Zabrinjavajuce... tehnicki, za neke stvari bih mogao prihvatiti neka opravdanja...Banksy wrote:
Fadil Šero, prvi čovjek udruge nevladinih organizacija okupljenih pod zajedničkim imenom GROZD. No, za razliku od Mahmutćehajića, Šero ima mnogo više iskustva u politici, no za njegovim se političkim angažmanom u prijeratnom Savezu komunista, a kasnije u SDP-u, i danas vuku repovi.
Šero je godinama prije rata bio angažiran u Gradskom komitetu Saveza komunista, odakle je, nakon demokratskih promjena s početkom '90-ih godina prošlog stoljeća, svoj angažman nastavio u SDP-u. U to vrijeme šef sarajevskih komunista bio je Nenad Guzina, koji će Sarajevo, zbog ranjavanja, napustiti 1994. godine.
U njegov stan, u središtu grada, Šero se uselio sa suprugom Zakirom i nastavio ga je nelegalno koristiti sve do danas. Nenad Guzina je godinama pokušavao vratiti svoje stanarsko pravo, no nikada mu to nije uspjelo i umro je u Sjedinjenim Državama ne dočekavši da se vrati u Sarajevo.
Šero je do stana mogao doći lako, izabran je za poslovnog direktora SDP-a, gdje je imenovan umjesto Ekrema Lekića. Sa ove je funkcije, sa koje je kasnije smijenjen, mogao raspolagati svom imovinom stranke, koja nije bila mala, stoga je mogao i sebe stambeno obezbijediti.
U isto vrijeme Šero je u sarajevskoj Općini Centar zaposlio i svoju suprugu Zakiru. Isprva je, na osnovu odluke tadašnjeg općinskog načelnika, radila na poslovima općinskog bibliotekara, da bi kasnije, pobjedom SDP-a na lokalnim izborima u ovoj općini i dolaska Ljubiše Markovića na mjesto općinskog načelnika, bila prekomandovana na mjesto njegove pomoćnice za nauku, obrazovanje, sport, kulturu i informisanje, što je posao koji obavlja i danas.
U isto vrijeme Šero na korištenje od Općine Centar dobija, pod iznimno povoljnim uslovima, na korištenje i dva poslovna prostora, jedan u ulici Kulovića, u samom središtu grada i drugi u ulici Nikole Kašikovića, u sarajevskom naselju Bjelave, koje, kako nam je potvrđeno, još uvijek koristi.
1) Za Nenada Guzinu, ako nije mislio da se vrati da zivi u tom stanu, vidim kako je mogao izgubiti pravo (da je iz vana htjeo to nesto odraditi). Ako se vratio pa ga nije mogao izbaciti to je nesto drugo. Jeli moguce da je Guzina htjeo samo izganjat, otkupit' pa talnut'?... pitam samo...
2) Stambeno obezbjediti... diskutabilno... hiljada se ljudi stambeno obezbjedilo certifikatima. Pa ne pricamo o Londonu... u glavnom diskutabilno...
3) Supruga od bibliotekarke do pomocnice opcinskog nacelnika...? Jeli ovo neko ozbiljno unapredjenje?... pliz...
4) Ovo Plavo - Privatluk i javni politicki rad... Ovo me specijalno brine... Ako je istina. To samo kod nas moze, da se javni radnici bave privatlukom, doktori, advokati... uz sukob interesa... kod nas i nigdje drugo.
Pedja,
Mislim da je jako bitno da stranke iznesu, ili da im se iskopa sav prljavi ves njihovog kadra (bio to Fadil, bio to ti ili Danis). Za to je kompeticija Tito - neces ti, hoce protivnik. Volio bih cuti tvoje komentare na ovo gore.
1. + 2. = pojasnjenje?
3. ... me ne interesuje narocito...
4. Me brine...... Jer, iskreno ako je ovo istina onda, novo nije stvarno nista novo, but more of the same... ne? A ja za isto ne bih glasao...