What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zamzija

#651 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Nadinka wrote:Lady, evo jos jedna kombinacija, mozes praviti varijacije na nju:

Image
Jaoooo kako je ovo LIJEPO čovječe ... PREDIVNO :-D
A bijela košulja strukirana dugih rukava je obavezna u ormaru svake žene, must have :D
zamzija

#652 Re: What to wear???

Post by zamzija »

eluna wrote:lady saray, svari malo češće u naše butigee ..... imamo cipelice, what to wear, šminka oliti makeup ...... šta ono još cure??
hehehe, eluna - SVEGA
Najvažnije je pustiti mašti na volju :D
eluna

#653 Re: What to wear???

Post by eluna »

zamzija wrote:Jaoooo kako je ovo LIJEPO čovječe ... PREDIVNO :-D
A bijela košulja strukirana dugih rukava je obavezna u ormaru svake žene, must have :D
:-D ruku pod ruku sa malom crnom haljinicom

eh, sjetih se lady saraj ..... imamo i nakit :)
eluna

#654 Re: What to wear???

Post by eluna »

Nadinka wrote:Lady, evo jos jedna kombinacija, mozes praviti varijacije na nju:
Meni plava prugasta kosuljica je univerzalan odjevni predmet, get one :)
Uz nju, bilo farmerke, smedje hlace ili teget hlace
Cipelice npr ovakve ravne, ali i baletanke i stiklice idu
Torba i cipele mogu biti neutralnih nijansi,kao ovdje npr
Image
upravo se sjetih da uz ovo odlično ide i ovo :)

Image
surajaa

#655 Re: What to wear???

Post by surajaa »

@Nadinka se bazirala na osmisljavanje dnevnih kombinacija i super joj ide, ja volim sklapati ove predvidjene za lude nocne izlaske :-)

Image
eluna

#656 Re: What to wear???

Post by eluna »

:-D :-D :-D :-D ok suraja

meni rezervišite klasiku ....
Litotes

#657 Re: What to wear???

Post by Litotes »

surajaa wrote:@Litotes, na brzinu spojih dnevnu kombinaciju uz haljinu koju zelis kupiti, a mozda si je vec dosad i kupila :)

Image
Haljinu nisam jos kupila, al sam u petak probala i rozu varijantu i moram reci da uopste nije lijepa.
A plavu cu da kupim kad prelomim u sebi nesto, jer je malo skuplja haljina.
Isla sam da kupim one obicne roze baletanke sto sam par puta postirala ovdje, al nisu imali mog broja, tako da.. :sad:

Evo moje kombinacije ovaj petak

Image
surajaa

#658 Re: What to wear???

Post by surajaa »

eluna wrote::-D :-D :-D :-D ok suraja

meni rezervišite klasiku ....
Ja ovako nekako zamisljam klasiku ili je mozda za tebe ovo too much... :)

Image
Last edited by surajaa on 19/03/2011 23:56, edited 1 time in total.
kinderlada

#659 Re: What to wear???

Post by kinderlada »

@ sve a posebno Nadi:

Sta da nosi zensko kratkih nogu kao ja, niska prilicno, 167 cm :( , sklona debljanju, samim tim i stomaku, punijim nogama u bedrima. Gornji dio onako srednje, jedina pozitivna linija je struk, drugi kazu da je fin i da me on cini zenstvenom.
Ne volim puno visoke stikle, onako 3-4 cm maksimalno, tako da me stikle ne mogu izduziti i ne mogu se izvuci na taj fazon.

Onako u par crta neke kombinacije, pa kad ko bude imao vremena i ovih par kombinacija nek ubaci za mene :)
alica.k

#660 Re: What to wear???

Post by alica.k »

kinderlada wrote:@ sve a posebno Nadi:

Sta da nosi zensko kratkih nogu kao ja, niska prilicno, 167 cm :( , sklona debljanju, samim tim i stomaku, punijim nogama u bedrima. Gornji dio onako srednje, jedina pozitivna linija je struk, drugi kazu da je fin i da me on cini zenstvenom.
Ne volim puno visoke stikle, onako 3-4 cm maksimalno, tako da me stikle ne mogu izduziti i ne mogu se izvuci na taj fazon.

Onako u par crta neke kombinacije, pa kad ko bude imao vremena i ovih par kombinacija nek ubaci za mene :)
ajme kinderlada, ja sam samo 2-3 centa visa od tebe, al ne mislim da sam niska :S moja sestra je tvoje visine :) ona sve nosi!
inspire_me

#661 Re: What to wear???

