Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Judge_Dread

#652 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:36, edited 1 time in total.
dallton

#653 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

behavac wrote:
dallton wrote:
ako ne postoji nikakva igra oko bih, sto su onda te zemlja garantor dejtona?
Zato sto je ovdje bio rat koji je zavrsen Dejtonom a i te zemlje su garant da se osigura njegovo provodjenje.
Jer da jos niko nije garant osim nas samih mi bi mogli jos 1996 krenuti opet u rat a ovako ako neko prekrsi Dejton bice od ostalih potpisnica sankcionisan.
Zato se Dejton i provodi, vise zbog pritiska nego zbog dobre volje.
Al opet bolje i tako nego rat.

ma nemoj ...a sto su onda bas te zemlje garantori, a ne neke druge? americi stalo sta mizenih 4 miliona ljudi radi u tamo nekoj bosni? a rusiju kao jaaaako zanima sta ce biti s nekih 900,000 srba? jel to razlog? ili je ono samo da zaustave rat - pa sto onda amerika ne hoda po africi i garantuje mirovne sporazume?
rosegirl

#654 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by rosegirl »

behavac wrote:
rosegirl wrote: ti kad bi imao vise od deset godina ne bi se takvim 'argumentima' sluzio!
cuj 'Svi pokusaji jednostranog ukidanja RS-a ce samo izazvati destabilizaciju.' a svi jednostrani pokusaji ukidanja bih nece?!
Pa RS ne pokusava ukinuti BIH.
Da pokusava vec bi raspisala referendum.
Za RS BIH nije upitna dok ne diraju u samu RS.
strukture rs-a sistematski rade na tome da se gradjani rs-a ne osjecaju kao gradjani bih, i rs svako malo najavljuje nezavisnost...rs ne pokusava da ukine bih- rs svakom prilikom aktivno ukida bih!
behavac

#655 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by behavac »

dallton wrote: a taj paket je davao tu mogucnost i to samo narodima (znaci recimo i hrvati bi mogli organizovati referendum i dovidjenja prijatno)...sva je prica u stvari oko toga: zato dodo stalno trazi da se u ustavnim promjenama garantuje postojanje pc-a i blefira da on postuje dejton sve dok druga strana nesto postuje - cista suplje jer pc nije potpisala dejton i nema nista s tim....
Cek malo, kako je taj paket davao pravo na otcepljenje.
To sad prvi put cujem, mislim da si ti nesto pobrkao.
Taj paket je podrazumjevao vecu nadleznost drzave nego sad a ni sad nema prava na otcepljenje.

A kakve veze ima da li sama RS potpisala Dejton ili ne.
On je potpisan, postoji i provodi se pa tako i postoji Drzava BIH u kojoj je RS jedan od entiteta i po ustavu on se ne moze bez koncezusa ukinuti a tog sada nema.
A sam ustav BIH RS jeste potpisala.
dallton

#656 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

Judge_Dread wrote:
dallton wrote:
Judge_Dread wrote:Neusvajanje aprilskog paketa je najveci noz u ledja BiH.
Sve politicare koji su imali prste u tome bih streljao po kratkom postupku.
Posljedice toga zivimo danas. Uostalom i izbori su rekli sta narod misli o protivnicima tog paketa.
Najgora stvar koja se desila BiH poslje genocida u Srebrenici.
nije, nisi u pravu - ono sto je u tom paketu nikad nije do kraja predoceno, u tome je problem....
dejton nedaje pravnu mogucnost za legitimno otcjepljenje, a taj paket je davao tu mogucnost i to samo narodima (znaci recimo i hrvati bi mogli organizovati referendum i dovidjenja prijatno)...sva je prica u stvari oko toga: zato dodo stalno trazi da se u ustavnim promjenama garantuje postojanje pc-a i blefira da on postuje dejton sve dok druga strana nesto postuje - cista suplje jer pc nije potpisala dejton i nema nista s tim....
Pa mozda tebi nije predoceno. Neki od nas smo ga i citali. To o referendumu zaboravi nije se ni spominjalo NIKAD u papiru osim u izjavama za medije sa ciljem razvaljivanja istog. Jel fakat mislis da bi uhljup od Sulje stiskao i pricao o tome a ne jos to aktivno zagovarao i nado se ostat ziv ???
I da slazem se to sto nije predoceno narodu je strasna greska.
da ne duljim ovu raspravu, svakako je of-topic, samo kratko....taj paket je prenosio suverenitet sa BIh na narode i automatski njegovim usvajanjem prestaju da vaze garancije dejtona da se bosna nece podijeliti...donald hays zato nije imao podrsku ni u usa, vec samo u britaniji...ali da ne duljimo...
kad je tito pravi ustav 1974 dao je suverenitet republikama a ne narodima zbog cega bih danas ima legitimitet i legalitet ....dodo se zahvaljivao harisu cinicno na televiziji misleci da ga je izradio, ali dodo je malo polupismen (mislim pravno)
Last edited by dallton on 12/10/2008 00:43, edited 1 time in total.
Maraschino

