Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
-
photo
#651 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Predsjednistvo, tramvajska stanica. Ispred mene vozi Sarajevo taxi u pasatu 2 karavan. Obojca idemo po sinama. u jednom trenutku neka zena dize ruku i tip se zaustavi. ja sam jedva stao da ga ne udarim. trubnem mu, on otvori vrata i pogleda onako "Sta je." Ja mu mahnem rukom u stilu nosi si i krenem da ga obilazim. on je vec izasao iz svog auta. prolazeci pored njega, tip mi udari auto nogom pored desnih vrata. ja sam prosao par metara, zaustavim auto i vratim se u rikverc. gledam tipa u retrovizoru, on krenuo nazad u svoj auto, valjda da izvadi pistolj, sta li. ja stanem, upalim sva 4 i izadjem iz auta, on jos nagnut u autu. ja izvadim sipku za zakljucavanje volana onu nazubljenu citavom duzinom) i krenem prema njemu. on se ispravi i tada se zaustavi jos jedan satriji taksista pored nas, izadje da nas razdvaja. poslije nekoliko jebi se i mrs u p.m. on meni i ja njemu, sjednem u svoja kola i odem. onaj drugi taksista ide za mnom. stanem pored bicakcica u onoj ulici koja vodi prema vojnon bolnici, drugi taksista pored mene (vidio sam da je taxi pasat prosao titovom prema marijin dvoru), pita me sta je to bilo, ja mu ispricam sta je bilo i kazem mu da mi je zao sto nisam imao pistolj sa sosbom. on samo kaze jebaji ga, ljudi su nervozni i ode.
- -Romeo-
#652 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ali on može malo ubrzati dok ti ulijećešDile wrote:pa ne ulijecem mu po sred auta, nego ispred-Romeo- wrote:e a ako takav lik vozi g2 pa dok ulijećeš malo te opali sa strane, po vratima recimo.........
- Cholina_Lokica
#653 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
nije brzi-Romeo- wrote:ali on može malo ubrzati dok ti ulijećešDile wrote:pa ne ulijecem mu po sred auta, nego ispred-Romeo- wrote:e a ako takav lik vozi g2 pa dok ulijećeš malo te opali sa strane, po vratima recimo.........
- -Romeo-
#654 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ma i sam sam u više navrata dolazio u napast da te uletače pripazim malo sa bočne strane.Dile wrote:[q
nije brzi![]()
- Lady Saray
#655 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
i ja-Romeo- wrote:pa da, mogao sam i predpostaviti.kockica_kockica wrote:Danas kod talijanske ambasade... ispred mene auto... zena za volanom... ulazi u jednosmjernu ulicu, neki kreten vozi u suprotnom smijeru ona mu se pokusava skloniti.. vozi unatrag... ja pokusavam da se izmaknem da me ne udari.. trubim.... ona ne gleda.... udara me.... ja izlazim iz auta da je pitam jeli gluha corava sta li vec.. ona sva zbunjena nije ni skontala da me udarila sa onim svojim cudom....
-
krusty
#656 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
respo wrote:blokiranje onih koji hoce da se prestroje?krusty wrote:respo wrote: juce vozim glavnom i dajem zmigavac da se prestrojim kad lik koji dvije tramvajske stanice gusla istom brzinom ubrzava da se ja ne bi prestrojio
neki su forumasi promovisali upravo takvu voznju i blokiranje onih koji hoce da se prestroje
na sta konkretno mislis
cuj na sta
pa eto npr. lik u lijevoj traci ide 50kmh, a ti u srednjoj 10ak metara iza njega isto ides ko on, ja dolazim iza lijevom trakom malo brze i ti mene vidis i retrovizoru i kontas eh sad ce ovaj htjeti ispred mene i dalje da prodje, i ti onda po gasu da se ja ne mogu prestrojiti i onda tako vozis narednih 100-200m da se ja ne mogu ubaciti i ono kao pogledas prema meni kao drago ti sto si nesto uspio u zivotu...