Post by inspire_me »

Nadinka wrote:mozes li uslikati suknju pa postaviti ili naci slicnu na poliju?
Otprilike su pruge debljine kao na slici 1, samo sto je boja malo kraljevskIJE plava, vidi sliku 2 :D

slika 1

http://www.google.ba/imgres?imgurl=http ... 29,r:0,s:0

slika 2

http://www.polyvore.com/haute_hippie_bl ... d=25524187

Nisam ni ja mogla vidjeti slike, evo linkovi
Last edited by inspire_me on 20/03/2011 01:15, edited 1 time in total.
alica.k

#662 Re: What to wear???

Post by alica.k »

ja ne vidim slike :(

ok, sad vidim :)
zamzija

#663 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Imamo isti problemo, senjorita :D
I ja sam sklona debljanju, samo sam malo viša - ma šta sklona - bucka sam :D

Davno sam gledala emisiju u kojoj su savjetovali žene prema obliku tijela. Postavili ženu pred ogledalo i upitali je : Šta najviše volite na svom tijelu? Dobro se pogledajte! E pa ono što najviše volite, to istaknite!
Ako imaš lijep struk onda ISTAKNI taj struk, sa kaiševima, onda oblači lijepe dekoltee, nosi zanimljiv nakit
( naušnice i ogrlice ) koji će odvlačiti pažnju sa "kritičnih područja". Vjerovatno imaš lijep vrat, ramena i ruke :)
Npr. Oblači tunike koje prate liniju tijela od laganih materijala ( viskoza i pamuk ) i istakni struk kaišem
A suknje i haljine nosi do koljena ne duže jer vjerovatno imaš lijepe listove ( kažu da punašnije žene imaju lijepe listove ) ...

A vjerovatno će ti neka od kompetentnijih djevojaka dati još neki bolji savjet od mene. Ja samo mogu govoriti iz svog iskustva. :-D
kinderlada

#664 Re: What to wear???

Post by kinderlada »

zamzija wrote:

Imamo isti problemo, senjorita :D
I ja sam sklona debljanju, samo sam malo viša - ma šta sklona - bucka sam :D

Davno sam gledala emisiju u kojoj su savjetovali žene prema obliku tijela. Postavili ženu pred ogledalo i upitali je : Šta najviše volite na svom tijelu? Dobro se pogledajte! E pa ono što najviše volite, to istaknite!
Ako imaš lijep struk onda ISTAKNI taj struk, sa kaiševima, onda oblači lijepe dekoltee, nosi zanimljiv nakit
( naušnice i ogrlice ) koji će odvlačiti pažnju sa "kritičnih područja". Vjerovatno imaš lijep vrat, ramena i ruke :)
Npr. Oblači tunike koje prate liniju tijela od laganih materijala ( viskoza i pamuk ) i istakni struk kaišem
A suknje i haljine nosi do koljena ne duže jer vjerovatno imaš lijepe listove ( kažu da punašnije žene imaju lijepe listove ) ...

A vjerovatno će ti neka od kompetentnijih djevojaka dati još neki bolji savjet od mene. Ja samo mogu govoriti iz svog iskustva. :-D

Pa sa suknjama i haljinama sam na "vi", nemam neku petlju da ih obucem, pa se uglavnom drzim hlaca, koje 1 u godini nadjem da mi odgovaraju, ili me sijeku preko stomaka, ili su mi duge, ili ne prate liniju noge, ali ubodem ponekad neke pa ih nosim dok se ne poderu :D
Meni je problem kako majicu i hlace spariti a da me ta majica ne poklopi ( pa izgledam jos manja) ili ako je kraca da mi ne ocrtava stomak :(

Ja cekam radni dan sutra kad ce cure koje imaju vremena kad su na poslu da naprave par kombinacija za mene, pa da ja to otprilike podjem studirati sta i kako bi mi najbolje stajalo.
Uglavnom idem u soping sama, jer me prijateljice zbune, jedna kaze valja, druga da ne valja, treca kaze da je sve super pa i kad nije, e ja onda samo sebi vjerujem ;-)

Inace volim klasiku-eleganciju-uobicajeno (tipicna djevica u horoskopu :-D )
Mada bi mi najlakse bilo patike i sportski se nositi, ali ja to ne volim......
surajaa

#665 Re: What to wear???

Post by surajaa »

@kinderlada, evo jedan od prijedloga za poslovan, klasican look...

Image

Odabrala sam ravne cipele, obzirom da stiklu ne volis, hlace sa visokim strukom kako ti se ne bi usijecale u predjelu stomaka, krojene tako da se nogavice od koljena prema dole sire, cime tvoja jaca bedra nece biti dovedena u fokus paznje...kod odabira tasne bitno je da ne biras velike, glomazne tasne, na tvoju visinu i gradju tijela savrseno odgovaraju tasne koje se nose u ruci ili preko ramena, no treba da budu manjeg oblika...glomazna tasna vrlo cesto zna "pojesti" zenu...detalje sam minimilizirala i odabrala samo sat i eventualno naocale...nadam se da ces zavoljeti haljine i suknje, one pristaju svakoj gradji tijela i dobro ukomponovane, na svakoj zeni lijepo stoje :)
zamzija

#666 Re: What to wear???

