Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
lopta

#651 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by lopta »

Za ono sto se Srbiji izvinjavao sto smo se izgleda odbranili ili sto nas nisu vise pobili nikad nece imati podrsku.
popajic

#652 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

japijem wrote:
Takvo nešto stvarno ne kontam, je još ne upoznah bošnjaka da nije musliman, aktivni ili onaj tzv. praktični.
Po tebi su svi ljudi na svijetu religiozni , odnosno svaki narod je jedna religiozna grupa :roll:
Aktivni ili prakticni musliman ???? Ko biva malo jeste, a malo i nije musliman...pa, stvarno japi, o cemu ti to ?
BiH-x

#653 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by BiH-x »

japijem wrote:Takvo nešto stvarno ne kontam, je još ne upoznah bošnjaka da nije musliman, aktivni ili onaj tzv. praktični.
Cuj "aktivni" ili "prakticni". Ili jesi musliman ili nisi.
Za ono sto se Srbiji izvinjavao sto smo se izgleda odbranili ili sto nas nisu vise pobili nikad nece imati podrsku.
:thumbup:
wolf07

#654 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

Sve nekako trpim al' kad mi se javi neki dijasporac koji kao ultimativno zahtijeva ovo ili ono a nema ni BH pasosa, mrsko mu i da glasa postom a kamo li da proseta do BH konzulata ili ambasade... pa da pobudalis. Sve same velike patriote. Uz izuzetak Srebrenice i Zepe, sve ostalo su Srbi uzeli prakticno bez otpora i sad imate obraza da se nesto kofrcite sto je potpisan Dejton, sto nema drzave, sto ovo-sto ono! Eto vratite se nazad u Bosnu pa da u RS izaberete Bosnjaka za Predsjednika RS kad ste tolike mudonje pa da mirnim putem uzmemo sve ono sto je Karadzic nozem zaradio.
popajic

#655 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

Tebe ko da je neko nasekirao :roll:
Da nije Bakir sto je rat proveo u trezoru ?
Last edited by popajic on 14/02/2011 21:33, edited 1 time in total.
jefferson

#656 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by jefferson »

wolf07 wrote:Sve nekako trpim al' kad mi se javi neki dijasporac koji kao ultimativno zahtijeva ovo ili ono a nema ni BH pasosa, mrsko mu i da glasa postom a kamo li da proseta do BH konzulata ili ambasade... pa da pobudalis. Sve same velike patriote. Uz izuzetak Srebrenice i Zepe, sve ostalo su Srbi uzeli prakticno bez otpora i sad imate obraza da se nesto kofrcite sto je potpisan Dejton, sto nema drzave, sto ovo-sto ono! Eto vratite se nazad u Bosnu pa da u RS izaberete Bosnjaka za Predsjednika RS kad ste tolike mudonje pa da mirnim putem uzmemo sve ono sto je Karadzic nozem zaradio.
Ja bi prije rekao da je vecina u dijaspori kao posljedica takve odluke.
Inace, ja sto znam dijasporasa svi su rat u BiH proveli.
stochar

#657 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by stochar »

