ne mogu vjerovati da ocekujete da vasi dobronamjerni glasovi oplemene koljacku koaliciju u koju sdp namjerava uloziti vase povjerenje. da li ce to biti sds ili snsd, hdz jedan ili drugi, sda ili sbb, what the fuck is the difference...??? ko ce od nabrojanih pristati da podrzi sdp-ov krucijalni zakon o provjeri porjekla imovine, zakon koji bi vecinu koalicionih kandidata strpao u zatvor? moze li se takav zakon, ili bilo koji progresivan potez napraviti bez harmonije unutar koalicije? o kakvom provodjenju programa sdp-a se ovdje govori? koji od hdz-ova ce podrzati reformu skolstva, ukidanje dvije skole pod jednim krovom? kako ce sdp provesti ista od obecanog ako ima otpor unutar koalicije u koju su vlastitom voljom usli? ko moze ocekivati od dodika da se pokaki na sve sto je dosad uradio? ko moze ocekivati od radoncica ili covica da prestane biti kriminalac dokgod je na slobodi? ...???Komrad wrote:buzzer wrote:kazu da je sevap pomoci, pa cu pokusati, mada sumnjam da ima smisla.Komrad wrote: I kako nas je to izradio?
dakle, vi njemu dali glas za promjene, za drzavu za covjeka, protiv nacionalizma, za zakon o provjeri porjekla imovine, protiv korupcije i podijeljenog skolskog sistema....
...a on lijepo te vase glasove iz svoje kutije bub! u zajednicku kutiju sa cetnicima/ustasama/balijama, jednom rijecju najcrnjommogucomretrogradnomkorumpiranomikriminalizovanombratijomumjestodapokusaskupasamalim-
nanoinistavnimminijaturnimngoikakvimgodalimoralnimicasnimljudimaisrankamauklonitiovajkancernatijelu-
napacnedomovine.
kontas? ti mislio glasam za zlaju, kad ono ti glas'o za mileta from republic of srpska?
Znaci svi ljudi koji su glasali za drzavni parlament u fedraciji ustvari su glasali zadodika jer se bez njega vlast ne moze formirati ?
Meni je zao sto ti i takvi ne mogu da shvate da ja nisam glasao za SDP sto je lijep nego sam glasao da se i njima da sansa da nesto probaju da urade...
A s kim ce to raditi mene apsolutno ne zanima ... hoce li to biti SDA,SBB,SNSD,SDS...
U svakom slucaju ne moze biti gore od koljacke koalicije SDA-SDS-HDZ devedesetih godina i ljubakanja Karadzica, Alije i Krajisnika ...
Sretno!
s druge strane nije da nisu imali izbora. nudjena im je siroka antinacionalisticka koalicija u kojoj bi imali glavnu ulogu. nisu htjeli da cuju. povrsnim pogledom na izborne rezultate vidljivo je da su male stranke kompatibilne jednoj takvoj koaliciji osvojile preko 100 000 glasova. sve propalo ispod izbornog praga. nije tesko zamisliti da je jedna pozitivna, siroka, antinacionalisticka koalicija sa licem potpuno suprotnim vladajucoj mogla privuci puno vise apstinenata i politickih konvertita, pa bi mozda sada pricali o istorijskom formiranju vlade bez nacionalistickih stranaka. ili bi se takvoj istorijskoj pobjedi priblizili na jos samo jedan izborni ciklus. ovako smo se zasigurno udaljili i bog sami zna kada ce se ponovo ukazati ovakva prilika nakon sto se i vi, glasaci sdp-a, masovno razocarate u rezultate vase stranke u sadejstvu sa mracnjacima.
sretno nama svima, ali dabogda da ovo izdobri...