SDP na državnom nivou

Post Reply

Šta da SDP uradi na državom nivou ukoliko SNSD i HDZ budu neizbježni?

Neka SDP uđe u vlast pod uslovom da se vlada napravi od nestranačkih eksperata
36
24%
Neka SDP ostane u opoziciji na državnom nivou
34
22%
Neka SDP uđe u tu vlast i spašava šta može
58
38%
Neka SDP onemogući stvaranje vlasti sve do zadovoljenja svojih zahtijeva
24
16%

Total votes: 152

Corto Maltese

#651 Re: SDP na državnom nivou

Post by Corto Maltese »

vee-jay wrote:
Corto Maltese wrote:...da sam ostao bez riječi...
:shock: da nam se i to dogodi, hvala na poklonu citavom forumu :thumbup: :-D
...bez riječi.... pred slikom najveće pobjede od 45-te:
Image
...priceless!!!
MrMaliJoe

#652 Re: SDP na državnom nivou

Post by MrMaliJoe »

Image
Znam ja ko tebi nedostaje, ali može se i bez njega.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#653 Re: SDP na državnom nivou

Post by plain vanilla »

naocit je ovaj covic :roll: :D
MrMaliJoe

#654 Re: SDP na državnom nivou

Post by MrMaliJoe »

plain vanilla wrote:naocit je ovaj covic :roll: :D
Zgodan pravo, a i ove kockice ge nekako otvraju, zar ne !! :lol: :lol: :lol:
plain vanilla

#655 Re: SDP na državnom nivou

Post by plain vanilla »

MrMaliJoe wrote:
plain vanilla wrote:naocit je ovaj covic :roll: :D
Zgodan pravo, a i ove kockice ge nekako otvraju, zar ne !! :lol: :lol: :lol:
pa on mrk, lijepo mu stoji crveno :D
Corto Maltese

#656 Re: SDP na državnom nivou

Post by Corto Maltese »

MrMaliJoe wrote:Image
Znam ja ko tebi nedostaje, ali može se i bez njega.
Vodi ga kući! Šta će nam taj lopov pored živih, zdravih i radzdraganih socijaldemokrata? Evo, pogledaj i sam:

Image

Lagumdžija je rekao da su samo SDP i SNSD nezaobilazni u formiranju vlasti, a da su svi ostali "zaobilazni", na šta je Dodik rekao da SNSD ima dogovor sa SDS-om, koji je za ovu stranku nezaobilazan.
MrMaliJoe

#657 Re: SDP na državnom nivou

Post by MrMaliJoe »

Dodo je socijaldemokrata koliko si i ti socijaldemokrata.
plain vanilla

#658 Re: SDP na državnom nivou

Post by plain vanilla »

ih da ga odvedem kuci, pa da i ovdje pravi blentitet :roll: :D

nego, hoce li ga sdp izbaciti iz vlasti?
Corto Maltese

#659 Re: SDP na državnom nivou

Post by Corto Maltese »

MrMaliJoe wrote:Dodo je socijaldemokrata koliko si i ti socijaldemokrata.
Ne, pobrkao si. Nisam ja onaj što se smješka pored njega. To je Zlatko.

Image
MrMaliJoe

#660 Re: SDP na državnom nivou

Post by MrMaliJoe »

Image
Izvini, buniš me. Koji si sad ti?
madner

#661 Re: SDP na državnom nivou

Post by madner »

Bome, kladionica kaze da bi Covica mogla strefit herciga do Aprila :D
plain vanilla

#662 Re: SDP na državnom nivou

Post by plain vanilla »

madner wrote:Bome, kladionica kaze da bi Covica mogla strefit herciga do Aprila :D
kolika je kvota? :D
madner

#663 Re: SDP na državnom nivou

Post by madner »

2.43, kaze ovu izdaju Dodiku nece oprostit. Ako ne bude morao. Ili ga ovaj fino zamoli :D
plain vanilla

#664 Re: SDP na državnom nivou

Post by plain vanilla »

madner wrote:2.43, kaze ovu izdaju Dodiku nece oprostit. Ako ne bude morao. Ili ga ovaj fino zamoli :D
:lol: nije lose, da uplatim koju markicu
puce ljubav zacas..ehh, tako je to s muskarcima
mislila sam da ce potrajati bar do Nove, a ono sipak
Corto Maltese

#665 Re: SDP na državnom nivou

Post by Corto Maltese »

MrMaliJoe wrote:Image
Izvini, buniš me. Koji si sad ti?
Na fotografiji je drug Zlatkovog druga. Priča se da SDP izlazi sa novom postizbornom parolom:
"Vratiće se Valter i rukovaće se sa Dodikom, Bosićem, Radončićem... "

