Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
maxell_sarajevo

#651 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by maxell_sarajevo »

Hendrix wrote:Valjda su im kamere naštimane da daju i podatak koji je senzor registrovao brzinu, neće ba oni pogađati jel lijevo ili desno, nema smisla. Možda nije očigledno na slici, neka šifra ili slično.
Mislim da je to ovo T1 (traka 1), nekako mi to najlogicnije.
krusty

#652 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by krusty »

maxell_sarajevo wrote:
Hendrix wrote:Valjda su im kamere naštimane da daju i podatak koji je senzor registrovao brzinu, neće ba oni pogađati jel lijevo ili desno, nema smisla. Možda nije očigledno na slici, neka šifra ili slično.
pa s obzirom da ova cesta ima 4 trake, valjda bi bilo logicnije da je traka gdje je Astra, traka 2 ili traka 3, zavisi s koje strane krenes brojati trake :)
eluna

#653 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

LeKo wrote:Focus 100%, prema zakonu (zastita identiteta) se ne smije slikati s prednje strane........

po kojem to zakonu bogati?????? ... daj mi broj službenog lista da pogledam :lol:
aMeR_BH

#654 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by aMeR_BH »

Lady Saray wrote:prije kamere ima postavljen znak ogranicenja 60km/h (raskrisnica izmedju saobracajnog i ambasade) jel onda slika na 61 ili 71?
Ogranicenje je 60 znaci kamera slika na 71+
maxell_sarajevo

#655 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by maxell_sarajevo »

krusty wrote:
maxell_sarajevo wrote:
pa s obzirom da ova cesta ima 4 trake, valjda bi bilo logicnije da je traka gdje je Astra, traka 2 ili traka 3, zavisi s koje strane krenes brojati trake :)
A Focus je u traci 1 ;-) Mozda je ovdje Ford napravio prekrsaj.
fiat2011

#656 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by fiat2011 »

ibrik wrote:Juče sam prolazio kraj Maršalke i nisam siguran da li je radar slikao mene ili auto u drugoj traci koje je za nijansu brze bilo...ja sam prikočio i spustio brzinu ispod 60 (bar se nadam :))...pa me interesuje zna li neko na koliko slika taj radar!?
bilo je ograničenje na 50 KM ali su vratili na 60 KM radi zelenog vala i gužvi na semaforima.
Ady88

#657 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ady88 »

maxell_sarajevo wrote:
krusty wrote:
A Focus je u traci 1 ;-) Mozda je ovdje Ford napravio prekrsaj.
:lol: :lol: onda su ovom sa astrom pogresno poslali :lol: , ja mislim da ne gledaju tako, vidis pored T1 ima i S1, mozda je ovo traka jedan u kojoj je astra a ovo S1 kao neka strana tipa 1 za lijevu a 2 za desnu stranu i obrnuto za T2 da se lakse mogu snaci :roll:
daxon

#658 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by daxon »

Vjerovatno ako je kazna stigla "Astri", S1 označava smijer, a T1 traku, tako da je ford u pitanju vjerovatno bi stajalo S2, T2, okidači na kojovozu se vide i iza Astre, iako ih u prvi mah nisam primjetio.
ja1977

#659 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by ja1977 »

Jako bitno ko je od njih dvoje dobio kaznu :run:
Ady88

#660 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ady88 »

ja1977 wrote:Jako bitno ko je od njih dvoje dobio kaznu :run:
Ko je dobio kaznu se vec zna, bitno je nesto nauciti i znati sta znaci ako ti nekad budes kaznjen :P
splend

#661 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by splend »

da ne otvaram novu temu, pitanje je iz ove struke :mrgreen:

naime, dobio sam kuci kaznu da me radar uslikao u drugom kantonu, tacnije u SBK-u. kazna 50 KM, vozio sam vise 23 km/h nego je dozvoljeno(mada sam tom relacijom prosao jedno 200 puta, i znam da tu ima radar i sve, al jednostavno sam se zamislio i prosao :zzzz: ). posto mi je ovo prva kazna za 8 godina, nisam siguran sta treba dalje da radim. jel moram ja sad tamo ici to platiti(nisu mi nikakav ziro racun poslali) i koliko cu onih kaznenih boidova dobiti.

hvala i zivjeli
smoki_choko

#662 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by smoki_choko »

vlada kantona predvidjela uz pomoc vidovite dzemile povecanje broja prekrsaja za 2011 godinu i povecanje budzeta od naplacenih kazni. zato se pazite :shock:
eluna

#663 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

splend wrote:da ne otvaram novu temu, pitanje je iz ove struke :mrgreen:

naime, dobio sam kuci kaznu da me radar uslikao u drugom kantonu, tacnije u SBK-u. kazna 50 KM, vozio sam vise 23 km/h nego je dozvoljeno(mada sam tom relacijom prosao jedno 200 puta, i znam da tu ima radar i sve, al jednostavno sam se zamislio i prosao :zzzz: ). posto mi je ovo prva kazna za 8 godina, nisam siguran sta treba dalje da radim. jel moram ja sad tamo ici to platiti(nisu mi nikakav ziro racun poslali) i koliko cu onih kaznenih boidova dobiti.

hvala i zivjeli
jesu ti napisali da dostaviš podatke o vozaču???

ako jesu, pošalji dopis sa svim svojim podacima koje traže i čekaj uplatnicu na kućnu adresu
Skyfox

#664 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Skyfox »

Zustavi me danas u RS-u na putu za Bjelasnicu, vezani svi, svjtla, gleda zimsku opremu nema sta.. na kraju kaze U vozackoj vam pise da nosite naocale. Reko imam lece (kao sto ih fakat i jesam imao). Kaze on necu ja pregledati to mora pisati na vozackoj i poce pisati kaznu. Reko nosim ih 6godina i nikad mi niko u Federaciji nije spomenuo to! I reko jel to znaci da sad moram vaditi novu vozacku da bi mi dopisali pored naocala i lece??? Kaze on - Pa najvjerovatnije !?!?!

