Bosna i Hercegovina- Spanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mejdanbl

#651 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by mejdanbl »

crkvice wrote:Evo jos jednog "strucnjaka". Ocekivan poraz, mislim da bi ovako bilo i u spaniji da smo igrali sa ovom taktikom...al ne daj boze da je ovako zavrsila ta utakmica, pa nidje nas ne bi bilo, ni Cire sa nama.
A opet, odbrana nam dosad nije katastrofalnije odigrala, pa nije to toliko razlog spanski vezni i napadaci (mada ima i toga), vec sto su se i Rahmic i Spahic i Nadarevic i Jahic bukvalno cuvali malo jaceg starta sve zbog straha da se ne bi dobilo zuti karton. Meni samo nije jasno cemu se Ciro nadao povodom ove "problematike" sa kartonima. Prije mjesec dana svima je bilo jasno da pobjedom u Estoniji utakmica sa Spanijom nece imati nikakav znacaj. Vecina je strahovala da bi se kartoni mogli prenositi i na baraz. Pa zar nije bilo logicno sto neko rece 10 minuta prije kraja "kriticni" igraci dobiju po zuti i tako preskoce Spaniju, ali mognu odigrati obe utakmice baraza punom snagom. Ovako, nista nismo dobili. Izgubili smo utakmicu (ako je Ciro isao na to da bi mogli prvim sastavom iznenaditi kombinovani sastav Spanije), jer su igraci igrali "pod rucnom". Dalje u prvoj utakmici baraza ostaje nam isti problem zutih kartona cijele odbrane plus Misimovic, pa ce igraci vjerovatno i u tu utakmicu oci opreznije i nece moci odigrati "muski". A sad, tako igrati protiv napadaca kao sto su Henry, Arshavin... realno gledajuci ne vodi nicem dobrom. Na ovom planu Ciro je ispao kao kao naivna skolarica. I zao mi je sto bi nam ovo moglo upropastiti ove cijele kvalifikacije. Mislim nije sramota izgubiti od bilo koga ko nam bude dodjeljen u barazu, ali izgubiti zato sto nasi igraci nisu mogli pruziti svoj maximum u prvoj, ili mozda ako dobiju kartone, ne bude ih u drugoj utakmici, to ce ostaviti gorak okus u ustima svima nama, a vjerovatno i Ciri....al sta je tu je.

O igri pojedinih igraca na ovoj utakmici necu komentarisati, jer ovo i nije bila utakmica za pokazivanje. oni su svoje pokazali u Belgiji, u Estoniji, Armeniji...i hvala im na tome. Idemo dalje!
ja sam se bojao zutih u barazu ali sam cuo da se ne prenose, osim ako nije drugi zuti/crveni???
al_akhisari

#652 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by al_akhisari »

Dobre strane sinocnje tekme:
- veliki broj odlicnih prilika pred protivnickim golom;
- podrska repki u trenutcima kada gubi;
- spustanje na zemlju - bili smo plaho poletjeli, te cemo sad realnije gledati na stvari i cekati tekme u barazu;

Manje dobre strane:
- veliki broj primljenih golova;
- veliki broj neiskoristenih prilika ( u uatkmicama sa velikim ekipama, ne smijemo fulati onoliko prilika );
- nesiguran golman ( iako je covjek do sada svoj posao radio korektno, od sada kad ga vidima na golu - strah );
- murat na boku;
- komentator bht 1 :D

Sve u svemu, iako previsok, poraz nam dobro dodje da malo osjetimo majcicu zemlju....Idemo dalje :bih:
Van Halen

#653 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Van Halen »

charvel. wrote:Ja sam se bio sokiro :shock: na ulazu kad mi rekose oni sto gledaju karte da se ne moze unijet zastava sa ljiljanima! Ja prvo konto tip se zafrkava, kad ono ozbiljno...ccc, svasta!
Moglo se jedino unijet sakrivanjem u gacama, il ispod majce isl.

