoNadinka wrote:Lady, evo jos jedna kombinacija, mozes praviti varijacije na nju:
Meni plava prugasta kosuljica je univerzalan odjevni predmet, get one
Uz nju, bilo farmerke, smedje hlace ili teget hlace
Cipelice npr ovakve ravne, ali i baletanke i stiklice idu
Torba i cipele mogu biti neutralnih nijansi,kao ovdje npr

Haljinu nisam jos kupila, al sam u petak probala i rozu varijantu i moram reci da uopste nije lijepa.surajaa wrote:@Litotes, na brzinu spojih dnevnu kombinaciju uz haljinu koju zelis kupiti, a mozda si je vec dosad i kupila![]()

Ja ovako nekako zamisljam klasiku ili je mozda za tebe ovo too much...eluna wrote:![]()
![]()
![]()
ok suraja
meni rezervišite klasiku ....

ajme kinderlada, ja sam samo 2-3 centa visa od tebe, al ne mislim da sam niska :S moja sestra je tvoje visinekinderlada wrote:@ sve a posebno Nadi:
Sta da nosi zensko kratkih nogu kao ja, niska prilicno, 167 cm, sklona debljanju, samim tim i stomaku, punijim nogama u bedrima. Gornji dio onako srednje, jedina pozitivna linija je struk, drugi kazu da je fin i da me on cini zenstvenom.
Ne volim puno visoke stikle, onako 3-4 cm maksimalno, tako da me stikle ne mogu izduziti i ne mogu se izvuci na taj fazon.
Onako u par crta neke kombinacije, pa kad ko bude imao vremena i ovih par kombinacija nek ubaci za mene
Otprilike su pruge debljine kao na slici 1, samo sto je boja malo kraljevskIJE plava, vidi sliku 2Nadinka wrote:mozes li uslikati suknju pa postaviti ili naci slicnu na poliju?
Imamo isti problemo, senjoritakinderlada wrote:@ sve a posebno Nadi:
Sta da nosi zensko kratkih nogu kao ja, niska prilicno, 167 cm, sklona debljanju, samim tim i stomaku, punijim nogama u bedrima. Gornji dio onako srednje, jedina pozitivna linija je struk, drugi kazu da je fin i da me on cini zenstvenom.
Ne volim puno visoke stikle, onako 3-4 cm maksimalno, tako da me stikle ne mogu izduziti i ne mogu se izvuci na taj fazon.
Onako u par crta neke kombinacije, pa kad ko bude imao vremena i ovih par kombinacija nek ubaci za mene
zamzija wrote:Imamo isti problemo, senjoritakinderlada wrote:@ sve a posebno Nadi:
Onako u par crta neke kombinacije, pa kad ko bude imao vremena i ovih par kombinacija nek ubaci za mene![]()
I ja sam sklona debljanju, samo sam malo viša - ma šta sklona - bucka sam![]()
Davno sam gledala emisiju u kojoj su savjetovali žene prema obliku tijela. Postavili ženu pred ogledalo i upitali je : Šta najviše volite na svom tijelu? Dobro se pogledajte! E pa ono što najviše volite, to istaknite!
Ako imaš lijep struk onda ISTAKNI taj struk, sa kaiševima, onda oblači lijepe dekoltee, nosi zanimljiv nakit
( naušnice i ogrlice ) koji će odvlačiti pažnju sa "kritičnih područja". Vjerovatno imaš lijep vrat, ramena i ruke![]()
Npr. Oblači tunike koje prate liniju tijela od laganih materijala ( viskoza i pamuk ) i istakni struk kaišem
A suknje i haljine nosi do koljena ne duže jer vjerovatno imaš lijepe listove ( kažu da punašnije žene imaju lijepe listove ) ...
A vjerovatno će ti neka od kompetentnijih djevojaka dati još neki bolji savjet od mene. Ja samo mogu govoriti iz svog iskustva.

Ja mislim da bi ti suknje i haljine do koljena pravo lijepo stajale. Probaj naći neke koje se odmah sijeku tj imaju pojas ispod grudi i šire se do koljenakinderlada wrote: Pa sa suknjama i haljinama sam na "vi", nemam neku petlju da ih obucem, pa se uglavnom drzim hlaca, koje 1 u godini nadjem da mi odgovaraju, ili me sijeku preko stomaka, ili su mi duge, ili ne prate liniju noge, ali ubodem ponekad neke pa ih nosim dok se ne poderu![]()
Ili ovako: 
Draga kinderlada, pa ja sam niza od tebe, znaci imam i krace noge, i nisam uopste mrsavica ali se bas i ne opterecujem puno, nosim ono sto volim, a to ukljucuje i baletanke i uggsice i to u kombinaciji sa sorcevima i kratkim suknjicama.kinderlada wrote:@ sve a posebno Nadi:
Plisani sako u jacoj boji je meni odlican komad, ja imam u ciklama boji i nosim ga maksimalno vec godinama.Gospoda Ministarka wrote:Sta obuci uz plisani sako koji je "kraljevske plave " boje?
Pokusavam da nadem sliku ali je nemoguce, uglavnom klasican sako u royal blue boji od plisa, sto znaci da je nekakav "bljestav" tesko ga je iskombinovati ali probam klasiku koju preporucujes, ali posto imam jos jedan tamno plavi koji nije od plisa nasla sam par fotki koje su mi dale inspiraciju.Nadinka wrote:Plisani sako u jacoj boji je meni odlican komad, ja imam u ciklama boji i nosim ga maksimalno vec godinama.Gospoda Ministarka wrote:Sta obuci uz plisani sako koji je "kraljevske plave " boje?
Dole farmerke, crne hlace, suknjice / gore kosulja, rolka bilo sta u kombinaciji
Ja inace ne nosim tu plavu, malo je teska i za kombinovati, nekako se u glavnom svodi na crnu i jeans, al probacu jos nesto na poliju iskombinovati. Mozes li probati naci sliku takvog sakoa na netu?

Jeste, ali kad si talentovana poput tebe.Nadinka wrote:super su mi ove kombinacije, teget plavi skao ti je bas klasika, nejga mozes iskoristiti maksimalno