Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
lord-executioner

#651 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by lord-executioner »

Neelix wrote:i ja imam visaelectron raif i nikad mi nisu skidali duplo...ako to vec banka regulise, onda bi valjda na izvodu se pokazalo?

isto tao obicno uplatim bas onoliko koliko mi treba, a nemam odobren limit tako da mi ne bi moglo povuc vise novca nikako...
Potpisujem, isto je i kod mene, ako zaista na Raiffeisenu ikad ista gurnu u minus ( na svoju stetu jer nemam limita ), onda to traje pola sekunde, ne vise, i ne pokazuje se na izvodu.
bullmastiff

#652 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

lord-executioner wrote:
Neelix wrote:i ja imam visaelectron raif i nikad mi nisu skidali duplo...ako to vec banka regulise, onda bi valjda na izvodu se pokazalo?

isto tao obicno uplatim bas onoliko koliko mi treba, a nemam odobren limit tako da mi ne bi moglo povuc vise novca nikako...
Potpisujem, isto je i kod mene, ako zaista na Raiffeisenu ikad ista gurnu u minus ( na svoju stetu jer nemam limita ), onda to traje pola sekunde, ne vise, i ne pokazuje se na izvodu.
super....moracu se prebaciti i ja....valjda ste sigurni u to 100% .....
na izvodu mi se pokazivalo da je rezervisano...zato i ja u reiffeisen?
kolko je mjesecno odrzavanje? i moze li se stanej pratiti prkeo interneta<
patriota.sila

#653 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by patriota.sila »

I ja sam isto u Raifasen banci koja po pitanju prolaza internet transakcija radi besprijekorno bez ikakvih skidanja duplih iznosa i ostalog. Cijena obicnog Klasik paketa iznosi 4 KM sa SMS internet bankarstvom.
Jedina mana je da internet transakcije ne prikazu na akauntu sve do kraja mjeseca kada vrse stampanje izvoda. Dakle kada se ulogujete na svoj akaunt vidjecete stvarno stanje odmah na racunu ali necete vidjeti pojedinacne internet transakcije.

Ali imate terminale u koje stavite karticu i isprintate izvod na kojem ce sve transakcije biti prikazane, bilo internet , bilo ove standardne uplate. Takav terminal ima u novoj raifasen zgradi preko puta Marsalke i negdje na Skenderiji.

Prije toga sam bio na Unicredit banci i svaka druga/treca transakcija preko paypala mi nije prolazila a skidani su mi novci...onda sam obicno zvao neki broj kojeg vise nemam u imeniku da ga postam,gdje bi odmah sve bilo stornirano
bullmastiff

#654 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

patriota.sila wrote:I ja sam isto u Raifasen banci koja po pitanju prolaza internet transakcija radi besprijekorno bez ikakvih skidanja duplih iznosa i ostalog. Cijena obicnog Klasik paketa iznosi 4 KM sa SMS internet bankarstvom.
Jedina mana je da internet transakcije ne prikazu na akauntu sve do kraja mjeseca kada vrse stampanje izvoda. Dakle kada se ulogujete na svoj akaunt vidjecete stvarno stanje odmah na racunu ali necete vidjeti pojedinacne internet transakcije.

Ali imate terminale u koje stavite karticu i isprintate izvod na kojem ce sve transakcije biti prikazane, bilo internet , bilo ove standardne uplate. Takav terminal ima u novoj raifasen zgradi preko puta Marsalke i negdje na Skenderiji.

Prije toga sam bio na Unicredit banci i svaka druga/treca transakcija preko paypala mi nije prolazila a skidani su mi novci...onda sam obicno zvao neki broj kojeg vise nemam u imeniku da ga postam,gdje bi odmah sve bilo stornirano
jesu li i tebi skidali duple iznose u unicreditu?
patriota.sila

#655 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by patriota.sila »

Nisu skidali duple iznose....nego kad kliknes na paypal da platis, dobijes poruku da transakcija nije prosla, ali kad pogledas racun novci su ti skinuti. I ako ti kojim slucajem pokusas jos jednom da platis onda ce ti jos jednom skinuti novce a transakcija nece proci.
Da bi rijesio navedeni problem moras pozvati xx broj unicredit banke u Mostar i oni ce ti odmah stornirati racun i vratiti novce dok si jos uvijek na vezi i odmah nakon toga mozes kupiti ono sto si zelio.

