stvarno odakle ti parkholowey wrote:bio je pokusaj parka... nekoliko puta je sadjeno neko rastinje ali nazalost nije dugo trajalo... nesto je polomljeno "onako" a nesto pocupano da se presadi pored vikendica... poslije rata bilo vise smeca nego zelene povrsine...cyprus wrote:Za ovo ostalo što si napiso ne bih znao... ali otkud ti ideja da je tu nekad bio park?sandžokan wrote:...evo pumpa napravljena na mjestu gdje je nekad bio park...
PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
- vjesticanametli
#651 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
- holowey
#652 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
mozes ti to zvati kao hoces, park ili nepark... u sve tri faze a.p. je predvidjeno dosta zelenih povrsina sa rastinjem...sta mislis, da je uvijek planirano da bude samo beton? drugi par cipela je naseljavanje koje je sa sobom dovelo socijalu iz raznih dijelova bih koja nije znala da cijeni dato nego nikad nije pustila da nesto opstane...vjesticanametli wrote:stvarno odakle ti parkholowey wrote:bio je pokusaj parka... nekoliko puta je sadjeno neko rastinje ali nazalost nije dugo trajalo... nesto je polomljeno "onako" a nesto pocupano da se presadi pored vikendica... poslije rata bilo vise smeca nego zelene povrsine...cyprus wrote:
Za ovo ostalo što si napiso ne bih znao... ali otkud ti ideja da je tu nekad bio park?
- vjesticanametli
#653 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
-
vouvl
#654 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
zelena povrsina je vise park nego sto je beton ili ovaj objekat koji je ovdje izgrađen.
realno u sarajevo uopste i nema neki dio koji bi se mogao nazvati parkom, tako da raja svaku zelenu povrsinu oko zgrada zove parkom.
realno u sarajevo uopste i nema neki dio koji bi se mogao nazvati parkom, tako da raja svaku zelenu povrsinu oko zgrada zove parkom.
- eluna
#655 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
eluna wrote:SARAJEVOTAXI BROJ 845
najprije, ne može se pozadi vezati pojas ................ da, dobro eto - ja sam crna ovca ovoga grada, UVIJEK se vežem u automobilu ............. no nije toliko ni to problem, haj da kažemo da vozi bolje od većine taksista, ali ........ taksimetar mu sakriven iza mjenjača, pitam koliko sam dužna, kaže "Ravno 8" ..... pružim mu 10 KM, a on bez ikakvog pardona vrati 1,5 KM .............. ma nije mi zbog pola marke, ali zar su više zaboravili i onu kurtoaznu laž "jao, nemam sitno"
a kad smo već kod taksista ........... vidim jutros jednog baci čik kroz prozor .......... pa vraga mu, hajd što duvane u autu, OK, ali zar mu je auto iz 18 vijeka pa nema pepeljaru![]()
![]()
DUBOKO IZVINJENJE TAKSISTI BROJ 845
NAPRAVILA SAM PREMUTACIJU - ISPRAVAN BROJ JE 485
- eluna
#656 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
ako neko poznaje čovjeka neka mi javi - bare, piće da mu platim jer ga ovako "izreklamirah" ...... nravno mislim na taksistu 845 
-
zonbirile
#657 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
-------------------------------------------eluna wrote:eluna wrote:SARAJEVOTAXI BROJ 845
najprije, ne može se pozadi vezati pojas ................ da, dobro eto - ja sam crna ovca ovoga grada, UVIJEK se vežem u automobilu ............. no nije toliko ni to problem, haj da kažemo da vozi bolje od većine taksista, ali ........ taksimetar mu sakriven iza mjenjača, pitam koliko sam dužna, kaže "Ravno 8" ..... pružim mu 10 KM, a on bez ikakvog pardona vrati 1,5 KM .............. ma nije mi zbog pola marke, ali zar su više zaboravili i onu kurtoaznu laž "jao, nemam sitno"
a kad smo već kod taksista ........... vidim jutros jednog baci čik kroz prozor .......... pa vraga mu, hajd što duvane u autu, OK, ali zar mu je auto iz 18 vijeka pa nema pepeljaru![]()
![]()
DUBOKO IZVINJENJE TAKSISTI BROJ 845
NAPRAVILA SAM PREMUTACIJU - ISPRAVAN BROJ JE 485
jopet,pErmutaciju
- sary
#658 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Sarejevo taxi više ne koristim iz principa. Kada se ta gospoda nauci ponašati i kada shvate da su oni tu zbog nas, da nije bitno koja je destinacija, e onda moždaaaaa.
