Poshto imamo problema u komunikaciji, excuse my swedishcallmethebreeeze wrote:
ja sam ovo vise puta cuo, i ovdje ima raje, pa, kao, jedu po dvije pizze da nabace masu. jasna mi je logika iza toga, ali mi nije jasno sto se ne bi jela masna, ali zdrava hrana, recimo losos i druge masne ribe, pa slanina, ko je jede zmajevinu, i sl. znaci visokokaloricna hrana, ali ona koja je zdrava.
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- burek_in_space
#651 Re: Teretana
-
callmethebreeeze
#652 Re: Teretana
sve mi je jasno.

-
klixober
#653 Re: Teretana
Idem konstantno na bazen i u teretanu,napredak se vidi veliki sto se tice mase i misica.Pokusavam sto vise da jedem hranu sa bjelancevinama/proteinima,jos samo moram malo da skresem stomak
Za one koji su u Sarajevu definitivno preporucujem olimpijski bazen i teretanu tamo,nista bolje za fizicku spremu od teretane,plivanja,saune.Doduse,ako se neko bas misli profesionalno nabildati,teretana na bazenu nije bas pogodna,mala je i nema previse sprava.
Za one koji su u Sarajevu definitivno preporucujem olimpijski bazen i teretanu tamo,nista bolje za fizicku spremu od teretane,plivanja,saune.Doduse,ako se neko bas misli profesionalno nabildati,teretana na bazenu nije bas pogodna,mala je i nema previse sprava.
-
sitna.buranija
#654 Re: Teretana
Ima razlicitih gledista na ovo, neki kazu da svi koji zele dobiti masu ne trebaju brinuti o tome sta jedu, samo nek se unosi energija, a hranjive materije ce doci. Naprimjer, Michael Phelps pojede 10000kcal dnevno, kolicina hrane koja bi normalnog covjeka instant udebljala za pola kile sala, kad bi se sve primilo naravnoburek_in_space wrote:Poshto imamo problema u komunikaciji, excuse my swedishcallmethebreeeze wrote:
ja sam ovo vise puta cuo, i ovdje ima raje, pa, kao, jedu po dvije pizze da nabace masu. jasna mi je logika iza toga, ali mi nije jasno sto se ne bi jela masna, ali zdrava hrana, recimo losos i druge masne ribe, pa slanina, ko je jede zmajevinu, i sl. znaci visokokaloricna hrana, ali ona koja je zdrava.
, moracu biti precizniji - nisam mislio da se truje samo sa junk food, nego da malo manje obraca pazhnju na to da li je neshto napravljeno na obichnom ili maslinovom ulju, da li je przheno ili kuhano i slichno. Poznati su mi Globusovi "problemi" sa tezhinom, ali isto tako mi je poznato i da pije alkohol gotovo pa redovno
, tako da ne vidim neki razlog da sada pretjerano pazi shta jede, a da ne pazi shta pije. O tome se radi.
Drugi kazu da treba ipak jesti kontrolisano, obracajuci paznju na brojke i nutritivne vrijednosti pojedinih namirnica. U jednom se svi slazu, za žgolje - bolje bilo kakve, nego nikakve kalorije, tako da u situaciji kada se bira da li jesti junk ili izbjeci obrok, uvijek izaberite junk.
Slazem se, bazen na otoci i teretana tamo je ok. Na bazen kontam ici nekad u maju redovno, da se izjednaci desna i lijeva strana (plivanje je najbolje za simetricnost tijelakomeba wrote:Idem konstantno na bazen i u teretanu,napredak se vidi veliki sto se tice mase i misica.Pokusavam sto vise da jedem hranu sa bjelancevinama/proteinima,jos samo moram malo da skresem stomak![]()
-
callmethebreeeze
#655 Re: Teretana
ja sam citao da felps unosi 12 000 kalorija dnevno. bila je grafika u jutarnjem ili vecernjem listu, sta covjek pojede. to sam citao za vrijeme olimpijskih igara... samo ne znam da li toliko jede sto trenira ili sto pusi travu.

- burek_in_space
#656 Re: Teretana
Ne znam zashto vas chudi tolika kolichina kalorija koju unosi Phelps, a i ostali plivachi u sebe.
