Angelina je na Gala premijeri nosila repliku starog bosanskog nakita kojeg je izradila zlatarska radionica Sofić.
(ovo na prvu moze zvucat smijesno i nebitno al kad je Angelina u pitanju, ovo je velika stvar i reklama)
Moderator: _BataZiv_0809

svaka joj cast, a ovo sto sofic radi je sjajno! jedva cekam da pogledam film.Not My Idea wrote:
Angelina je na Gala premijeri nosila repliku starog bosanskog nakita kojeg je izradila zlatarska radionica Sofić.
(ovo na prvu moze zvucat smijesno i nebitno al kad je Angelina u pitanju, ovo je velika stvar i reklama)
Svaka im čast.pici wrote:
Jedan Veliki RESPEKT za Andželinu i Breda
Not My Idea wrote:
Vidjela sam replike. Izgledaju baš ono - "od suhoga zlata".Not My Idea wrote:meni se nakit sinoc odma svidio. bas je bio upecatljiv.
al nisam mislila da je nas domaci
despina wrote:RAJKO VASIĆ O SARAJEVSKOJ PREMIJERI: Džemila Džoli na Crvenom Tepihu, dok oko nje padaju krovovi koje ni divlji Srbi nisu uspjeli srušiti
Saraj se veoma vješto nosi sa svojim iluzijama. Čak ih i vješto produkuje. I živi u njima, evo, već dvadeset godina. Od ubistva Srpskog Svata na Baščaršiji koje je bilo prva koperfildovska iluzija da je to ubistvo simbolično istrebljenje Svih Srba iz Naše Zemlje Patriotizma i Juke Prazine. Preko nerazjašnjenih Markala koje je fantastična ilzija o Srbima Divljacima koji ubijaju mirnu sirotinju koja kupuje vezicu mrkve i dva krompira. Do fantazmagorične iluzije da je Povratnik Zlatko ministar koji će Prazninu, BiH, izvesti u bijeli svijet.
Danas Nova Iluzija. U Saraj je došla Švabica 21. vijeka, Džemila Džoli. Izlupetala se o ratu ko niko. Potreban je superkompjuter da razazna ko je kriv, da li Beograd, da li Srbi, da li Međunarodna zajednica. Da li je jela sendvič, gdje je piškila, da li je stvarno malo plakala kao i sve žene, kurve a svetice.
Džemila na Crvenom Tepihu, dok se oko nje sve urušava, tu, u istom kompleksu. Padaju krovovi dvorana u centru grada, kao u nekom dalekom divljem Džudžistanu. Padaju krovovi Skenderije koje ni divlji Srbi u lažno opkoljenom Sarajevu, sa svojih brda, nisu uspjeli srušiti ispaljujući sedam miliona i osamstopedesetšest hiljada granata na Grad Šehid.
Iluzija Džemile Džoli dolazi kao glet masa na rupe u tkivu Naše Države. Na Rupu Dobrovoljačka. Na Rupu Zakon o stavljanju van snage zakona o sudu i tužilaštvu BiH. Na Rupu Budžet. Sve je Ol rajt. Mada bi bilo bolje da je Ol brajt. Svijet se vratio u Saraj. Dok sirotinja balijska propada po provincijalnoj Federaciji. Ali neću da to dokazujem i da upadam u njihovu grešku permanentne priče o propasti Šumske. Neka saznaju sami.
Iluzija Džemile Džoli nije nikome potrebna u BiH. Ni samom Saraju. Ni Bošnjačkoj Nepostojećoj Ratnoj Pobjedi. Ni napaćenom muslimanskom narodu. Potrebna je samo uskom krugu iluzionista koje ovih dana Fahro BeBe trijezni ko rasolom.
Mislim da Džoli ubire grijeh. Još jednom podsjeća Dželate Saraja da tu, u Republici Srpskoj, žive Srbi, mimo Naše Države.
Gdje će joj duša kurvanjska.
Ja kad sam jucer isla da uzmem za sutra bilo ih je jako malo ostalo, a vjerujem i da je petak a mozda i ostatak sedmice vec popunjen, no otidji vidi.minjonja wrote:
kakva je situacija sa cinema cityjem, moze li se doci do karata?
gebels je mala maca za ovog...cekam hecimovica i vlaisavljevicku da stanu u njegovu odbranuLSD wrote:despina wrote:RAJKO VASIĆ O SARAJEVSKOJ PREMIJERI: Džemila Džoli na Crvenom Tepihu, dok oko nje padaju krovovi koje ni divlji Srbi nisu uspjeli srušiti
Saraj se veoma vješto nosi sa svojim iluzijama. Čak ih i vješto produkuje. I živi u njima, evo, već dvadeset godina. Od ubistva Srpskog Svata na Baščaršiji koje je bilo prva koperfildovska iluzija da je to ubistvo simbolično istrebljenje Svih Srba iz Naše Zemlje Patriotizma i Juke Prazine. Preko nerazjašnjenih Markala koje je fantastična ilzija o Srbima Divljacima koji ubijaju mirnu sirotinju koja kupuje vezicu mrkve i dva krompira. Do fantazmagorične iluzije da je Povratnik Zlatko ministar koji će Prazninu, BiH, izvesti u bijeli svijet.