LaBomba wrote:
NightSkyWalker wrote:
popajic wrote: Tebi je valjda logicno da imami znaju kako zivi bosnjacka dijaspora - znaci i oni koji nosa nikad nisu pomolili u dzamiju :-)
Zar imami ne treba da znaju kako zivi dijaspora? Je li to grijeh? Ili je fino i humano sa njihove strane da se na svoj nacin brinu o dijaspori, ne?
Dijaspora hoce da vidi jake DRZAVNE institucije, ali toga nema jer mu je babo u dejtonu ukinuo drzavu (Republiku), a cetnicima na pola teritorije BiH, i to nakon progona, etnickog ciscenja i genocida nad Bosnjackim narodom legalizovao drzavu (republiku srpsku).
Sad Izetbegovic junior obavlja posljednji dio zadatka a to je da ubjedi Bosnjake da je vjera vazna a drzava nije, da Bosnjacima cak i ne treba nikakva drzava, da im je dovoljna samo dzamija, drugim rijecima prave nas nedrzavotvornim narodom.
Neka on onu svoju izjavu kako Bosnjacima ne smeta Dan tzv rs isprinta na papir i strpa sam sebi zna vec gdje.
potpuno sam protiv politike Alije I, ali znas sta? boli me qratz sta dijaspora hoce da vidi! neka dijaspora dodje ovdje ako hoce nesto da gleda, a ako nece, eto im zemlje u kojima zive pa neka tamo ureduju. lako je iz Njemacke srati: nije treb'o potpisati Dayton. sto se vas tice, mog'o je rat trajati jos 100 godina, ali meni ovdje da je traj'o jos 20 dana ne bi mi trebali cetnici, sam bih se ubio jer mi je vise bilo dosta svega. svi bi se jebali a da im ne udje! mislim, svaka cast svakome ko se spasio, i meni je krivo sto nisam. da sam pobjegao, OK, pobjeg'o, stari bi mi bio dezerter, i bio bih sretan da me prime raja nazad, ne bi mi palo na pamet da jos pametujem sta je trebalo a sta nije, i sta sada treba! bujrum: vrati se jarane, zivi ovdje sa ovom platom, i onda seri 'treba ovo treba ono!
wolf07

#658 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

Aferim Stochar, nista drugo ni ja ne tvrdim. Kako rekose u "Brisanom prostoru" - Lako je tudjim qrtzem gloginje mlatit! Evo ja samo mogu da ponovim, neka dijasporci uzmu glasacke listice u ruke i neka izaberu Predsjednika RS-a, a ako je vec rijec o tome ko je kad otisao iz BiH nesto mi smijesno kad neko kaze da su svi dijasporci koje zna otisli iz BiH poslije rata!
LaBomba

#659 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by LaBomba »

jefferson wrote:
wolf07 wrote:Sve nekako trpim al' kad mi se javi neki dijasporac koji kao ultimativno zahtijeva ovo ili ono a nema ni BH pasosa, mrsko mu i da glasa postom a kamo li da proseta do BH konzulata ili ambasade... pa da pobudalis. Sve same velike patriote. Uz izuzetak Srebrenice i Zepe, sve ostalo su Srbi uzeli prakticno bez otpora i sad imate obraza da se nesto kofrcite sto je potpisan Dejton, sto nema drzave, sto ovo-sto ono! Eto vratite se nazad u Bosnu pa da u RS izaberete Bosnjaka za Predsjednika RS kad ste tolike mudonje pa da mirnim putem uzmemo sve ono sto je Karadzic nozem zaradio.

Vidis da njima nije to vazno. Vazno je da se mrzi dijaspora, vise od samih cetnika. Oni bi poslali dijaporu u rs, samo da oni u miru i rahatluku mogu zivit u Sa, Ze, Tz i pola MOstara i nekoliko manjih gradova. Ebes drzavu i institucije, vazno je otic na muziku pevaljki iz Srbije (za sta oni dijaporu non-stop prozivaju).
jefferson

#660 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by jefferson »

wolf07 wrote:Aferim Stochar, nista drugo ni ja ne tvrdim. Kako rekose u "Brisanom prostoru" - Lako je tudjim qrtzem gloginje mlatit! Evo ja samo mogu da ponovim, neka dijasporci uzmu glasacke listice u ruke i neka izaberu Predsjednika RS-a, a ako je vec rijec o tome ko je kad otisao iz BiH nesto mi smijesno kad neko kaze da su svi dijasporci koje zna otisli iz BiH poslije rata!
Oni koji su otisli iz BiH poslije rata nisu otisli zbog ratnog stanja i sl, nego zbog bezperspektivnosti, cemu najvecu zaslugu ima stranka doticnog kao i njegov "babo."
Kao sto rece, lako je tudjim qrtzem gloginje mlatiti, sto oni rade vec 15g nakon rata, jer nesto mi se oni ne sjebase u ovakvoj drzavi.
Samo Daytonski sporzum, bez odluka koje su donesene u toku rata je malo smijesno diskutovati. Treba uzeti komplet istoriju rata, i odluke "babe" i njegovih savjetnika pa izvuci zakljucak sto je Dayton potpisan.
S obzirom ko nam je vodio drzavu, i Dayton je uspjeh!
LaBomba