#657 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Maraschino »

behavac wrote:
rosegirl wrote: ti kad bi imao vise od deset godina ne bi se takvim 'argumentima' sluzio!
cuj 'Svi pokusaji jednostranog ukidanja RS-a ce samo izazvati destabilizaciju.' a svi jednostrani pokusaji ukidanja bih nece?!
dodine floskule na koje se neupuceni hvataju :wink:
Judge_Dread

#658 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:35, edited 1 time in total.
behavac

#659 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by behavac »

dallton wrote: ako nikog nije briga za mesica, zasto on daje intervju u "Der Spiegel" a ne recimo neko drugi?
A sta zna ja ???
hhh

sheilak wrote: Trebamo okrenuti plocu i Dodiku i ostalim dati do znanja da svaki pokusaj rastakanja Bosne i Hercegovine moze imati za sankciju ukidanje RS-a.
Mislim da tu plocu odavno i slusamo.
Al postoji jos jedan ploca koju neki ne cuju:
da svaki pokusaj ukidanja Republike Srpske moze imati za posljedicu rastakanje Bosne i Hercegovine.[/quote]
sarlo

#660 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by sarlo »

Judge_Dread wrote:
sarlo wrote:
Judge_Dread wrote:Neusvajanje aprilskog paketa je najveci noz u ledja BiH.
Sve politicare koji su imali prste u tome bih streljao po kratkom postupku.
Posljedice toga zivimo danas. Uostalom i izbori su rekli sta narod misli o protivnicima tog paketa.
Najgora stvar koja se desila BiH poslje genocida u Srebrenici.
Zasto?
Sta je donosio sustinsko novo u BiH? Krajnju legalizaciju PC-a....I sta jos?
Ako nisi primjetio vrlo je legalizirana 1995 i uz to veoma zivahna egzistira ona od '92 i osjetio sam to na svojoj kozi vise od tebe. Ali za sta si ti sad-danas ili si za korjenitu promjenu ustava ili kozmeticku?. Kao sto osjecamo na svojoj kozi. I nece je ukinuti nikakve ublehe tog tipa. Pored takve politike ona ce zivjeti jako jako dugo.
Ne znam jesi li citao dokument konkretno drzavana administracija bi se namnozila o do toga jedino ozbiljno bi bilo ministarstvo poljoprivred al evo ti SAMO JEDNA:
Sve kompetencije koje nisu eksplicitno u nadleznosti entitetasve bitno je u nadloznosti entiteta, mislim da be se ovo svelo na neke stvari u vezi tehnicke i tehnoloske standardizacije , a potrebne su u sklopu euroatlantskih integracija BiH, AUTOMATSKI postaju drzavna ingerencija.
Ako ovo nije za jacanje drzave ne znam sta jeste. EU kaze treba ti gefufna na drzavnom nivou radi uskladjivanja propisa o sadnji paprika sa EU i ti automatski dobijas gefufnu i bla bla da sad ne karikiram. Nista od ove razgradnje i price o povratu ingerencija RS ne bi bilo. Ovako kao posljedica ublehasenja o "nepriznavanju RS" imas razvaljivanje drzave, ako ne de jure ali da paralizom drzave imas fakticke povrate nadleznosti drzavi, a od tada se NIJEDNA nova nadleznost nije prenijela na drzavu.
Eh da od tada se ni RS jos nije ukinuo a ne znamo kad ce :x
Iz ovog tvog posta ja zakljucujem da si protiv ukidanja pc-a. Noramlno da imas pravo na taj stav.
Abacija

