KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ezelll

#651 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ezelll »

Eleonora wrote:Nisam vidjela nigdje da pise da - ne mogu.
OMG nista da prode bez tih drzavni institucija...a sad mi dode da nazovem poslodavca kojeg sam nasao da mu kazem da ne iskuplja papirologiju dzaba jer ovo je borba s vjetrenjacama...
Eleonora

#652 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Eleonora »

Bas. 8-)
bullmastiff

#653 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bullmastiff »

da li se uopste isplati prijavljivati i ocekivati posao..ili je ovo vec namijenjeno za odredjene osobe :D
terra_incognita

#654 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by terra_incognita »

i namjenjeno i sudjeno
tvoja JA

#655 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tvoja JA »

hurmasica wrote:
tvoja JA wrote:Ja sam danas zvala i rekli su mi iduce sedmice da ce se sigurno znati :) eto sretno svima nama nek bude :-D :-D
e hajde ako Bog da samo da krene. Puno ti hvala tvoja JA na informacijama :D Nadam se da ce nam se ovaj put posreciti.
I ja se nadam jer vise stvarno KRAJNJE JE VRIJEME ZA MENE. Nema na cemu a ti ako budes imala kave info molim te salji mi na PP ILI postaj :-D sretno :-D
Eleonora

#656 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Eleonora »

bullmastiff wrote:da li se uopste isplati prijavljivati i ocekivati posao..ili je ovo vec namijenjeno za odredjene osobe :D
To se svako od nas pita... :-)
Mene samo smori to sve, i da mi neku nadu. A obicno se razocaram jer se skoro pa uvijek uspostavi ovo : ''vec namijenjeno za odredjene osobe''
ibizza

#657 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ibizza »

Ljudi,gdje ovaj papir vadim?

- izjavu da nije obuhvačen odredbom člana IX. Ustava Bosne i Hercegovine, ne starije od tri (3) mjeseca
Opstina ili Sud?
TheGodfather001

#658 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by TheGodfather001 »

ibizza wrote:Ljudi,gdje ovaj papir vadim?

- izjavu da nije obuhvačen odredbom člana IX. Ustava Bosne i Hercegovine, ne starije od tri (3) mjeseca
Opstina ili Sud?
Ni jedno ni drugo. Kao sto ti sam naziv kaze: "Izjavu...", to se predaje u formi izjave (urnek izjave mozes naci u opstini) ovjerenu u opstini, kao sto se i ostale izjave ovjeravaju.
hurmasica

#659 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hurmasica »

TheGodfather001 wrote:
ibizza wrote:Ljudi,gdje ovaj papir vadim?

Opstina ili Sud?
Ni jedno ni drugo. Kao sto ti sam naziv kaze: "Izjavu...", to se predaje u formi izjave (urnek izjave mozes naci u opstini) ovjerenu u opstini, kao sto se i ostale izjave ovjeravaju.
prvo nadji na internetu sta znaci clan IX ustava BiH. A to je da nisi pod optuznicom Tribunala u Haggu i da nisi ratni zlocinac ili na izdrzavanju kazne.
Formular uzmes u opstini i popunis ga, a onda ovjeris.

Meni je ovo preglupo sto traze, a posebno kada se uzme u obzir da su pripravnici uglavnom generacija koja je u ratu imala uglavnom manje od 7 godina, a mozda nisu ni bili rodjeni. pa kako onda da budu pod optuznicom Hagga?!?!?
mimsy

#660 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mimsy »

Ev friske informacije...jos se ne zna koji od poslodavaca su izabrani ,znace se 20 maja.Tako da poslije tog datuma mozete ocekivati da neko stupi u kontak sa vama.
ja.neron

#661 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ja.neron »

UVJERENJE O NE KAŽNJAVANJU SADA SE NAPLAĆUJE 15 KM ZA SVE PA I ZA NE ZAPOSLENE

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

govno salihović tako odlućio
Ponosan

#662 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Ponosan »

ja.neron wrote:UVJERENJE O NE KAŽNJAVANJU SADA SE NAPLAĆUJE 15 KM ZA SVE PA I ZA NE ZAPOSLENE

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

govno salihović tako odlućio
ovo je skandalozna odluka! fuj,kako ih samo nije sramota!?
ezelll