To nije uredu!
Šta bolan, da nije to slučajno protivteža onom kako kaže Jelić iz Širokog neunošenju zastava hrvatskog naroda u BiH na utakmice reprezentacije. Sramota, velika sramota :roll:
JThomas

#654 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by JThomas »

mostarac wrote:Mozete reci da sam lud ali nakon vecerasnje tekme ja sam ubjedjen da nas niko ne zeli viditi ko protivnika u barazu i da je to opravdano.
Spanija je igralo sa pola tima, al i ona druga pola tima je jaca od 95% evropskih ekipa i ovo sto je veceras istrcalo na teren je jace od svake ekipe u barazu i to mnogo jace.
Mi smo izasli protiv te Spanije da igramo sa pola snage i u prvom poluvremenu smo bili odlicni i vise od toga, ali Iker Casillas je ipak uz Buffona i Van der Sara medju top 3 svjetska golmana, a veceras je pokazao i zasto.E sad kad jedna repka poput BiH izadje da protiv Spanije igra rezervisano i sa pola snage rezultat je logican i sasvim ocekivan. Ne mislim ni da bi Englezi ili Holandjani bolje prosli da su istrcali na teren da igraju protiv ovog sastava Spanije sa pola snage. Jednostavno ne mozes igrati ni protiv koga sa pola snage, a mi smo to zbog opasnosti od zutih kartona veceras cinili i naravno kad ti odbrana ima rezervu prilikom ulaska u duel, a protiv sebe imas Spaniju primis pet komada.
Po svemu sudeci ciste se kartoni i za baraz ne vaze i ne prenose se i tu cemo onda moci da igramo sa punim kapacitetom i punom snagom, a to je jedna drugacija prica. Ovaj napad veceras i njegovu snagu koju smo demonstrirali Spancima nije niko demonstrirao vec dugi niz godina. Ni na evropskom prvenstvu im niko nije napravio ovoliko sansi. Njima je uslo puno toga, nama nije, al definitivno Spancima smo napravili onoliko sansi koliko niko odavno nije i dali dva gola. Da je odbrana imala mogucnost da igra punom snagom sasvim je sigurno da nam ne bi zabili pet komada i rezultat bi bio skroz drugaciji.
Mi smo po prvi put u barazu i to je velik uspjeh i ne treba shvatiti tragicno ako ispadnemo, ali vecerasnja igra protiv Spanije me je uvjerila da mi imamo i snage i znanja da taj baraz prodjemo ma ko da nas tamo ceka. Nijedna ekipa koja igra u barazu budite sigurni, a koja bi istrcala sa 9 kartoniranih i igrala rezervisano ne bi sa ovom Spanijom prosla ispod pet komada, ali je veliki znak pitanja bi li im ijedna od njih zabila 2 i stvorila onoliko sansi. To je velik znak pitanja i ne mislim da je ciro bilo koga veceras zavaravao, jer oni koji nas dobiju za protivnika dobro ce nas analizirati i znati prije svega da smo u utakmicu usli s pola snage.
Na kraju da jos jednom ponovim da smo nakon vecerasnje tekme mi u barazu najenepozeljniji nezenja sasvim sigurno i da ce svi biti sretni ako nas izbjegnul.

P.S. Supic je veceras bio katastrofa al to nije razlog da ga se pljuje i on je nekako zastitni znak uspona ove ekipe ma kako da je branio, a Salihovic je bio veoma dobar prvo poluvrijeme, a poslije je psiholoski pao i treba mu poradit na psihi. Vedo je opet promasio nemoguce, ali imam neki jeben osjecaj da ce kad nam najvise bude trebalo nekoga izmasakrirat i zavit u crno. Miske i Dzeko su svjetska klasa, a Pjanic decko koji ce uz pravilan rad izrasti mozda i u veceg lika od Dzeke i Misketa. Talenat je ogroman, al treba mu razgovora i discipline, ali steci ce to vremenom.