#661 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Abacija »

Maraschino wrote:
behavac wrote:
dodine floskule na koje se neupuceni hvataju :wink:
Neupuceni, ili upuceni ali bezobrazni... ;-)
nezavisni

#662 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by nezavisni »

Ma taj aprilski paket da je bio dobar, ne bi njega Dodik podrzao :lol: :-)
Judge_Dread

#663 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:35, edited 2 times in total.
behavac

#664 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by behavac »

dallton wrote: ma nemoj ...a sto su onda bas te zemlje garantori, a ne neke druge? americi stalo sta mizenih 4 miliona ljudi radi u tamo nekoj bosni? a rusiju kao jaaaako zanima sta ce biti s nekih 900,000 srba? jel to razlog? ili je ono samo da zaustave rat - pa sto onda amerika ne hoda po africi i garantuje mirovne sporazume?
Cuj sto te zemlje !!!
Pa ko ce drugi. Jesi cuo za vodece zemlje svijeta.
Sto Amerika ratuje po Iraku, Afganistanu a Rusija po Gruziji, a ne recimo Svedska...
VODECE ZEMLJE SVIJETA, njih se sve pita..
dallton

#665 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

Judge_Dread wrote:Ja cu jos krace - to je fikcija da se razvali paket
NIKAD to nije bilo u dokumentu. NIKAD
Neki su ga i citali :D
Laku noc odoh :bih:
to nije pisalo u dokumentu, ali prava pravna analiza tog dokumenta nije data javnosti, zato je hays insistirao da sve bude iza zatvorenih vrata...
ali ok i laku noc :thumbup:
dallton

#666 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

nezavisni wrote:Ma taj aprilski paket da je bio dobar, ne bi njega Dodik podrzao :lol: :-)
:thumbup: :lol: :lol:
behavac

#667 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by behavac »

rosegirl wrote:
behavac wrote:
strukture rs-a sistematski rade na tome da se gradjani rs-a ne osjecaju kao gradjani bih, i rs svako malo najavljuje nezavisnost...rs ne pokusava da ukine bih- rs svakom prilikom aktivno ukida bih!
Ne bih se slozio.
Evo ja kao se gradjanin RS-a se osjecam kao gradjanin BIH.
A RS ne najavljuje svako malo nezavisnost. Ona samo da do znanja kad neko krene price o ukidanju da bi njihov odgovor na pokusaj jednostranog ukidanja bio referednum o nezavistnost.
To dodje vise kao odbrambeni mehanizam.
dallton

#668 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

behavac wrote:
dallton wrote: ma nemoj ...a sto su onda bas te zemlje garantori, a ne neke druge? americi stalo sta mizenih 4 miliona ljudi radi u tamo nekoj bosni? a rusiju kao jaaaako zanima sta ce biti s nekih 900,000 srba? jel to razlog? ili je ono samo da zaustave rat - pa sto onda amerika ne hoda po africi i garantuje mirovne sporazume?
Cuj sto te zemlje !!!
Pa ko ce drugi. Jesi cuo za vodece zemlje svijeta.
Sto Amerika ratuje po Iraku, Afganistanu a Rusija po Gruziji, a ne recimo Svedska...
VODECE ZEMLJE SVIJETA, njih se sve pita..
ma naravno da se njih sve pita, ali moje je pitanje zasto sve te zemlje bas garantuju mir u bosni a ne na svim mjestima u svijetu? kontas - ima interes svako svoj, to ti je odgovor na ono da se na liniji ameri-rusija igra igranka ovdje
behavac

#669 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by behavac »

Judge_Dread wrote:Ja cu jos krace - to je fikcija da se razvali paket
NIKAD to nije bilo u dokumentu. NIKAD
Neki su ga i citali :D
Laku noc odoh :bih:
Slazem se.
Abacija

#670 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Abacija »

Da odgovorim na post sa zakljucane teme...

