GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vjesticanametli

#651 Re: GRAS - karte

Post by vjesticanametli »

pitanje je zasto kriju iskaznice iako su duzni da je pokazu...........trebao si ih sa zemljom sastaviti ako si mogao :mrgreen: stoka je to
neo7

#652 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Nisam ja vidio podatke jer nije pokazao, ali cu ga svakako poznati i imam zabiljezeno vrijeme,koja stanica i koji tramvaj.
travar

#653 Re: GRAS - karte

Post by travar »

Good luck.
Začini malo i sa pokušajem silovanja, možda upali :mrgreen:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#654 Re: GRAS - karte

Post by Pera Trta »

neo7 wrote:Nisam ja vidio podatke jer nije pokazao, ali cu ga svakako poznati i imam zabiljezeno vrijeme,koja stanica i koji tramvaj.
Odmah sutra idi u Gras i pismenu prijavu sroči, lako će se otkriti ko je đubre.
Sretno, pa nam javi šta je bilo.
The Realist

#655 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

neo7 wrote:Pozdrav

Evo jedno moje iskustvo od danas sa revizorima GRAS-a...

Na stanici ulazim u tramvaj, te sjedam kraj ponistivaca i spustam stvari i vadim kartu iz novcanika pri tome da nisam primjetio da su usli revizori u tramvaj. Ubacujem kartu u ponistivac, ali je ne ponistaje i pri tome primjetim da su revizori usli i da se spremaju na pregled karti. U medjuvremenu ja jos jednom pokusajem da ponistim ali ne ide (vjerovatno su oni blokirali), te mi revizor prilazi i odmah govori sto nisam odmah ponistio kartu, uz moje objasnjenje da sam tek usao u tramvaj i vadio kartu. Upucuje me do prvog revizora koji odmah pocinje napadacki trazeci licnu kartu. Nakon moga odbijanja da dam prijeti mi da ce zvati nekog (valjda misli na pijacu) te putem motorole poziva centar par puta ali bez odgovora druge strane (kontam da je to radio da me uplasi) i govori da cu sada platiti 120KM zovuci me BALAVCEM!!! Nakon mog odgovora da je on na radnom mjestu i da nema pravo da me naziva tako i po drugi put me je nazvao BALAVCEM!! (ja imam 21 godinu).

Na moj upit da mi pokaze legimitaciju da vidim kako se doticni zove odbija i kaze da ce mi dati ukoliko ja njemu prvi pokazem dokumente. Nakon sto je uvidjeo da necu dati dokumente na pola puta zaustavlja tramvaj i govori mi da izadjem, sto sam i uradio zbog ostalih putnika. NA izlazu sam trazio svoju kartu koji je doticni POCIJEPAO i dao mi..E tu mi je prekipilo...

Dvije stanice dalje sam ih sustigao i na stanici sam trazio da mi da MOJU PLACENU NOVU kartu, za koju sam ja izdvojio svoj NOVAC na sto mi je doticni revizor rekao ovako nesto: "Ma idi u pi... materinu nemoj da te razbijem ovdje"!

Ako mi nije prekipilo pri prvoj uvredi, za ovu prijetnju jeste te sam odlucio da cu doticnog prijaviti i sa tom sam namjerom otisao u njihovo sjediste ali rade nazalost do 15h, te cu opet sutra otici.

Nece on meni jebat mater nekaznjeno...
Ja nikada, ali nikada ne pokazujem kartu, dok on meni ne pokaže svoju, (istina, samo dva puta se desilo da nisu imali iskaznicu na vidljivom mjestu). Prvi puta je sasvim kulturno izvadio iskaznicu, a na to sam ja njemu pokazao svoju.

Drugi puta je počeo pametovati, vjerovatno zato što sam vidio njegovog kolegu kraj njega, koji je na drugoj strani naplaćivao (i imao iskaznicu oko vrata), a opet mu nisam htio pokazati. Na to je prišao njegov kolega i kulturno pokazao iskaznicu, na šta sam ja svoju kartu, zahvalio se i to je to. Ovaj opet počeo govoriti, nešto tipa, ETO NEĆU DA TI POKAŽEM ISKAZNICU, na šta sam ja kultruno odgovorio, PA NISAM NI JA TEBI SVOJU KARTU, NEGO SAM TVOM KOLEGI.

