Da ispravim naše vrle, poslovično informisane novinare:
Prof Izetbegović nije direktorica GAK-a, već direktor disciplina ginekologije i pedijatrije pri KCUS.
I nije joj ime Sabira, nego Sebija.
Nema šanse da bude unijeta...Već je odavno gore...maya83 wrote:I onda će biti tema: Horor u novom porodilištu...
Bolničke infekcije poput mrse su u okviru granica tolerantne i normalne za svaku bolničku ustanovu. Kada pređu određeni postotak, zgrada se ruši.
Ja sam iskreno mišljenja da je mrsa gore u mnogo većem procentu prisutna, i naravno, u novu zgradu biće donijeta sa starom opremom.A da ne govorim o fušeraju prilikom gradnje...to je tek priča za sebe. Dok stručnjaci drže u svojim kancelarijama opremu koju su dobili, i naravno niko je ne koristi, bolničko osoblje broji šprice jer imaju limitiran broj za upotrebu. Rukavice, to da ne govorim. ...
Šta ima veze? Možda donira novi bošnjački član predsjedništva?valterbranisarajevo wrote:Planiran i vatromet na otvaranju porodilišta
Po izjavama Mahmuta Đape, direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, preseljenje u novu zgradu porodilišta na Jezeru planirano je do kraja godine, piše Dnevni Avaz u ponedjeljak 25. oktobra.
U međuvremenu bi trebala biti održana i svečana sjednica na kojoj će biti odlučeno o datumu otvaranja obnovljene klinike na Jezeru, a na tu ceremoniju bit će pozvani i građani Kantona Sarajevo.
Navodno su planirani i vatromet i prigodan program, jer je i u Ministarstvu zdravstva KS i KCUS-u početak rada novog porodilišta ocijenjen kao jedan od najznačajnijih događaja u Sarajevu, piša Avaz.
Obnova porodilišta na Jezeru traje čak šest godina, a sporost je uglavnom opravdavana nedostatkom novca.
Radio Sarajevo
vatromet.Nevjerovatno, zar ne?
Ne mogu ti opisati koliko sam sretan što će porodilište napokon biti otvoreno. Sav moj bijes je bio usmjeren prema lažljivcima iz vlasti koji otvaranje obećavaju još od nove 2009. godine... Međutim, nisam za pravljenje cirkusa od tog sjajnog događaja...Da su se snajkini pitali vatromet bi bio posvećen otvaranju hotela....Pera Trta wrote:Šta ima veze? Možda donira novi bošnjački član predsjedništva?valterbranisarajevo wrote:Planiran i vatromet na otvaranju porodilišta
Po izjavama Mahmuta Đape, direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, preseljenje u novu zgradu porodilišta na Jezeru planirano je do kraja godine, piše Dnevni Avaz u ponedjeljak 25. oktobra.
U međuvremenu bi trebala biti održana i svečana sjednica na kojoj će biti odlučeno o datumu otvaranja obnovljene klinike na Jezeru, a na tu ceremoniju bit će pozvani i građani Kantona Sarajevo.
Navodno su planirani i vatromet i prigodan program, jer je i u Ministarstvu zdravstva KS i KCUS-u početak rada novog porodilišta ocijenjen kao jedan od najznačajnijih događaja u Sarajevu, piša Avaz.
Obnova porodilišta na Jezeru traje čak šest godina, a sporost je uglavnom opravdavana nedostatkom novca.
Radio Sarajevo
![]()
Nadam se da bi sad volio da nisi cijelo ljeto pisao hvalospjeve otvaranju Snajkinog porodilišta, zar ne?
Evo im virtualni vatromet, a pare za ''planirani pravi vatromet'' utrošiti za nešto korisnije!valterbranisarajevo wrote:Planiran i vatromet na otvaranju porodilišta
Radio Sarajevo

Joj tebe, isto ko da nekog ovo zanima. Nas zanisam samo ima li gdje skandala. A o pozitivnim stvarima, ma daaaaj, bjaaazi.maya83 wrote:Danas je u 12:00h kako je to i ranije bilo najavljeno, izvršena primopredaja stočića za porode Općoj Bolnici Abdulah Nakaš u Sarajevu. Predstavnici udruženja DjeCa, Lana Zeherović i Anisa Džiho i predstavnici Centra Fenix iz Sanskog Mosta viša medicinska sestra Adisa Hotić i viša medicinska sestra Emina Majdankić predali su u prisustvu medija stočić za porode.