#661 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by LaBomba »

Dijaspora hoce da vidi jake DRZAVNE institucije, ali toga nema jer mu je babo u dejtonu ukinuo drzavu (Republiku), a cetnicima na pola teritorije BiH, i to nakon progona, etnickog ciscenja i genocida nad Bosnjackim narodom legalizovao drzavu (republiku srpsku).
Sad Izetbegovic junior obavlja posljednji dio zadatka a to je da ubjedi Bosnjake da je vjera vazna a drzava nije, da Bosnjacima cak i ne treba nikakva drzava, da im je dovoljna samo dzamija, drugim rijecima prave nas nedrzavotvornim narodom.
Neka on onu svoju izjavu kako Bosnjacima ne smeta Dan tzv rs isprinta na papir i strpa sam sebi zna vec gdje.[/quote]
potpuno sam protiv politike Alije I, ali znas sta? boli me qratz sta dijaspora hoce da vidi! neka dijaspora dodje ovdje ako hoce nesto da gleda, a ako nece, eto im zemlje u kojima zive pa neka tamo ureduju. lako je iz Njemacke srati: nije treb'o potpisati Dayton. sto se vas tice, mog'o je rat trajati jos 100 godina, ali meni ovdje da je traj'o jos 20 dana ne bi mi trebali cetnici, sam bih se ubio jer mi je vise bilo dosta svega. svi bi se jebali a da im ne udje! mislim, svaka cast svakome ko se spasio, i meni je krivo sto nisam. da sam pobjegao, OK, pobjeg'o, stari bi mi bio dezerter, i bio bih sretan da me prime raja nazad, ne bi mi palo na pamet da jos pametujem sta je trebalo a sta nije, i sta sada treba! bujrum: vrati se jarane, zivi ovdje sa ovom platom, i onda seri 'treba ovo treba ono!
[/quote]

Vidis boli dijaposru ti sto ti mislis. Nisu oni svojom voljom otisli, i imaju prava na BiH isto ko i ti. Po stoti put kako vas nije stid omalozavati ljude u dijaspori, pogotovo one logorase iz nazloglasnijih loigora kojima je bilo ponudjeno da odu u trece zemlje (iz nekih razloga), koliko ljudi je otislo poslije dejtona? Eto tebi tvoj dejton ja se nadam da ce te biti najzadovoljniji kada vam osvanu dejtonske granice, kada vas blokiraju sa svih strana, kao Palestince, da vam kontrolisu sve, kao sto vec i rade, i na kraju ce doci vrijeme kada ce vas potpuno izolovati kao nekakvu obicnu vjersku grupu, palu s Marsa odnekud u BiH. To neki prizeljkuju, jer ocigledno im smeta dijapora koja je naucila u demokratskim zemljama sta znaci biti slobodan, i nadasve sta znaci drzava slobodarski narod koji ne dozvoljava da bude ovca. Evo u Egipa se vratio covjek iz egzila koji je bio opozocija diktatoru, a kod nas popljuju svakoga sa strane, a ne daj Boze da im dodje neko iz dijapore koji zeli da pomogne i ima znanje i moc, kod nas bi ga razapeli zivog, ali neka zato vi ste najpametniji, satanizujete dijaporu umjesto da je vidite kao najveci potencijal za spas i progres drzave. Jel dijapora bila ta koja je trebala sprovesti u djelo famozni anex 7, nesto sto je od ogromnog znacaja za BiH, ili su nasi domaci , lokalni "patrioti" sredstva za povratak "nekako" pogresno usmjerili?
wolf07

#662 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

LaBomba wrote:
jefferson wrote:

Vidis da njima nije to vazno. Vazno je da se mrzi dijaspora, vise od samih cetnika. Oni bi poslali dijaporu u rs, samo da oni u miru i rahatluku mogu zivit u Sa, Ze, Tz i pola MOstara i nekoliko manjih gradova. Ebes drzavu i institucije, vazno je otic na muziku pevaljki iz Srbije (za sta oni dijaporu non-stop prozivaju).