Veceras su se i zvanicno od SP oprostile: Ceska, Svedska, Turska, Hrvatska, Belgija, Bugarska, Rumunija, Norveska, Skotska, Poljska. 10 repki za koje bi se mnogi ovdje zakleli da bi nas masakrirali prije samo godinu dana. Uz sve to mi smo u jednoj od tri najjace grupe (uz portugalsku i englesku) dosli do tog drugog mjesta i to sasvim zasluzeno. Nas skor bi bio i mnogo bolji da nije bilo onog drugog poluvremena u Turskoj za kojim svi zalimo i mislim da bi se veceras sa Spanijom igralo za prvo mjesto. Nismo velesila i ne treba se zanositi, ali smo strasno jaki i imamo napad od kojeg se gace moraju tresti apsolutno svakome. Odbrana nam skripi i to svi znamo, ali uz maksimalno zalaganje cijele ekipe te rupe se daju pokriti. Uz sve to psiholoski smo jaki, jer kad gubis protiv Spanije 0:5 vecina ekipa samo ceka kraj, a ne da ima motiv da napada, a mi im dva komada uvalimo u devedestoj. Ima ovdje jos puno da se radi, ali daleko od tog da smo tarabe. Sa Salihamidzicem, Medunjaninom i Papcem bi u JAR bili hit prvenstva, vjerujte.

@hrasno svaka cast za post :thumbup: :thumbup:
to. potpuno isto mislimo. fkt ne kontam ove defetiste.

što kaže - ja stvarno ne znam kad je neko španiji stvorio ovoliko šansi i natjerao casillasa da ih spašava. i možete biti sigurni da ćemo ih stvoriti SVAKOME, pa i na strani. samo da ih ne promašujemo kao sinoć. da je ona prva vedina ušla, siguran sam da bi bilo bar neriješeno, a ova španija je i u ovom sastavu jača od svakoga u baražu...i ponavljam se, ali ta famozna grčka je sinoć luksemburgu zabila dva, a trebalo im za goli život.
Charuga
Globalni moderator

#655 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Charuga »

mostarac wrote:Mozete reci da sam lud ali nakon vecerasnje tekme ja sam ubjedjen da nas niko ne zeli viditi ko protivnika u barazu i da je to opravdano.
Spanija je igralo sa pola tima, al i ona druga pola tima je jaca od 95% evropskih ekipa i ovo sto je veceras istrcalo na teren je jace od svake ekipe u barazu i to mnogo jace.
Mi smo izasli protiv te Spanije da igramo sa pola snage i u prvom poluvremenu smo bili odlicni i vise od toga, ali Iker Casillas je ipak uz Buffona i Van der Sara medju top 3 svjetska golmana, a veceras je pokazao i zasto.E sad kad jedna repka poput BiH izadje da protiv Spanije igra rezervisano i sa pola snage rezultat je logican i sasvim ocekivan. Ne mislim ni da bi Englezi ili Holandjani bolje prosli da su istrcali na teren da igraju protiv ovog sastava Spanije sa pola snage. Jednostavno ne mozes igrati ni protiv koga sa pola snage, a mi smo to zbog opasnosti od zutih kartona veceras cinili i naravno kad ti odbrana ima rezervu prilikom ulaska u duel, a protiv sebe imas Spaniju primis pet komada.
Po svemu sudeci ciste se kartoni i za baraz ne vaze i ne prenose se i tu cemo onda moci da igramo sa punim kapacitetom i punom snagom, a to je jedna drugacija prica. Ovaj napad veceras i njegovu snagu koju smo demonstrirali Spancima nije niko demonstrirao vec dugi niz godina. Ni na evropskom prvenstvu im niko nije napravio ovoliko sansi. Njima je uslo puno toga, nama nije, al definitivno Spancima smo napravili onoliko sansi koliko niko odavno nije i dali dva gola. Da je odbrana imala mogucnost da igra punom snagom sasvim je sigurno da nam ne bi zabili pet komada i rezultat bi bio skroz drugaciji.
Mi smo po prvi put u barazu i to je velik uspjeh i ne treba shvatiti tragicno ako ispadnemo, ali vecerasnja igra protiv Spanije me je uvjerila da mi imamo i snage i znanja da taj baraz prodjemo ma ko da nas tamo ceka. Nijedna ekipa koja igra u barazu budite sigurni, a koja bi istrcala sa 9 kartoniranih i igrala rezervisano ne bi sa ovom Spanijom prosla ispod pet komada, ali je veliki znak pitanja bi li im ijedna od njih zabila 2 i stvorila onoliko sansi. To je velik znak pitanja i ne mislim da je ciro bilo koga veceras zavaravao, jer oni koji nas dobiju za protivnika dobro ce nas analizirati i znati prije svega da smo u utakmicu usli s pola snage.
Na kraju da jos jednom ponovim da smo nakon vecerasnje tekme mi u barazu najenepozeljniji nezenja sasvim sigurno i da ce svi biti sretni ako nas izbjegnul.