Tito dragi, kako bi Valter karao ove lažnjake, što se kite njegovim imenom!
luckypot

#666 Re: SDP na državnom nivou

Post by luckypot »

ma no sikiriki - valja četnicima pomoći u preživljavanju ekonomske krize i gradnji što tješnjih fizičkih veza sa srbijom...ko ima novca za ulaganje u gradjevinsku industriju srbije kao i tržište nekretnina i zemlje - sad je momenat za jeftinu kupovinu
Bosnolog

#667 Re: SDP na državnom nivou

Post by Bosnolog »

On je Dodin socijaldemokrata ali Bajicevac to ti je velikosrpski dimni socijaldemokrata olicen u frustracijama Bajiceve porazene NS stranke koja je trebala da otme glasove upravo stranci koju pokusava da omalovazi,........On i SDP su ti na dvije razlicite ideoloske strane,Moj Danise kome ti prepusti da vodi stranku u koju se infiltrirase cuvari i promotori dijela i lika Dabic Dodika......... ;-)
Simon Kir

#668 Re: SDP na državnom nivou

Post by Simon Kir »

vee-jay wrote:
Mizanfil wrote: То о злоупотреби ће проћи с временом како друштво буде "одрастало" а што се тиче грађанске БиХ, е видиш, много је бошњачких странака које су за овај концепт, укључујем ту и СДП, а то су показале својим дјеловањем у Федерацији гдје су користили већину за свакојака прегласавања Хрвата! И сам то знаш.
to sto ti "ukljucujes" ne mora znaciti da je istina. moze biti da se nalazis u nekom snu ili u snu sna tvoga vozda Vasica pa da ne znas bolje. prosipaj propagandu malo na lijevo malo na desno, to ce nece uciniti sretnijim... u sustini ces ostati isti sicusni mizanfil...

i btw kad smo kod koristenja vecine, tu vam uisitnu niko nije ravan. bilo u ratu ili u miru

Image
Image
Jel to sad treba i druga strana da posta slike, da navodi stratišta, i molim te samo jedno, nemoj da mi kažeš da svjet postoji od 1992. godine. Razmišljaj, nemoj biti zasljepljen, ličiš na Srbe iz devedesetih po tome.
Corto Maltese

#669 Re: SDP na državnom nivou

Post by Corto Maltese »

Bosnolog wrote:
On je Dodin socijaldemokrata ali Bajicevac to ti je velikosrpski dimni socijaldemokrata olicen u frustracijama Bajiceve porazene NS stranke koja je trebala da otme glasove upravo stranci koju pokusava da omalovazi,........On i SDP su ti na dvije razlicite ideoloske strane,Moj Danise kome ti prepusti da vodi stranku u koju se infiltrirase cuvari i promotori dijela i lika Dabic Dodika......... ;-)
Ja i dalje ne znam o čemu vi govorite!? Na ovoj slici nema nikakvog Bajića. Samo dva druga- lažni Valteri i do njega drugi lažni Valter.

Image
Bosnolog

#670 Re: SDP na državnom nivou

Post by Bosnolog »

Corto Maltese wrote:
Bosnolog wrote:
Ja i dalje ne znam o čemu vi govorite!? Na ovoj slici nema nikakvog Bajića. Samo dva druga- lažni Valteri i do njega drugi lažni Valter.

Image
SDP nema svoj SDP u grenocidnom ausvicu vec dodikofasiosidni Srpsko Nacionalisticko Satanisticku(klero) Demonsku stranku,Vidim da svrsavas u svojim frustracijama nakon poraza Bajiceve stranke ciji si bio ljubljenik,samo da nam jos objasnis koja je pointa tvog likovanja osim sto je primitivni kabadahija sto je samo jos jednom demonstrirao svoj vec mnogo puta videni primitivni krkanluk koji ce se njemu i njegovim zombijia obiti o glavu,....

SDP i Lagindzija kao predsjednik ima obavezu u ime onih koji su mu dali glasove kao najacoj stranci BiH da brine o sudbini BiH,stoga je ocekivano da razgovara sa svima koji ce ciniti vlast kao legitimno izrazenu volju na izborima bez obzira sto imamo u jednom dijelu BiH nastavak dvodecenijske velikosrpske zlocinacke politicki nepromjenjene kajde,.........
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#671 Re: SDP na državnom nivou