Ja sam svoju carsiju branio - i odbranio!!! A sto se tice Ceca, Dragana i tome sl. da samo znas kad bi one zapjevale u Bosne da se mene pita! I nemojte vise da smarate s tim da vas neko dijasporce mrzi, de jednom sami nesto uradite za sebe! Ponavljam treci put, G L A S A J T E!!!!!!!! Izaberite koga god hocete, svejedno mi je. Pa ne mozemo mi iz Fedracije birati predstavnike u RS-u, a vas ima toliko da vam Dodik sutra moze jest iz ruke ako se pametno organizujete i registrujete za glasanje u odsustvu a ne ovako, serete na Aliju, Bakira, Zlatka, Harisa i koga sve ne. A kad lijepo izaberete bolju vlast u RS-u onda i povratak nije tako daleko kao sto se cini ali problem je negdje drugo.... vama se uopste ne vraca, jel' tako?
mO k3

#663 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by mO k3 »

U pravu si sto se tice dijaspore .....ja kojim sam u dijaspori zivim kazem ti to ...
Jedan dio dijaspore zaboli ih za bosnom vole otici dole na odmori to je to ,dok jedan dio pametuje ne valja im dole pa galame putem interneta ...a kada ih pitas jesi li se prijavio za glasanje kaze nisam
LaBomba

#664 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by LaBomba »

Ja sam svoju carsiju branio - i odbranio!!! A sto se tice Ceca, Dragana i tome sl. da samo znas kad bi one zapjevale u Bosne da se mene pita! I nemojte vise da smarate s tim da vas neko dijasporce mrzi, de jednom sami nesto uradite za sebe! Ponavljam treci put, G L A S A J T E!!!!!!!! Izaberite koga god hocete, svejedno mi je. Pa ne mozemo mi iz Fedracije birati predstavnike u RS-u, a vas ima toliko da vam Dodik sutra moze jest iz ruke ako se pametno organizujete i registrujete za glasanje u odsustvu a ne ovako, serete na Aliju, Bakira, Zlatka, Harisa i koga sve ne. A kad lijepo izaberete bolju vlast u RS-u onda i povratak nije tako daleko kao sto se cini ali problem je negdje drugo.... vama se uopste ne vraca, jel' tako?

Nek si ti svoju carsiju branio i odbranio, a u startu se nije ni smjelo dopustiti da nasi gradovi budu opkoljeni i da nam narod budu ovce za klanje, da je tadasnji predsjednik predsjednistva vec sa izglasavanjem nezavisnosti pripremio i TO, nego zna se sta i kako je bilo, ali eto ne moramo se stalno vracati u proslost, mada ja mislim da narod treba itekako preispitivati neke stvari, i zahtjevati odgovore.
Ja, a i svaki normalan, inteligentan covjek i patriota ce mo uvijek preispitivati i dovoditi u pitanje postojanje genocidne tvorevine. Ja samo mogu zamislit kako je nekom Srebrenicanu povratniku u Podrinje, koji je nekim cudom ostao ziv, da mora prihvatati sam naziv te tvorevine, pa onda sve ono sto ide uz to, institucije te tvorevine, kao npr policiju tzv rs, pa valjda je to institucija koje je od medjunarodnog suda odgovorna za genocid.
Sta mislis da bi se nesto postiglo nekim masivnijim povratkom u tzv rs,i da bi se nesto promjenilo glasovima ne-srba, kada tamo ne prolazi ni nacionalni veto kluba Bosnjaka, koji je ulozen mnogo puta na razne odluke tzv nsrs. Time bi zrtve same priznale tu tvorevinu, i to je ona zadnja faza legalizacije "REPUBLIKE" rs, sto nijedan narod u svijetu ne bi prihvatio. Znamo dobro da tamo drzave BIH nema ni na vidiku.
Ja savjetujem dijaspori da se organizuju i lobiraju za nestanak entiteta. Bolje to nego da se vracaju u tv rs, i time je samo legalizuju, i ne samo to, nego jos i sebi dozvole da budu gradjani drugog reda,da im se djeci namece svetosavska tradicija itd itd.
Svake godine organizovat demonstracije ispred zgradu UN; ispred haskog tribunala, ukazivati na nepravdu koja nam je nanijeta dejtonskim sporazumom, i trazenje suspendije tog nakaradnog sporazuma.
wolf07