P.S. Supic je veceras bio katastrofa al to nije razlog da ga se pljuje i on je nekako zastitni znak uspona ove ekipe ma kako da je branio, a Salihovic je bio veoma dobar prvo poluvrijeme, a poslije je psiholoski pao i treba mu poradit na psihi. Vedo je opet promasio nemoguce, ali imam neki jeben osjecaj da ce kad nam najvise bude trebalo nekoga izmasakrirat i zavit u crno. Miske i Dzeko su svjetska klasa, a Pjanic decko koji ce uz pravilan rad izrasti mozda i u veceg lika od Dzeke i Misketa. Talenat je ogroman, al treba mu razgovora i discipline, ali steci ce to vremenom.

Veceras su se i zvanicno od SP oprostile: Ceska, Svedska, Turska, Hrvatska, Belgija, Bugarska, Rumunija, Norveska, Skotska, Poljska. 10 repki za koje bi se mnogi ovdje zakleli da bi nas masakrirali prije samo godinu dana. Uz sve to mi smo u jednoj od tri najjace grupe (uz portugalsku i englesku) dosli do tog drugog mjesta i to sasvim zasluzeno. Nas skor bi bio i mnogo bolji da nije bilo onog drugog poluvremena u Turskoj za kojim svi zalimo i mislim da bi se veceras sa Spanijom igralo za prvo mjesto. Nismo velesila i ne treba se zanositi, ali smo strasno jaki i imamo napad od kojeg se gace moraju tresti apsolutno svakome. Odbrana nam skripi i to svi znamo, ali uz maksimalno zalaganje cijele ekipe te rupe se daju pokriti. Uz sve to psiholoski smo jaki, jer kad gubis protiv Spanije 0:5 vecina ekipa samo ceka kraj, a ne da ima motiv da napada, a mi im dva komada uvalimo u devedestoj. Ima ovdje jos puno da se radi, ali daleko od tog da smo tarabe. Sa Salihamidzicem, Medunjaninom i Papcem bi u JAR bili hit prvenstva, vjerujte.
Bravo ... :thumbup:. Bas sam maloprije nesto pricao na poslu i kazem da je kocnica nase igre bio strah od zutih kartona i to je sva poenta. Ja sam prezadovoljan sto je sve proslo bez i jednog zutog kartona a rezultat je nebitan i da kazem nerealan. Nema veze, idemo sad u one prave i odlucujuce utakmice.

Ali sto ima stratega na ovom forumu to je cudo jedno .. 8-)
haubica_i_to_teshka

#656 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by haubica_i_to_teshka »

Petica je petica,( josh na domacem terenu)...puno brate za ekipu koja razmishlja o SP.
Qler

#657 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Qler »

najgore je kad su svi generali poslije bitke... sto niste selektori? sto vi ne igrate? dajte molim vas, uozbiljite se. neko je gore napisao da ni engleska u ovakvoj situaciji ne bi bolje prosla. ja sam prezadovoljan. dali smo im dva, znaci da mozemo. imali smo i srece ali i peha dosta. momci igraju svaka cast, nije mi ni sekunde krivo ili zao sto smo izgubili. i da ne prodjemo baraz nece mi biti zao jer se momci trude. a vi ako ste takvi takticari nazovite ciru pa mu objasnite kako se to pravi reprezentacija, ili nazovite dzeku, pjanica, misimovica i ukazite im na greske, odite malo im pokazite par finti kad ste tako dobri. ili ko hoce umjesto supica na go? ko ima da prostite muda stati izmedju dvije stative protiv spanije ili u barazu kad znas da svi u tebe gledaju?

mrzim sto svi cekaju i najmanju gresku, billo kakvu da sve blate.
karanana

#658 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by karanana »

ne kontam nista. jeli sad znaci da ako na primjer spahic dobije zuti karton u prvoj tekmi baraza, da ce on moci igrati u drugoj tekmi baraza?

jebo majku fifa kroji pravila na dnevnoj bazi, racunajuci sta vise odgovara francuzima.
fini dečko