Post by sabina1 »

plain vanilla wrote:valjda nije s tv1 dosla ovdje po friske news :roll:
tvsabina wrote:SDP je već godina izdao principe svih ljudi u Bosni i Hercegovini koji su otvoreni,liberalni i proevropski orijentisani.
ja bas ne kontam sta znaci "je vec godina izdao" ako to znaci da godinama izdaje, sto onda glasase opet za sdp
ili mozda ovi proeuropski sad glasali za fahru?
Nemaju transparetnost-čim se pojavi priča o njihovim aferama zaćute kao ribe ili napadaju kao ajkule bez prava replike.
Nemaju liberalnosti-tipična autokratska stranka lijeve ideologije.
Nemaju proevropsku orijentisanost-imaju okvirno kao i svaka druga stranka u BiH. Njihova težnja ka Evropi nestaje na savskoj obali ili obroncima dinare čim ne dozvoljavaju antikorupcione istrage u vlastitim redovima,
a kako to rade ti timovi? pokucaju pa upitaju-mozemo li?
tuziteljstvo istrazuje aferu reket, pa vidjet cemo sta ce biti
čim postavljaju Hrvata kao kandidata za člana predsjedništva a znaju da će za njega glasati isključivo Bošnjaci. Ove dvije veoma krupne stvari su totalni antipodi evropskim vrijednostima.
iskljucivo bosnjaci? pa gdje su oni proeuropski, oni nisu glasali za komsica?
SDP isključivo želi VLAST. Zato ne treba čuditi njihovo koketiranje i pregovaranje sa mnogima. Nije to ništa neobično. SDP+SNSD+HDZ (uz SDA koja bi sa crnim đavolom koalirala samo da ne smjenjuje vlastite odlično ugojene direktore) je prirodna stvar. Njih naravno dijeli ideologija ali ih itekako zbližava vlast,novac i blokiranje istraga.
svaka stranka zeli vlast, a i odlazak u opoziciju bi na neki nacin znacio izdaju biraca. a to sto su gotovo sve ostale stranke izrazito nacionalne, nije do sdp-a
SDP je najveće razočarenje u istoriji demokratije u BiH[/b]. Kao G17 u Srbiji ili HSLS u Hrvatskoj.
Neka nam je sretno svima s njima (i ovim ostalima.)
a ovo je za pdf vicevi
onda je vrhunac demokratije bila koalicija sds-hdz-sda
sanela, pozdravi harija, reci nek presvuce dres, predje u drugu stranku i kandiduje se opet za 4 godine
on je to vec uvjezbao :mrgreen:
Da sam došla s TV1 to bi bilo demokratski. Mišljenje je mišljenje. Bilo ono s TV1 ili TV2 ili TV3. TV1 je politički instrumentalizovana u korist S/BiH. Zato je subjektivna. No oni imaju pravo, jer su PRIVATNA televizija, recimo postaviti sliku H.Silajdžića 24h na dan ako misle da će im to donijeti gledanost. FTV je instrumentalizovana u korist SDP-a i nema pravo sistemski forsirati SDP kroz Dnevnik i 60 minuta jer pretplatu ne plaćaju isključivo socijaldemokrate.

Proevropski građani BiH mogu biti svi . Desničari,ljevičari,teisti,ateisti,konzervativci,liberali. No liberali i ljevica su suštinski daleko fleksibilniji i nije im teško prihvatiti evropske norme i standarde. Konzervativcima samo ime kaže ,da su vezani uz korijene uz teško prihvatanje promjena. SDP nije stranka koja je vladala u ratu i neposredno nakon rata.Imala je veliki potencijal da oduva koaliciju SDA/SBIH , da postavi elementarne ETIČKE norme i standarde, da formira STRUČAN sistem vlasti i da u ovoj zemlji baš zbog proklamovane multietničnosti pa makar i djelimično uz sebe povuče i dio Srba i Hrvata iz RS i ZH. No nije. Tamo gdje je uzela vlast (gradovi,kantoni a u dvije godine entitet i državu) obavljala je i obavlja vlast na isti način kao i gore pomenuta koalicija. Despotski u cilju prikupljanja što većih sredstava i postavljanju ljudi na direktorske pozicije/upravne odbore samo na osnovu stranačke pripadnosti.
Zato je razočarenje. Umjesto da bude svjetlost,posivila je i ono malo sunca koje se ukazalo na postratnom bh horizontu.

Afere se istražuju. Reakcija SDP naspram javnosti nije bila : "Bujrum,nevini smo.Nećete naći ništa". Nego je bila : "Šabatimenipričašjasam u ratubijo" ili ovo je "silajdžićkoizetbegovićkoradončićevska haranga protiv nas i zato nismo krivi jer nam oni sude i ne sarađujemo dok možemo". Totalno suprotno radu stranaka na zapadu gdje članovi jedne stranke sami prijavljuju sumnjive stranačke kolege sudovima. Da ponovo pomenem onaj SDP-ov potencijal iz gornjeg pasusa? Zaista veliko razočarenje.
Proeuropski građani jesu glasali za Komšića ali ne u fer trci jedan vs jedan ili jedan vs tri. Nego su ga izglasali na ETNIČKOM pravu sunarodnika koji ne moraju biti evropski orijentisani. Dakle ustav nije ni građanskii ni evropski (jedan glas,jedan čovjek) nego ETNIČKI i tu je nastala klasična zloupotreba.