Prije sam mogla tolerisati njihove gimase ako misle da je relacija prekratka, ali kada se jedan nekulturni, nepismeni bilmez izderao na mene što za ime boga nisam dobro stresla snijeg sa kišobrana
, e tada sam zauvijek završila sa S.taxijem.
Radije cu čekati 10 minuta bilo koji drugi,a poseban mi je ćejf kada zaustavim drugi taxi koji je iza njih

Prije sam mogla tolerisati njihove gimase ako misle da je relacija prekratka, ali kada se jedan nekulturni, nepismeni bilmez izderao na mene što za ime boga nisam dobro stresla snijeg sa kišobrana
Radije cu čekati 10 minuta bilo koji drugi,a poseban mi je ćejf kada zaustavim drugi taxi koji je iza njih
- Pasiflora
#659 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
U petak 06.05. je tip iz Sarajevo taxija naplatio voznju na relaciji aerodrom - Nedzarici 20KM!!!!!!
Kreten pokvareni. Za lijeka ih potrosio! Cita li neko relevantan ovo? Javite se sa bilo kakvim objasnjenjem ako ga imate
Kreten pokvareni. Za lijeka ih potrosio! Cita li neko relevantan ovo? Javite se sa bilo kakvim objasnjenjem ako ga imate
-
BIONA
#660 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ljudi neka vam ne bude mrsko da se vracate, iz principa. Koliko mi se puta desilo da me zakinu u DP-u, ili uopste nema cijene na proizvodima. Zadnji put kupila puding, koji je bio 60 pf, ona mi naplatila 2,40spree wrote:meni se desilo prije neki dan. majoneza pise 3 i nesto, a na racunu vidim kasnije 6 i nesto, jos ja kupio 2knjizevnica1984 wrote:Ne znam da li je neko spomenuo, ako jeste dobro je da još neko potvrdi, ali ako kupujete u DP-marketima, otvorite četvere oči, jer mnogo proizvoda NEMA ISTU cijenu na polici i na kasi!
Potvrđeno više puta!
Da stvar bude lošija, kada vratite proizvod negodujući, uposlenice se uopće ne bune niti vas pokušavaju ubijediti da ste pogriješili... samo vrate i čekaju slijedeću budalu!. kasno sam vidio, pa mi se bilo mrsko vracati. kako to kontrolisati, pa ne znam svaku cijenu napamet jbg. ko zna koliko puta mi je promaklo
- drndalo
#661 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Cekaj, pa sto si mu to platio ? Ako znas da ta voznja kosta 4-5 KM, das mu toliko i nek se zali on po forumu...?sitno wrote:U petak 06.05. je tip iz Sarajevo taxija naplatio voznju na relaciji aerodrom - Nedzarici 20KM!!!!!!
Ja sam samo jednom bio s kolegom na aerodromu, a da se uzeo SA taxi, i njemu bilo mrsko zvati Crveni, Zuti. Sjednemo mi, ja cu na C.Vilu, kolega na M.dvor, i on ne pali taksimetar dok polazi. Kaze kolega: "a taximetar ?"
Kaze taxo:"Sto ce nam, zna se cijena, 20 po osobi..."!
Halo, nismo mi iz PM (bez uvrede ikome), mi znamo cijenu voznje... Ili pali, ili stani da izadjemo! Ali izgubio sam red, rece on drcno! To je vas problem, i izadjemo mi s druge strane parkinga, i zovnem fino Crveni... Jos ga pocastim sa 2 KM baksisa, onako od sebe, koliko je ljubazan (sto i nije narocito tesko nakon onog proslog smeca)!
-
sarajev_o
#662 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Lokum.ba-sva ekipa koja radi neki saneri carsijski ima samo jedan fin momak,hrana prelosa
gladne oci-hrana otrov bar 50% papira u klopi.
gladne oci-hrana otrov bar 50% papira u klopi.
