Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Cholina_Lokica

#651 Re: Policija

Post by Cholina_Lokica »

uvijek pitaju sta radis :-)
respo

#652 Re: Policija

Post by respo »

sta da sam rekao uvoz izvoz i prodaja na veliko i malo :D
Comrad

#653 Re: Policija

Post by Comrad »

Braća iz Rakovice tuže policiju: Dok smo ležali na asfaltu tukli su nas nogama i drškama od pištolja

Našoj redakciji jučer su se obratili braća Jasmin (22) i maloljetni Adis (14) Vreto tvrdeći da su ih dvojica policajaca MUP-a Kantona Sarajevo brutalno pretukla nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali 28. septembra oko 3.30 sati ujutro.

Legli na asfalt

- Vraćali smo se kući u Rakovicu. Na proširenju na Alipašinom Polju pokušao je da nas zaustavi policajcac koji nije imao prsluk na sebi, pa ga nismo primijetili i nismo se zaustavili. Pomislio sam, ako je policija, upalit će rotaciju i sirenu pa će nas zaustaviti. Na Mostarskom raskršću u Hadžićima, pokušavajući da izbjegnem vozilo koje je prešlo na moju stranu, udario sam u ivičnjak. Na mom "golfu 3" (VI 977-419) bilo je štete, ali brat i ja nismo bili povrijeđeni - kaže Jasmin.

Nakon pet minuta stigla je policijska patrola i prema riječima maloljetnog Adisa, policajci su izvadili pištolje te su im naredili da legnu na asfalt gdje su im stavili lisice na ruke.

- Bilo je užasno. Bez riječi su počeli da nas tuku. Jasmina je jedan od njih udarao nogama u lice, što se može vidjeti po podljevima ispod njegovih očiju. Povrijedili su mu nos i čelo. On ih je molio da mene ne tuku, jer sam maloljetan, ali oni nisu obraćali pažnju na to. Dobio sam nekoliko udaraca drškom od pištolja u glavu, obojica smo bili krvavi - ispričao je Adis.

Prijavili incident

Nakon što su ih premlatili, policajci su braću odveli do "Petrolove" benzinske pumpe, gdje su im kupili vodu i naredili da speru krv sa sebe. Došla je i druga patrola iz Hadžića, koja je pozvala ekipu Hitne pomoći.

- Ekipi Hitne pomoći požalili smo se da nas je policija tukla, a oni su nam kazali da smo povrede zadobili u saobraćajnoj nezgodi. Zato smo odbili da idemo s njima u bolnicu Koševo - kaže Jasmin.

Braća Vreto ni jučer nisu saznali imena policajaca koji su ih pretukli. Uredno su prijavili ovaj incident Unutrašnoj kontroli MUP-a Kantona Sarajevo, koja će odlučiti da li su policajci prekoračili ovlasti, a obaviješten je i kantonalni tužilac.

Ogorčena majka

Sa braćom Vreto u našu redakciju je jučer došla i njihova majka Esma.

- Ako su njih dvojica nešto uradili, onda i trebaju za to odgovarati. Jasmin je te večeri pio i vozio. Mogli su ih kazniti po slovu zakona, a ne pretući kao životinje. Mene su tek oko 5.40 sati obavijestili da su imali udes, s obzirom na to da je Adis maloljetan, trebali su to odmah uraditi. Ali, umjesto toga, oni su ih pretukli.
I ova mama umjesto da bude zahvalna sto su ih naucili lekciju, ona kobila govori da su ih trebali samo kazniti i pustiti. Malac napravio 10 prekrsaja i jos se buni sto je dobio po nosu.

