"U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Not My Idea

#651 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Not My Idea »

Image

Angelina je na Gala premijeri nosila repliku starog bosanskog nakita kojeg je izradila zlatarska radionica Sofić.

(ovo na prvu moze zvucat smijesno i nebitno al kad je Angelina u pitanju, ovo je velika stvar i reklama)
BHF_Manijak

#652 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Ko o cemu, Srbi o mitovima i iluzijama "dvadesetogodisnjim"...A sta cemo sa onim visestoljetnim?! :lol: :lol: :roll:

Neka, ovakvi tekstovima samo su pokazatelj da je Angelina ubola sa filmom u sridu sto bi rekli, vadjenje masti per exellence, i to mi je drago, muda mogu gristi ali jedna eminentna licnost je napravila film, pravu istinu koju ce sav svijet vidjeti i znati, a oni mogu i dalje gusle veslat i polupismene tekstove objavljivat.

Sisajte ga papci! 8-)
minjonja

#653 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by minjonja »

Not My Idea wrote:Image

Angelina je na Gala premijeri nosila repliku starog bosanskog nakita kojeg je izradila zlatarska radionica Sofić.

(ovo na prvu moze zvucat smijesno i nebitno al kad je Angelina u pitanju, ovo je velika stvar i reklama)
svaka joj cast, a ovo sto sofic radi je sjajno! jedva cekam da pogledam film.

kakva je situacija sa cinema cityjem, moze li se doci do karata?
and

#654 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by and »

pici wrote:Image

Jedan Veliki RESPEKT za Andželinu i Breda :thumbup:
Svaka im čast. :thumbup:
Iako se ne sjećam kada sam zadnji put bio u kinu ovaj film ću platiti i pogledati
Jara

#655 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Jara »

Not My Idea wrote:Image

:thumbup: 8-) Baš htjedoh napisati da mi je nakit isti kao one replike, kad evo potvrde - i jesu replike! :)
Not My Idea

#656 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Not My Idea »

meni se nakit sinoc odma svidio. bas je bio upecatljiv.
al nisam mislila da je nas domaci :)
Jara

#657 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Jara »

Not My Idea wrote:meni se nakit sinoc odma svidio. bas je bio upecatljiv.
al nisam mislila da je nas domaci :)
Vidjela sam replike. Izgledaju baš ono - "od suhoga zlata". 8-) Valjda danas zlato za izradu nakita više miješaju s drugim metalima pa nema ovakvu boju.
Odakle ti informacija? 8-)
Ambrozija

#658 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Ambrozija »

Stvarno je zena prelijepa, ruku na srce, a ovaj nas nakit ju je ucinio jos ljepsom.
arijela

#659 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by arijela »

Zaista mislim da niko ne treba da donosi zaključke prije nego što pogleda film. Ne želim govoriti o tome kako je Angelina uradila posao kao redatelj i scenarista, za to postoje kompetentniji ljudi od mene. Razmišljajući o komentarima o filmu koji su dolazili čak i prije nego je film počeo da se snima (predlaganje zabrane snimanja istog jer Bože moj prikazuje ljubav silovane žene i njenog silovatelja, što uopšte nije tačno), zaista mi je drago što nisam stvorila bilo kakvu predrasudu o filmu. Otišla, pogledala i moj dojam je potpuno realan film, o svemu što se zaista i dešavalo, ali sama poruka filma nije toliko površna, nije puko prikazivanje događaja, ako se pogleda ispod površine. Za hm...one koji se nalaze uvrijeđeni samo ću reći istina boli.
Nemoguće je da neće dotaći sve one koji su to na bilo koji način preživjeli. Lično meni Remake (kada ga već spominjete) je ostavio jači dojam, što neko reče trebalo je dana da se oporaviš, ali s druge strane Ničija zemlja meni nije ništa posebno, pomalo statičan film, ili mi glumci nisu uspjeli prenijeti pravu emociju...ne znam...ili mi jednostavno tematika vojnika na ratištu nije "dovoljno" bliska jer nemam lično iskustvo...Sve je to stvar ličnog doživljaja, ali ne treba unaprijed odbacivati.
Sve u svemu hvala Angelini što je snimila ovaj film, uložila svoje vrijeme i novac (mogla je bilo gdje drugo) i VELIKO HVALA divnoj glumačkoj ekipi koja je uspjela da donese priču! :thumbup:

PS: Brad je ipak tu došao kao podrška svojoj supruzi, a ne da sebe prezentuje, i savršeno odradio taj dio "posla". :-D
LSD

#660 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by LSD »

despina wrote:RAJKO VASIĆ O SARAJEVSKOJ PREMIJERI: Džemila Džoli na Crvenom Tepihu, dok oko nje padaju krovovi koje ni divlji Srbi nisu uspjeli srušiti

Saraj se veoma vješto nosi sa svojim iluzijama. Čak ih i vješto produkuje. I živi u njima, evo, već dvadeset godina. Od ubistva Srpskog Svata na Baščaršiji koje je bilo prva koperfildovska iluzija da je to ubistvo simbolično istrebljenje Svih Srba iz Naše Zemlje Patriotizma i Juke Prazine. Preko nerazjašnjenih Markala koje je fantastična ilzija o Srbima Divljacima koji ubijaju mirnu sirotinju koja kupuje vezicu mrkve i dva krompira. Do fantazmagorične iluzije da je Povratnik Zlatko ministar koji će Prazninu, BiH, izvesti u bijeli svijet.

Danas Nova Iluzija. U Saraj je došla Švabica 21. vijeka, Džemila Džoli. Izlupetala se o ratu ko niko. Potreban je superkompjuter da razazna ko je kriv, da li Beograd, da li Srbi, da li Međunarodna zajednica. Da li je jela sendvič, gdje je piškila, da li je stvarno malo plakala kao i sve žene, kurve a svetice.

Džemila na Crvenom Tepihu, dok se oko nje sve urušava, tu, u istom kompleksu. Padaju krovovi dvorana u centru grada, kao u nekom dalekom divljem Džudžistanu. Padaju krovovi Skenderije koje ni divlji Srbi u lažno opkoljenom Sarajevu, sa svojih brda, nisu uspjeli srušiti ispaljujući sedam miliona i osamstopedesetšest hiljada granata na Grad Šehid.

Iluzija Džemile Džoli dolazi kao glet masa na rupe u tkivu Naše Države. Na Rupu Dobrovoljačka. Na Rupu Zakon o stavljanju van snage zakona o sudu i tužilaštvu BiH. Na Rupu Budžet. Sve je Ol rajt. Mada bi bilo bolje da je Ol brajt. Svijet se vratio u Saraj. Dok sirotinja balijska propada po provincijalnoj Federaciji. Ali neću da to dokazujem i da upadam u njihovu grešku permanentne priče o propasti Šumske. Neka saznaju sami.

Iluzija Džemile Džoli nije nikome potrebna u BiH. Ni samom Saraju. Ni Bošnjačkoj Nepostojećoj Ratnoj Pobjedi. Ni napaćenom muslimanskom narodu. Potrebna je samo uskom krugu iluzionista koje ovih dana Fahro BeBe trijezni ko rasolom.

Mislim da Džoli ubire grijeh. Još jednom podsjeća Dželate Saraja da tu, u Republici Srpskoj, žive Srbi, mimo Naše Države.

Gdje će joj duša kurvanjska.

Na ovo bi Goebbels rekao : Aferim momcino, sad možeš raditi i kod mene.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#661 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

minjonja wrote:
kakva je situacija sa cinema cityjem, moze li se doci do karata?
Ja kad sam jucer isla da uzmem za sutra bilo ih je jako malo ostalo, a vjerujem i da je petak a mozda i ostatak sedmice vec popunjen, no otidji vidi.

A sto se tice ovog hajvana Vasica...zivi dokaz da istina pogadja gdje i treba. :)
Sezam

#662 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Sezam »

Ma hebo rajka, njega ce vec sustici tastatura Petra Lukovica :D

http://www.e-novine.com/entertainment/e ... a-dua.html
Last edited by Sezam on 15/02/2012 16:11, edited 1 time in total.
nihoniho

#663 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by nihoniho »

.
Last edited by nihoniho on 15/02/2012 17:21, edited 1 time in total.
dek

#664 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by dek »

Svaka čast Angelini...