Plivanje je jedan od fizichki najtezhih sportova, koji zahtijeva ogromnu energiju.
Dodushe, mislim da se bar 1500 do 2000 kalorija treba odbiti na vutru koju je pushio, dobro kazhe breeeze
Plivanje je jedan od fizichki najtezhih sportova, koji zahtijeva ogromnu energiju.
Dodushe, mislim da se bar 1500 do 2000 kalorija treba odbiti na vutru koju je pushio, dobro kazhe breeeze
-
callmethebreeeze
#657 Re: Teretana
'em mu je sport naporan, 'em je on ko ormar. ja da ne treniram i ne krecem se puno imao bih stoju bez problema.burek_in_space wrote:Ne znam zashto vas chudi tolika kolichina kalorija koju unosi Phelps, a i ostali plivachi u sebe.
a i mene jebe sto volim popit' i zapalit'.
- burek_in_space
#658 Re: Teretana
Ako imash priliku gore trenirati vaterpolo, samo rekreativno, vjeruj mi da nema ni te cigare ni alkohola koji ce te sprijechiti da nabacish kilazhu koju zhelish.callmethebreeeze wrote:
'em mu je sport naporan, 'em je on ko ormar. ja da ne treniram i ne krecem se puno imao bih stoju bez problema.
![]()
![]()
a i mene jebe sto volim popit' i zapalit'.
-
callmethebreeeze
#659 Re: Teretana
ma nemam vremena ja zbog posla da se bavim sportom gdje moras ici redovno na treninge.
a nisam mislio na cigare, vec na vutru, i da mi ona otvara apetit i to nenormalno. a i vino koje volim piti je kaloricno. ja jako puno jedem, da ne treniram koliko toliko redovno bio bih ogroman.
a nisam mislio na cigare, vec na vutru, i da mi ona otvara apetit i to nenormalno. a i vino koje volim piti je kaloricno. ja jako puno jedem, da ne treniram koliko toliko redovno bio bih ogroman.
- burek_in_space
#660 Re: Teretana
Dobro ba breeze, jel ti vidish da su cigare u italicu?!
Ne ide da vutru promovishemo na sportskom pdf-u 
-
callmethebreeeze
#661 Re: Teretana
ha ha ha. promak'o mi italic. nije mi moc zapazanja najbolja od silnih cigara.burek_in_space wrote:Dobro ba breeze, jel ti vidish da su cigare u italicu?!Ne ide da vutru promovishemo na sportskom pdf-u
nego, ja mislim da je bolje cigaru zapaliti nego se alkoholom ubijati, pogotovo je djelotvorna poslije treninga. bas fino opusti.
- burek_in_space
#662 Re: Teretana
Ma bjezhi ba tamo...ljeti nema nishta bolje nego odraditi neki trening oko 7 popodne, i nakon tona i tona zheljeza na ledenu pivaru 
- hana_montana
#663 Re: Teretana
uhhh sad mi je malo laHnulo, nisam jedina

- burek_in_space
#664 Re: Teretana
I ti dizhesh tone i tone?!hana_montana wrote:uhhh sad mi je malo laHnulo, nisam jedina![]()
![]()
-
callmethebreeeze
#665 Re: Teretana
i jednu cigaru futrovanu.burek_in_space wrote:Ma bjezhi ba tamo...ljeti nema nishta bolje nego odraditi neki trening oko 7 popodne, i nakon tona i tona zheljeza na ledenu pivaru
- macan prvi
#666 Re: Teretana
Ali ako se bjelancevine brze razgradjuju od masti, onda bi se one trebale razgradjivati tako bez obzira na puls.enisss wrote:I mene zanima sta ostali misle o ovome...ja mislim da bez obzira sto su zalihe UH iskoristene organizam nece poceti da ih trosi zato sto smo u anaerobnom rezimu rada...tj ako je puls veci mi cemo biti sve blize anaerobnom....posto se bjelancevise lakse razgradjuju od masti mislim da ce tada organizam poceti da trosi bjelancevine...macan prvi wrote:Moze li mi neko objasniti je li stvarno tacno (i zasto) da vrlo visok puls naslage masti ne sagorijeva, dok relativno manji puls vodi sagorijevanju naslaga masti? Zar nije svejedno koji je puls - ako su zalihe ugljikohidrata iskoristene, organizam ce onda u svakom slucaju krenuti na masne naslage - ili se varam?