#659 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by fini dečko »

karanana wrote:ne kontam nista. jeli sad znaci da ako na primjer spahic dobije zuti karton u prvoj tekmi baraza, da ce on moci igrati u drugoj tekmi baraza?

jebo majku fifa kroji pravila na dnevnoj bazi, racunajuci sta vise odgovara francuzima.
Upravo to htjedoh napisati. Kartoni se ne prenose u baraž. U baražu ne bi mogli igrati da su sinoć uparili kartone ili da je neko dobio direktno crveni. Baraž je novo takmičenje i starta se od nule. Znači kartoni se poništavaju. Isto tako recimo neko od Španaca da je upario sinoć kartone ili dobio crveni direktno ne bi imao prava nastupa u prvoj tekmi SP, ali svi koji su imali jedan žuti u Južnoj Africi se brišu.
fara_mo

#660 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by fara_mo »

karanana wrote:ne kontam nista. jeli sad znaci da ako na primjer spahic dobije zuti karton u prvoj tekmi baraza, da ce on moci igrati u drugoj tekmi baraza?

Koliko sam ja shvatio to je tako sto se kartona tice, smijesno ali sta ces.

Uglavnom rekao bi isto da je sinocnja tekma nasim momcima jako dobro dosla, po meni nije nikad problem izgubit od boljih ako se trudis i das sve od sebe. Mislim isto da momci mogu i da nesto nauce od majstora kao sto je iniesta, a to je protok lopte i kontrola, koji majstor
karanana

#661 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by karanana »

fini dečko wrote:

Upravo to htjedoh napisati. Kartoni se ne prenose u baraž. U baražu ne bi mogli igrati da su sinoć uparili kartone ili da je neko dobio direktno crveni. Baraž je novo takmičenje i starta se od nule. Znači kartoni se poništavaju. Isto tako recimo neko od Španaca da je upario sinoć kartone ili dobio crveni direktno ne bi imao prava nastupa u prvoj tekmi SP, ali svi koji su imali jedan žuti u Južnoj Africi se brišu.
eh sad mi je jasno. hvala.

zna li neko jeli neki od vaznijih igraca francuza, portugalaca, grka, rusa, popushio sinoc parni karton?
statix

#662 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by statix »

Mislim da je dobro sto smo izgubili, da se malo spustimo na zemlju i prebrojimo. Uostalom bolje sada, nego u barazu. Tesko da dva puta zaredom mogu odigrati ovako lose. :bih:

Nije ciro glup i ima puno iskustva, on ce iskoristiti ovaj poraz.
phillie

#663 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by phillie »

@mejdanbl

E ako je ovo istina, za kartone, da sad nema niko od nasih zuti, za mushtuluka si :) Ma ima da deremo ko god nam dodje u tom slucaju...BOSNA JE SAMPION OOOOO

@haubica

jest vala, ako ne mozemo Spaniju pobjediti kod kuce ne trebamo ni ici na SP. (ova recenica mi je posebno "draga"...Zar su Englezi govorili, ako ne mozemo pobjediti Hrv kod kuce ne treamo ni ici na EP, a ni Hrvati nisu bili bas samokriticni u ovim kvalifikacijama, pa nisu rekli ako nismo u stanju pobjediti Ukrajinu kod kuce ne trebamo ni ici u baraz, vec su ruke lomili i proklinjali Engleze sto oni ne pobjedise Ukrajinu) Tolika samokriticnost je izgleda svojstvena samo nasem narodu, il se potcjenjujemo, il smo previse realisti, uglavnom vrlo lako se razocaravamo i padamo u letargiju. (sorry haubica, ovo ja onako opcenito, imao sam namjeru ovo davno napisati, pa eto sad iskoristih priliku :) )

PS. Ne mogu stici postati post od silnih odgovora pa tako

@Her Flick
:thumbup: (za prvi post)
hali gali halid

#664 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by hali gali halid »

Supić = rupa :oops:
krivorijek

#665 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by krivorijek »