Svaka stranka želi vlast. No SDP ne želi etnički podijeljenu zemlju. Ona želi da smo svi ravnopravni i jednaki. SDP je dobila najviše glasova ali ostale stranke slične SDP-u u druga dva tora-nisu. Drugi su glasali za stare stranke. SDP po tebi treba sada da ide u koaliciju sa onim istim SNSD-om koji je nanio više verbalnog zla Bošnjacima nego SDS za vrijeme rata,koja je do vrata uglibljena u privredne afere,sa HDZ-om koji se od 1990 nije promijenio ni za nokat,čiji predsjednik stranke se godinama vuče po sudovima po osnovu silnih optužbi i sa SDA-strankom o kojoj je suvišno trošiti riječi o dosadašnjem vladanju , da ne bi razočarala birače!!! . Ili će ih Zlaja na ručku u Konaku preko noći promijeniti??? Da pojednostavim. Tragikomično je da nakon silnih međusobnih optužbi i razlika tokom svih ovih godina SDP ide sa ovim vrzinim kolom. Cilj nije VLAST ZBOG NAS nego VLAST zbog silnih članova koji se raduju bingu još od oktobra.

Baš zato jer su SDS,HDZ i SDA to što jesu, SDP je demokratsko razočarenje. Osim ideološki ,ne razlikuje se od njih strukturno,načinom organizacije i načinom vladanja ni za jedan,jedini procenat. Dokaz je proteklo vrijeme.

Sanelu ne znam,Hari je odavno trebao napustiti ne samo vlast nego i BiH a voljela bih OPET vidjeti Željka komšića kao nehrvatskog-građanskog ,(ups HRVATSKOG jer to Ustav kaže) člana predsjedništva u naredne četiri godine.

Što se tiče gospode kojoj je šega "glavni"trg u Posušju , moram reći da se slažem s njima!!! Pišem iz Pariza pa mi je fakat šega kad vi u Sarajevu SFF zovete "festivalom",te vaše "korzo","bulevari" i "neboderi". Grohotom se smijem iz Pariza kao i moj rođak iz Londona,te moj drug iz Beča.
(pišem iz Sarajeva. vaše obezvrijeđivanje nečega ili nekoga na osnovu izgleda ili veličine nečega odnosno porijekla nekoga je besmisleno , da ne kažem-bijedno).

Niko mi ne replicira na glavno. Mogućnost da Srbi izaberu Bošnjacima Galijaševića kao člana predsjedništva i sistematsko ćutanje Komšića naspram majorizacije Bošnjaka nad njegovim narodom.
Ljubi vas vaša Sabina ;-).
plain vanilla

#672 Re: SDP na državnom nivou

Post by plain vanilla »

s kim bi ti da sdp ide u koaliciju?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#673 Re: SDP na državnom nivou

Post by sabina1 »

plain vanilla wrote:s kim bi ti da sdp ide u koaliciju?
Ha, jel' mora biti na vlasti?Jel' mora ući u šemu s lopovima? Ne mora i ne treba.

Postoji osnovana sumnja da će na narednim izborima dobiti mali broj glasova ako ne uđe u vlast.
Pazi ovo :
Vuk Drašković- deset godina opozicija Miloševiću , milionski glasovi. Ušli u koaliciju s njim , danas politički ne postoje.
Vojislav Šešelj- deset godina opozicija Miloševiću , milionski glasovi. Ušli u koaliciju s njim , danas politički minorni.
Dražen Budiša- deset godina opozicija Tuđmanu , veliki glasovi. Ušli u koaliciju s njim , danas politički minorni.

Pričala sam sa nesrbima iz Srbije i Srbima-LDPovcima.Oni kažu da NIKADA više neće glasati za Tadića jer je ušao u koaliciju sa miloševićevom strankom taman da se Šešelj vrati iz Haga i dobije realnu šansu da postane predsjednik. Iz inata,revolta,ljutnje će glasati za-Šešelja. Da pokažu Tadiću da je g****. To se u moralu i u politici zove-princip.
plain vanilla

#674 Re: SDP na državnom nivou

Post by plain vanilla »

znaci da budu u opozici dok ne dobiju vecinu na izborima?
a dotad da vegetiraju?
mahalik

#675 Re: SDP na državnom nivou

Post by mahalik »

tvsabina
preporučujem da i dalje slušaš svoju kraljicu divu Jelenu Karleusu i da se latiš politike i SDP
Post Reply