Mene to fakat zbunjuje..
- Cholina_Lokica
#667 Re: Teretana
po tome onda kod mene masti se ne bi nikako topile 
- Cholina_Lokica
#669 Re: Teretana
jako, jako slabo 
-
enisss
#670 Re: Teretana
sve dok mozes da pricas tokom vjezbanja,znaci da jos nisi u anaerobnoj fazi...tj nema kiseonickog dugamacan prvi wrote:Ali ako se bjelancevine brze razgradjuju od masti, onda bi se one trebale razgradjivati tako bez obzira na puls.enisss wrote:I mene zanima sta ostali misle o ovome...ja mislim da bez obzira sto su zalihe UH iskoristene organizam nece poceti da ih trosi zato sto smo u anaerobnom rezimu rada...tj ako je puls veci mi cemo biti sve blize anaerobnom....posto se bjelancevise lakse razgradjuju od masti mislim da ce tada organizam poceti da trosi bjelancevine...macan prvi wrote:Moze li mi neko objasniti je li stvarno tacno (i zasto) da vrlo visok puls naslage masti ne sagorijeva, dok relativno manji puls vodi sagorijevanju naslaga masti? Zar nije svejedno koji je puls - ako su zalihe ugljikohidrata iskoristene, organizam ce onda u svakom slucaju krenuti na masne naslage - ili se varam?![]()
Mene to fakat zbunjuje..Isto tako, ja i pri visokom pulsu (ako je muzika koju slusam odgovarajuca
) mogu uglavnom kontrolisati disanje tako da cesto i ne osjetim tako visok tempo npr. trcanja na traci. Znaci li to da onda ipak nisam tako blizu anaerobnog rezima?
- Ady88
#671 Re: Teretana
TERETANA vol1.

Oprema „spakovana“, pun energije, krenuo prema teretani. Pri ulazu u teretanu vidiš da je „krcato“.
Slijedi ritual – pozdravljanje sa svima, citiram s gramatičkim greškama: „ Ooo, ĐE SI, ŠTA IMA, KAKO SI, JESI SE NABILDO, INAČE, ŠTA TI DANAS RADIŠ“.. i tako redom
*NABRIJANI KLINAC, iz njega „šiklja“ testosteron. Opali mu čvoku i sutra ces biti u crnoj hronici. Međutim, on je nabrijan, psuje, pokušava glumiti ludog frajera ali ne ide mu nekako.. Stavlja kilaže s kojima teškaši rade. Ispadaju mu oci i jaje samo što nije ispalo iz pupka koliko se napreže – ko trudnica. To su inače momci s najvecim kompleksima
*„Nisam majke mi ništa uzimao“ tip xD
Ovaj lik koristi nuklearnu hemiju za svoje tijelo. Na dan pojede energije da bi se s tim nahranila citava porodica u Africi za jedan mjesec i moglo proizvesti 10 dana struje za selo Vukovići. Ne odmara, samo radi.. željan dokazivanja, pokazivanja,, toliko se oznoji da smrdi na uranijum ili ponekad na radio-aktivni otpad. Njemu je mokraća zelena a kada djevojka postane majka tj. kad rodi djete – odma rodi bilder!! Potreban je carski rez, ma sultanski rez!!
*NEDEFINIŠN BOY – trenira citav zivot a nikako da napreduje… ma nek se i dalje trudi…
*Hadalj – ovu kategoriju prošli su skoro svi. Ne zna ništa, nekakav rahljav. Čitava teretana ga bodri a nekima nije jasno kako ne može dici određene kilaže. Osjeća se izgubljeno u teretani.. Dolazi kada je najmanje raje u teretani.. De ljudi, pomozite ovakvim, nemojte ih demoralisati
*Trener – on će ti pokazati kako se pravilno rade vježbe. Poslije toga će ponavljati isti tekst čitav život:
- Piletine i banane blabla
- možeš još jednom dići, ajde jara
- bench, kosi, biceps, triceps, vratilo i razboj
To je njihova konverzacija za čitav život!
