20.01

22.01
Moderator: anex

sam pokusao par biljaka ali ne salju na duze destinacije...Mada evo sad gledam u shiping listi ima BiH samo u kakvom bi stanju stigla biljkaEdmond wrote:Je li iko naručivao bilje preko ebay-a ?
Mislim da je izvodljivo, ako transport ne bi prelazio nekih 5 dana (ako nisu u pitanju neke osjetljive biljke). S tim da bi biljci trebalo podosta vremena da se oporavi. Ako ces probati pricekaj toplije dane, jer po ovoj zimi tesko da bi biljke izdurale.Bekir_SA wrote:sam pokusao par biljaka ali ne salju na duze destinacije...Mada evo sad gledam u shiping listi ima BiH samo u kakvom bi stanju stigla biljkaEdmond wrote:Je li iko naručivao bilje preko ebay-a ?

Bekir_SA wrote:rijec je o ovome difuzoru
Bubble counter is indispensable with any Co2 setup because it helps to estimate the amount of Co2 injected. Therefore, it is crucial to maintain the correct Co2 levels. Excess Co2 levels will lead to a sudden drop in pH level & cause severe stress to your fish. On the contrary, underdose of Co2 will affect the growth of your plants.
When Rhinox counter is setup, the bubbles will roll upwards along the coil. When they eventually escapes from the coil, you can count the number of bubbles per second to estimate on the Co2 injection rate.
Compatible with pressurized Co2 tanks & DIY yeast bottles
To setup:
-Fill the counter with water
-Connect the Co2 tubing to the inlet of the counter
-Co2 gas from the pipe will create bubbles in the water
-Count the number of bubbles per second to make calculation
-Rhinox counter can be placed outside the tank. Use the suction cups to attach it on the wall of the aquarium.
Size: 1 inch diameter, 5 inches height
Note: Suction cups included.
A evo narucio sam i ovu biljku, radi probe pa cemo bas vidjeti u kakvom ce stanju stici...
Java Moss
I meni se cini.Edmond wrote:Bekire jesi li sugaran da je ovo difusor ? Čini mi se da je ovo samo brojač mjehurića.
rumit wrote:I meni se cini.Edmond wrote:Bekire jesi li sugaran da je ovo difusor ? Čini mi se da je ovo samo brojač mjehurića.
Opet mi se čini da je to samo brojač mjehurića (ako je to ovaj proizvod):Bekir_SA wrote:rumit wrote:I meni se cini.Edmond wrote:Bekire jesi li sugaran da je ovo difusor ? Čini mi se da je ovo samo brojač mjehurića.
do mene falila je slika u postu...

Pogledaj ponovo Bekirov post, postavio je sliku spiralnog difuzora sa keramikom.Edmond wrote:Opet mi se čini da je to samo brojač mjehurića (ako je to ovaj proizvod):Bekir_SA wrote:do mene falila je slika u postu...Edmond wrote:Bekire jesi li sugaran da je ovo difusor ? Čini mi se da je ovo samo brojač mjehurića.

Vidjao sam mrijestilice kod Armana. Vjerujem da ih ima i u drustvu.Qler wrote:zna li neko gdje ima kupiti onu mrijestilicu sto se potopi u akvarij?
ove zivorotke se mrijeste ko' lude, pa nam zao da ih stalno jedu ove vece.
znate na sta mislim, ono kao "posuda" zalijepi se na staklo i tu ubacim ribicu da se omrijesti
Lijepo ovo kod tebe izgleda. Sareni sestrafna wrote:Evo ljudi da malo osvjezimo temu sa slikom ciklidasve ovi vegeterijanci pisu heheheh sala mala ljudi,vidim fino napredujete svaka cast...
rumit wrote:Lijepo ovo kod tebe izgleda. Sareni sestrafna wrote:Evo ljudi da malo osvjezimo temu sa slikom ciklidasve ovi vegeterijanci pisu heheheh sala mala ljudi,vidim fino napredujete svaka cast...
.
Imal malisana?
Koji je ovo pijesak kod tebe?
strafna wrote: Qler:Mrijestilicu imas na cwili u agricomu.

Nisu se oni cesali druze vec su pripremali taj isti list za polaganje ikreBekir_SA wrote:Ne znam ali prije par dana sam primjetio da se ova dva skalara cešu od jedan list Aponogedona, mislio sam da su bolesni i promatro ih ali nikakvih simptoma osim tog "cesanja" nije bilo... Ni na kraj pameti mi nije bio mrijest![]()
Danas poslije hranjenja sam primjetio ikru... Ne znam dali im je sezona uopste, neko kaze da se Skalari mrijeste u vrijeme kiša... Istina je da ih u zadnje vrijeme hranim krvavom larvom, citao sam da ih i ona podstice na mrijest...
Ne znam stvarno, ovo su maticni skalari i sigurno im ovo nije prvi mrijes jer sve rade organizovano isto kao da su već prosli ovo, dok zenka polaze jaja, muzijak tjera ostale okolo a dok muzijak radi oplodnju zenka tjera ostale ribe![]()
U svakom slucaju trebao bi ikru sa ovim listom prebaciti u poseban akvarijum sa vodom iz ovog akvarijuma i drzati temperaturu od 26-28 stepeni i uvesti aerizaciju blizu lista kako bi se smanjilo nakupljanje pijesni na ikri...
Stvarno ako iko ima neki manji akvarijum neka mi se javi oduzit cu mu se...