plaćam naredne 3 ili 4 godine skuplju registraciju sasvim bespotrebnoThrottle wrote:Pa nećeš ti svakako platit, šta te briga kolika je šteta![]()
Il sam ja nešto propustio
ali više mi je krivo jer me neko toliko budalom pravi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
plaćam naredne 3 ili 4 godine skuplju registraciju sasvim bespotrebnoThrottle wrote:Pa nećeš ti svakako platit, šta te briga kolika je šteta![]()
kriv jesam ali ne može biti tolika šteta, znači nema ništa bukvalno ništa, da je otišao majstoru rekao bi čovjek šta ću ti popravit ovdje... ne opravdavam sebe nego samo kažem onako kako jeste.. razmislite i sami šta sve moraš sjebati da bude šteta 4800 KM..530i wrote:Ne pravi te niko budalom, kriv si, tvoje osiguranje je platilo štetu, ti plaćaš polisu skuplje, mislim da je prvi skok +35% ali neka me isprave drugi ako griješim...onda svaka naredna godina bez udesa -5% do 50% bonusa. Trebao si čovjeku dat dvije stoje, a sa tim eu obrascom dobro si prošao bez kazne.
okej, nisam znaoThrottle wrote:Pa nevezano za štetu, plaćaš polisu skuplje kad skriviš udes. Bila ona 100KM il 1000KM uopšte nije bitno
Ne znam uopšte kome i za šta se žalit, ti ćeš platit skuplje registraciju jer si skrivio udes i tu sva priča završava
On da je prijavio štetu i da mu je tvoje osiguranje marku platilo, ti bi dobio malus tj plaćao bi skuplje polisu par godina.MadridiisTa wrote:plaćam naredne 3 ili 4 godine skuplju registraciju sasvim bespotrebnoThrottle wrote:Pa nećeš ti svakako platit, šta te briga kolika je šteta![]()
ali više mi je krivo jer me neko toliko budalom pravi
tuzi preko advokata dobices 80% iznosa cijene radova u ovlastenom servisu, plus ce oni platiti troskove advokata koji nisu mali, ako zavrsi na sudu idu im jos sudski troskovi, a sud presudjuje po cijenama iz ovlastenog, advokat ti na tu izganjanu sumu (razliku u odnosu na ponudu ) uzme 10%SmoLe wrote:dobio ponudu sarajevo osiguranja koju ne bih prihvatio, al na onom papiru sto mi je stigao nigdje ne pise da se mogu zaliti.
eh sad je li moram otici u njihovo osiguranje u titovoj da bih se zalio na ponudu, ili bi trebala biti na papiru opcija da se mogu zaliti ili prihvatiti?
Mislim da su skokovi po +15% i da moze ici do 150% iznos.530i wrote:Ne pravi te niko budalom, kriv si, tvoje osiguranje je platilo štetu, ti plaćaš polisu skuplje, mislim da je prvi skok +35% ali neka me isprave drugi ako griješim...onda svaka naredna godina bez udesa -5% do 50% bonusa. Trebao si čovjeku dat dvije stoje, a sa tim eu obrascom dobro si prošao bez kazne.
preludezalude wrote:Mislim da su skokovi po +15% i da moze ici do 150% iznos.530i wrote:Ne pravi te niko budalom, kriv si, tvoje osiguranje je platilo štetu, ti plaćaš polisu skuplje, mislim da je prvi skok +35% ali neka me isprave drugi ako griješim...onda svaka naredna godina bez udesa -5% do 50% bonusa. Trebao si čovjeku dat dvije stoje, a sa tim eu obrascom dobro si prošao bez kazne.
Hvala na odgovoru. Kada da im ga dostavim? Da sacekam prvu ponudu pa onda da im dostavim predracun, ili? Ovo se dogodilo u Lukavcu, imaju oni svoju poslovnicu ovdje. Medjutim mene su poslali u Tuzlu da gore predam dokumentaciju, a oni iz Tuzle dokumentaciju salju u Banja Luku...drndalo wrote:Isplati...
Cijena rada tamo i ovdje je drasticno razlicita... Iz mog iskustva su bili uvijek korektni, doduse, oba puta su bile stete po kasko-u...
Oba puta smo bili dogovorili da ja platim popravak gdje hocu, prilozim original racun, i oni plate sve do pfenning...
Kontaktirao sam vec, nije u njihovoj nadleznosti nista. Da sam ja nekoga udario onda bi se oni ukljucili, ovako samo zavrsavam stvari dalje sa Dunavom.drndalo wrote:Ne stigoh ranije, tebi je auto na stranim tablama, opalio te nas, to bi trebalo ici preko zelene karte, poravnanje tvog stranog osiguranja i naseg od krivca...
Tako da cak nisam siguran da se trebas zezati s nasima... Kontaktiraj svoje osiguranje i pitaj sta dalje...