*Zajebant – voli da podjebaje druge a nikako njega zezaju ili ce „napnuti“ mišiće i to je znak OPASNOSTi! Molim vas da zajebajete ovakve – zaslužuju to!
Postoje razni tipovi koje sada neću navesti.
Kada se svi tipovi teretanaša sastanu – to je bomba testosterona koja samo sto nije eksplodirala. Glavna prica u tom trenutku je mišić. zatim mišić, kako svi guze, kako je on pogledao jednog lika i ovaj nije smio ništa, zatim opet mišić; zatim- kako ću na moru dobro izgledati; ishrana; kafići, auta ….
copy/paste

Oprema „spakovana“, pun energije, krenuo prema teretani. Pri ulazu u teretanu vidiš da je „krcato“.
Slijedi ritual – pozdravljanje sa svima, citiram s gramatičkim greškama: „ Ooo, ĐE SI, ŠTA IMA, KAKO SI, JESI SE NABILDO, INAČE, ŠTA TI DANAS RADIŠ“.. i tako redom
*NABRIJANI KLINAC, iz njega „šiklja“ testosteron. Opali mu čvoku i sutra ces biti u crnoj hronici. Međutim, on je nabrijan, psuje, pokušava glumiti ludog frajera ali ne ide mu nekako.. Stavlja kilaže s kojima teškaši rade. Ispadaju mu oci i jaje samo što nije ispalo iz pupka koliko se napreže – ko trudnica. To su inače momci s najvecim kompleksima
*„Nisam majke mi ništa uzimao“ tip xD
Ovaj lik koristi nuklearnu hemiju za svoje tijelo. Na dan pojede energije da bi se s tim nahranila citava porodica u Africi za jedan mjesec i moglo proizvesti 10 dana struje za selo Vukovići. Ne odmara, samo radi.. željan dokazivanja, pokazivanja,, toliko se oznoji da smrdi na uranijum ili ponekad na radio-aktivni otpad. Njemu je mokraća zelena a kada djevojka postane majka tj. kad rodi djete – odma rodi bilder!! Potreban je carski rez, ma sultanski rez!!
*NEDEFINIŠN BOY – trenira citav zivot a nikako da napreduje… ma nek se i dalje trudi…
*Hadalj – ovu kategoriju prošli su skoro svi. Ne zna ništa, nekakav rahljav. Čitava teretana ga bodri a nekima nije jasno kako ne može dici određene kilaže. Osjeća se izgubljeno u teretani.. Dolazi kada je najmanje raje u teretani.. De ljudi, pomozite ovakvim, nemojte ih demoralisati
*Trener – on će ti pokazati kako se pravilno rade vježbe. Poslije toga će ponavljati isti tekst čitav život:
- Piletine i banane blabla
- možeš još jednom dići, ajde jara
- bench, kosi, biceps, triceps, vratilo i razboj
To je njihova konverzacija za čitav život!
*Zajebant – voli da podjebaje druge a nikako njega zezaju ili ce „napnuti“ mišiće i to je znak OPASNOSTi! Molim vas da zajebajete ovakve – zaslužuju to!
Postoje razni tipovi koje sada neću navesti.
Kada se svi tipovi teretanaša sastanu – to je bomba testosterona koja samo sto nije eksplodirala. Glavna prica u tom trenutku je mišić. zatim mišić, kako svi guze, kako je on pogledao jednog lika i ovaj nije smio ništa, zatim opet mišić; zatim- kako ću na moru dobro izgledati; ishrana; kafići, auta ….
