Pomozite da se monstrumi kazne

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Pikaboo

#651 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

komi wrote:gledam ove slike

pa šta je ovaj išao od kaveza do kaveza sa psima i puštao pit bula :? :? :? :?
Ma ja,nafatao lutalice i cuvao ih kao meso za treniranje!Da poludis od bjesa prema ovom uzasu!
KadSeMrtviProbudimo

#652 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by KadSeMrtviProbudimo »

blackberry wrote:Što se tiče Av-Mau, zvaničnu informaciju oko toga šta je sve pripremljeno ćemo imati večeras (ne mogu garantirati tačno u koliko sati), ali će informacija biti dostupna svima i postavit ćemo post ovdje. Također, bit će tu i uputa svima na koji način mogu pomoći oko priprema za proteste.

Treba organizirati ozvučenje, neko mora izaći i javno pročitati izraz nezadovoljstva građana, neko mora pročitati zahtjeve...Neko mora prenijeti naše stavove da mi ne tražimo linč (pa i taj dječak Kemo se može smatrati "žrtvom", da li roditeljskom nepažnjom, da li nepažnjom i nebrigom nas, zajednice....), već da tražimo sprovedbu zakona koji su na snazi, da tražimo donošenje podzakonskih akata koji su obavezni, da tražimo širu akciju zajednice i na brizi za životinje... Itd.

Neće biti puno efekta ako se samo okupimo, trajemo pola sata - i raziđemo se; događaj mora biti zapamćen, protesti moraju biti preneseni u stvarnom obliku mnogo šire od "Katedrale"...

Molim organizatore da ovu primjedbu uvrste u raspored i organizaciju....
vaca

#653 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by vaca »

hvala puno Pikaboo na informacijama :thumbup:

ukoliko stignem u subotu na vrijeme, pridružiću vam se na protestima, ako ne, mnogo sreće vam želim!!
Cholina_Lokica

#654 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cholina_Lokica »

pitao moj dedo koji je nepokretan moze li nekako i on na proteste... ako on moze da se nakani da ide, ne vidim zbog cega drugi ne bi mogli doci :)
SoulSeeker

#655 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

Daphna wrote:Aha, otišli sad kad se digla prašina oko svega toga a do tada su sa odobravanjem i smijehom pratili i komentarisali njegove uratke... Koji mentalni sklop, mama mila :roll:
Pa o tome i pišem. Onakvih "prijatelja" možeš kupit i na pijaci za 1 KM po toni. Njega voli još samo njegov babuka. :)

Image

Svaka mu čast, ni ja se bolje ne bih izrazio u samo jednoj rečenici... :)
Pikaboo

#656 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

Ljudi nece protest trajati par minuta, tako da i ako ne stignete u 12, mozete stici u bilo koje drugo vrijeme.Neko rece da ljudi iz Viskogog dolaze!
KadSeMrtviProbudimo

#657 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Dile wrote:pitao moj dedo koji je nepokretan moze li nekako i on na proteste... ako on moze da se nakani da ide, ne vidim zbog cega drugi ne bi mogli doci :)

Da. Poziv na protest treba objaviti i u svim sredstvima javnog informiranja, radio, TV, novine...Što češće, da nas je što više. Treba pozvati i građane drugih sredina, ne samo iz Sarajeva...

Mi nismo društvo divljaka, moramo to dokazati i voditi brigu o životinjama podjednako kao i o ljudima, isto kao i o ukupnoj životnoj okolini. Ako mi sami nećemo, neće niko drugi za nas...
SoulSeeker

#658 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

Pikaboo wrote:@Dile-Ako je fakat isti pas,onda si za mustuluka.Bitno je da je ziv .
Pogledao sam video tri četiri puta radi samo jednog jedinog detalja...

Jeste, zlostavljani pas i ovaj sa snimka su isti. :D Obrati pažnju da je pas sa zadnjeg snimka podigao malo u zrak zadnju desnu nogu za koju ga je ujeo pit. :sax:
blackberry

#659 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by blackberry »

Treba organizirati ozvučenje, neko mora izaći i javno pročitati izraz nezadovoljstva građana, neko mora pročitati zahtjeve...Neko mora prenijeti naše stavove da mi ne tražimo linč (pa i taj dječak Kemo se može smatrati "žrtvom", da li roditeljskom nepažnjom, da li nepažnjom i nebrigom nas, zajednice....), već da tražimo sprovedbu zakona koji su na snazi, da tražimo donošenje podzakonskih akata koji su obavezni, da tražimo širu akciju zajednice i na brizi za životinje... Itd.

