ma hoce, sad ih je krenulo, pobjedjuju...karanana wrote:znaci niko ne zna hoce li utakmica olimpik-velez biti otvorena za javnost, odnosno hoce li gracic dozvoliti gledaocima ulaz na kosevo?
Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
cunga lunga
#651 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
-
Alkos
#652 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Jebo Srbiju i Ameriku kakva je njihova propaganda...Nuclear Winter wrote:Mislim stvarno,da nema većeg "riste đoge" u SPORTSKOM novinarstvu od bolesnika jasmina ligate.Prije tri godine,slušam preko radija prenose,javlja se nikola sa grbavice igraju željo-borac ,izdiktira sastave,kaže po lijepom vremenu na grbavici danas oko 1500 gledalaca(mada je u stvarnosti bilo MANJE od hiljadu a borba za OPSTANAK).Sutra u oslobođenju,izvještaj sa grbavice,naravno potpisan sa j.li u kojem piše:oko 3000 gledalaca![]()
Tako da se vi štrumfovi nemojte javljati na temu broj gledalaca.Kod vas ligata uvijek UDUPLA stvarnu posjetu.Kad se samo sjetim rasprave oko posjete na grbavici,tekma željo-videoton,kad su el-saik i ostali "argumentovano" tvrdili da su mađarikoji su bili na grbavici ODOKATIVNO utvrdili da je bilo 25.000 ljudi na stadionu BEZ sjeverne tribine,na koji SA sjevernom tribinom NEMOŽE stati 25.000 ljudi taman da ih ko`sardine u konzervu naguraš.
- JThomas
#653 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
a pošto ligata već neko vrijeme ne piše za avaz nego za oslobođenje, ko sad u avazu povećava želji posjetu?
ili se klonirao i ostao?
ili se klonirao i ostao?
-
cunga lunga
#654 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Vizuelna zamkaJThomas wrote:a pošto ligata već neko vrijeme ne piše za avaz nego za oslobođenje, ko sad u avazu povećava želji posjetu?
ili se klonirao i ostao?
- Obuca9
#655 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Zlatko ŠarićJThomas wrote:a pošto ligata već neko vrijeme ne piše za avaz nego za oslobođenje, ko sad u avazu povećava želji posjetu?
ili se klonirao i ostao?
- Baltazar_khan
#656 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
To je onaj koji je prije par godina nazivao navijanje Hordi Zla imbecilnim.hz__semir wrote:Zlatko ŠarićJThomas wrote:a pošto ligata već neko vrijeme ne piše za avaz nego za oslobođenje, ko sad u avazu povećava želji posjetu?
ili se klonirao i ostao?
-
ultrajvosa 1987
#657 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
O posjeti je smijesno raspravljati dok ne bude normalno regulisano "brojanje" posjetilaca...
Da komsije lupaju cifre lupaju, "objektivni" novinari poput Ligate(oslobodjenje), Sarica, Novalije ....(avaz)
E sad sto se neki navijaci "hvataju" tih nebuloza do je drugi par rukava...
Koliko znam Grbavica ima 8 200 stolica ( ako grijesim izvinite, i nek' me neko ispravi), i onda neki od gore pomenutih dodje i hladno lupi cifru od 14\15 000... E sad samo neka mi pojasne kako ???
Evo pricam o tekmi finale kup-a Zeljeznicar- Borac punije nije bilo ....Sjever nije pun, samim tim sto je ogradjen dio sa gostujucim navijacima, i koji osim kad dodju Horde nije nikad pun, istok je bilo saka jada ljudi sa "ove strane" lokomotive, zapad pun, jug k'o sibica.... Onaj donji dio juga, koji se povezuje sa istokom ako moze primiti 6\7 000 ljudi , znaci kao i haman cijeli stadion, e onda je ok .... Al' svi znamo da ne moze ni blizu ....
Znaci ne zelim neku raspravu, niti svadju, samo volio bih da mi neko od komsija da kontra argumente....
Kosevo, pa tu se bas odokativno pisu cifre, razumijem da je ogroman stadion, i tesko procjeniti, ali bar se mogu malo potruditi.... Bas bih volio da tih 7\8 hiljada sa Koseva predje na Grbavicu, B. Polje, da vidimo koliko je to "hiljada"...