Nema se tu šta raspravljati, ako neće pokazati iskaznicu, neću ni ja kartu i gotovo.

Što se tiče zaustavljanja tramvaja na pola puta, nema pravo ne to, ne smije to raditi (osim u nekim posebnim situacijama, a to ova nije bila), nego mora sačekati stanicu sljedeću.

Ja se već spremam za probleme, dok ne donesu odluku o kartama za studente, jer ne mislim plaćati svaki dan 7.20KM za prevoz i opet moram pofino prohodati nakon toga....
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#656 Re: GRAS - karte

Post by Entropio »

neo7 wrote:Pozdrav

Evo jedno moje iskustvo od danas sa revizorima GRAS-a...

Na stanici ulazim u tramvaj, te sjedam kraj ponistivaca i spustam stvari i vadim kartu iz novcanika pri tome da nisam primjetio da su usli revizori u tramvaj. Ubacujem kartu u ponistivac, ali je ne ponistaje i pri tome primjetim da su revizori usli i da se spremaju na pregled karti. U medjuvremenu ja jos jednom pokusajem da ponistim ali ne ide (vjerovatno su oni blokirali), te mi revizor prilazi i odmah govori sto nisam odmah ponistio kartu, uz moje objasnjenje da sam tek usao u tramvaj i vadio kartu. Upucuje me do prvog revizora koji odmah pocinje napadacki trazeci licnu kartu. Nakon moga odbijanja da dam prijeti mi da ce zvati nekog (valjda misli na pijacu) te putem motorole poziva centar par puta ali bez odgovora druge strane (kontam da je to radio da me uplasi) i govori da cu sada platiti 120KM zovuci me BALAVCEM!!! Nakon mog odgovora da je on na radnom mjestu i da nema pravo da me naziva tako i po drugi put me je nazvao BALAVCEM!! (ja imam 21 godinu).

Na moj upit da mi pokaze legimitaciju da vidim kako se doticni zove odbija i kaze da ce mi dati ukoliko ja njemu prvi pokazem dokumente. Nakon sto je uvidjeo da necu dati dokumente na pola puta zaustavlja tramvaj i govori mi da izadjem, sto sam i uradio zbog ostalih putnika. NA izlazu sam trazio svoju kartu koji je doticni POCIJEPAO i dao mi..E tu mi je prekipilo...

Dvije stanice dalje sam ih sustigao i na stanici sam trazio da mi da MOJU PLACENU NOVU kartu, za koju sam ja izdvojio svoj NOVAC na sto mi je doticni revizor rekao ovako nesto: "Ma idi u pi... materinu nemoj da te razbijem ovdje"!

Ako mi nije prekipilo pri prvoj uvredi, za ovu prijetnju jeste te sam odlucio da cu doticnog prijaviti i sa tom sam namjerom otisao u njihovo sjediste ali rade nazalost do 15h, te cu opet sutra otici.

Nece on meni jebat mater nekaznjeno...
Govna su to, ali jednostavno se ne isplati sekirati zbog toga. Let it go. Zaboravi. I od sad se ponašaj kao klošar u tramvaju (sad stvarno nemoj kupiti kartu i ignoriši revizore kao da ne postoje).
samo_ovaj_put

#657 Re: GRAS - karte

Post by samo_ovaj_put »

ignorisanje prolazi,i nako se isprsis kao da na bencu dizes 200 kila :D
Entropio

#658 Re: GRAS - karte

Post by Entropio »

samo_ovaj_put wrote:ignorisanje prolazi,i nako se isprsis kao da na bencu dizes 200 kila :D
Gledaš kroz prozor, ne progovaraš nijednu riječ, napraviš facu serijskog ubice i to je to. Neće te ni pitati za kartu.
nellington

#659 Re: GRAS - karte

Post by nellington »