Sta zakon kaze za ovo? Moze li pisati kaznu ako sam imao lece? Da nisu snimali skrivenu kameru :kiseliosmjeh:
Better Man

#665 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Better Man »

Skyfox wrote:Zustavi me danas u RS-u na putu za Bjelasnicu, vezani svi, svjtla, gleda zimsku opremu nema sta.. na kraju kaze U vozackoj vam pise da nosite naocale. Reko imam lece (kao sto ih fakat i jesam imao). Kaze on necu ja pregledati to mora pisati na vozackoj i poce pisati kaznu. Reko nosim ih 6godina i nikad mi niko u Federaciji nije spomenuo to! I reko jel to znaci da sad moram vaditi novu vozacku da bi mi dopisali pored naocala i lece??? Kaze on - Pa najvjerovatnije !?!?!

Sta zakon kaze za ovo? Moze li pisati kaznu ako sam imao lece? Da nisu snimali skrivenu kameru :kiseliosmjeh:

To je još jedan dokaz kakvi nepismeni idioti rade u policiji. Kaznu ti nije mogao, niti smio napisati. Ako imaš podatke o kojoj P.U pripada patrola koja te je zaustavuila, otiđi direktno njihovom šefu i podnesi pritužbu na neosnovano pisanje kazne i maltretiranje.
Last edited by Better Man on 02/03/2011 10:55, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#666 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Cholina_Lokica »

Skyfox wrote:Zustavi me danas u RS-u na putu za Bjelasnicu, vezani svi, svjtla, gleda zimsku opremu nema sta.. na kraju kaze U vozackoj vam pise da nosite naocale. Reko imam lece (kao sto ih fakat i jesam imao). Kaze on necu ja pregledati to mora pisati na vozackoj i poce pisati kaznu. Reko nosim ih 6godina i nikad mi niko u Federaciji nije spomenuo to! I reko jel to znaci da sad moram vaditi novu vozacku da bi mi dopisali pored naocala i lece??? Kaze on - Pa najvjerovatnije !?!?!

Koliko se sjecam treba ti pisati naocale/leca, mada nisam sigurna :-) Kod mene pise tako
Klodovik

#667 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Klodovik »

Imaš li naočale na slici na vozačkoj?
splend

#668 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by splend »

eluna wrote:

hvala i zivjeli
jesu ti napisali da dostaviš podatke o vozaču???

ako jesu, pošalji dopis sa svim svojim podacima koje traže i čekaj uplatnicu na kućnu adresu
nisu mi napisali, ali sam ih danas kontaktirao, i rekli su mi da uradim, ovo sto si mi i ti rekao. hvala
Cholina_Lokica

#669 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Cholina_Lokica »

Klodovik wrote:

Imaš li naočale na slici na vozačkoj?
Na cipsovim vozackim nema niko naocale, u napomenu se to pise
AbU_JamaL_MovE

#670 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by AbU_JamaL_MovE »

Pozdrav,

mozda je off topic ali moze li mi neko reci kada slikaju ovi radari kad se prodje kroz crveno? Neko mi rece da se kamera pali tek 2 sekunde nakon sto se na semaforu upali crveno pa me zanima da li je to tako ili se kamera pali odmah sa crvenim ili cak slika na zuto (mada sam slusao nekog policajca kako rece da radar ne slika prolaske kroz zuto).

Hvala
udrch

#671 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by udrch »

hvala i zivjeli
Nema kaznenih bodova..
Ali meni nije jasno nikako kako sam ja mogao dobiti kaznu 30,00 KM..
Vozio 11km više od dozvoljenog u Žepču, negdje valjda kod pumpe Zovko..
c0d14c

#672 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by c0d14c »

AbU_JamaL_MovE wrote:Pozdrav,

mozda je off topic ali moze li mi neko reci kada slikaju ovi radari kad se prodje kroz crveno? Neko mi rece da se kamera pali tek 2 sekunde nakon sto se na semaforu upali crveno pa me zanima da li je to tako ili se kamera pali odmah sa crvenim ili cak slika na zuto (mada sam slusao nekog policajca kako rece da radar ne slika prolaske kroz zuto).

Hvala
2 sekunde iza paljenja barem je takva info objavljena e sad ae ga ti znaj lopovima
quasar

#673 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by quasar »

udrch wrote:
Nema kaznenih bodova..
Ali meni nije jasno nikako kako sam ja mogao dobiti kaznu 30,00 KM..
Vozio 11km više od dozvoljenog u Žepču, negdje valjda kod pumpe Zovko..
Prekoracenje brzine od 10 do 20 km/h van naselja je 30 KM, u naselju 40 KM.
eluna

#674 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

AbU_JamaL_MovE wrote:Pozdrav,

Hvala
koliko znam na žuto ne slikaju, a za tačno vrijeme aktiviranja radara koji slika i prolazak na crveno - pokušat ću da saznam
Skyfox

#675 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Skyfox »

Cholina_Lokica wrote:

Koliko se sjecam treba ti pisati naocale/leca, mada nisam sigurna :-) Kod mene pise tako
ali ne pise iako sam na zadnji pregled prilikom obnove vozacke otisao sa lecama!? Ljudi mi se smiju kad im pricam sta sam potpisao... kontoao sam u RS-u sam, njih dvojica, mogu mi svasta pritefteriti...
Post Reply