ne znam sto su ljudi isfrustrirani time da neko ide brze i da ce proci prije njih, kad ni njih nista ne sprjecava da to isto rade
- respo
#657 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
pitao sam na sta jer mi to nikad nije palo na pametkrusty wrote:
cuj na sta
pa eto npr. lik u lijevoj traci ide 50kmh, a ti u srednjoj 10ak metara iza njega isto ides ko on, ja dolazim iza lijevom trakom malo brze i ti mene vidis i retrovizoru i kontas eh sad ce ovaj htjeti ispred mene i dalje da prodje, i ti onda po gasu da se ja ne mogu prestrojiti i onda tako vozis narednih 100-200m da se ja ne mogu ubaciti i ono kao pogledas prema meni kao drago ti sto si nesto uspio u zivotu...![]()
ne znam sto su ljudi isfrustrirani time da neko ide brze i da ce proci prije njih, kad ni njih nista ne sprjecava da to isto rade
ono nezamislivo mi je sada ubrzati i tebe blokirati da se ne prestrojis prvi put cujem da to neko namjerno uradi
mozda se to i meni desavalo ali nisam na to obracao paznju zato ja usporim prestrojim se iza njega i u drugu onda traku prodjem pored njega s druge strane pa nek majku svoju blokira
- alibaba_i_30_godina
#658 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Taxi vozaci su prica za sebe.photo wrote:Predsjednistvo, tramvajska stanica. Ispred mene vozi Sarajevo taxi u pasatu 2 karavan. Obojca idemo po sinama. u jednom trenutku neka zena dize ruku i tip se zaustavi. ja sam jedva stao da ga ne udarim. trubnem mu, on otvori vrata i pogleda onako "Sta je." Ja mu mahnem rukom u stilu nosi si i krenem da ga obilazim. on je vec izasao iz svog auta. prolazeci pored njega, tip mi udari auto nogom pored desnih vrata. ja sam prosao par metara, zaustavim auto i vratim se u rikverc. gledam tipa u retrovizoru, on krenuo nazad u svoj auto, valjda da izvadi pistolj, sta li. ja stanem, upalim sva 4 i izadjem iz auta, on jos nagnut u autu. ja izvadim sipku za zakljucavanje volana onu nazubljenu citavom duzinom) i krenem prema njemu. on se ispravi i tada se zaustavi jos jedan satriji taksista pored nas, izadje da nas razdvaja. poslije nekoliko jebi se i mrs u p.m. on meni i ja njemu, sjednem u svoja kola i odem. onaj drugi taksista ide za mnom. stanem pored bicakcica u onoj ulici koja vodi prema vojnon bolnici, drugi taksista pored mene (vidio sam da je taxi pasat prosao titovom prema marijin dvoru), pita me sta je to bilo, ja mu ispricam sta je bilo i kazem mu da mi je zao sto nisam imao pistolj sa sosbom. on samo kaze jebaji ga, ljudi su nervozni i ode.
Al' sto su slozni to je za pohvalu. Eto, taj drugi nije morao stati al' je stao. Kad bi ti neko drugi stao da ti treba pomoc.
- Rauber
#659 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Pazite se fakat kad prolazite kroz raskrsnice, pogotovo u vecernjim satima, sinoc sam oko 22:30 isao iz pravca zeljeznicke stanice prema mercatoru,i prije konzuma u onoj suprotnoj traci vidim proleti neki stariji cini mi se bmw, kao ona kocka, pogledam na retrovizor i gledam ga kako proljece kroz crveno, nije ni dohvatio kocnicu, sreca pa niko nije prolazio kroz raskrsnicu prema pofalicima, isao je bar 100 km/h
A inace fakat ne znam sta je ovoj raji, svi negdje nesto zure, ili se u stvari radi o neizivljenim idiotima. Prije su prijetili golfovi dvice, a sad gledam svako novije auto nesto ti se lijepi za zadnji dio, konta kupio Octaviu novu pa sad cesta njegova, pa ti blica iako ne guslas vec vozis 60 km/h, ebo te X puta mi se desilo ja u lijevoj traci i ispred mene 10-tak auta, guzva je u saobracaju ali bez zastoja, i sad meni neki levat blica kao trebam ih sve preletit ili mu se svi trebamo sklonit da mu oslobodimo traku, decku se zuri negdje...
Dalje jel malo brze krenes na semaforu odmah konta evo ga hoce da se trka pa slozi gascinu
Ovo mi je jos i smijesno kako se raja brzo lozi...