Neće biti puno efekta ako se samo okupimo, trajemo pola sata - i raziđemo se; događaj mora biti zapamćen, protesti moraju biti preneseni u stvarnom obliku mnogo šire od "Katedrale"...

Molim organizatore da ovu primjedbu uvrste u raspored i organizaciju....
Proslijeđeno Av-Mau :D

Ako imate još neke prijedloge - slobodno ih napišite :D
Pikaboo

#660 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

SoulSeeker wrote:
Pikaboo wrote:@Dile-Ako je fakat isti pas,onda si za mustuluka.Bitno je da je ziv .

Jeste, zlostavljani pas i ovaj sa snimka su isti. :D Obrati pažnju da je pas sa zadnjeg snimka podigao malo u zrak zadnju desnu nogu za koju ga je ujeo pit. :sax:
Nemogu ja nista pokrenuti,nikakve klipove,al' bi vas oboje za ovu vijest IZLJUBILA DO NEBA!!!!
Smatrajte se izljubljenim :-D
blackberry

#661 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by blackberry »

SoulSeeker wrote:

Pa mogao ga je i udariti u šapicu (tu istu koju drži u zraku).
blackberry

#662 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by blackberry »

Najbolje bi bilo da se od sada skoncentriramo na proteste koji će se održati u subotu.

Neka svako iznese svoje prijedloge. Što brže dođemo do najefektivnijeg rješenja - to je bolje za sve nas jer će protesti u tom slučaju biti uspješniji.
liliput99

#663 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by liliput99 »

ma ono definitivno nije isti pas. ali i ovaj sto je sada snimljen da je kao ziv i zdrav, pas jadan isprepadan i sepa, ciji je on?? njega treba otici i uzeti, i dati ovoj djevojci sto se javila da bi ga udomila. inace ce nastraditi za mjesec dana, kad se sve ovo smiri i nase emocije i bijes nestane .....:((((
Pikaboo

#664 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

Evo mi drug napravio screen shot sa FB stranice da mogu da vidim sta se tamo desava.Vidim ovu sliku na kojoj je krelac podigao pit bulla na zadnje sape.Ovaj pas mu se mora oduzeti.Jadna zivotinja.Voli vlasnika bez obzira na sve.
Vidim i da ova zena iz Bugojna dolazi sa djecom na protest i zaista sto ona kaze,ako moze ona,mozete i vi koji ste blize
Last edited by Pikaboo on 18/03/2010 12:57, edited 1 time in total.
vaca

#665 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by vaca »

Pikaboo wrote:Ljudi nece protest trajati par minuta, tako da i ako ne stignete u 12, mozete stici u bilo koje drugo vrijeme.Neko rece da ljudi iz Viskogog dolaze!
možda je malo off ali evo...ja trenutno nisam u sarajevu i plan je bio da se vraćam u nedjelju. međutim kako ću vjerovatno sve obaveze završiti do subote možda bih mogla da stignem na vrijeme.

ja sam samo jednom učestvovala na demonstracijama prije hmm godina, ali ovo je za mene stvarno poseban povod i mislim da bi mogao donijeti konkretne rezultate.

nemam psa, nekada sam imala, jer nemam uslova da ga držim ali imam mačku, i uvjek sam bila bliska sa životinjama! i jako me pogađa bahato ponašanje prema bićima koja su u stanju pružiti bezuslovnu ljubav u neograničenim količinama. potpuno "blentava" bića koja nas obožavaju!!!

slažem se sa kad se mrtvi....da treba voditi računa i dobro organizovati cijelu stvar kako bi postigli pravi efekat!

nadam se da se vidimo ispred katedrale.
vaca

#666 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by vaca »

moderator wrote:
blackberry wrote:Najbolje bi bilo da se od sada skoncentriramo na proteste koji će se održati u subotu.

Neka svako iznese svoje prijedloge. Što brže dođemo do najefektivnijeg rješenja - to je bolje za sve nas jer će protesti u tom slučaju biti uspješniji.
u medjuvremenu, trebate vi iz AV MAU napisati gdje imate kasice (znam da ima u onoj prodavnici iza BBI) kako vam raja moze donirati pare i mimo subote za sve kuce i mace pod vasom ingerencijom.
:) :thumbup:
Pikaboo

#667 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

blackberry wrote:Najbolje bi bilo da se od sada skoncentriramo na proteste koji će se održati u subotu.