Ja ovdje policiji vjerujem. Znam kakva su ova djecurlija kad se napiju. Nije vidio policajca, pa kako ces ga vidjet kad si pijan. :oops:

Samo batinati, nece li se cemu nauciti. Bravo policija! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mrtva kokoš

#654 Re: Policija

Post by mrtva kokoš »

ehh ja neko bi te tukao bez razloga...
ma daj, jos pijan vozio brata od 14 god . sa sobom :shock: treba ih uputi soc. radniku, vidi se da su iz nesredjene
porodice...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#655 Re: Policija

Post by Chmoljo »

Splinter wrote:ehh ja neko bi te tukao bez razloga...
ma daj, jos pijan vozio brata od 14 god . sa sobom :shock: treba ih uputi soc. radniku, vidi se da su iz nesredjene
porodice...
al' najjače mi je ovo: "tukla nas policija bez razloga." :mrgreen: pa kako na mene nikad ne zagalami bez razloga :mrgreen:
apreusi

#656 Re: Policija

Post by apreusi »

jel iko upoznat kakve su kazne za remecenje javnog reda i mira hebi ga sinoc sam malo prepio :roll:
O'zone
Globalni moderator

#657 Re: Policija

Post by O'zone »

respo wrote:sinoc se vracam kuci oko 3 i zaustavi me policija
dobro vece dobro vece vozacku i saobracajnu
dam uredno
jeste konzumirali alkohol
ne
imate li nozeva oruzja cakija u autu
ne mozete pogledati
cime se bavis
radim tu i tu

ne znam samo cemu ovo pitanje cime se bavis?
da se razumijemo podrzavam ovo samo eto upade mi u uho ovo cime se bavis
mogao je pitati jos kolika ti je plata
Mene su zautavili u Rustempašinoj prošle sedmice prekoračio brzinu 6 km/h kazna 40 KM. Bila su dva mlađa policajca izuzetno ljubazni sa pričom "pažljivije vozi jarane ima nas na svakom čošku kontrolišemo nije lako plaćati ipak je 40 KM puno para, RADIŠ LI GDJE :lol: " Ma rekoh nije problem radi se, ima se to mi je inače bila prva kazna u ovih 8 godina kako vozim pa mi bilo smiješno i još sam im rekao da ću je uokviriti i staviti na zid.

Elem kasnije nešto kontam što se oni toliko brinu za mene i za plaćanje i onda skontam da su me zaustavili ispred restorana i da je bilo vrijeme ručka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
poznanik

#658 Re: Policija

Post by poznanik »

O'zone wrote:Mene su zautavili u Rustempašinoj prošle sedmice prekoračio brzinu 6 km/h kazna 40 KM. Bila su dva mlađa policajca izuzetno ljubazni sa pričom "pažljivije vozi jarane ima nas na svakom čošku kontrolišemo nije lako plaćati ipak je 40 KM puno para, RADIŠ LI GDJE :lol: " Ma rekoh nije problem radi se, ima se to mi je inače bila prva kazna u ovih 8 godina kako vozim pa mi bilo smiješno i još sam im rekao da ću je uokviriti i staviti na zid.

Elem kasnije nešto kontam što se oni toliko brinu za mene i za plaćanje i onda skontam da su me zaustavili ispred restorana i da je bilo vrijeme ručka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jesi prekoračio brzinu? Jesi. Jesi kriv? Jesi. Trebaš li platiti kaznu? Trebaš. Onda šuti i plati i pazi slijedeći put, nemoj se srozavati ovakvim bijednim komentarima kao u zadnoj rečenici :(
apreusi

#659 Re: Policija

Post by apreusi »

poznanik wrote:
O'zone wrote:Mene su zautavili u Rustempašinoj prošle sedmice prekoračio brzinu 6 km/h kazna 40 KM. Bila su dva mlađa policajca izuzetno ljubazni sa pričom "pažljivije vozi jarane ima nas na svakom čošku kontrolišemo nije lako plaćati ipak je 40 KM puno para, RADIŠ LI GDJE :lol: " Ma rekoh nije problem radi se, ima se to mi je inače bila prva kazna u ovih 8 godina kako vozim pa mi bilo smiješno i još sam im rekao da ću je uokviriti i staviti na zid.