copy/paste
- macan prvi
#672 Re: Teretana
Trener u jednoj teretani mi danas kaze da previsok puls ako su ugljikohidrati potroseni vodi napadu na misicnu masu - bjelancevine - otprilike kako ti rece u svom gornjem postu. Mada mislim da potrosene zalihe energije u fazi regeneracije mogu biti obnovljene i koristenjem masnih zaliha tako da bi cak i vjezbe s visokim pulsom mogle biti korisne... S tim sto je onda ocito bolje odmah napasti masne zalihe relativno nizim pulsom...enisss wrote:sve dok mozes da pricas tokom vjezbanja,znaci da jos nisi u anaerobnoj fazi...tj nema kiseonickog dugamacan prvi wrote:Ali ako se bjelancevine brze razgradjuju od masti, onda bi se one trebale razgradjivati tako bez obzira na puls.enisss wrote: I mene zanima sta ostali misle o ovome...ja mislim da bez obzira sto su zalihe UH iskoristene organizam nece poceti da ih trosi zato sto smo u anaerobnom rezimu rada...tj ako je puls veci mi cemo biti sve blize anaerobnom....posto se bjelancevise lakse razgradjuju od masti mislim da ce tada organizam poceti da trosi bjelancevine...![]()
Mene to fakat zbunjuje..Isto tako, ja i pri visokom pulsu (ako je muzika koju slusam odgovarajuca
) mogu uglavnom kontrolisati disanje tako da cesto i ne osjetim tako visok tempo npr. trcanja na traci. Znaci li to da onda ipak nisam tako blizu anaerobnog rezima?
Mozda bi objasnjenje zasto se pri visokom pulsu koriste vise ugljikohidrati moglo biti da organizam takvo stanje smatra "prijetnjom" pa trazi energiju sto je brze moguce, a najbrze je moze dobiti iz ugljikohidrata jer za masti treba vremena. Zato bi se ako je puls visok uglavnom razgradjivali ugljikohidrati.
Inace - mogucnost pricanja kao kriterij za aerobnu fazu mi je vec spomenulo vise ljudi.
- Ady88
#673 Re: Teretana
vol2 jos nije izasao

-
nova_korisnica
#674 Re: Teretana
imam pitanje za djevojke koje idu u teretanu...
meni nikako nije jasno, kako cure mogu dolaziti sa punom sminkom na licu da treniraju...to bas nesto gledam ovih dana...i skoro sve su bile nasminkane (full oprema)...ja, barem skinem puder i rumenilo sa lica...tj eventualno ostane maskara na ocima...
ali ne kontam nikako kako mogu napudrane trenirati?? mislim, unistice sebi kozu...
i da..ostavljaju i nakit na rukama...sat, prstenje itd...ja koliko znam, zbog opasnosti ozljeda se mora sve skuniti od nakita, narocito ako je od metala...jer ne daj boze ako se povrijedis npr prst, on pocne oticati i kako ces onda prsten skinuti??
i bila mi je jedna "treba" neki dan pravo dobra..nasminkana je ona sva...i puder, rumenilo, sjena 10 razlicitih boja, eyeliner, maskara i karmin!! na to sve dodajte one ogrlice sa bobicama malim i velikim
i ona kako radi na steperu to sve zvekece...a sva je treba
meni to bas nekako smijesno/zalosno...
meni nikako nije jasno, kako cure mogu dolaziti sa punom sminkom na licu da treniraju...to bas nesto gledam ovih dana...i skoro sve su bile nasminkane (full oprema)...ja, barem skinem puder i rumenilo sa lica...tj eventualno ostane maskara na ocima...
ali ne kontam nikako kako mogu napudrane trenirati?? mislim, unistice sebi kozu...
i da..ostavljaju i nakit na rukama...sat, prstenje itd...ja koliko znam, zbog opasnosti ozljeda se mora sve skuniti od nakita, narocito ako je od metala...jer ne daj boze ako se povrijedis npr prst, on pocne oticati i kako ces onda prsten skinuti??
i bila mi je jedna "treba" neki dan pravo dobra..nasminkana je ona sva...i puder, rumenilo, sjena 10 razlicitih boja, eyeliner, maskara i karmin!! na to sve dodajte one ogrlice sa bobicama malim i velikim
meni to bas nekako smijesno/zalosno...
- macan prvi
#675 Re: Teretana
Cega sam se ja sve nagledao u teretani...
Nije da sam odvracao pogled
, al neke stvari se nisu mogle previdjeti
a neke cak nisu ni za foruma.