#665 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

LaBomba wrote:

Nek si ti svoju carsiju branio i odbranio, a u startu se nije ni smjelo dopustiti da nasi gradovi budu opkoljeni i da nam narod budu ovce za klanje, da je tadasnji predsjednik predsjednistva vec sa izglasavanjem nezavisnosti pripremio i TO, nego zna se sta i kako je bilo, ali eto ne moramo se stalno vracati u proslost, mada ja mislim da narod treba itekako preispitivati neke stvari, i zahtjevati odgovore.
Ja, a i svaki normalan, inteligentan covjek i patriota ce mo uvijek preispitivati i dovoditi u pitanje postojanje genocidne tvorevine. Ja samo mogu zamislit kako je nekom Srebrenicanu povratniku u Podrinje, koji je nekim cudom ostao ziv, da mora prihvatati sam naziv te tvorevine, pa onda sve ono sto ide uz to, institucije te tvorevine, kao npr policiju tzv rs, pa valjda je to institucija koje je od medjunarodnog suda odgovorna za genocid.
Sta mislis da bi se nesto postiglo nekim masivnijim povratkom u tzv rs,i da bi se nesto promjenilo glasovima ne-srba, kada tamo ne prolazi ni nacionalni veto kluba Bosnjaka, koji je ulozen mnogo puta na razne odluke tzv nsrs. Time bi zrtve same priznale tu tvorevinu, i to je ona zadnja faza legalizacije "REPUBLIKE" rs, sto nijedan narod u svijetu ne bi prihvatio. Znamo dobro da tamo drzave BIH nema ni na vidiku.
Ja savjetujem dijaspori da se organizuju i lobiraju za nestanak entiteta. Bolje to nego da se vracaju u tv rs, i time je samo legalizuju, i ne samo to, nego jos i sebi dozvole da budu gradjani drugog reda,da im se djeci namece svetosavska tradicija itd itd.
Svake godine organizovat demonstracije ispred zgradu UN; ispred haskog tribunala, ukazivati na nepravdu koja nam je nanijeta dejtonskim sporazumom, i trazenje suspendije tog nakaradnog sporazuma.

To za demonstracije si potpuno u pravu ali jel' i to treba da organizujemo i logisticki podrzimo mi koji grcamo u Federaciji? Pa dijaspora ima sredstva i nacin da to uradi sama deset puta vise nego da to neko odavde sponzorise. Sto se tice stavova o RS-u i povratku pa ni tu se nasi stavovi bas ne razilaze, ali zar nije logicno da prvi korak bude registracija za glasanje i ucesce na izborima u BiH?!? Jel stvarno mislis da nekakva lobiranja po svijetu mogu biti kljucni faktor u razbijanju RS-a, nema nista dok se to iznutra ne podje urusavati a jedini put je kroz institucije sistema. Da samo znas sto se Dodik sekira da li ce Bosnjaci i Hrvati sirom svijeta priznati RS dok god su tako daleko i dok god ne uzimaju ucesca u izborima. Nasa dijaspora je pasivna, lijena i jednostavno nije na cisto sama sa sobom sta hoce, osim sto hoce da mi koji smo ovdje srusimo Dodika i oslobodimo im Banja Luku, Visegrad itd. ali od toga nema nista ma koliko mi to htjeli ako se ne napravi prvi korak a to je ucesce na izborima. I da se razumijemo, uopste ne insistiram da Bosnjaci i Hrvati iz RS-a glasaju za ovu ili onu opciju, bitno je da glasaju i da uzmemo sto vise klupa u NS RS a onda mogu slijediti drugi koraci. Lajanje na Aliju, Harisa, Zlatka, Bakira......, tu nece puno pomoci!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#666 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by PipiDugaDevetka »

japijem wrote:Pohvalno.