Pa se ubacuju bez zmigavaca, ebo te zmigavac vise niko ne daje, isto ko da raji struju trosi pa moraju racun platiti, maloprije na otoci stajem na pjesackom da neke zene prodju s kesama, a neka nervoza iza odmah svira, da te Bog mili sacuva, sve ludo...
A inace fakat ne znam sta je ovoj raji, svi negdje nesto zure, ili se u stvari radi o neizivljenim idiotima. Prije su prijetili golfovi dvice, a sad gledam svako novije auto nesto ti se lijepi za zadnji dio, konta kupio Octaviu novu pa sad cesta njegova, pa ti blica iako ne guslas vec vozis 60 km/h, ebo te X puta mi se desilo ja u lijevoj traci i ispred mene 10-tak auta, guzva je u saobracaju ali bez zastoja, i sad meni neki levat blica kao trebam ih sve preletit ili mu se svi trebamo sklonit da mu oslobodimo traku, decku se zuri negdje...
Dalje jel malo brze krenes na semaforu odmah konta evo ga hoce da se trka pa slozi gascinu
Pa se ubacuju bez zmigavaca, ebo te zmigavac vise niko ne daje, isto ko da raji struju trosi pa moraju racun platiti, maloprije na otoci stajem na pjesackom da neke zene prodju s kesama, a neka nervoza iza odmah svira, da te Bog mili sacuva, sve ludo...
-
krusty
#660 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
respo wrote: pitao sam na sta jer mi to nikad nije palo na pamet
ono nezamislivo mi je sada ubrzati i tebe blokirati da se ne prestrojis prvi put cujem da to neko namjerno uradi![]()
mozda se to i meni desavalo ali nisam na to obracao paznju zato ja usporim prestrojim se iza njega i u drugu onda traku prodjem pored njega s druge strane pa nek majku svoju blokira
vjeruj mi ima svakakvih likova pa i to rade... naravno moze neko i nesvjesno tako nesto uraditi, ali da se nekad primjetiti i da je namjerno, ko eto on tebe blokira pa se ti nerviras ono kocis cekas da se ubacis i slicno
a neko je ovdje pisao (ne znam jel na ovoj temi) da to namjerno radi kad tako vidi da se tako neko zaleti pa eto... sve dok se neki sumaher ne nafura pa se ipak pokusa provuci pa mu auto unisti ni zbog cega
- respo
#661 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ja nedam onome ko ne upali zmigavac ali ne blokiram pa da ne moze se prestrojiti nego prodjem pa nek se prestrojava iza mene
kad neko da zmigavac sa zadovoljstvom pustim nek vozi
- kockica_kockica
#662 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
-Romeo- wrote:pa da, mogao sam i predpostaviti.kockica_kockica wrote:Danas kod talijanske ambasade... ispred mene auto... zena za volanom... ulazi u jednosmjernu ulicu, neki kreten vozi u suprotnom smijeru ona mu se pokusava skloniti.. vozi unatrag... ja pokusavam da se izmaknem da me ne udari.. trubim.... ona ne gleda.... udara me.... ja izlazim iz auta da je pitam jeli gluha corava sta li vec.. ona sva zbunjena nije ni skontala da me udarila sa onim svojim cudom....
poenta nijje u zeni koja je smotana .... vec u krkanu iz crnog dzipa dosao od ko zna kuda sa dobrim autom i ne zna da je ulica jednosmjerna ( ja barem gledam kako su auta parkirana pa mi je jasno jeli to jednosmjerna ili dvosmjerna, pitam ako ne znam).. poenta je da je on svojim neznanjem blokirao 5 vozila iz pravog pravca, i uspio nju natjerati da ide u rikverc ... ja mu nebi isla u rikverc
- kockica_kockica
#663 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
respo wrote:ja nedam onome ko ne upali zmigavac ali ne blokiram pa da ne moze se prestrojiti nego prodjem pa nek se prestrojava iza mene
ne pustam seljaka koji se pravi lud kad hoce da se ubaci na silu.... niti onima koji ne daju zmigavac... ali svakog normalnog vozaca pustim da se prestroji, da se ubaci iz sporedne ulice itd.... nekako meni drago kad je neko dobar prema meni pa pokusavam to isto biti i ja drugima....