Problem je taj sto na svaku drugu/trecu transakciju se ista situacija desava.....i moras ponovno prolaziti opisanu proceduru. Sve to je bilo mozda prije nekih manje od godinu dana kad sam ja bio na Unicredit banci...ne znma mozda se je situacija dosad popravila.
Znam samo da u ovih posljednjih 6 mjeseci koliko sam na RB nijednom mi se nije desila ni slicna situacija.....sve je prolazilo besprijekorno.
bullmastiff

#656 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

patriota.sila wrote:Nisu skidali duple iznose....nego kad kliknes na paypal da platis, dobijes poruku da transakcija nije prosla, ali kad pogledas racun novci su ti skinuti. I ako ti kojim slucajem pokusas jos jednom da platis onda ce ti jos jednom skinuti novce a transakcija nece proci.
Da bi rijesio navedeni problem moras pozvati xx broj unicredit banke u Mostar i oni ce ti odmah stornirati racun i vratiti novce dok si jos uvijek na vezi i odmah nakon toga mozes kupiti ono sto si zelio.

Problem je taj sto na svaku drugu/trecu transakciju se ista situacija desava.....i moras ponovno prolaziti opisanu proceduru. Sve to je bilo mozda prije nekih manje od godinu dana kad sam ja bio na Unicredit banci...ne znma mozda se je situacija dosad popravila.
Znam samo da u ovih posljednjih 6 mjeseci koliko sam na RB nijednom mi se nije desila ni slicna situacija.....sve je prolazilo besprijekorno.
meni uvijek dupli radi nekakve sigurnosti
justika_sa

#657 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by justika_sa »

eee padobranac... probala sam otvoriti posebnu temu, pa su mi je obrisali zbog ove... premda bas nisu iste, ali eto lakše obrisati nego čitati :)

mene zanima opcenito internet kupovina, ne samo iz inozemstva. mislim da bi mi mnogo lakše bilo kupovati kozmetiku, auto kozmetiku, gume, knjige bla bla bla online nego hodati po radnjama jer ne stignem.

Imate li iskustva sa online kupovinom u BiH? ako da na kojim stranicama kupujete?

:)
malosutra81

#658 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by malosutra81 »

justika_sa wrote:eee padobranac... probala sam otvoriti posebnu temu, pa su mi je obrisali zbog ove... premda bas nisu iste, ali eto lakše obrisati nego čitati :)

mene zanima opcenito internet kupovina, ne samo iz inozemstva. mislim da bi mi mnogo lakše bilo kupovati kozmetiku, auto kozmetiku, gume, knjige bla bla bla online nego hodati po radnjama jer ne stignem.

Imate li iskustva sa online kupovinom u BiH? ako da na kojim stranicama kupujete?

ne bilo ti mrsko, prelistaj ovu temu ispocetka :-) zato su ti i zatvorili tu novu
Michun

#659 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Michun »

Meshtar wrote:
Lekylou wrote:Meni se nikad nije dogodilo da sa paypal-a skinu duplo.

Ni meni.
Ni meni. Ja imam debitnu karticu samo za inetrent kupovinu - uplatim onoliko cu potrositi. Amazon i ebay uglavnom.
ella_ina

#660 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ella_ina »

pozz svima...
mene zanima da li je iko od vas preko ebay-a naručio i kupio starke :) razmislajm da narucim jedan par...al me zanima kolko ce me to zadovosljtvo kostati i da li cu dobti orginal...da li iko ima iskustva sa oovakvom narudzbom?
hvalla :)
justika_sa

#661 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by justika_sa »

malosutra81 wrote:
justika_sa wrote:eee padobranac... probala sam otvoriti posebnu temu, pa su mi je obrisali zbog ove... premda bas nisu iste, ali eto lakše obrisati nego čitati :)

ne bilo ti mrsko, prelistaj ovu temu ispocetka :-) zato su ti i zatvorili tu novu

i jesam. svih 27 stranica... nigdje govora o kupovini sa stranica u BiH :) samo sa stranica iz inozemstva...
malosutra81

#662 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by malosutra81 »

justika_sa wrote:
malosutra81 wrote:

i jesam. svih 27 stranica... nigdje govora o kupovini sa stranica u BiH :) samo sa stranica iz inozemstva...
uh promaklo mi ovo "iz BiH" :D
skyhs0168

#663 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by skyhs0168 »

