Može se poginuti, ali nije poginuo niko u BiH od kraja rata to danas. Jedine dvije žrtve su bile žrtve policijske brutalnosti, a ova druga i terorističkog akta. Šta bi bilo kad bi bilo ne pije vode. Sad će se vidjeti da li Federacija ima ikakve ovlasti u ZHK, ili je tamo država za sebe.osa wrote:obrati pažnju na podcrtano i iskreno odgovori, da li bi ti bilo onda normalno da je vedran, neki drugi navijač sarajeva, neki stanovnik širokog ili policajac, poginuo od udara cigle, betonskog bloka, metalne palice i sl., i da li vjeruješ da se od rekvizita koji su bacani prema ljudima s 10 metara ne može poginuti, da li je problem ispao samo zato što je u pitanju pogibija od metka.ultima_palabra wrote: Sramota je šta neki ljudi na forumu opravdavaju. I to samo zato da ispadnu pametni i nepristrasni i da nekom dokažu da huligane treba zabraniti. Vidimo da se priča mijenja svaki sat, zašto bi iko više vjerovao policiji? I onda se pitaju zašto je Kebo otišao u ŠB - zato što im ne treba više vjerovati ništa.
Ljudi, samo zato što nepodnosite navijače i navijačku kulturu, ne daje vam za pravo da poričete teroristički napad na HZ. Znam da ni oni nisu cvjećke, ali metkom u glavu?!Ostavite na stranu lične antipatije, averzije na naziv grupe (jao, horde zla, fuj, bljak, pljuc, grozno) i pogledajte samo činjenicu da je momak ubijen iz vatrenog oružja, koje se nigdje nikad ne koristi u navijačkim obračunima.
Federalni MUP treba preuzeti istragu, pošto je očito da je lokalna policija debelo umiješana. Samo ne vjerujem da će se dovesti do kraja, pošto imam sumnji da je ovo naručeno sa viših instanci.
Dobro, to je tvoje viđenje, i možda bi dobilo dvojku za pismenu vježbu iz petog osnovne, ali kakve to veze ima sa likvidacijom tvoga sugrađanina METKOM U GLAVU?!memlija wrote:e ovako...kao prvo R.I.P. za momka i saucesce njegovoj porodici...
hajde da malo ohladimo glave i na miru porazgovaramo, ovo se odnosi na sve takozvane navijace, tj HULIGANE...de mi recite zivota vam je li vama jasno kakvo kretensko ime nosite, cuj HORDE ZLA,KRALJICE ZLA. isto tako i za kretene MANIJAKE
, ROBIJASE,
FUKARE
, LESINARE
, SKRIPARE
ITD.....sa ovim imenima u startu se kvalificirate kao neki mangupi,, mange ili neznam ti sta.
vrlo dobro znam kako teku pripreme za tekme...skupe se balavurdija i njihovi idoli, starije mange i lagano po pivi 3-4 sata pred utakmicu...onda pod finom dozom alkohola u sebi ulazi se na stadion...i onda pocinje ispoljavanje necega sto normalan insan nema u sebi, psovki da se najezis do prepucavanja medju sobom...dva puta sam vodio dijete na Jug i nikad vise...znaci sve ono sto vam se nakupi tokom hefte istresete na tekmi i tako stalno...
e sad desilo se sta se desilo i vi blokirate grad koji ispasta po neznam koji put...
bez uvrede ali licite mi na razmazeno dijete koje kada dobije po labrnji bjezi mami i tati i tuzaka sve redom...
ne branim nikoga ali nisam cuo da je iko od vas rekao ima i vase krivice..malo smo ga i mi zglajzali...nego je momak poginuo i sada se svi iza toga pokrivate....
dok sam isao kao dijete sa starim i burazerom na tekme ovi stariji su nosili mezu i pice i laganini...bilo je simpaticnih budalastina , ali nikad ovakvih stvari...
spustite loptu