A dušmanima (a mnogi ovo čitaju) samo jedna poruka- patite! :bih:
jasko_ba

#665 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by jasko_ba »

LSD wrote:
despina wrote:RAJKO VASIĆ O SARAJEVSKOJ PREMIJERI: Džemila Džoli na Crvenom Tepihu, dok oko nje padaju krovovi koje ni divlji Srbi nisu uspjeli srušiti

Saraj se veoma vješto nosi sa svojim iluzijama. Čak ih i vješto produkuje. I živi u njima, evo, već dvadeset godina. Od ubistva Srpskog Svata na Baščaršiji koje je bilo prva koperfildovska iluzija da je to ubistvo simbolično istrebljenje Svih Srba iz Naše Zemlje Patriotizma i Juke Prazine. Preko nerazjašnjenih Markala koje je fantastična ilzija o Srbima Divljacima koji ubijaju mirnu sirotinju koja kupuje vezicu mrkve i dva krompira. Do fantazmagorične iluzije da je Povratnik Zlatko ministar koji će Prazninu, BiH, izvesti u bijeli svijet.

Danas Nova Iluzija. U Saraj je došla Švabica 21. vijeka, Džemila Džoli. Izlupetala se o ratu ko niko. Potreban je superkompjuter da razazna ko je kriv, da li Beograd, da li Srbi, da li Međunarodna zajednica. Da li je jela sendvič, gdje je piškila, da li je stvarno malo plakala kao i sve žene, kurve a svetice.

Džemila na Crvenom Tepihu, dok se oko nje sve urušava, tu, u istom kompleksu. Padaju krovovi dvorana u centru grada, kao u nekom dalekom divljem Džudžistanu. Padaju krovovi Skenderije koje ni divlji Srbi u lažno opkoljenom Sarajevu, sa svojih brda, nisu uspjeli srušiti ispaljujući sedam miliona i osamstopedesetšest hiljada granata na Grad Šehid.

Iluzija Džemile Džoli dolazi kao glet masa na rupe u tkivu Naše Države. Na Rupu Dobrovoljačka. Na Rupu Zakon o stavljanju van snage zakona o sudu i tužilaštvu BiH. Na Rupu Budžet. Sve je Ol rajt. Mada bi bilo bolje da je Ol brajt. Svijet se vratio u Saraj. Dok sirotinja balijska propada po provincijalnoj Federaciji. Ali neću da to dokazujem i da upadam u njihovu grešku permanentne priče o propasti Šumske. Neka saznaju sami.

Iluzija Džemile Džoli nije nikome potrebna u BiH. Ni samom Saraju. Ni Bošnjačkoj Nepostojećoj Ratnoj Pobjedi. Ni napaćenom muslimanskom narodu. Potrebna je samo uskom krugu iluzionista koje ovih dana Fahro BeBe trijezni ko rasolom.

Mislim da Džoli ubire grijeh. Još jednom podsjeća Dželate Saraja da tu, u Republici Srpskoj, žive Srbi, mimo Naše Države.

Gdje će joj duša kurvanjska.

Na ovo bi Goebbels rekao : Aferim momcino, sad možeš raditi i kod mene.
gebels je mala maca za ovog...cekam hecimovica i vlaisavljevicku da stanu u njegovu odbranu :x :x :x
snaga_znanja

#666 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by snaga_znanja »

O Rajku Vasicu ne treba rijeci trositi. A ako mislite da ovakvih u Bosnjaka nema premotati temu na pocetak gdje se Andji preporucuje da se bavi "od kamiona do kamiona" i da se ostavi napacenih Bosnjaka.