Koje su najpopularnije stvari koje se kupuju preko internet stranica?
ja-maja

#664 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ja-maja »

Chayna wrote:Da li je neko kupovao sa asos.com??? Ima diiiivnih stvari, samo se bojim carine i ne znam koliko im treba da dodje? Ono sve sto na strancii pise u vezi dostave zvuci super, kao cca 7 dana, al zanima me da li je neko probao?
Kupujem ja redovno sa asosa. Dostava je 15 dana max., bude i prije. Sto se tice carine ja dosad nisam nijednom platila carinu ali maksimalni iznos narudzbe mi je bio do 50 EUR-a.
skyhs0168

#665 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by skyhs0168 »

Znali itko tacno koliko se naplacuje carine na koliko robe...?
CharlesBukowski

#666 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by CharlesBukowski »

ja-maja wrote:
Chayna wrote:Da li je neko kupovao sa asos.com??? Ima diiiivnih stvari, samo se bojim carine i ne znam koliko im treba da dodje? Ono sve sto na strancii pise u vezi dostave zvuci super, kao cca 7 dana, al zanima me da li je neko probao?
Kupujem ja redovno sa asosa. Dostava je 15 dana max., bude i prije. Sto se tice carine ja dosad nisam nijednom platila carinu ali maksimalni iznos narudzbe mi je bio do 50 EUR-a.
Koliki je shipping bio za tu robu?
ja-maja

#667 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ja-maja »

CharlesBukowski wrote:
ja-maja wrote:
Koliki je shipping bio za tu robu?

Oko 7 EUR-a
huxley

#668 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by huxley »

da dodam i;

visiondirect.co.uk

kontaktna sočiva, cijena sa isporukom u BiH za ova koja su meni trebala 43 GBP - ušteda u odnosu na lokalnu nabavku cca 100%. Sve prošlo u najboljem redu.

coastalcontacts.com

Odlični za naočale, ali nažalost bez isporuke u BiH. Ja sam to riješio preko rodbine, ali već je navedeno da ima i drugih načina.
♥ Julianna ♥

#669 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ♥ Julianna ♥ »

skyhs0168 wrote:Znali itko tacno koliko se naplacuje carine na koliko robe...?
Oko 16% je carina+ 17% PDV + još neke debilne takse fixne do 10tak KM.
Carini se sve što je preko 50 KM, ako carinik procjeni da treba da ocarini.
Ivy83

#670 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Ivy83 »

Pozdrav svima!
Evo da se i ja javim sa svojim iskustvima internet kupovine! Naručivala sam desetak puta a dva puta je paketić završio na carini( oba puta je račun bio oko 60 km ). Naručivala sam odjeću, kozmetiku, parfeme, ps3 igrice i iskustva su zaista pozitivna. A gospođu na carini sam pitala kako to da su me sad carinili a prije nisu, od čega to ovisi, rekla mi je da jednostavno nisam imala sreće!!!
to je to

#671 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by to je to »

Ima li neko iskustva sa online kupovinom birkenstock cipela i dostavom u BiH?
Meshtar

#672 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Meshtar »

Pitanje za ove što su anručivali sa fragrancex. Koliko je trebalo vremena da roba dođe u BiH?
♥ Julianna ♥

#673 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ♥ Julianna ♥ »

Meshtar wrote:Pitanje za ove što su anručivali sa fragrancex. Koliko je trebalo vremena da roba dođe u BiH?
Nekad 2 sedmice, nekad mjesec. Sa Strawberry-ja je puno brže :)
Meshtar

#674 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Meshtar »

♥ Julianna ♥ wrote:
Meshtar wrote:Pitanje za ove što su anručivali sa fragrancex. Koliko je trebalo vremena da roba dođe u BiH?
Nekad 2 sedmice, nekad mjesec. Sa Strawberry-ja je puno brže :)

E nek si mi sad to rekla :P

Čekam već mjesec... madrfakin krid grin ajriš tvid :D
♥ Julianna ♥

#675 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ♥ Julianna ♥ »

:lol: :lol: crap :-D
Da te utješim, znam za slučaj da uopće nije ni došlo. Al to je Tunguzija bila u pitanju, pa se sumnjalo da su u lokalnoj pošti maznuli.

Doći će strpi se, doduše od njih je uvijek riskantno naručiti jer nemaš traking pošiljke. Sigurnije je sa Strawberry-ja, plus imaju veći izbor i više noviteta...
Post Reply