Her Flick wrote:
fini dečko wrote:

nista ja sad ne kontam
znaci, da je neko dobio drugi karton nebi mogao u barzu igrati prvu tekmu
a u prvou tekmu u barazu ulazis cist, znaci ponistavaju se kartoni
pa kakve veze ima da su dobili drugi zuti sinoc ako se u barazu starta sa nule
ne kontam
nidje veze
Pa u tom slucaju, znaci drugog zutog u jucerasnjoj utakmici (ili crvenog), igrac koji bi ga dobio ne bi mogao igrati prvu utakmicu u barazu (ne bi starto sa nule). Jebi ga, zakomplicirali su, ali je tako. Sada svi igraci idu u baraz "cisti". Koliko sam skuzio.
fini dečko

#666 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by fini dečko »

Her Flick wrote:
fini dečko wrote:

nista ja sad ne kontam
znaci, da je neko dobio drugi karton nebi mogao u barzu igrati prvu tekmu
a u prvou tekmu u barazu ulazis cist, znaci ponistavaju se kartoni
pa kakve veze ima da su dobili drugi zuti sinoc ako se u barazu starta sa nule
ne kontam
nidje veze
E to bi bio kao crveni i ne bi imao pravo nastupa u sljedećoj tekmi pod okriljem FIFA-e, a to je baraž. A ko je imao po jedan žuti ulaskom u baraž, znači prvu tekmu, si "čist". Ako Spaha/Miske/neko treći dobije žuti u prvoj tekmi baraža, to mu je prvi karton (jer je baraž novo takmičenje). Poslije baraža se opet brišu kartoni (onome ko je imao po jedan žuti) i na SP ide "čist". Ako bi neki igrač u obje utakmice baraža dobio po žuti (zaradio parne kartone) ne bi imao pravo nastupa u prvoj tekmi na SP.
klixober

#667 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by klixober »

Ne kontam vas koji govorite da Pjanic i Miske ne mogu igrati zajedno...pa sinoc su njih dvojica stvorili vise prilika nego na bilo kojoj utakmici do sada.5 golova nismo primili zato sto su igrali Pjanic i Miske,nego zato sto su nam se igraci cuvali od zutih kartona i zato sto Muratovic ne moze igrati beka.
karanana

#668 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by karanana »

dobrih 20 minuta vlade.
krivorijek

#669 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by krivorijek »

...a FIFA se ponijela pravo supacki sa ovim dijeljenjem ekipa u barazu, bas bezveze. U zadnji cas spasimo ljudi barem Francusku i Portugal.

Fight rasizm - ahaaa ... i promoviraj elitarni sovinizam.

Papci!
Cafe Camargue

#670 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Cafe Camargue »

shaqqa wrote:Neću da se uvlačim u priču oko nerada saveza jer vrlo dobro znaš da im ja prvi jebem mater na svakom koraku ali nije savez kriv što je nama baza za reprezentaciju nekih 50% ionako male zemlje... Evo ti primjer mlade i juniorske reprezentacije, otprilike 2 kvalitetna igrača. Ovisimo o igračima koji su po dijaspori, dakle koji su otišli ili u ratu ili iza rata, kad oni presuše možemo se okrenuti boksu ili karateu...
Pa tih igrača će biti sve više i više. Pjanića smo tek dobili, 19 godina a nosi igru Lyona.
Po njemačkoj imamo hejbet mladih igrača, kapitena i najboljih igrača juniorskog uzrasta, koji tek treba da stasaju. To što U21 reprezentaciju vodi idiot je druga priča. Uopšte se ne brinem za našu budućnost, mi u ovom momentu imamo veoma mlad tim, nama su već sada glavni igrači u dobi 23-27 godina što znači da na njih možemo računati u još barem tri kvalifikaciona ciklusa za velika takmičenja. A ko će se u međuvremenu pojaviti, to ćemo tek vidjeti. Ubijeđen sam da će biti još mnogo Džeka, Ibiševića, Pjanića, Misimovića... Jednostavno, talentovani smo. :D :bih:
Frankyee

#671 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Frankyee »

ima li neko snimak cijele utakmice da stavi na net?
moa

#672 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by moa »

Nemanja nemoj vise branit ziv bio :)
Vladavica na bok
Miske i pjanic ne mogu zajedno to je vise nego ocigledno i to je promjenilo citavu nasu igru

Momci su igrali previse opusteno nisu se uopste trudili ali to je vjerovatno opet taktika cire :)