Jesi prekoračio brzinu? Jesi. Jesi kriv? Jesi. Trebaš li platiti kaznu? Trebaš. Onda šuti i plati i pazi slijedeći put, nemoj se srozavati ovakvim bijednim komentarima kao u zadnoj rečenici :(
pa nije nista slagao.
nema mi nista gore nego kad me pita "jarane sta cemo" kakvi su to samo bjednici dali bi ti i uniformu i dupe za cvaju.
ecstase

#660 Re: Policija

Post by ecstase »

Da se razumijemo nije lako biti policajac kad ti svako ebe majku kako hoce.Ali znaju nekada i pretjerati.
Pitanje gdje radis je cisto iz razloga da se moze skontati za koliko para da se proda.Ako si zaposlen u telecomu ili FDS mozes proci za 30 kermica u zavisnosti od kazne.Ostali zaposlenici placaju 20KM.

Torture policije sam prosao dva puta.

Prvi dogadjaj.Prije nekoliko godina stajao u ulici i cekao ostatak ekipe da dodje,okupili se svi i krenuli na termin( uplatili u internet centru nocni termin od 23h do 7h) u tome dolazi patrola sa Zebom (specijalac mali celavi kockaste glave,vecini poznat),i tako zaustavise se pred nama i izadjose iz vozilice.
Momci zdravo dokumente pokazite(ni muuu ni beee)
Mi izvadimo licne pregleda on a onda se osvrne na nase kese koje smo imali u rukama.Sokovi kifle i cigare da se ima.
Zeba uzima kifle i izmrvi sve do jedne baci na pod i kaze mozda je bilo trave u njima.
Hvala Zeba kockasta glavo.

Situacija druga.Sjedim na sklonistu ispred zgrade sa haverom i pricam bilo negdje oko 01.00h dolazi patrola i opet prilaze dokumenti bla bla sta radite bla bla.Bacamo supljake nista posebno.Aj fino se sada igrajte razlaza sa ovog mjesta,reko zasto jel neko zvao policiju sto smo glasni?Ne nije ali se meni i mom kolegi ne svidja sto sjedite ovdje.
Reko ne svidja se ni meni ni mom kolegi sto nas tjerate bez razloga i necemo nigdje.
Ocete da vam pisemo kaznu?
A za sta ces da mi pises kaznu?Nesto rece suprostavljanje necemu.Na sta mu odgovaram da me moze samo rat otjerati sad sa ovog mjesta a ne kurcenje policajca iz nocne smjene.
karanana

#661 Re: Policija

Post by karanana »

ne znam gdje da stavim ovo pa cu staviti ovdje. nema onih tema seljacine za volanom i izvrno ga lola.....

jucer u 5 popodne zakrcilo prema ilidzi i buca potocki lola sa pijacarskom 190D mechkom, kod vjetrenjace prelazi na trotoar i fura jedno 60 trotoarom. i uz to svira i nesto psuje setacima ljudima sa kolicima kao da mu se sklone. profura i pored mene, ja otprilike na pola puta izmedju vjetrenjace i fontane na otoci. i vidim ja kod fontane policijsko auto na trotoaru parkirano i vidim nesto dva drota neko auto ondje skrenuli i nesto s njim. kontam, evo ga, pravda ce konacno da stigne seljacinu, direktno im ulijece u ruke. ali kita. lola bez problema skrece desno i pravac buca potok. fuj. nekad mi drotova bude zao, cesto kazem da rade svoj posao, da je sudstvo krivo....ali bogami ima i karinasha ako ne i u vecini tamo.
jedna tamo

#662 Re: Policija

Post by jedna tamo »

karanana wrote:ne znam gdje da stavim ovo pa cu staviti ovdje. nema onih tema seljacine za volanom i izvrno ga lola.....