Da komsije lupaju cifre lupaju, "objektivni" novinari poput Ligate(oslobodjenje), Sarica, Novalije ....(avaz)
Koliko znam Grbavica ima 8 200 stolica ( ako grijesim izvinite, i nek' me neko ispravi), i onda neki od gore pomenutih dodje i hladno lupi cifru od 14\15 000... E sad samo neka mi pojasne kako ???
Evo pricam o tekmi finale kup-a Zeljeznicar- Borac punije nije bilo ....Sjever nije pun, samim tim sto je ogradjen dio sa gostujucim navijacima, i koji osim kad dodju Horde nije nikad pun, istok je bilo saka jada ljudi sa "ove strane" lokomotive, zapad pun, jug k'o sibica.... Onaj donji dio juga, koji se povezuje sa istokom ako moze primiti 6\7 000 ljudi , znaci kao i haman cijeli stadion, e onda je ok .... Al' svi znamo da ne moze ni blizu ....
Znaci ne zelim neku raspravu, niti svadju, samo volio bih da mi neko od komsija da kontra argumente....
Kosevo, pa tu se bas odokativno pisu cifre, razumijem da je ogroman stadion, i tesko procjeniti, ali bar se mogu malo potruditi.... Bas bih volio da tih 7\8 hiljada sa Koseva predje na Grbavicu, B. Polje, da vidimo koliko je to "hiljada"...
- JThomas
#658 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
pa nigdje nema baš nijednog novinara da navija za sarajevo?
- ultima_palabra
#659 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Na derbijima iza rata znalo je doći po 18-20 hiljada... može se na Grbavicu fino nagurati svijeta 
- karanana
#660 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
da je sve posteno znali bi broj gledalaca do jednog kao u engleskoj jer jednacina je jednostavna: broj prodanih karata = broj posjetitelja.
- video
#661 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ima, ima i to muhamed bikicJThomas wrote:pa nigdje nema baš nijednog novinara da navija za sarajevo?
- Obuca9
#662 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Iskreno govoreći, možda jedan-dvojica, a ni oni baš nisu neki zagriženi fanovi.JThomas wrote:pa nigdje nema baš nijednog novinara da navija za sarajevo?
P.S.
Ali vratio se Baho
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#663 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
dobro opet ne bi bilo tacno sta je sa godisnjim kartamakaranana wrote:da je sve posteno znali bi broj gledalaca do jednog kao u engleskoj jer jednacina je jednostavna: broj prodanih karata = broj posjetitelja.
-
Alkos
#664 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Kada su u pitanju prinatani mediji, velika vecina su zeljovci.hz__semir wrote:Iskreno govoreći, možda jedan-dvojica, a ni oni baš nisu neki zagriženi fanovi.JThomas wrote:pa nigdje nema baš nijednog novinara da navija za sarajevo?
Na Tv-u je drugacije, znam da su na Hayatu uglavnom Pitari (Teftedarija i Bikic), na TV SA zeljovci, Baho i Spaho Pitari, itd, itd.
- video
#665 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Jest aha ovaj gore boldiraniAlkos wrote:Kada su u pitanju prinatani mediji, velika vecina su zeljovci.hz__semir wrote:Iskreno govoreći, možda jedan-dvojica, a ni oni baš nisu neki zagriženi fanovi.JThomas wrote:pa nigdje nema baš nijednog novinara da navija za sarajevo?
Na Tv-u je drugacije, znam da su na Hayatu uglavnom Pitari (Teftedarija i Bikic), na TV SA zeljovci, Baho i Spaho Pitari, itd, itd.
Ako si se pozvao na mene, oma batali, bio sam ironichan, jer je ovaj gore navedeni zadojeni shtrumf !!
-
Nuclear Winter
#666 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Upravo tako drug ali samo bez stolica na stadionu,ali lupiti da je 1986 BEZ sjeverne tribine na videotonu bilo 25.000 i ostati živ mislim stvarno.Ali da ne ispadne da samo "vaši" novinari petljaju i uvećavaju posjetu,to se isto dešava i u zg-dinamo,i u bg -zvezda,a i da ne lažem znaju naši novinari lupiti glupost i kad je posjeta na koševu u pitanju.ultima_palabra wrote:Na derbijima iza rata znalo je doći po 18-20 hiljada... može se na Grbavicu fino nagurati svijeta
- Obuca9
#667 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Čuj Bikić pitarAlkos wrote:Kada su u pitanju prinatani mediji, velika vecina su zeljovci.hz__semir wrote:Iskreno govoreći, možda jedan-dvojica, a ni oni baš nisu neki zagriženi fanovi.JThomas wrote:pa nigdje nema baš nijednog novinara da navija za sarajevo?