-
krusty
#664 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
a izvini koje su to moci da ti u sekundi zakljucis je li taj neko, sto dolazi iza i sto se namjerava prestrojiti ispred tebe, seljak ili normalan vozac ?kockica_kockica wrote:respo wrote:ja nedam onome ko ne upali zmigavac ali ne blokiram pa da ne moze se prestrojiti nego prodjem pa nek se prestrojava iza mene
ne pustam seljaka koji se pravi lud kad hoce da se ubaci na silu.... niti onima koji ne daju zmigavac... ali svakog normalnog vozaca pustim da se prestroji, da se ubaci iz sporedne ulice itd.... nekako meni drago kad je neko dobar prema meni pa pokusavam to isto biti i ja drugima....
dzaba njemu zmigavac ako ti automatski dajes gas da bi se on ne moze ubaciti cim vidis da ide pored tebe...
- holowey
#665 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ali ne dajes automatski gas kada vidis nekog pored sebe... vozis kao sto vozis, pazeci na druge ucesnike u saobracaju, a ne nadmeces se sa njima... cesta nije trkaliste, niko nece dobiti nagradu ako do semafora prvi stigne...krusty wrote:a izvini koje su to moci da ti u sekundi zakljucis je li taj neko, sto dolazi iza i sto se namjerava prestrojiti ispred tebe, seljak ili normalan vozac ?kockica_kockica wrote:respo wrote:ja nedam onome ko ne upali zmigavac ali ne blokiram pa da ne moze se prestrojiti nego prodjem pa nek se prestrojava iza mene
dzaba njemu zmigavac ako ti automatski dajes gas da bi se on ne moze ubaciti cim vidis da ide pored tebe...
- vozač
#666 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
malo ću skrenuti sa teme, ali meni je još nešto van svake pameti.
slušam neki dan za idiota koji ima preko 200 prekršajnih prijava, oduzeli mu 3 auta i frajer i dalje vozi, oni ga zaustavljaju, pišu kazne, on opet u auto itd.,
valjda dok nekog ne ubije.
to je ustvari i najveći problem i zbog toga imamo ovakve kretene po cestama. jednostavno mi je van pameti da ga ne mogu murirati ili barem izvršiti detaljni pregled njegovog mozga pa ga potom hospitalizirati u ustanovi zatvorenog tipa. postoje razni tipovi bezobrazluka po ulicama, vožnja, parking, nedostatak lijepog ponašanja, onda ljudi su nervozni, uvijek negdje žure, ima i glupog svijeta, džaba im vozačka jednostavno imaš vozača koji ne kontaju neke stvari, limitirani, sve je to pomalo i razumljivo, ali da imaš na cesti retardirane tipove poput ovog kojeg sam naveo i da država nije u stanju da ga skloni za sva vremena sa ulice, pa zar se ne može staviti u zakon da nakon 20 prekršajnih prijava za godinu dana, a ne 200 kao ovaj gore pomenuti idiot, ideš u ludnicu jer s tobom očito nešto nije u redu.
kad ih počnu murirati i slati u ludare na oporavak, onda će se stanje promijeniti, to je moje mišljenje.
slušam neki dan za idiota koji ima preko 200 prekršajnih prijava, oduzeli mu 3 auta i frajer i dalje vozi, oni ga zaustavljaju, pišu kazne, on opet u auto itd.,
to je ustvari i najveći problem i zbog toga imamo ovakve kretene po cestama. jednostavno mi je van pameti da ga ne mogu murirati ili barem izvršiti detaljni pregled njegovog mozga pa ga potom hospitalizirati u ustanovi zatvorenog tipa. postoje razni tipovi bezobrazluka po ulicama, vožnja, parking, nedostatak lijepog ponašanja, onda ljudi su nervozni, uvijek negdje žure, ima i glupog svijeta, džaba im vozačka jednostavno imaš vozača koji ne kontaju neke stvari, limitirani, sve je to pomalo i razumljivo, ali da imaš na cesti retardirane tipove poput ovog kojeg sam naveo i da država nije u stanju da ga skloni za sva vremena sa ulice, pa zar se ne može staviti u zakon da nakon 20 prekršajnih prijava za godinu dana, a ne 200 kao ovaj gore pomenuti idiot, ideš u ludnicu jer s tobom očito nešto nije u redu.
kad ih počnu murirati i slati u ludare na oporavak, onda će se stanje promijeniti, to je moje mišljenje.