jucer u 5 popodne zakrcilo prema ilidzi i buca potocki lola sa pijacarskom 190D mechkom, kod vjetrenjace prelazi na trotoar i fura jedno 60 trotoarom. i uz to svira i nesto psuje setacima ljudima sa kolicima kao da mu se sklone. profura i pored mene, ja otprilike na pola puta izmedju vjetrenjace i fontane na otoci. i vidim ja kod fontane policijsko auto na trotoaru parkirano i vidim nesto dva drota neko auto ondje skrenuli i nesto s njim. kontam, evo ga, pravda ce konacno da stigne seljacinu, direktno im ulijece u ruke. ali kita. lola bez problema skrece desno i pravac buca potok. fuj. nekad mi drotova bude zao, cesto kazem da rade svoj posao, da je sudstvo krivo....ali bogami ima i karinasha ako ne i u vecini tamo.
:lol:

ma to nam je svakodnevnica, ja bukvalno kad vozim se sklanjam ako vidim u retrovizoru tako nekoga, a gdje to ima zmači voziš normalno svojom trakom a on ako je gužva gleda te ko požuri šta sporo voziš...
cigara

#663 Re: Policija

Post by cigara »

Pitanje, imal murjak pravo na sred ulice da te pocne pretrazivati?
Comrad

#664 Re: Policija

Post by Comrad »

cigara wrote:Pitanje, imal murjak pravo na sred ulice da te pocne pretrazivati?
Pa ako posumnja da nesto mutljas, pokaze znacku, ja mislim da ima pravo. Mene su jednom pretrazili bez ikakvog razloga.
Comrad

#665 Re: Policija

Post by Comrad »

apreusi wrote:
poznanik wrote:

pa nije nista slagao.
nema mi nista gore nego kad me pita "jarane sta cemo" kakvi su to samo bjednici dali bi ti i uniformu i dupe za cvaju.
Nemoj tako. Hoces reci da nikad nisi dao cenera, cvaju? Ako nisi, svaka cast, ali sam siguran da je barem 80% vozaca barem jednom u zivotu podmitilo policajca.

Ja jesam. Niti sam kakav rejser, nit bilo sta. Jednostavno zanio se, presao 20-30km/h iznad ogranicenja (gdje se komotno moze voziti i 100km/h na sat, nebitno), zaustavili me, ovo, ono evo cvaja i dovidjenja. Jbg, u tom trenutku kad skontam koje me peglanje ceka, nije ok, al sta cu vozacka mi je trebala. Dosta puta su mi oprostili neke sitne greske. Drugi put fino platio kaznu, a mogao sam i tada se izvuci, jer je bas bilo ovakvih pitanja, sta cemo, radis li, al eto tada nisam htio.

Uglavnom, za ove stvari nije kriva samo policija. Ne ucestvuje samo policajac u tome. I ti cim platis si ucesnik, tako da nije ok samo blatiti policiju.

p.s. Nemam stvarno nista protiv policije, al zanimljivo je da se gotovo uvijek parkiraju u blizini kakvih restorana. :D :D Sala mala, samo nek policija radi svoj posao i zaustavlja. :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#666 Re: Policija

Post by O'zone »

poznanik wrote:

@Poznaniče moj dobri ili si prašinar ili patiš od PMS-a.

Pod 1. Jesam li ja igdje rekao da nisam kriv??? Boldiraj ako jesam!
Pod 2. Jesam negdje rekao da ne trebam platiti kaznu??? Boldiraj ako jesam! (By the way kazna je plaćena isti dan)
Pod 3. Komentar nije bijedan niti naj manje nego je tačan, a čitav post sam napisao jer sam htio i uvjek ću pohvaliti rad policije i njihovu ljubaznost, ja do sada u životu nikad nisam imao niti jednu neprijatnost sa istima a bio sam u svakakvim situacijama. Policajci ne bi uzimali mito da im se isto ne nudi, svi kad im se smješi prekršajni nalog vade cvaje, ako si zajebao nemoj se izvlačiti plati kaznu i kraj priče.
PokerFace

#667 Re: Policija

Post by PokerFace »