Izetbegović primio delegaciju imama dijaspore

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i delegacija imama dijaspore istakli su na današnjem sastanku potrebu jače povezanosti domaćih institucija vlasti sa populacijom bošnjačke dijaspore.

Na sastanku je razgovarano o trenutnom stanju u kojem se nalazi bošnjačka dijaspora Evrope i Sjeverne Amerike, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regiji, navodi se u saopštenju Predsjedništva BiH.

Članovi ove delegacije, predvođeni rukovodiocem Kancelarije za bošnjačku dijasporu u Rijasetu islamske zajednice BiH Mirsadom Kalajdžićem ovom prilikom su čestitali Izetbegoviću izbor na dužnost člana Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zahvalio je za čestitku koja mu je upućena ovom prilikom, izrazivši posvećenost poboljšanju ukupnih odnosa sa dijasporom.
Je li tačno da je smijenjen neki vrli imam iz Sjeverne Amerike? Mislim, nije ga smijenio Bakir, ali eto, interesuje me to za smjenu imama.
spreca

#667 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by spreca »

PipiDugaDevetka wrote:
japijem wrote:Pohvalno.

Izetbegović primio delegaciju imama dijaspore

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i delegacija imama dijaspore istakli su na današnjem sastanku potrebu jače povezanosti domaćih institucija vlasti sa populacijom bošnjačke dijaspore.

Na sastanku je razgovarano o trenutnom stanju u kojem se nalazi bošnjačka dijaspora Evrope i Sjeverne Amerike, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regiji, navodi se u saopštenju Predsjedništva BiH.

Članovi ove delegacije, predvođeni rukovodiocem Kancelarije za bošnjačku dijasporu u Rijasetu islamske zajednice BiH Mirsadom Kalajdžićem ovom prilikom su čestitali Izetbegoviću izbor na dužnost člana Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zahvalio je za čestitku koja mu je upućena ovom prilikom, izrazivši posvećenost poboljšanju ukupnih odnosa sa dijasporom.
Je li tačno da je smijenjen neki vrli imam iz Sjeverne Amerike? Mislim, nije ga smijenio Bakir, ali eto, interesuje me to za smjenu imama.
Da se ovo bogdo nikad nije desilo :x :lol: :lol: :lol:
Agic Nurija

#668 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Agic Nurija »

A) Predsjedništvo jedne države je pravni nonsens u ostatku civiliziranog svijeta- srpskohrvatski izum i jedna je od političkih poluga kojom se pokretala i dalje pokreće pravna mašinerija za ukidanje bosanske nacionalne države.

B) Islam, kao uostalom i ostale monoteističke institucije, nikada nije proizvodio, več samo ukidao SLOBODNE NARODE i njihove samostalne države. Francusku revoluciju i Ataturkovo djelo treba izučavati dublje i šire od bilo koje vrste državotvorne "nauke".

C) Svjetovno prisustvo i isto tako svjetovnu, pa i političku aktivnost i ne manje pismenost bosanskih muslimana je omogućio "režim ateista", a "režim koji se pridikuje sa mihraba i oltara" vraća bosanski svjetovni duh u tamu srednjeg vijeka.

Bosanci koji zagovaraju bosansku tronarodnost, politički su apsolutno nepismeni i dugoročno gledajući, neprijateljisu svojoj vlastitoj djeci koja odrastaju u svijetu "mržnje u ime Boga", a vole "domovinu u kojoj nikada nisu bili, nisu sada i nikada možda neže ni biti".

