Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
pozitivka

#651 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

sumayya wrote:
callmethebreeeze wrote:
sumayya wrote:@pozitivka

Kako možeš porediti naše vjerovanje Poslaniku, saws, sa vjerovanjem nekom tamo xy? :roll: :roll:

Tačno je da sihrbazi u suštini ne pomažu ljudima, ali nekad njihova intervenicija izgleda kao dobra (ako je neko već opsihren pa se obrati pogrešnoj osobi za izliječenje, npr., onda samo dobije "duplu dozu" džinna za vratom iako bude privremeno bolje)
zasto se ne moze porediti? i ti i ovi vjerujete u nesto nedokazivo.

Mislim da ova tema ne bi trebala da kao i mnoge ode na pitanje teista i ateista :roll:
slazem se sumayya
because_of_you

#652 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by because_of_you »

pozitivka wrote: s melecima?!?
a marokanac komunicira s dzinima.

A misliš da je uredu imati posla s nekim ko liječi jer komunicira sa džinnima? :?
karanana

#653 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by karanana »

callmethebreeeze wrote:
sumayya wrote:@pozitivka

Kako možeš porediti naše vjerovanje Poslaniku, saws, sa vjerovanjem nekom tamo xy? :roll: :roll:

Tačno je da sihrbazi u suštini ne pomažu ljudima, ali nekad njihova intervenicija izgleda kao dobra (ako je neko već opsihren pa se obrati pogrešnoj osobi za izliječenje, npr., onda samo dobije "duplu dozu" džinna za vratom iako bude privremeno bolje)
zasto se ne moze porediti? i ti i ovi vjerujete u nesto nedokazivo.
ok je to, ali vjerovanje u jedno iskljucuje vjerovanje u drugo, a ovi koji idu vjeruju i u jedno i u drugo.
callmethebreeeze

#654 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by callmethebreeeze »

slazem se i ja i sa pozitivkom i sa sumejom. samo sam morao primjetiti ;)
:D
pozitivka

#655 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

sumayya wrote:

A misliš da je uredu imati posla s nekim ko liječi jer komunicira sa džinnima? :?
Ne mislim da je u redu, ali nije uredu ni na osnovu toga istoga prozvati lascem ili kako vec.
because_of_you

#656 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by because_of_you »

Pa na osnovu toga je uredu izbjegavati tipa u širokom luku :D A i pokušati odgovoriti one koji idu za njim kao ludi, da ne navuku neki veći belaj na sebe...
O'zone
Globalni moderator

#657 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

pozitivka wrote:
sumayya wrote:

Ne mislim da je u redu, ali nije uredu ni na osnovu toga istoga prozvati lascem ili kako vec.
Kako čovjeka ne prozivati lašćem kad iza njega ima više smrtnih slučajeva koje je on 100% "Izliječio" nego stvarno izliječenih?!?

Zašto se dotični ne drži svoje zemlje Maroka u kojem ljudi svakodnevno umiru nego ovdje nama prodaje energiju?!?

Zašto onda ne zatvorimo onkologiju i sve pacijente ne prebacimo u Zetru ili obratno Mekija u onkologiju?!?
callmethebreeeze

#658 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by callmethebreeeze »

O'zone wrote: Zašto onda ne zatvorimo onkologiju i sve pacijente ne prebacimo u Zetru ili obratno Mekija u onkologiju?!?
ne samo onkologiju, vec citavu bolnicu i medicinski fakultet.
pozitivka

#659 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

sumayya wrote:Pa na osnovu toga je uredu izbjegavati tipa u širokom luku :D A i pokušati odgovoriti one koji idu za njim kao ludi, da ne navuku neki veći belaj na sebe...
o navedenoj temi ipak ne bih ovom prilikom, jer ista podrazumijeva znanje o vazecim nacinima lijecenja priznatim od strane islamske uleme, a za isto nemam vise vremena.
ukratko 3 su nacina lijecenja:
1. lijecenje "klasicnim" medicinskim tretmanom (tacno odredjena oboljenja) i ista nije moguce lijeciti na drugi nacin (izuzev Bozijom odredbom);
2. lijecenje ljekovitim biljem (tacno odredjena oboljenja) i ista nije moguce lijeciti na drugi nacin (izuzev Bozijom odredbom) i
3. lijecenje Kur'anom (tacno odredjena oboljenja) i ista nije moguce lijeciti na drugi nacin (izuzev Bozijom odredbom).
Toliko!
Ductus Holedocus

#660 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Ductus Holedocus »

A misliš da je uredu imati posla s nekim ko liječi jer komunicira sa džinnima? :?[/quote]
Ne mislim da je u redu, ali nije uredu ni na osnovu toga istoga prozvati lascem ili kako vec.[/quote]

Kako čovjeka ne prozivati lašćem kad iza njega ima više smrtnih slučajeva koje je on 100% "Izliječio" nego stvarno izliječenih?!?

Zašto se dotični ne drži svoje zemlje Maroka u kojem ljudi svakodnevno umiru nego ovdje nama prodaje energiju?!?