- eluna
#663 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
@zonbi
to se zbiva kad se tipka vrlo brzo i ne gleda, a nema se vremena za provjeru
(počesto su mi prsti prebrzi)
to se zbiva kad se tipka vrlo brzo i ne gleda, a nema se vremena za provjeru
-
zonbirile
#664 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
-------------------eluna wrote:@zonbi
to se zbiva kad se tipka vrlo brzo i ne gleda, a nema se vremena za provjeru(počesto su mi prsti prebrzi)
šala mala
- Pasiflora
#665 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
drndalo wrote:Cekaj, pa sto si mu to platio ? Ako znas da ta voznja kosta 4-5 KM, das mu toliko i nek se zali on po forumu...?sitno wrote:U petak 06.05. je tip iz Sarajevo taxija naplatio voznju na relaciji aerodrom - Nedzarici 20KM!!!!!!
Ma nisam ja u pitanju - nema sanse da bi mene tako zavrnuli! U pitanju su dvije djevojke iz inostranstva, sto me je jos vise is**zdilo! Bile su sokirane kad im je rekao cijenu. Na zalost neznaju ni broj vozila niti su obratile paznju na vozaca, ali vjerujet mi da bih mu ja napravila "reklamu" da bi morao prestati taxiratilink wrote:pa vise si ti kriv, nego on. nisam se jednom "posvadjao" sa taksistom, konobarom, prodavacem na pijaci. jednostavno ne dam da me iko zapali.
-
žuta
#666 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
to mi je najdraže ili kad na taxi stajalištu staneš u žuti taxisary wrote:Sarejevo taxi više ne koristim iz principa. Kada se ta gospoda nauci ponašati i kada shvate da su oni tu zbog nas, da nije bitno koja je destinacija, e onda moždaaaaa.
Prije sam mogla tolerisati njihove gimase ako misle da je relacija prekratka, ali kada se jedan nekulturni, nepismeni bilmez izderao na mene što za ime boga nisam dobro stresla snijeg sa kišobrana, e tada sam zauvijek završila sa S.taxijem.
Radije cu čekati 10 minuta bilo koji drugi,a poseban mi je ćejf kada zaustavim drugi taxi koji je iza njih![]()
-
žuta
#667 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
ja bi uvela posebne cijene za strance te dvije se komirala a mi kad odemo vani taxi ne da je preskup već ti bude loše
- drndalo
#668 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Jel' to "vani" imaju zvanicne cijene za strance i domace ? Bar u "normalnim" zemljama...
Svugdje taxisti pokusavaju usicariti na strancima koji ne znaju cake, pa i vani, a na musteriji je da se dobro raspita, da ne bude ovca za sisanje... Kod nas su jos i bezobrazni... E to je ono sto ne mogu odobriti... Ako sam levat da me zezne, do mene je, ali ako mu pokazem da nisam, to je njegov rizik posla... Svakako nije na gubitku, nego na manjem dobitku...
Ja sam jednom prilikom u Nizozemskoj (da prostis, kulturan naziv za Holandiju), trebao platiti (navodno) 56 EUR za voznju sa aerodroma... Kako je bilo pola bijelog dana, malo iza podne, znao sam da nema nikakve sanse da mi taximetar kuca po Tarifi: 4, koja je pisala na taximetru... Kad sam ga upitao za to, prvo se pravio da ne zna bas engleski, a onda smo nadosli na to da ga je znao kad sam sjeo u auto... Uglavnom, rekoh mu da mi samo po tarifi 1 moze voznju naplatiti... On je samo sutio (i vjerovatno mi *eb'o sve 7 koljena unazad...) uzeo 35 EUR koje sam mu ja dao (vjerovatno je po pravom cjenovniku tu jos bilo malo baksisa), i napisao racun koji sam trazio... Moglo me je boliti dupe, jer je firma placala sluzbene troskove, ali nije, jer ne dam da me se pravi majmunom, barem ne kad ja to primjetim...
Svugdje taxisti pokusavaju usicariti na strancima koji ne znaju cake, pa i vani, a na musteriji je da se dobro raspita, da ne bude ovca za sisanje... Kod nas su jos i bezobrazni... E to je ono sto ne mogu odobriti... Ako sam levat da me zezne, do mene je, ali ako mu pokazem da nisam, to je njegov rizik posla... Svakako nije na gubitku, nego na manjem dobitku...