A Vasic je klasicna budaletina. Onanisanje Vasica je klasicni prikaz koliko su strukture u RS-u propale dok za ovakvu budalu ima mjesta u politici...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#667 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by KatarinaKosaca »

Zavist je vrlo nezgodna stvar. Jede iznutra, boli, peče. Pametni ljudi to pobijede, a primitivni sikću i reže. Nisam neki fun Angeline, ali kad ovo čitam, spomenik bi joj napravila.
I samo razmišljam šta bi pisali naši susjedi i naše komšije da je na primjer ista snimila film o Vukovaru i rekla da voli Hrvatsku ili film o na primjer prodaji organa na Kosovu i da je rekla da voli Srbiju?
and

#668 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by and »

Riječnik i tekst ovog vasića takođe pomažu,kao i Anđelinin film da svijet bolje shvati ko su ti ljudi.
Atticus Finch

#669 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Atticus Finch »

Daj ne citirajte više tu škrabotinu, poznati su nam stavovi fašističkog kopilana, šteta lijepe teme.
nihoniho

#670 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by nihoniho »

nema smisla da se kace vasiceve nebuloze, on je savremeni risto djogo, ko mazohisticki uziva u njegovim sranjima trebao bi ih potraziti na srpskim forumima. tip je kreten na zadatku sirenja bijede.
LSD

#671 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by LSD »

nihoniho wrote:nema smisla da se kace vasiceve nebuloze, on je savremeni risto djogo, ko mazohisticki uziva u njegovim sranjima trebao bi ih potraziti na srpskim forumima. tip je kreten na zadatku sirenja bijede.
Taj "kreten" je ministar informacija RS-a....dakle glavni odgovorni entitetski propagandista i to sve legalno i po zakonu - baš kao nekad Gebels u trecem rajhu....Dodik ga instalirao upravo radi ovakvih textova....nisu ovo bezazlene lovacke price nekog Minhauzena pa da sad njegove bljuvotine okarakterišemo kao viceve, vec textovi Ministra informacija RS-a :!: ....troprstaški Gebels bi se trebao ticati nas, tj. šta on piše ...jer on ne piše ništa iz svoje glave, vec onako kako Vožd naredi.
zlajapravaraja

#672 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by zlajapravaraja »

KatarinaKosaca wrote: I samo razmišljam šta bi pisali naši susjedi i naše komšije da je na primjer ista snimila film o Vukovaru i rekla da voli Hrvatsku ili film o na primjer prodaji organa na Kosovu i da je rekla da voli Srbiju?
Za ovo boldirano: Film na tu temu je vec "in the making". Biti ce to ustvari nastavak onog "96 Hours", opet sa Liam-om Neeson-om i sa Serbedzijom u ulozi kosovskog trgovca bubrezima, ili nesto slicno.

A i Dzontra je se vec najavio (zajedno sa de Niro-om ako me pamcenje dobro sluzi), da obradi blisku proslost ovih prostora za velike ekrane.

Balkan u zizi holivudske kinematografije :mrgreen:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#673 Šokantno: Angelina pucala na VRS!!!

Post by dr.gog »

Image
Angelina "Abu Đoli" Jolie snimljena tokom zločinačkog snajperskog delovanja po položajima branilaca Republike Srpske 1995. (Foto : BIA agency, SRNA department)

Poznati svetski eksperti za pitanja islamskog terorizma na Balkanu, Dževad Galijašević i Darko Trifunović su na zajedničkoj press konferenciji sa poslanicima SDS, SNSD i Radikala javnosti pokazali šokantne fotografije Anđeline Đoli. Na uverljivim slikama obaveštajnih službi, Đoli je raskrinkana kao islamističko-teroristička spavačica, tajni adut islamista u Holivudu. Fotografija je na internet i pored tajne cenzure prenešena preko srpskih patriota iz kompanije Google, i nalazi se uz pomoć pretraživača slika Google.

Jasno je i sasvim vidljivo da je ova glumica već devedesetih bila aktivno uključena u nezakonito otcepljenje bivše BiH, i to sa puškom okrenutom u srpske branioce.

Kako navode pojedini kongresmeni koji su svesni zavere protiv Srba, tajne službe tvrde da su na put islama Anđelinu preveli prikriveni islamisti Rade Šerbedžija (poznatiji kao Abu Nedajseines) i Branko Đurić (Abu Zgembo). Kao dokaz su pokazane i slike par razbacanih CD-ova Jusufa Islama (nekad Ket Stivensa), što je uz poznatu Anđelininu sklonost ka oružju samo po sebi dovoljno svakom razumnom čoveku i Srbinu.