Zašto onda ne zatvorimo onkologiju i sve pacijente ne prebacimo u Zetru ili obratno Mekija u onkologiju?!?[/quote] :thumbup:
Tacno tako...
Imamo Turabija,ne treba nam uopste klinicki...
karanana

#661 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by karanana »

pozitivka wrote:
sumayya wrote:Pa na osnovu toga je uredu izbjegavati tipa u širokom luku :D A i pokušati odgovoriti one koji idu za njim kao ludi, da ne navuku neki veći belaj na sebe...
o navedenoj temi ipak ne bih ovom prilikom, jer ista podrazumijeva znanje o vazecim nacinima lijecenja priznatim od strane islamske uleme, a za isto nemam vise vremena.
1. lijecenje "klasicnim" medicinskim tretmanom (tacno odredjena oboljenja) i ista nije moguce lijeciti na drugi nacin (izuzev Bozijom odredbom);
2. lijecenje ljekovitim biljem (tacno odredjena oboljenja) i ista nije moguce lijeciti na drugi nacin (izuzev Bozijom odredbom) i
3. lijecenje Kur'anom (tacno odredjena oboljenja) i ista nije moguce lijeciti na drugi nacin (izuzev Bozijom odredbom).
Toliko!
i u koji od gore nabrojana 3 nacina upada ovaj tvoj?
alica.k

#662 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by alica.k »

ladyblue18 wrote:
alica.k wrote: inace, jako sam se razocarala u svoje najblize, to su sve skolovani ljudi sa fakultetima ali su opcinjeni ovim sarlatanom.
Nisi jedina.
Kod mene u familiji ih ima nekoliko koji idu haman svaki dan, a nista im nije. :-? Ali zaista...

A ima i roda koji je bolestan pa je otisao jednom, dvaput, vidio da nema nista od toga i odustao.

Mamina prijateljica recimo ide haman svaki dan, ima secer i eto nada se da ce joj on pomoci, a zena je do sada bila kod hodza, bioenergicara, nema koga i cega i normalno da nista nikada nije imalo efekta, ali eto ona ce kaze ici sve dok je on tu, iako i sama vidi da nema koristi.

I meni se cini iz ove pozicije, i iz prica sa drugima, da tu najmanje ima ljudi kojima je stvarno potrebna pomoc.
e upravo to, i ono ocekujes neka racionalna razmisljanja od tih ljudi, koji se jos predstavljaju za velike vjernike i tako, a jos pozavrsavali farmacije, medicine...mislim, poremeceno totalno.

svijet je poludio.
novi.dan.nova.nafaka

#663 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by novi.dan.nova.nafaka »

pozitivka wrote:
Toliko!
Za 1 i 2 bih se složio, i postavlja se pitanje šta se tačno liječi tretmanom broj 3. Ono što Mekki radi, nije liječenje Kur'anom!!! Dalje, taj čovjek kao što se može vidjeti ne obavlja osnovne vjerske dužnosti, tj. temelj islama (namaz) ili ga ne obavlja na vrijeme (što ako je slučaj, tj. ako ga naklanjava kad završi seanse veliki grijeh), a predstavlja ga se kao Božije čudo. Hej ba, halo. Ako ćemo već o vjeri, dio islamskih učenjaka tvrdi za one koji namaz ne obavljaju da nisu vjernici.
because_of_you

#664 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by because_of_you »

pozitivka wrote:
Toliko!

Potpuno se slažem sa svime.

I opet, Turabi nema mjesta ni u jednoj stavki...
beautyfool

#665 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by beautyfool »

Samo da pitam, ako je neko isao ili ako je od nekoga dobio flasu vode jeli se mozda sjeca o kojoj se vodi radi ? Jeli JANA ili mozda neka domaca ?
alica.k

#666 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by alica.k »

voda je od pivare ona h2o, i kaze mi rodica da ako odneses neku svoju on kaze da je necista i nece djelovati.
karanana

#667 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by karanana »

pivarina h2o.

sto?
O'zone
Globalni moderator

#668 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

alica.k wrote:
e upravo to, i ono ocekujes neka racionalna razmisljanja od tih ljudi, koji se jos predstavljaju za velike vjernike i tako, a jos pozavrsavali farmacije, medicine...mislim, poremeceno totalno.

svijet je poludio.
Kod nas u BiH je to uvjek bilo zastupljeno da se ide Hodžama, ženama koje izlijevaju strave,koje baju,gatarama... i oko toga se nije nikad toliko pravila frka jer je to većinom bilo privatno po kućama i stanovima tih osoba međutim sad kad se vidi koliki je u stvari broj ljudi koji obilazi te osobe i u koji stalež pripadaju ovdje ne govrimo o zatucanim osobama nego i o ljudima koji imaju stanovite pozicije i za koje nikad ne bi smo mogli pomisliti da ćemo ih vidjeti na ovakvim okupljalištima.
pozitivka

#669 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

:-D
karanana wrote:
pozitivka wrote:
Toliko!
i u koji od gore nabrojana 3 nacina upada ovaj tvoj?
:-D :-D :-D ...ko rece da je moj
karanana