Svašta čovjek danas pročita
- karanana
#668 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
pa ja mislim da ce onaj ko je kupio godisnju kartu doci na svaku utakmicu. mozda se preskoci jedna. znaci, mislim da se moze reci da se na svakoj utakmici pojavi svaki kupac godisnje karte.don_emir wrote:dobro opet ne bi bilo tacno sta je sa godisnjim kartamakaranana wrote:da je sve posteno znali bi broj gledalaca do jednog kao u engleskoj jer jednacina je jednostavna: broj prodanih karata = broj posjetitelja.
-
elSaik
#669 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Sad kad bih ti ja fino rekao da je na gornjem dijelu juga bilo toliko ljudi da se u jednom trenutku počelo vikati "ne puštaj nikoga na tribinu" vi biste napisali kako seremo. Na gornjem dijelu je bilo po tri čovjeka na dvije stolice, ljudi između redova, ljudi na onim stepenicama preko kojih se ulazi na tribinu itd. U jednom trenutku kad je maltene pola ljudi sa tribine sišlo dole da ranije napusti utakmicu, jug je još uvijek bio skoro pa pun. Neka su na svaka 3 čovjeka koji jesu imali svoju stolicu bila još dvojica koji nisu, računica je jasna: 3.500 + 2/3*3.500 = 3.500 + 2.333 = 5.833ultrajvosa 1987 wrote:O posjeti je smijesno raspravljati dok ne bude normalno regulisano "brojanje" posjetilaca...
Ali, yok, sad ćeš ti meni fino objasniti kako na ovoj stolici svaki čovjek ima tačno onu jednu svoju stolicu. Ergo, 3.500 stolica, 3.500 ljudi...

PS Šega mi je kako isti oni koji stalno ponavljaju kako se njih "2000 mora gurati u onom malom čošku na sjeveru" buni na riječi da na čitavom stadionu može stati 14.000.
Last edited by elSaik on 24/08/2010 15:07, edited 1 time in total.
-
Alkos
#670 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Pozvah se na tebe, jer nisam znao status doticnog i u seknudi povjerovahvideo wrote: Jest aha ovaj gore boldirani![]()
![]()
Ako si se pozvao na mene, oma batali, bio sam ironichan, jer je ovaj gore navedeni zadojeni shtrumf !!
Sta je ovo, svi vasi u novinare odose...
-
Alkos
#671 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
A sto na navijackoj tribini ljudi odlaze sa utakmice prije isteka 90 minuta?elSaik wrote:Sad kad bih ti ja fino rekao da je na gornjem dijelu juga bilo toliko ljudi da se u jednom trenutku počelo vikati "ne puštaj nikoga na tribinu" vi biste napisali kako seremo. Na gornjem dijelu je bilo po tri čovjeka na dvije stolice, ljudi između redova, ljudi na onim stepenicama preko kojih se ulazi na tribinu itd. U jednom trenutku kad je maltene pola ljudi sa tribine sišlo dole da ranije napusti utakmicu, jug je još uvijek bio skoro pa pun. Neka su na svaka 3 čovjeka koji jesu imali svoju stolicu bila još dvojica koji nisu, računica je jasna: 3.500 + 2/3*3.500 = 3.500 + 2.333 = 5.833ultrajvosa 1987 wrote:O posjeti je smijesno raspravljati dok ne bude normalno regulisano "brojanje" posjetilaca...
Kosevo, pa tu se bas odokativno pisu cifre, razumijem da je ogroman stadion, i tesko procjeniti, ali bar se mogu malo potruditi.... Bas bih volio da tih 7\8 hiljada sa Koseva predje na Grbavicu, B. Polje, da vidimo koliko je to "hiljada"...NIko vama nije kriv što računate logikom "ima ovoliko stolica, znači toliko ljudi može stati", nije ovo Engleska...
Ali, yok, sad ćeš ti meni fino objasniti kako na ovoj stolici svaki čovjek ima tačno onu jednu svoju stolicu. Ergo, 3.500 stolica, 3.500 ljudi...