Neproverene informacije govore, kako kaže Galijašević, da su paparaci uspeli čak i da slikaju Bred Pita kako klanja sabah-namaz u dvorištu vile, ali da ih su ih pripadnici obezbeđenja, sa velikim bradama i kratkih pantalona, primetili i oteli im fotoaparate.
Image
Bred Pit sa vehabijskom bradom : Niko nije primetio rane znakove fanatizma

Rajko Vasić, generalni sekretar SNSD-a, je otkrio i još mračnije podatke: Po sumnjama obaveštajaca, Anđelina Đoli je svoj hit film Tomb Rajder i igricu po istom nazivu, stvarala inspirisana razaranjima srpskih grobova i crkava na Kosmetu, zbog čega su te igrice posebno popularne među albanskim tinejdžerima u Prištini i Mitrovici.

Među šiptarskim teroristima, kako je Vasiću preneo Ivica Dačić, šef policije Srbije, primećen je povećan broj tetovaža sa likom Anđeline Đoli..

Image
Đoli kao tetovaža na UČK- borcima

Ognjen Tadić iz Radikalne stranke je predočio javnosti i postere Anđeline Đoli pronađene prilikom policijske akcije na mudžahedinsko-islamističko uporište Gornja Maoča,a sumnja se da je neko vreme i boravila u tom uporištu fundamentalista, što pokazuju određene fotografije.

Image
Đoli snimljena prilikom parkiranja po povratku iz Maoče (izvor: Tajna Služba SNSD-a)

U zajedničkoj izjavi svih govornika na pres konferenciji, istaknuto je da je ovo još jedan od dokaza o nemogućnosti dogovora sa Bošnjacima, zbog očite opasnosti koju predstavljaju njihovi istaknuti predstavnici kao što su Đoli, Šerbedžija, Nikolaidis, Komšić, Trifunović, Divjak i ostali.

*Prenio @dr.gog
Baudelaire

#674 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Baudelaire »

arijela wrote:Zaista mislim da niko ne treba da donosi zaključke prije nego što pogleda film. Ne želim govoriti o tome kako je Angelina uradila posao kao redatelj i scenarista, za to postoje kompetentniji ljudi od mene. Razmišljajući o komentarima o filmu koji su dolazili čak i prije nego je film počeo da se snima (predlaganje zabrane snimanja istog jer Bože moj prikazuje ljubav silovane žene i njenog silovatelja, što uopšte nije tačno), zaista mi je drago što nisam stvorila bilo kakvu predrasudu o filmu. Otišla, pogledala i moj dojam je potpuno realan film, o svemu što se zaista i dešavalo, ali sama poruka filma nije toliko površna, nije puko prikazivanje događaja, ako se pogleda ispod površine. Za hm...one koji se nalaze uvrijeđeni samo ću reći istina boli.
Nemoguće je da neće dotaći sve one koji su to na bilo koji način preživjeli. Lično meni Remake (kada ga već spominjete) je ostavio jači dojam, što neko reče trebalo je dana da se oporaviš, ali s druge strane Ničija zemlja meni nije ništa posebno, pomalo statičan film, ili mi glumci nisu uspjeli prenijeti pravu emociju...ne znam...ili mi jednostavno tematika vojnika na ratištu nije "dovoljno" bliska jer nemam lično iskustvo...Sve je to stvar ličnog doživljaja, ali ne treba unaprijed odbacivati.
Sve u svemu hvala Angelini što je snimila ovaj film, uložila svoje vrijeme i novac (mogla je bilo gdje drugo) i VELIKO HVALA divnoj glumačkoj ekipi koja je uspjela da donese priču! :thumbup:

PS: Brad je ipak tu došao kao podrška svojoj supruzi, a ne da sebe prezentuje, i savršeno odradio taj dio "posla". :-D
:thumbup: Ničija zemlja se, iskren da budem, nije ni meni toliko svidjela. Nekako mi previše naginje na fazon da smo svi bili u istim govnima, pogotovo onaj dio kad Rene i Đuro mašu iz rova. Remake me s druge strane dotukao svim svojim dijelovima, iako sam bio dijete kad sam ga gledao. Svaki put kad ga ponovo pogledam rasturi me, a vjerujem da bi me i ovaj Angelinin ubio u pojam.
Post Reply