#663 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ezelll »

mimsy wrote:Ev friske informacije...jos se ne zna koji od poslodavaca su izabrani ,znace se 20 maja.Tako da poslije tog datuma mozete ocekivati da neko stupi u kontak sa vama.
ako je poziv objavljen 10.05.2011 i ako je Rok za podnošenje zahtjeva je 30 dana od dana objavljivanja javnog poziva u sredstvima javnog informiranja. kako sad da ce se znati 20 maja....
bailaor

#664 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bailaor »

ezelll wrote:
mimsy wrote:Ev friske informacije...jos se ne zna koji od poslodavaca su izabrani ,znace se 20 maja.Tako da poslije tog datuma mozete ocekivati da neko stupi u kontak sa vama.
ako je poziv objavljen 10.05.2011 i ako je Rok za podnošenje zahtjeva je 30 dana od dana objavljivanja javnog poziva u sredstvima javnog informiranja. kako sad da ce se znati 20 maja....
Vjerovatno je mislio na kantonalni konkurs za pripravnike.
mimsy

#665 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mimsy »

bailaor wrote:
ezelll wrote:
Vjerovatno je mislio na kantonalni konkurs za pripravnike.
ZeMsko sam,mislila sam na kantonalni posto ljudi pitaju sto ih niko ne zove.Eto sad znate razlog :)
bailaor

#666 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bailaor »

@mimsy sorry za gresku, nije namjerno :wink:
mimsy

#667 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mimsy »

bailaor wrote:@mimsy sorry za gresku, nije namjerno :wink:
:)
hurmasica

#668 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hurmasica »

a od cega da mi platimo za to uvjerenje o nekaznjavanju ako smo nezaposleni???!!!!!!!
Sve sto se desava samo potvrduje da ova drzava jednostavno hoce da njeni gradjani sto prije pokrepaju od gladi, pa i ono jada malo para sto ti neko udjeli ko zadnjoj sitotinji hoce da ti uzmu. Kako ih nije stid, da Bogda im djeca bila gladna!
hurmasica

#669 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hurmasica »

Nadjoh na dva konkursa za pripravnike na stranici agencije za drzavnu sluzbu, pa koga interesuje neka pogleda.

Nego, mene interesuje kakav je to prijavni obrazac koji je naveden u potrebnim dokumentima u konkursu. Dali su link rak.ba ali nikako ne mogu da nadjem taj obrazac, pa bih zamolila za malu pomoc. Hvala
mrtva kokoš

#670 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mrtva kokoš »

hurmasica wrote:a od cega da mi platimo za to uvjerenje o nekaznjavanju ako smo nezaposleni???!!!!!!!
Sve sto se desava samo potvrduje da ova drzava jednostavno hoce da njeni gradjani sto prije pokrepaju od gladi, pa i ono jada malo para sto ti neko udjeli ko zadnjoj sitotinji hoce da ti uzmu. Kako ih nije stid, da Bogda im djeca bila gladna!
ma ne uzbudjuj se previse. vidis da hoce da sto prije fasujemo kakve bolescine kako bi oni jos dugo mogli uzivati na svojim lagodnim poslovima a Bogami i pozicijama. nego kojoj struji pripada ovaj salihovic ...
tvoja JA

#671 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tvoja JA »

Evo jedna svjeza informacija za pripravnike SA.
REZULTETI TEK IDUCE SEDMICE, TEK OTISLO NA VLADU NA USVAJANJE :? :? PRAVO DUGO TRAJE!!! SRAMOTA :shock:
bailaor

#672 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bailaor »

Ovo da nije žalosno bilo bi smiješno :x :x :x :x
notabene

#673 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by notabene »

U neke stvari jednostavno ne želiš vjerovati........
burner

#674 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by burner »

Hoce li vise izaci konkurs u Ze-Do kantonu,izgleda da smo mi zadnja rupa na sviralu :x :x
Čarobni snijeg

#675 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Čarobni snijeg »

hurmasica wrote:Nadjoh na dva konkursa za pripravnike na stranici agencije za drzavnu sluzbu, pa koga interesuje neka pogleda.

Nego, mene interesuje kakav je to prijavni obrazac koji je naveden u potrebnim dokumentima u konkursu. Dali su link rak.ba ali nikako ne mogu da nadjem taj obrazac, pa bih zamolila za malu pomoc. Hvala
Obrazac možeš pronaći na ovom linku http://www.rak.ba/bih/index.php?uid=1268628757 u dokumentima, to je Prijava za zapošljavanje..
Sretno!!
Post Reply