Entropio wrote:
samo_ovaj_put wrote:ignorisanje prolazi,i nako se isprsis kao da na bencu dizes 200 kila :D
Gledaš kroz prozor, ne progovaraš nijednu riječ, napraviš facu serijskog ubice i to je to. Neće te ni pitati za kartu.
Ukratko, izgledaš k'o i oni :lol:
samo_ovaj_put

#660 Re: GRAS - karte

Post by samo_ovaj_put »

Entropio

#661 Re: GRAS - karte

Post by Entropio »

nellington wrote:
Entropio wrote:
Pa... Oni su u plavim odorama i imaju sandzacki naglasak. :lol:
nellington

#662 Re: GRAS - karte

Post by nellington »

Entropio wrote:
Pa... Oni su u plavim odorama i imaju sandzacki naglasak. :lol:[/quote]

Adano, dao si mi ideju, obučem se u plavo i vozim se u tramvaju, kad mi traže kartu ja kažem: šta činiš, jadan, pa kolege smo, ja sam ti Rifatov :lol:
Entropio

#663 Re: GRAS - karte

Post by Entropio »

samo_ovaj_put wrote:
:lol: :lol: :lol:
Entropio

#664 Re: GRAS - karte

Post by Entropio »

nellington wrote:
Entropio wrote:
Pa... Oni su u plavim odorama i imaju sandzacki naglasak. :lol:
Adano, dao si mi ideju, obučem se u plavo i vozim se u tramvaju, kad mi traže kartu ja kažem: šta činiš, jadan, pa kolege smo, ja sam ti Rifatov :lol:[/quote]

A ima i ona kad ti traži kartu, ti njemu tražiš pasoš. :lol:
minjonja

#665 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

neo 7, nemoj odustati. uz tebe smo :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#666 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

sa sigurne distance ja bome ne komuniciram s njima samo kidnem :D
Bloo
Globalna šefica

#667 Re: GRAS - karte

Post by Bloo »

komi wrote:sa sigurne distance ja bome ne komuniciram s njima samo kidnem :D
:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#668 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

bolje nečastan uzmak
nego častan poraz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
minjonja

#669 Re: GRAS - karte

Post by minjonja »

sta cemo sad za karte, kraj je mjeseca.
neo7

#670 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Zalba na rad revizora napisana, dao sam im kontakt podatke, te mi je ljubazna teta rekla da ce me neko zvati. Ukoliko ne bude niko zvao idem za 7 dana da provjerim dokle je stiglo sa zalbom :dance:
Felidae

#671 Re: GRAS - karte

Post by Felidae »

minjonja wrote:sta cemo sad za karte, kraj je mjeseca.
i ja kontam sta prekosutra, nista nisu objavili, najavili, sta dalje, zna li ko? :D
perfect_guy

#672 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

http://www.ks.gov.ba/node/4307

nadam se da ima šanse da bar do podne prve dvije tačke završe :)
vjesticanametli

#673 Re: GRAS - karte

Post by vjesticanametli »

Felidae wrote:
minjonja wrote:sta cemo sad za karte, kraj je mjeseca.
i ja kontam sta prekosutra, nista nisu objavili, najavili, sta dalje, zna li ko? :D
šveras :mrgreen: jeftino i zabavno :lol:
kriba

#674 Re: GRAS - karte

Post by kriba »

Da li iko zna hoce li biti u prodaji godisnje studentske karte, po kojoj cijeni i kada pocinje prodaja ?
cappy_tempo

#675 Re: GRAS - karte

Post by cappy_tempo »

reve prave ninje postale,valjda odgledali klip nadrealista. ulete avtom ispred avtobusa i ajmo karte,a naravno avtobus je prije toga jedno 20min kasnio i onda nakon 3 stanice opet reve ulete ajmo karte i kad ih neko naljepi da su prije 3 stanice ulazili okrenu se i izadju :D.a juce u reljevu cekam avtobus i nakon 20min dodje,a vozac neki adano drvosjeca. on kako stade na stanicu tako dolazi onaj sto je u 16h trebao doci i govori mu ovaj vozac "odakle ti sad ovdje,zar nisi trebo u 4 doci" :lol: i tamo prica "a nu budale ima vremena" :mrgreen: . pravda za gras! :mrgreen:
Post Reply