Danas Nova Iluzija. U Saraj je došla Švabica 21. vijeka, Džemila Džoli. Izlupetala se o ratu ko niko. Potreban je superkompjuter da razazna ko je kriv, da li Beograd, da li Srbi, da li Međunarodna zajednica. Da li je jela sendvič, gdje je piškila, da li je stvarno malo plakala kao i sve žene, kurve a svetice.
Džemila na Crvenom Tepihu, dok se oko nje sve urušava, tu, u istom kompleksu. Padaju krovovi dvorana u centru grada, kao u nekom dalekom divljem Džudžistanu. Padaju krovovi Skenderije koje ni divlji Srbi u lažno opkoljenom Sarajevu, sa svojih brda, nisu uspjeli srušiti ispaljujući sedam miliona i osamstopedesetšest hiljada granata na Grad Šehid.
Iluzija Džemile Džoli dolazi kao glet masa na rupe u tkivu Naše Države. Na Rupu Dobrovoljačka. Na Rupu Zakon o stavljanju van snage zakona o sudu i tužilaštvu BiH. Na Rupu Budžet. Sve je Ol rajt. Mada bi bilo bolje da je Ol brajt. Svijet se vratio u Saraj. Dok sirotinja balijska propada po provincijalnoj Federaciji. Ali neću da to dokazujem i da upadam u njihovu grešku permanentne priče o propasti Šumske. Neka saznaju sami.
Iluzija Džemile Džoli nije nikome potrebna u BiH. Ni samom Saraju. Ni Bošnjačkoj Nepostojećoj Ratnoj Pobjedi. Ni napaćenom muslimanskom narodu. Potrebna je samo uskom krugu iluzionista koje ovih dana Fahro BeBe trijezni ko rasolom.
Mislim da Džoli ubire grijeh. Još jednom podsjeća Dželate Saraja da tu, u Republici Srpskoj, žive Srbi, mimo Naše Države.
Gdje će joj duša kurvanjska.
Na ovo bi Goebbels rekao : Aferim momcino, sad možeš raditi i kod mene.
Taj "kreten" je ministar informacija RS-a....dakle glavni odgovorni entitetski propagandista i to sve legalno i po zakonu - baš kao nekad Gebels u trecem rajhu....Dodik ga instalirao upravo radi ovakvih textova....nisu ovo bezazlene lovacke price nekog Minhauzena pa da sad njegove bljuvotine okarakterišemo kao viceve, vec textovi Ministra informacija RS-anihoniho wrote:nema smisla da se kace vasiceve nebuloze, on je savremeni risto djogo, ko mazohisticki uziva u njegovim sranjima trebao bi ih potraziti na srpskim forumima. tip je kreten na zadatku sirenja bijede.
Za ovo boldirano: Film na tu temu je vec "in the making". Biti ce to ustvari nastavak onog "96 Hours", opet sa Liam-om Neeson-om i sa Serbedzijom u ulozi kosovskog trgovca bubrezima, ili nesto slicno.KatarinaKosaca wrote: I samo razmišljam šta bi pisali naši susjedi i naše komšije da je na primjer ista snimila film o Vukovaru i rekla da voli Hrvatsku ili film o na primjer prodaji organa na Kosovu i da je rekla da voli Srbiju?

arijela wrote:Zaista mislim da niko ne treba da donosi zaključke prije nego što pogleda film. Ne želim govoriti o tome kako je Angelina uradila posao kao redatelj i scenarista, za to postoje kompetentniji ljudi od mene. Razmišljajući o komentarima o filmu koji su dolazili čak i prije nego je film počeo da se snima (predlaganje zabrane snimanja istog jer Bože moj prikazuje ljubav silovane žene i njenog silovatelja, što uopšte nije tačno), zaista mi je drago što nisam stvorila bilo kakvu predrasudu o filmu. Otišla, pogledala i moj dojam je potpuno realan film, o svemu što se zaista i dešavalo, ali sama poruka filma nije toliko površna, nije puko prikazivanje događaja, ako se pogleda ispod površine. Za hm...one koji se nalaze uvrijeđeni samo ću reći istina boli.
Nemoguće je da neće dotaći sve one koji su to na bilo koji način preživjeli. Lično meni Remake (kada ga već spominjete) je ostavio jači dojam, što neko reče trebalo je dana da se oporaviš, ali s druge strane Ničija zemlja meni nije ništa posebno, pomalo statičan film, ili mi glumci nisu uspjeli prenijeti pravu emociju...ne znam...ili mi jednostavno tematika vojnika na ratištu nije "dovoljno" bliska jer nemam lično iskustvo...Sve je to stvar ličnog doživljaja, ali ne treba unaprijed odbacivati.
Sve u svemu hvala Angelini što je snimila ovaj film, uložila svoje vrijeme i novac (mogla je bilo gdje drugo) i VELIKO HVALA divnoj glumačkoj ekipi koja je uspjela da donese priču!![]()
PS: Brad je ipak tu došao kao podrška svojoj supruzi, a ne da sebe prezentuje, i savršeno odradio taj dio "posla".