Idemo U Afriku ja sam ubijedjen 100%
Frankyee

#673 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Frankyee »

komeba wrote:Ne kontam vas koji govorite da Pjanic i Miske ne mogu igrati zajedno...pa sinoc su njih dvojica stvorili vise prilika nego na bilo kojoj utakmici do sada.5 golova nismo primili zato sto su igrali Pjanic i Miske,nego zato sto su nam se igraci cuvali od zutih kartona i zato sto Muratovic ne moze igrati beka.
Salihovic je pravio nekoliko propusta u odbrani, ali nije covjek kriv jer on nije odbrambeni igrac. Treba da igra ofanzivnog veznog gdje je mnogo boli i da cuva snagu za prodore kada dobije loptu.

Znaci moja osnova kritika je sto Ciro nije bar pokusao sa 4-4-2 vec je to odbacio bez nekog pokusaja. Ja ne tvrdim da je to najbolja formacija ali ipak je trebalo to pokusati protiv jakog protivnika.

Sa tri igraca u zadnjoj liniji i dva bocna koji nisu SAVRSENI na svojim pozicijama protiv Spanije nije se moglo nista drugo ocekivati.

Ovde ljudi kazu mora se forsirati sredina i napad jer smo tu jaci. To bi bilo tacno kada bi se to radilo do kraja. Ali na primjer ocekivati od ofanzivnih igraca ( tipa Salihovic ili Ibricic koji nije igrao) da rade taj posao je duplo lose. Prvo taj igrac ne igra svoj puni potencijal a drugo na toj poziciji smo i dallje losi. Mi smo i protiv Estonije imali dosta prodora sa boka ali zbog kvalitete Estonaca nisu mnogo sta uradili iako je im ostavljeno dosta prostora. Ako vec koristi ofanzivne vezne da mu rade odbranu onda neka bar stavi Stilica ili Bajramovica ili Vladavica od prve minute u zadnji red ( 4-4-2 ) i nek dozvoli Salihovicu da igra slobodnije. Ili nek stavi Rahimioca u zadnju liniju a razvuce Jahica i Spahica po sirini. Ima mnogo opcija i ja nisam sad neki strucnjak da mogu sigurno tvrditi ovaj ili onaj igrac ali je i meni jasno da preko bokova sve prolazi.

3 zadnja igraca su solidno drzala centralni dio terena koliko se to moze kad se cuvas od kartona i igras protiv svetske klase igraca. Prodori sa bokova su glavni razlog poraza uz jako loseg Supica.

U Sredini smo stvarali neke sanse, imali smo nekoliko akcija u napadu. Uzmite u obzir da Spanci imaju jace igrace na svakoj poziciji i jos su bolji kako kolektiv. E kad takvom timu das 2 gola i stvoris bar 4 odlicne sanse to nije tako lose. Da je Supic skinuo 2/3 gola koje je sigurno trebao i da su Vedo i Pjanic pogodili rezultat bi bio 4-4 ?

jos jedna stav , treba ponovo traziti de se vrati Papac ili cak Salihamidzic treba nam ocajno taj cetvrti odbrambeni igrac.

Svakom timu se desava pad i poraz. Najbolje je to protiv ovakve Spanije i kad rezultat nije bitan. Da se igralo na Wembley-ju i Englezi bi primili bar 3 komada.

mi idemo dalje
haubica_i_to_teshka

#674 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by haubica_i_to_teshka »

crkvice wrote:@mejdanbl

E ako je ovo istina, za kartone, da sad nema niko od nasih zuti, za mushtuluka si :) Ma ima da deremo ko god nam dodje u tom slucaju...BOSNA JE SAMPION OOOOO

@haubica

jest vala, ako ne mozemo Spaniju pobjediti kod kuce ne trebamo ni ici na SP. (ova recenica mi je posebno "draga"...Zar su Englezi govorili, ako ne mozemo pobjediti Hrv kod kuce ne treamo ni ici na EP, a ni Hrvati nisu bili bas samokriticni u ovim kvalifikacijama, pa nisu rekli ako nismo u stanju pobjediti Ukrajinu kod kuce ne trebamo ni ici u baraz, vec su ruke lomili i proklinjali Engleze sto oni ne pobjedise Ukrajinu) Tolika samokriticnost je izgleda svojstvena samo nasem narodu, il se potcjenjujemo, il smo previse realisti, uglavnom vrlo lako se razocaravamo i padamo u letargiju. (sorry haubica, ovo ja onako opcenito, imao sam namjeru ovo davno napisati, pa eto sad iskoristih priliku :) )

PS. Ne mogu stici postati post od silnih odgovora pa tako

@Her Flick
:thumbup: (za prvi post)
Moj post je samo odraz trenutne realnosti (bar za mene) koja se mogla vidjeti sinoc
Znaci, ni optimistican, ni pesimistican, nego realistican (moje vidjenje).