Primarijus Jasminka Gutić i dr Salko Mašić prisutne su upoznali sa ovom za BiH relativno novom mogućnošću, te izrazili nadu da će se broj žena koje se odlučuju za ove tzv alternativne načine rađanja, u koje spadaju i stočić za porode i porod u vodi povećati.
Također su naglašene i prednosti ove vrste poroda za samu porodilju, a prisutni su imali i priliku vidjeti izgled ovog stočića.
Stočić je kupljen zahvaljujući donaciji, i jedan je od četiri koja su dopremljena u Bosnu I Hercegovinu.
U toku oktobra mjeseca preostala tri stočića će biti poklonjeni tuzlanskom porodilištu i porodilištu u Novoj Bili.
Nadamo se da će ova donacija potaknuti i druge da slijede svijetli primjer pomenutih porodilišta i da će u bliskoj budućnosti mogućnost izbora načina rađanja postati realnost svih porodilja u našoj zemlji.
PipiDugaDevetka wrote:Evo im virtualni vatromet, a pare za ''planirani pravi vatromet'' utrošiti za nešto korisnije!valterbranisarajevo wrote:Planiran i vatromet na otvaranju porodilišta
Radio Sarajevo
Daj bože! Kako su do sad obećavali upitnik veliki tu stoji a iskreno jedva čekam supruzi se bliži termin pa bi mi bilo draže da je u novoj (renoviranoj) klinici nego u onom horor objektu.valterbranisarajevo wrote:U današnjem Oslobođenju piše da će porodilište zvanično biti otvoreno 25. novembra...
imaju inkubatore, to sam vec nekoliko puta navela...eluna wrote:znam da je možda naumjesno u ovakvoj finansijskoj situaciji, ALI .... ozbiljno se bavim mišlju da se porađam u privatnom porodilištu negjde u hrvatskoj ........ imam informaciju da u SPlitu porod u privatnom porodilištu u kojem su uslovi kao oni u Americi ili Belgiji, kako je neko opisao, košta oko 2000 KM. Vraga mu, ako već godinama uplaćujem zdravstveno osiguranje, i to ne malo, i ako ga ne trošim, pa ne pada mi na pamet da "doplaćujem" za horor. Za svoje pare ću da se porodim u normalnim uslovima, jer ako već MORAM da doplatim, doplatit ću više, dobiti račun, trtažiti povrat PDV-a i uživati
porođaj se može obaviti samo u ustanovama koje imaju inkubator. Bivša vojna dugo nije imala te uređaje, a nisam sigurna ni za sadašnje stanje
Super, imaju jakuzzi, WOOOOOW, a one koje se odluče za onaj tradicionalni porod porađaju u krevetu u sobi u kojoj leže. Kad beba već izlazi na brzinu bosonoga ili u papučicama pretrčiš do, koliko sam ja vidjela, jedne jedine sale, tamo obave završnu ceremoniju i opet bosonogu pod ruku te vode do sobe dok usput za tobom ostaju kapljice krvi, pa zar nemaju barem je*ena kolica da te takvu iznemoglu prevezu do sobe, malo je falilo da se strovalim na sred hodnika. I šta, neonatolog i pedijatrica te savjetuju od 8 do 16, baš divno od njih, a kad se porodiš u pola noći i krene po zlu, beba umre zato što nema ko reagovati, govorim iz ličnog iskustva! Je li možda moja beba kriva što se nije odlučila roditi od 8 do 16, nego je baš izabrala pola noćisemmy wrote:imaju inkubatore, to sam vec nekoliko puta navela...
moje misljenje je da stvarno nevidim razloga davati tolike pare i ici u split na porod pored a.nakas bolnice, uslovi su odlicni, imas pravo poroditi se na ovoj novoj stolici, u vodi ( tad imas i poseban apartman koji je odlicno opremljen )...a i ginekolozi su vrhunski, pogotovo dr.masic a i babice su divne i u onih 7 dana koliko sam gore lezala nijedna nije bila drska prema porodiljama a i divne su s bebama...cak sta vise imaju neonatologa i pedijatricu svaki dan od 08-16h da te savjetuje kako dojiti, sta i kako dalje s bebachem...