Amela ima broj telefona moje sestre (Neda).Nek joj javi za sve sto vam treba molim te.
liliput99

#668 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by liliput99 »

mogla bi ja svom shih tzuu na ledjima neku pametnu poruku staviti :))) :-)
SoulSeeker

#669 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

Pikaboo wrote:Nemogu ja nista pokrenuti,nikakve klipove,al' bi vas oboje za ovu vijest IZLJUBILA DO NEBA!!!!
Hvala. :)

Ja ću tebe izljubiti tako što ću ti predložiti da instaliraš flash player, a nakon toga pogledaj i ovaj link gdje je pojašnjeno kako možeš preuzimati youtube video datoteke koje poslije možeš slati određenim osobama (recimo, u vezi teme možeš slati snimke Karovićevih zločina odgovarajućim licima i sl.). :)

http://www.pcsword.com/?p=1120

Jeste Pikabo, pas je isti, siguran sam 100%. :)
Pikaboo

#670 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

SoulSeeker wrote:
Pikaboo wrote:Nemogu ja nista pokrenuti,nikakve klipove,al' bi vas oboje za ovu vijest IZLJUBILA DO NEBA!!!!
Hvala. :)

Ja ću tebe izljubiti tako što ću ti predložiti da instaliraš flash player, a nakon toga pogledaj i ovaj link gdje je pojašnjeno kako možeš preuzimati youtube video datoteke koje poslije možeš slati određenim osobama (recimo, u vezi teme možeš slati snimke Karovićevih zločina odgovarajućim licima i sl.). :)

http://www.pcsword.com/?p=1120

Jeste Pikabo, pas je isti, siguran sam 100%. :)
Hajde probat cu al' ako me uhvate ovi iz IT-ja i oduzmu mi laptop e onda cu morat otkaz dati :)
Zeznuta kopmanija ,sta da ti kazem,al nije bitno,ovo sto se sada desava mi je bitnije
KadSeMrtviProbudimo

#671 Re: pomozite da se monstrumi kazne

liliput99 wrote:mogla bi ja svom shih tzuu na ledjima neku pametnu poruku staviti :))) :-)

Ovo je ODLIČNA ideja; na svakom psu, maci i sl. koji bude doveden s vlasnikom na protest, po mogućnosti postaviti neku vrstu "transparenta", njihovu poruku nama - ljudima...."životinjski" zahtjev, molbu, upozorenje, poruku...
zvrk

#672 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

to sa zivotinjama mozda ua merici pali

a kod nas
samo ih dovedite

a politika svakako razumije samo pritisak i silu izgleda
SoulSeeker

#673 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SoulSeeker »

Pikaboo wrote:Hajde probat cu al' ako me uhvate ovi iz IT-ja i oduzmu mi laptop e onda cu morat otkaz dati :)
Zeznuta kopmanija ,sta da ti kazem,al nije bitno,ovo sto se sada desava mi je bitnije
Čuvaj posao, ostalo instaliraj kod kuće. :)
d700

#674 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by d700 »

Ima li ikakve informacije o onom Sarplanincu, gdje se nalazi ? Kako mu je ? Da li su Karovici spremni da dopuste Veterinaru da ga pregleda ?
blackberry

#675 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by blackberry »

Av-Mau na proteste ipak neće donijeti svoje kasice, iako im je pomoć prijeko potrebna. Odlučili smo da je glavni cilj da protestvujemo protiv svega što se desilo, a ne da pri tome skupljamo i novce - da sve ovo ne bi dobilo negativnu konotaciju.

Ali, oni koji žele da doniraju novce za životinjice koje se nalaze po Av-Mau skrbi, to mogu učiniti svaki dan na sljedećim lokacijama:

1. Pet shop koji se nalazi u Miss Irbinoj (Iza BBI centra),
2. Pet shop koji se nalazi u Šipu,
3. Svijet ljubimaca u Pofalićima,
4. Svijet ljubimaca u Mojmilu,
5. Veterinarska stanica Vetlife.

Na dan protesta, oni koji budu željedi da doniraju bilo koji iznos novaca za zbrinjavanje, hranjenje i liječenje pasa i mačaka, to im je najbliže učiniti u Pet Shopu u Miss Irbinoj ulici. Iznosi nisu bitni, bitno je da ste to učinili s ljubavlju. Uzmite u obzir da sa svakom markicom pomažemo jednom malom biću koje samo ne umije da se snađe u ovom okrutnom i bezdušnom svijetu. Hvala svima od srca!!!!
Last edited by blackberry on 18/03/2010 13:18, edited 1 time in total.
Post Reply