Dakle, Bakir, makar i izetbegović, samo je ovca u monoteističkom stadu, a zna se da ovce idu slijepo za svojim ovnom predvodnikom i naravno, po kadkad zableje - tek tako, da se zna da ih trenutno ima na broju - do slijedećeg pokolja.
hecimnadri

#669 Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by hecimnadri »

Distanciranje od muftije Zukorlića je gest koji je vrijedno pozdraviti.
tbv

#670 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by tbv »

hecimnadri wrote:Distanciranje od muftije Zukorlića je gest koji je vrijedno pozdraviti.
Ili osuditi kao jos jednu izdaju u nizu. :mrgreen:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#671 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by prljavi Hare »

A gdje se distancirase?Ne znam nista o tome,sta je to Princ izjavio?
tbv

#672 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by tbv »

prljavi Hare wrote:A gdje se distancirase?Ne znam nista o tome,sta je to Princ izjavio?
U intervjuu za današnji broj "Oslobođenja", koji posljednjih dana vodi žestoku kampanju protiv vjeronauke, Islamske zajednice u BiH (IZ BiH) i islama uopće, bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović potvrdio je informaciju "Dnevnog avaza" da se susreo sa zamjenikom reisu-l-uleme paralelne Islamske zajednice Srbije Muhamedom Jusufspahićem.

Neslužbena posjeta

Izetbegović tvrdi da je Jusufspahića primio tek u neslužbenu posjetu i s njim razgovarao o "životu muslimana u Beogradu i Srbiji". Istovremeno, on se distancirao od glavnog muftije zvanične Islamske zajednice u Srbiji Muamera ef. Zukrolića!

Zanimljivo je da se sve ovo dešava nedugo poslije susreta s kontraverznim Jususpahićem, poznatim po podaničkoj odanosti srbijanskim režimima, te poslije trilateralnog susreta BiH, Srbije i Turske u Karađorđevu, gdje je konstatirano da je upravo muftija Zukorlić neprihvatljiv kao kandidat za budućeg reisu-l-ulemu IZ BiH.

- Podržavao sam i Muamera Zukorlića, ali sam, očigledno, pogriješio - rekao je Izetbegović.

Nadalje, komentirajući žestoku reakciju Zukorlića na njegov susret sa Jusufspahićem, Izetbegović je istakao da je muftija "reagirao veoma personalno i veoma neodmjereno", te da je "malo toga rekao o meni, a puno o sebi".

Interes islama

U izjavi za portal "Dnevnog avaz" muftija Zukrolić kaže da je njegova oštra reakcija bila usmjerena isključivo na susret Izetbegovića s Jusfspahićom.

- Jer, to je direktni atak na jedinstvo Islamske zajednice. Ne može neslužben susret biti u Predsjedništvu BiH! Osim toga, ta informacija je objavljena na stranicama Rijaseta IZ Adema Zilkića. Ali, služben ili neslužben, taj susret za nas predstavlja doprinos pokušaju legalizacije paravjerske tvorevine, koju su proizveli udbaško-politički krugovi u Srbiji s ciljem ugrožavanja interesa islama. Ono što za njega (Izetbegovića, op.a.) bio Firket Abdić, to su za nas Jusufspahići i svi oni koji su pravili paralelnu IZ u Srbiji - kazao je Zukorlić.

Slobodan i čovjek na vlasti

U njegovoj reakciji, kako veli muftija Zukorlić, nema ništa lično, osim razočarenja u postupke Izetbegovića i njegove susrete s Jusufspahićem, jer "moj stav dijeli apsolutna većina Bošnjak u Bosni i Sandžaku".

- Može se primijetiti raskorak između stavova slobodnog čovjeka, a to u sarajevskom kontekstu znači dok niste na vlasti, i dijametralno različitih stavova onog trenutka kada dođete na vlast. Izetbegović ne iznosi nijedan razlog zašto je pogriješio u pogledu mene. Osim što se osjeća povrijeđenim mojom reakcijom na susret s Jusufspahićem čime je legitimirana IZ Srbije - istakao je Zukotlić.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... ahici.html
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#673 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by prljavi Hare »

tbv wrote:
prljavi Hare wrote:A gdje se distancirase?Ne znam nista o tome,sta je to Princ izjavio?
U intervjuu za današnji broj "Oslobođenja", koji posljednjih dana vodi žestoku kampanju protiv vjeronauke, Islamske zajednice u BiH (IZ BiH) i islama uopće, bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović potvrdio je informaciju "Dnevnog avaza" da se susreo sa zamjenikom reisu-l-uleme paralelne Islamske zajednice Srbije Muhamedom Jusufspahićem.