Ne pravim strategije (nisam kvalifikovan), ne ruzim (hvala im za ovo do sada) , ali nisam ni euforican (sacekacu baraz).
Ja cu i dalje, da navijam,radujem se, placem , sekiram... sve ono shto ide uz fudbal.
Naprijed BOSNO I HERCEGOVINO :bih:
udrch

#675 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by udrch »

alphonse kauders wrote:Supić - Gušo br. 2, a to se moglo vidjeti i na svim dosadašnjim utakmicama. Totalna nesigurnost, korak naprijed pa nazad pa ukopa se pa nigdje, vrlo slab osjecaj za izlazak na centarsut tako da mu ni visina ne koristi mnogo. Uglavnom, vrlo slab oslonac odbrani.

Jahic - danas je vidio gdje mu je limit. Riera je radio s njim sta je htio, lose pozicioniranje, slab u duelu, bas katastrofa danas, kriv bar za dva gola.

Nadarevic- bolji od Jahica, ali i on se danas izgubio totalno.

Spahic- vidno pod rucnom, nekoliko izgubljenih duela i lose izbacenih lopti

Muratovic- hm, ne znam, Samir Muratovic se ne bi isticao ni u nasoj ligi, tako da je ovo danas za njega kruna karijere, da dobije priliku da igra protiv ovakvih igraca. Naravno, Iniesta ga je pojeo, al' haj, od Murata-dizelaša ništa i ne očekujem. Možda samo da se povuče, to bi bilo korektno.

Rahimić - nas najbolji igrac u sredini terena, spasavao sta se moglo spasiti, odlicna dodavanja i rjesavanje situacije, zamijenjen valjda da ne dobije zuti, sta li.

Salihovic- ovo je najlosija njegova utakmica otkad gledam reprezentaciju, losi centarsutevi, doduse i peh kad mu je Casillas skinuo onu sansu, ispadao mnogo u odbrani i gubio nepotrebno lopte.

Pjanic- dobro poceo, ali onda prekomplikovano igrao i izgubio dosta lopti. Opet nije opravdao status "wunderkinda"

Misimovic- ok, s obzirom koliko smo malo imali loptu u nogama fino je igrao + postignuti gol

Ibisevic- prvo poluvrijeme odlicno, kasnije dosta los, losa zavrsnica, morao je dati barem 1 gol

Dzeko- gotovo bez greske, ali stvarno bez korisnih lopti, prolazna ocjena pogotovo zbog gola

Bajramovic- kako smo brzo primili 2 gola, i on se izgubio i nestao, bez ucinka

Vladavic- za vrijeme koje je igrao dosta solidan, ima brzinu i dobar je onako kao jocker, upisao i polu-asistenciju

Hrgovic- bez ucinka

Španija je s ovakvom igrom trenutno najbolja reprezentacija na svijetu, vrlo je tesko doci u posjed lopte protiv njih, a Iniesta je prosto uzitak za gledati - svaka čast. S njima je jedina šansa bunker jer se uvijek muče protiv takvih, ako kreneš da se nadigravaš lagano ti strpaju petaka i to bez 4-5 superzvijezde.

Igor Krstic- covjece, imas li ti ijednog prijatelja da ti kaze koliko ti se ljudi smiju i kakvim te kretenom smatraju??? Nevjerovatno.
Ti navijaš za Želju :D ..Prolazna ocjena samo bivšim igračima Želje :D ..
Vladavić je bio dobar, ali Džeko je igrao ispod prosjeka, nezainteresovano totalno..
Ova zadnja rečenica ti je najbolja.. :thumbup:
Post Reply