PS Šega mi je kako isti oni koji stalno ponavljaju kako se njih "2000 mora gurati u onom malom čošku na sjeveru" buni na riječi da na čitavom stadionu može stati 14.000.
Ako se vas na jug nagura 6.000 dobro, ali onda vam vise od pola tih "naguranih" su penzioneri i oni koji placaju jeftiniju kartu, a ne navijaci!!
- ultima_palabra
#672 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma kad su važne utakmice u pitanju ne treba potcijeniti sposobnost našeg svijeta da se naguraNuclear Winter wrote:Upravo tako drug ali samo bez stolica na stadionu,ali lupiti da je 1986 BEZ sjeverne tribine na videotonu bilo 25.000 i ostati živ mislim stvarno.Ali da ne ispadne da samo "vaši" novinari petljaju i uvećavaju posjetu,to se isto dešava i u zg-dinamo,i u bg -zvezda,a i da ne lažem znaju naši novinari lupiti glupost i kad je posjeta na koševu u pitanju.ultima_palabra wrote:Na derbijima iza rata znalo je doći po 18-20 hiljada... može se na Grbavicu fino nagurati svijeta
Što se tiče Videotona, bio sam mali tada... mada treba uzeti u obzir da je bila puno veća zapadna tribina.
-
elSaik
#673 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Eno ga sad, penzioneri, djeca, nisu pravi navijači... ko o tome uopšte priča? Bilo je govora da na Grbavicu nikako ne može stati 14000, ja kažem da može i stavljam sliku na kojoj se vidi koliko je raje bilo uz sopstvenu tvrdnju da na jug čitav komotno može stati 6-7 hiljada. Sad odjednom nekakvi penzioneri nešto... 
-
elSaik
#674 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Eno ga sad, penzioneri, djeca, nisu pravi navijači... ko o tome uopšte priča? Bilo je govora da na Grbavicu nikako ne može stati 14000, ja kažem da može i stavljam sliku na kojoj se vidi koliko je raje bilo uz sopstvenu tvrdnju da na jug čitav komotno može stati 6-7 hiljada. Sad odjednom nekakvi penzioneri nešto... 
-
Nuclear Winter
#675 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Pa jesi li sam SEBI smiješan sa onom NEBULOZOM da je na videotonu bez sjevera bilo 25.000,a sada kažeš citiram:"čitavom stadionu može stati 14.000elSaik wrote:Sad kad bih ti ja fino rekao da je na gornjem dijelu juga bilo toliko ljudi da se u jednom trenutku počelo vikati "ne puštaj nikoga na tribinu" vi biste napisali kako seremo. Na gornjem dijelu je bilo po tri čovjeka na dvije stolice, ljudi između redova, ljudi na onim stepenicama preko kojih se ulazi na tribinu itd. U jednom trenutku kad je maltene pola ljudi sa tribine sišlo dole da ranije napusti utakmicu, jug je još uvijek bio skoro pa pun. Neka su na svaka 3 čovjeka koji jesu imali svoju stolicu bila još dvojica koji nisu, računica je jasna: 3.500 + 2/3*3.500 = 3.500 + 2.333 = 5.833ultrajvosa 1987 wrote:O posjeti je smijesno raspravljati dok ne bude normalno regulisano "brojanje" posjetilaca...
Kosevo, pa tu se bas odokativno pisu cifre, razumijem da je ogroman stadion, i tesko procjeniti, ali bar se mogu malo potruditi.... Bas bih volio da tih 7\8 hiljada sa Koseva predje na Grbavicu, B. Polje, da vidimo koliko je to "hiljada"...NIko vama nije kriv što računate logikom "ima ovoliko stolica, znači toliko ljudi može stati", nije ovo Engleska...
Inače dobra je ova slika juga samo fali slika istoka pa je "priloži" ako imaš.Ja koliko se sjećam sam vidio na tv-u da na istoku nije bilo više od 200 ljudi i to oko lokomotive,pa me samo interesuje gdje je ta razlika do 14.000 s obzirom da sjever NIJE bio pun,a na zapadu ima 400 stolica.Jel to na sjeveru bilo 10.000 ljudi a ima 5.000 stolica,ili je to neka "logika" svijetu osim konduktera,i mašinovođa nepoznata?