Subject: Imam scenario, ako me Lajčak smeni
Vodenjak wrote:Ma on je potpuno nebitan u cijeloj ovoj prici.
Bitan je Lajcak i medjunarodna zajednica!
Kada je hapsen Milosevic, bio je vijest dana u cijelom svijetu...
I to je potrajalao najvise tri dana i onda prakticno tishina sve dok nije patrkno.

Milioni vijesti u svim svjetskim medijima o nehapsenju Karadzica emitovalo se u toku proteklih 12 godina.
Kad je uhapsen, desilo se isto kao i sa Milosevicem sa izuzetkom sto je sve trajalo 5 dana jer se radilo o dvije licnosti: Rashi i Dabi... :D

Isto bi bilo i sa Milom...

A ako ne bi, onda je Mile najmanji problem.
Problem je sav demokratski svijet koji se politicarima koji ga vode - potpuno istrgnuo iz ruku!
U korist papaka, lazova, hohstaplera i ostalih mafioza...
A u svemu tome je onda BiH i njena sudbina potpuno nebitna!
A mislis li to da se i kod Mile radi o "split personalities", pa da ce zato biti potrebno medijsko pokrice od 5 dana? :mrgreen:
Ahmmed

#671 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Ahmmed »

moj behavac, nije tebi lako :)

Btw, koliko god se tvoji i moji stavovi dijametralno razlikovali, moje poštovanje za tvoju strpljivost, zavidan nivo komunikacije i istinski civiliziran dijalog.

:thumbup:
dallton

#672 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

Ne bih se slozio.
A RS ne najavljuje svako malo nezavisnost. Ona samo da do znanja kad neko krene price o ukidanju da bi njihov odgovor na pokusaj jednostranog ukidanja bio referednum o nezavistnost.
To dodje vise kao odbrambeni mehanizam.[/quote]

pa naravno da je odbrambeni mehanizam (a i logicno ako navijas za pc onakav kakav je sad), ali ova cijela kriza je i napravljena da se i taj mehanizam ukloni s dnevnog reda po sistemu pa ajte vec jednom raspisite referendum, tj. daj da vidimo sta ce se desiti s onima koji to pokusaju ....

prije dode taj mehanizam nije koristen, a sad je i previse koristen i poceo je da bode oci svima

a takodje i respect behavac za normalan nivo komunikacije :thumbup:

imas malu gresku gore, pc nije drzava pa ne mozes biti drzavljanin (odnosno gradjanin u smislu u kojem si upotrijebio rijec) pc, vec samo bih, cisto usputna opaska
Last edited by dallton on 12/10/2008 00:55, edited 1 time in total.
1gorstak

#673 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by 1gorstak »

behavac wrote:svaki pokusaj ukidanja Republike Srpske moze imati za posljedicu rastakanje Bosne i Hercegovine.
BiH se pokusava rastociti od 1992. Svako je jacanje drzave bivalo nametnuto velikosrpskim elementima ciji je jedini cilj stvaranje iskljucivo srpske drzave na tlu BiH. No BiH ce nastaviti jacati, sporo i mukotrpno, ali je to neminovnost.
Edin 24,5

#674 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Edin 24,5 »

U sinocnjoj famoznoj emisiji na RTRS, voditeljka osvrcuci se na rezultate izbora, pita Dodika:

"Znaci li s obzirom na rezultate izbora da je u Republici Srpskoj u porastu socijal-demokratija, a da u Federaciji jacaju vise nacionalisticke stranke??"

Majko draga! :shock:
rosegirl

#675 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by rosegirl »

Ne bih se slozio.
To dodje vise kao odbrambeni mehanizam.[/quote]

ma ja to sad garant deklarativno. a da se sutra nekim cudom rs nadje kao samostalna drzava, bi li ti bio protiv toga i i dalje se osjecao kao gradjanjin bih i zalagao se da rs ponovo bude dio bih ili bi jedva docekao novi pc pasos?
ako se gradjani rs-a osjecaju kao dio bih, sta se onda brane od bih? sto ne mogu biti dio bih bez rs-a?
uostalom nije odbrambeni mehanizam kad vodeca stranka u rs-u ima parolu 'moja kuca.srpska'...pa stvarno
Locked