Ja sam jednom prilikom u Nizozemskoj (da prostis, kulturan naziv za Holandiju), trebao platiti (navodno) 56 EUR za voznju sa aerodroma... Kako je bilo pola bijelog dana, malo iza podne, znao sam da nema nikakve sanse da mi taximetar kuca po Tarifi: 4, koja je pisala na taximetru... Kad sam ga upitao za to, prvo se pravio da ne zna bas engleski, a onda smo nadosli na to da ga je znao kad sam sjeo u auto... Uglavnom, rekoh mu da mi samo po tarifi 1 moze voznju naplatiti... On je samo sutio (i vjerovatno mi *eb'o sve 7 koljena unazad...) uzeo 35 EUR koje sam mu ja dao (vjerovatno je po pravom cjenovniku tu jos bilo malo baksisa), i napisao racun koji sam trazio... Moglo me je boliti dupe, jer je firma placala sluzbene troskove, ali nije, jer ne dam da me se pravi majmunom, barem ne kad ja to primjetim...
- kurty
#669 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
ovo za Nizozemsku... Rodjaku se desilo nesto slicno u Moskvi... Elem, kad je sletio tamo, cekao ga je taxista se njegovim imenom... Tako mu je firma rekla, i valjda je taj taxista neko ko voza osobe iz njegove firme... Sjeo je u taxi i nakon 2 sata i 5 minuta dosao pred hotel... Samo uzeo racun i u sobu... Kad je krenuo nazad, cekao je tog taxistu sat vremena i nije ga bilo... Sjeo u drugi taxi i za pola sata dosao do aerodroma... Uzeo racun (3,5 puta manji) i u avion... Dosao vamo i kad je sefu pokazao racun, odmah su "otkazal" onog prvog taxistudrndalo wrote:Jel' to "vani" imaju zvanicne cijene za strance i domace ? Bar u "normalnim" zemljama...
- Pasiflora
#670 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ma daj, molim te - koji je ovo glupi komentar? Tebi je taxi skup sto nemas love, a ne zato sto ti je levat opalio 5 puta vecu cijenu!žuta wrote:ja bi uvela posebne cijene za strance te dvije se komirala a mi kad odemo vani taxi ne da je preskup već ti bude loše
- drndalo
#671 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Nije taxi ( a ni ostalo) vani skupo, nego smo mi bijeda, pa nama skupo...
Isto kao ovdje za nova auta... Nisu auta skupa, nego smo mi jadni, bijedni...
Isto kao ovdje za nova auta... Nisu auta skupa, nego smo mi jadni, bijedni...
- sary
#672 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
A koji je tek ovo glup komentar" Tebi je taxi skup sto nemas love, a ne zato sto ti je levat opalio 5 puta vecu cijenu"
Taxijem se ne voziš ako ti je skup, i nije ti levat opalio 5 puta vecu cijenu, vec si ti LEVAT sto si mu dozvolio da te izlevati
Taxijem se ne voziš ako ti je skup, i nije ti levat opalio 5 puta vecu cijenu, vec si ti LEVAT sto si mu dozvolio da te izlevati
- Pasiflora
#673 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Lijepo sam napisala da se radi o dvije strankinje. Sta su trebale - tuci se sa levatom??????sary wrote:A koji je tek ovo glup komentar" Tebi je taxi skup sto nemas love, a ne zato sto ti je levat opalio 5 puta vecu cijenu"
Skontale su da ih je izradio, ali sta su mogle????
I da - levat im je naplio 5 puta vecu cijenu - relacija aerodrom - Nedzarici je oko 4 KM!!!!!
- sary
#674 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Bile su sokirane kad im je rekao cijenu ????????????
Dvije strankinje su bile toliko šokirane [/bš to im je naplatio 10 eura....a onaj visoki standar o kom se toliko prica i pise
Mrzim prevare bilo kog tipa, jezim se od sarajevo taxija, ali da nisi malo pretjerala, ja se vani nikada, ali baš nikada nisam vozila taxijem za 10 eura ma koliko bila krtaka relacija, a vjerovatno nisu ni one, ali u Bosni su "osupnute".

Dvije strankinje su bile toliko šokirane [/bš to im je naplatio 10 eura....a onaj visoki standar o kom se toliko prica i pise
Mrzim prevare bilo kog tipa, jezim se od sarajevo taxija, ali da nisi malo pretjerala, ja se vani nikada, ali baš nikada nisam vozila taxijem za 10 eura ma koliko bila krtaka relacija, a vjerovatno nisu ni one, ali u Bosni su "osupnute".
- Pasiflora
#675 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Nesto mi govori da ti imas veze sa SA taxijem...