Neslužbena posjeta

Izetbegović tvrdi da je Jusufspahića primio tek u neslužbenu posjetu i s njim razgovarao o "životu muslimana u Beogradu i Srbiji". Istovremeno, on se distancirao od glavnog muftije zvanične Islamske zajednice u Srbiji Muamera ef. Zukrolića!

Zanimljivo je da se sve ovo dešava nedugo poslije susreta s kontraverznim Jususpahićem, poznatim po podaničkoj odanosti srbijanskim režimima, te poslije trilateralnog susreta BiH, Srbije i Turske u Karađorđevu, gdje je konstatirano da je upravo muftija Zukorlić neprihvatljiv kao kandidat za budućeg reisu-l-ulemu IZ BiH.

- Podržavao sam i Muamera Zukorlića, ali sam, očigledno, pogriješio - rekao je Izetbegović.

Nadalje, komentirajući žestoku reakciju Zukorlića na njegov susret sa Jusufspahićem, Izetbegović je istakao da je muftija "reagirao veoma personalno i veoma neodmjereno", te da je "malo toga rekao o meni, a puno o sebi".

Interes islama

U izjavi za portal "Dnevnog avaz" muftija Zukrolić kaže da je njegova oštra reakcija bila usmjerena isključivo na susret Izetbegovića s Jusfspahićom.

- Jer, to je direktni atak na jedinstvo Islamske zajednice. Ne može neslužben susret biti u Predsjedništvu BiH! Osim toga, ta informacija je objavljena na stranicama Rijaseta IZ Adema Zilkića. Ali, služben ili neslužben, taj susret za nas predstavlja doprinos pokušaju legalizacije paravjerske tvorevine, koju su proizveli udbaško-politički krugovi u Srbiji s ciljem ugrožavanja interesa islama. Ono što za njega (Izetbegovića, op.a.) bio Firket Abdić, to su za nas Jusufspahići i svi oni koji su pravili paralelnu IZ u Srbiji - kazao je Zukorlić.

Slobodan i čovjek na vlasti

U njegovoj reakciji, kako veli muftija Zukorlić, nema ništa lično, osim razočarenja u postupke Izetbegovića i njegove susrete s Jusufspahićem, jer "moj stav dijeli apsolutna većina Bošnjak u Bosni i Sandžaku".

- Može se primijetiti raskorak između stavova slobodnog čovjeka, a to u sarajevskom kontekstu znači dok niste na vlasti, i dijametralno različitih stavova onog trenutka kada dođete na vlast. Izetbegović ne iznosi nijedan razlog zašto je pogriješio u pogledu mene. Osim što se osjeća povrijeđenim mojom reakcijom na susret s Jusufspahićem čime je legitimirana IZ Srbije - istakao je Zukotlić.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... ahici.html

Nema Alijin Princ pametnijeg posla!Ma ja,učinio mu Bota kamaru usluga pa da se oduži!!!
Al' ne treba se tu sekirati,za dva dana on će se Zukiju izvinuti!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#674 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by PipiDugaDevetka »

Zukorlić Muamer = Zmaj od Sandžaka!
Sve moje simpatije i podrška ovom čovjeku.
Naravno, prošlo je doba lidera, harizmatskih ličnosti i vođa,...
Balkan smo mi još uvijek.
SaPnA

#675 Najbolji potez Bakira IzetRe: Najbolji potez Bakira Izetbego

Post by SaPnA »

Najbolji potez Bakira Izetbegovića

njegov najbolji potez je bio onaj sahovski neki dan :oops:
Post Reply