Danas svako "ima pravo" da laje na policiju sto je velika greska... Da se razumijemo ja ih prvi ne volim da sretnem na ulici, a ne nesto vise, ali tim ljudima treba dati dobre plate i mnogo veca ovlastenja sto se tice primjene sile... Umjesto pisanja kazne nekom debilu koji mu jebe majku u lice, treba dovesti do situacije da debil pise zalbu ili tuzbu zbog 5-6 slomljenih rebara iz "nepoznatog" razloga. Jadno je ovo sve postalo kad se drot poceo bojati covjeka, a nije obratno. Draga milicija...
ssmmiilleeyy

#668 Re: Policija

Post by ssmmiilleeyy »

Kud ces im vece plate 1200 KM :-)

Treba donijeti par zakona da smiju udarat kad se pocnes kofrcit :D

Ili ih treba sve preobuc u Carapase pa da vidim tog mangupa
PokerFace

#669 Re: Policija

Post by PokerFace »

ssmmiilleeyy wrote:Kud ces im vece plate 1200 KM :-)

Treba donijeti par zakona da smiju udarat kad se pocnes kofrcit :D

Ili ih treba sve preobuc u Carapase pa da vidim tog mangupa
Sta je danas 1200 KM prijatelju za recimo cetveroclanu porodicu? To je na svakoga od njih po 300KM sto znaci 30 dana dnevo svaki dan po 10 KM po osobi... Kad izracunas to i nisu neke pare to je prezivljavanje... A vece ovlasti treba dati da lupaju cim izadje kockaste glave iz auta. Sto neko iznad rece zasto mene nikad ruzno ne pogleda... sve ima svoje jbg.
ssmmiilleeyy

#670 Re: Policija

Post by ssmmiilleeyy »

@PF pa u ostalim kantonima Policajci imaju platu 700 KM kako oni prezivljavaju ??

Penzioneri vecina 350 KM ? Kako oni zive

Jbt kako tako razmišljaš. Života ti

Konobarima dnevnica 15 KM + nije prijavljen

Ako se muriji ne svidja plata nek napuste šta kukaju

Zaštitari rade za satnicu 2,40 do 2,70

Šta misliš kako oni sklapaju kraj s krajem
PokerFace

#671 Re: Policija

Post by PokerFace »

ssmmiilleeyy wrote:@PF pa u ostalim kantonima Policajci imaju platu 700 KM kako oni prezivljavaju ??

Na zalost sam svjestan da svi oni zive pomocu filmskih trikova... Ni u Holywoodu se ovakva cuda ne desavaju.
JThomas

#672 Re: Policija

Post by JThomas »

prijatelju, prosječna plata u FBIH je 800 KM, i to je vade plate državnih službenika. a u taj prosjek nisu nikako uračunati oni što rade na crno (najčešće za 500-600 KM vrh) i bez ikakvih davanja...

e izvini, neko bez fakulteta ko ima 1200 KM, prijavljen i sa doprinosima - nema pravo da se žali.
psiho

#673 Re: Policija

Post by psiho »

najjači su kad na Malti parkiraju maricu na trotoar i zapisuju pješake koji prođu na crveno ili mimo zebre....
haha...a ovamo trotoar i most provaljeni, sve rupa do rupe...
pravim kriminalcima ne smiju ni u oči pogledati, recimo oni motoristi bez vratova na suzukijima i hondama od 1000 ccm
što piče kroz tri trake po 250 od semafora do semafora, još nikada nisam vidio da su POKUŠALI jednoga zaustaviti
toliko, haj Ž
arnes86

#674 Re: Policija

Post by arnes86 »

ssmmiilleeyy wrote:@PF pa u ostalim kantonima Policajci imaju platu 700 KM kako oni prezivljavaju ??