#670 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by karanana »

ma tvoj u smislu branjenja i stajanja na njegovu stranu kada je u pitanju diskusija ovdje.
beautyfool

#671 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by beautyfool »

Nako pitam, da vidim ko ce se obogatiti na racun vode :-D haj dobro pa pare idu na domaci teren osim ako nije voda donacija :lol:
pozitivka

#672 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

karanana wrote:ma tvoj u smislu branjenja i stajanja na njegovu stranu kada je u pitanju diskusija ovdje.
iz mojih prethodnih postova se moze vidjeti da nisam ni na cijoj strani, mozda izgleda da vucem na stranu marokanca, ali samo pokusavam utvrditi na osnovu cega forumasi iznose svoje poglede na ovaj "problem"......iskreno jedino od svega me nervira kad se govori o smrti, niko nikome ne moze produziti niti uskratiti sekundu njegove nafake, a to sto se desilo da je neko tamo umro, ko moze tvrditi da mu se to ne bi desilo i negdje drugo, ko misli da to treba gledati kao vid opomene neka to i gleda tako i nek se ni slucajno ne priblizava Zetri, moze se desiti i da umre...nek ne ide ni na tekme...ko zna sta ostaje iza nj
pozitivka

#673 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
callmethebreeeze wrote:koja crna pomoc?! pomogao bih i ja da dobijam lovu za to i jos pride mogu pipkati zene po tijelu. mislim, lik je genijalac. zaista.
Bože dragi, ti oprosti narodu - oni i pored očiju i pameti ne vide (ne žele vidjeti) očitu prevaru....
Bića sa 5-te planete, Tomo Vrban i nekolicina mrtvih hrvata kojima je govorio da su izliječeni: pa šta je potrebno narodu da se urazumi ?!?!
"Hrvatski modni svijet danas je duboko potresla vijest da je jedan od najcjenjenijih domaćih vizažista Tomo Vrban (32) preminuo od posljedica teške bolesti. Vrbanu je početkom jeseni prošle godine dijagnosticiran karcinom, a osim konvencionalnom medicinom, protiv njega se borio i posjetama iscjelitelju Mekkiju Torabiju.

Nakon dva mjeseca izolacije, vizažist se počeo pojavljivati u javnosti - vidno iscrpljen od bolesti i mnogo mršaviji, no dobrog raspoloženja u društvu prijatelja. Vraćao se i poslu - angažmanu oko Škole šminkanja Vrban i Joković, koju je osnovao s kolegom Sašom Jokovićem te je čak i šminkao za neka snimanja.

Njegovi su prijatelji i obitelj od početka bolesti isticali njegovu snagu i želju da se bori. No, na žalost, ništa nije bilo dovoljno."
izvor: http://www.gloria.com.hr/vijesti/showpage.php?id=10998
narcisaa

#674 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by narcisaa »

beautyfool wrote:Nako pitam, da vidim ko ce se obogatiti na racun vode :-D haj dobro pa pare idu na domaci teren osim ako nije voda donacija :lol:
Ova pivarina voda u Merkatoru košta sa maržom i PDV-om 0.70 feninga ,a u Zetri 0.75 feninga .

Večeras na TVSA ponovi kako komunicira sa bićima 40-60cm visine i 12-14kg težine. :D

Ama ni šizofreničar se ovako ne provaljuje.
Da bioenergija postoji i da on ima moći ne bi bio sada u Bosni nego u jednoj od najmoćnijih industrijskih grana farmaceutskoj industriji ili u industriji za proizvodnju oružja ili bi ga NASA za sebe vrbovala. :oops:
http://www.sendspace.com/file/gik80l
http://www.sendspace.com/file/8wuwsw
http://www.sendspace.com/file/9iflhf
Sir_Lancelot

#675 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Sir_Lancelot »

Veni, vidi, ...

1) Nisam ništa osjetio, ama baš ništa.
2) Prije nego što sam otišao detaljno sam se raspitao o efektima. Svi koji imaju određene probleme rekli su da osjećaju barem malo bolje. Otišao sam da se sam uvjerim.
3) Čuo sam priču da se baterija od mob. isprazni u njegovoj blizini. Nije tačno.
4) Mislim da se kod ove vrste ljecenja, kao i kod bacanja sihri, ako vjeruješ u to može ti pomoći/naškoditi. Ako ne vjeruješ ništa.
5) Kada sam išao nisam ni vjerovao niti osporavao. Išao sam samo da vidim.
6) I konačno, što je možda najvažnije, velika koncetracija ljudi na jednom mjestu i fokursiranost za vlastito zdravlje ili zadravlje porodice, uzimajući u obzir kvantnu fiziku i jos neke eksperimente koji sugerisu da mentalna energije moze da mijenja materiju, mogu da objasne rezultate. Dakle, masa ljudi koji snagom vlastitog uma lijece...
7) Interasatno je da oni koji ne vide dobro (kao ja) ne mogu da izvjeste o poboljsanju vida, a teže bolesti pokazuju znakove poboljšanja.
Locked