ali ipak to je samo moje misljenje
Druže, na trenutnom GAK-u je samo jedna porođajna sala, manja i lošije opremljena od one u Državnoj. I za razliku od GAK-a, svi doktori u toj bolnici su stručni, a ne umišljene veličine, a u stvari gelipteri obični, kakvih je 95% na GAK-u.dzimi wrote:Super, imaju jakuzzi, WOOOOOW, a one koje se odluče za onaj tradicionalni porod porađaju u krevetu u sobi u kojoj leže. Kad beba već izlazi na brzinu bosonoga ili u papučicama pretrčiš do, koliko sam ja vidjela, jedne jedine sale, tamo obave završnu ceremoniju i opet bosonogu pod ruku te vode do sobe dok usput za tobom ostaju kapljice krvi, pa zar nemaju barem je*ena kolica da te takvu iznemoglu prevezu do sobe, malo je falilo da se strovalim na sred hodnika. I šta, neonatolog i pedijatrica te savjetuju od 8 do 16, baš divno od njih, a kad se porodiš u pola noći i krene po zlu, beba umre zato što nema ko reagovati, govorim iz ličnog iskustva! Je li možda moja beba kriva što se nije odlučila roditi od 8 do 16, nego je baš izabrala pola noćisemmy wrote:imaju inkubatore, to sam vec nekoliko puta navela...
moje misljenje je da stvarno nevidim razloga davati tolike pare i ici u split na porod pored a.nakas bolnice, uslovi su odlicni, imas pravo poroditi se na ovoj novoj stolici, u vodi ( tad imas i poseban apartman koji je odlicno opremljen )...a i ginekolozi su vrhunski, pogotovo dr.masic a i babice su divne i u onih 7 dana koliko sam gore lezala nijedna nije bila drska prema porodiljama a i divne su s bebama...cak sta vise imaju neonatologa i pedijatricu svaki dan od 08-16h da te savjetuje kako dojiti, sta i kako dalje s bebachem...
ali ipak to je samo moje misljenje![]()
![]()
. Dr. Mašić je baš divan i dr. Mišeljić isto tako, ali nisu svi tako divni, recimo da te na porodu zapadne jedan Kreten sa velikim "K" kao što je Bećiragić, to je tek horor.
ti bi sivena poslije poroda da sjednes na stolicu...majko moja nemogu da vjerujem sta pricas.. a u sali ima vise stolaova za porod koliko sam ja vidjela, u sobi su po 2-je porodilje sa svojim bebama...imas cak i kupatilo da se fino okupas ko zena ...isto da ti se nedaj boze po zlu desi i na GAK-u u po noci ni onio nemaju tada pedijatra, sta ondadzimi wrote:Super, imaju jakuzzi, WOOOOOW, a one koje se odluče za onaj tradicionalni porod porađaju u krevetu u sobi u kojoj leže. Kad beba već izlazi na brzinu bosonoga ili u papučicama pretrčiš do, koliko sam ja vidjela, jedne jedine sale, tamo obave završnu ceremoniju i opet bosonogu pod ruku te vode do sobe dok usput za tobom ostaju kapljice krvi, pa zar nemaju barem je*ena kolica da te takvu iznemoglu prevezu do sobe, malo je falilo da se strovalim na sred hodnika. I šta, neonatolog i pedijatrica te savjetuju od 8 do 16, baš divno od njih, a kad se porodiš u pola noći i krene po zlu, beba umre zato što nema ko reagovati, govorim iz ličnog iskustva! Je li možda moja beba kriva što se nije odlučila roditi od 8 do 16, nego je baš izabrala pola noćisemmy wrote:imaju inkubatore, to sam vec nekoliko puta navela...
ali ipak to je samo moje misljenje![]()
![]()
. Dr. Mašić je baš divan i dr. Mišeljić isto tako, ali nisu svi tako divni, recimo da te na porodu zapadne jedan Kreten sa velikim "K" kao što je Bećiragić, to je tek horor.