Na ovo moram da odgovorim..Pa jel treba policajac da ima 700 KM platu pa da ganja neku budalu koja se nadrogirala pa nema pojam gdje je..Jel treba za 700 KM da stane ispred auta pijanih budala i zaustavlja..Slazem se sa oviam gore sto su napisali kako to da uvijek ovi sto odbiju kazu dzabe nas udarali..Pa nisu dzabe..Policajac provodi zakon i po meni je to najteze pogotovo kod nas naroda..Kad se naucimo da se zakon mora postovati i nece te policajac nikada dzabe udarati...Pa kako mene nije??Nikada nisma imo problema sa policijom..Ljudi imaju male plate sto jest jest....Slazem sa i sa ovima treba poiliciji malo dati nek udara a niej oav djeca se napiju pa za volan..Vozacka odmah an licu mjetsa ko vozi pjan....Meni nije zao tih pijanih sto voze ali udarit ce budala nekoga drugog recimo covjek normalno krenuo sa porodicom negdje ovaj pjan se zaleti i njih ubije a on ostane ziv to je cest slucaj..Imao sam takav slucaj u mom mjestu da je pjan momak i njih jos 3 unutra ubio na licu mjetsa momka ni krivoga ni duznoga kroz naseljeno mjesto..Momak skocio u kana da ga ovaj ne udari on u njega i dobio ja mislim 2g zatvora..Pa jel to normalno??Ili onaj slucaj u zenici sto su pregazili policajca?'Pa ljudi moji demokratija je da se zakon postuje a ne da svaka budala moze raditi sta hoce..Znam da ima negdje i krive policije ali kriv je vecinom narod...Ja nikada nisma imao problema sa policijom ljudi rade svoj posao i taj posao je malao placen sta moraju da rade..Kad ce mo skontati da ako nama nije stalo da nasih zivota uzmete konopac ili pistolj i ubijte se ali nemojte da pijete pa za volan pa onda policija dzabe tuce...Sad ce se javiti i oni sto navijaju da ih udaraju dzabe specijalci...Policija provodi zakone koji mi moramo postovati svidilo se to nama ili ne...Jel treba u BIH da je svaki znak nakrivo ili da je prekrize pa to smo mi platili kad ce mo to skontati..Ovo mi je prvi post.............
cappy_tempo

#675 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

pa ako policiji treba dici platu(a ne treba) onda treba i gami i ostalim osiguranjima jer i oni u neku ruku "provode" zakon,a rade za 500-700KM jos negdje i 1 godinu dana besplatno rade eto lafo probni rad.a koliko je policij lose dovoljno je licni vozni park pogledat,najstarije auto 2005 godina,sve passati,golf 4,fabia,polo...pa onda vikendice,stanovi...pa ako se toliko nema i ako im je toliko lose odakle onda auta ovakva.neko 20 godina radi pa ne moze uzet auto od 15-20 000KM,a policajac ga bez problema voza,ma daj.a ovo sto govorite da ne udaraju,jeste sigurno u to? ne udaraju one koje ne smije tipa klosara,babine djece i tako to,a ove obicne ma udaraju bez ikakvih problema,cak ga i na podu udari par puta nogom eto omaklo mu se.nemojte majke vam pricat kako im je lose jer nije,rade sta hoce,imaju platu vecu nego sto neki sa fakultetom imaju i vi ih jos sazaljevate.pa meni je nedavno jedan inspektor rekao da ganjaju druge smjene da upisu jer tada ne moraju nista raditi,sjede u kancelarij i zajebavaju se,a kad je prva smjena e to je vec problem jer onda mora izaci na teren :shock: .treba im vece plate dati stvarno su ugrozeni,a neki sto ni 300KM plate nisu primili par mjeseci ili godina ili oni sto nemaju nikako posla jebo njih...prave bosnje :roll:.daje meni posao gdje cu imat 1200+KM platu sa srednjom skolom pa nikad u zivotu se ne bih zalio,a vjerujete da znam ljudi koji su diplomirani ili magistri pa ne mogu naci posao pa ne kukaju toliko da im je lose
Locked