Post by zamzija »

kinderlada wrote: Pa sa suknjama i haljinama sam na "vi", nemam neku petlju da ih obucem, pa se uglavnom drzim hlaca, koje 1 u godini nadjem da mi odgovaraju, ili me sijeku preko stomaka, ili su mi duge, ili ne prate liniju noge, ali ubodem ponekad neke pa ih nosim dok se ne poderu :D
Ja mislim da bi ti suknje i haljine do koljena pravo lijepo stajale. Probaj naći neke koje se odmah sijeku tj imaju pojas ispod grudi i šire se do koljena :-D :-D
Image Ili ovako: Image

A i ovdje imaš dobrih savjeta ( clipovi ) kako se obući, na engleskom:
http://tlc.discovery.com/videos/what-no ... your-best/

Na našem
http://www.modnialmanah.com/index.php?o ... Itemid=226
alica.k

#667 Re: What to wear???

Post by alica.k »

stacy i clinton su meni super, al sto se figure tice obicno rade samo jedno sa svojim savjetima...daju hourglass figuru i to im je vrhunac njihovih savjeta...ne kazem da je to lose, svaka zena treba da nekako...uvijek ima to na umu da je takva figura najljepsa, medjuuuutim to nije jedino sto mozes uraditi da dobro izgledas u necemu.
Nadinka

#668 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Draga kinderlada, pa ja sam niza od tebe, znaci imam i krace noge, i nisam uopste mrsavica ali se bas i ne opterecujem puno, nosim ono sto volim, a to ukljucuje i baletanke i uggsice i to u kombinaciji sa sorcevima i kratkim suknjicama.
Ako ti se da, daj sliku na pp pa ja ukombinujem :)
Gospoda Ministarka

#669 Re: What to wear???

Post by Gospoda Ministarka »

Sta obuci uz plisani sako koji je "kraljevske plave " boje?
Nadinka

#670 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Gospoda Ministarka wrote:Sta obuci uz plisani sako koji je "kraljevske plave " boje?
Plisani sako u jacoj boji je meni odlican komad, ja imam u ciklama boji i nosim ga maksimalno vec godinama.

Dole farmerke, crne hlace, suknjice / gore kosulja, rolka bilo sta u kombinaciji
Ja inace ne nosim tu plavu, malo je teska i za kombinovati, nekako se u glavnom svodi na crnu i jeans, al probacu jos nesto na poliju iskombinovati. Mozes li probati naci sliku takvog sakoa na netu?
Partizzanka

#671 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

samo da znate da ste me preporodile
danas me je na sabahu sefica iznenadjeno pohvalila jer sam (pazi sad vamo) obukla SUKNJU!
jedina sam od 15 zena u firmi koja je obukla suknju .. ovdje je to medju zzenama manje vise misaona imenica :)

ali ne i sa mnom :)

i sama sam sebe pohvalila :)
Nadinka

#672 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

To draga! Pa mormao drzati do sebe, ne ?! :) :)
Gospoda Ministarka

#673 Re: What to wear???

Nadinka wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Sta obuci uz plisani sako koji je "kraljevske plave " boje?
Plisani sako u jacoj boji je meni odlican komad, ja imam u ciklama boji i nosim ga maksimalno vec godinama.

Dole farmerke, crne hlace, suknjice / gore kosulja, rolka bilo sta u kombinaciji
Ja inace ne nosim tu plavu, malo je teska i za kombinovati, nekako se u glavnom svodi na crnu i jeans, al probacu jos nesto na poliju iskombinovati. Mozes li probati naci sliku takvog sakoa na netu?
Pokusavam da nadem sliku ali je nemoguce, uglavnom klasican sako u royal blue boji od plisa, sto znaci da je nekakav "bljestav" tesko ga je iskombinovati ali probam klasiku koju preporucujes, ali posto imam jos jedan tamno plavi koji nije od plisa nasla sam par fotki koje su mi dale inspiraciju.
Image
Image
Image
Image
Image
Nadinka

#674 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

super su mi ove kombinacije, teget plavi skao ti je bas klasika, nejga mozes iskoristiti maksimalno
Gospoda Ministarka

#675 Re: What to wear???

Nadinka wrote:super su mi ove kombinacije, teget plavi skao ti je bas klasika, nejga mozes iskoristiti maksimalno
Jeste, ali kad si talentovana poput tebe. :D
Post Reply