- mrtva kokoš
#667 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
a dok se dogodi 100-tine ce ih nastradati ili krenuti putem tih u mozak retardiranih kretena...vozač wrote:malo ću skrenuti sa teme, ali meni je još nešto van svake pameti.
i nije skretanje sa teme spominju ce divljaci za volanom!!
-
krusty
#668 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
holowey wrote: ali ne dajes automatski gas kada vidis nekog pored sebe... vozis kao sto vozis, pazeci na druge ucesnike u saobracaju, a ne nadmeces se sa njima... cesta nije trkaliste, niko nece dobiti nagradu ako do semafora prvi stigne...
reci to svakom trecem vozacu u sarajevu
- respo
#669 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
danas ja na bosmalovom mostu i skrecem prema hepoku i naravno tu je zeleno za pjesake na semaforu
prolaze auta a djecak neki stoji citavo vrijeme
i ja stanem svirnem jer je okrenuo glavu prema skoli i pogleda malac i predje ulicu
al lik iza mene u nekom golfu 2 kad sam ja svirnuo on svira meni kao ajde vozi
koji je to kreten
cini mi se da je jedini problem sto ljudi ne gledaju na druge nego daj samo meni a ostali su nevazni i nemaju prava nikakva
prolaze auta a djecak neki stoji citavo vrijeme
i ja stanem svirnem jer je okrenuo glavu prema skoli i pogleda malac i predje ulicu
al lik iza mene u nekom golfu 2 kad sam ja svirnuo on svira meni kao ajde vozi
koji je to kreten
cini mi se da je jedini problem sto ljudi ne gledaju na druge nego daj samo meni a ostali su nevazni i nemaju prava nikakva
- respo
#670 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ovo me podsjeti na jednu situaciju kod stare poste na obali
lik iz krajnje lijeve koja vodi u kulovica ulici ubacuje se da bi isao pravo naravno bez zmigavca i ja mu naravno ne dam
kad on sta je vidis da se ubacujem
to je ono sto da ja cekam u koloni kad ja mogu izlivnom trakom pa se ubaciti pred kraj
lik iz krajnje lijeve koja vodi u kulovica ulici ubacuje se da bi isao pravo naravno bez zmigavca i ja mu naravno ne dam
kad on sta je vidis da se ubacujem
to je ono sto da ja cekam u koloni kad ja mogu izlivnom trakom pa se ubaciti pred kraj
- Cholina_Lokica
#671 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
sjo meni dodje da uzmem kakvo auto i da ga kopmlet "oblozim" sa bull bars
i da ga koristim samo tako s vremena na vrijeme da se provozam po gradu i slupam par idiota 
- Lady Saray
#672 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
upravo tu je jednom konj za volanom ubacujuci se, gdje i kako ne treba udario meni zadnji lijevi tocak i jos pobjegao.. srecom u tom svom eksperimentu je preletio i preko trotoara (hvala Bogu nije bilo pjesaka tu da cekaju semafor) i pri tom udarcu probusio svoju gumu tako da nije mogao daleko i policija ga je nasla u roku od 10min... takvim treba oduzeti i vozacku i auto i biciklo a razmisliti da li im i civare dati u rukerespo wrote:ovo me podsjeti na jednu situaciju kod stare poste na obali
kad on sta je vidis da se ubacujem![]()
-
ssmmiilleeyy
#673 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Mene danas lupila neka cura na parkingu (rekli mi stanari zgrade ispred koje redovno parkiram) i pobjegla. Srećom nije puno.
Mogla je bar sačekati,da razmijenimo brojeve
JA mrzim kad se na semaforu uvale da stanu na čelo kolone,time stanu na pješački
Tada se osjećam kao Debil ja čekam tu,a on se lijepo uliva
Mogla je bar sačekati,da razmijenimo brojeve
JA mrzim kad se na semaforu uvale da stanu na čelo kolone,time stanu na pješački
Tada se osjećam kao Debil ja čekam tu,a on se lijepo uliva
-
ssmmiilleeyy
#674 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Ako ovo čita djevojka što me danas lupila nek se javi,neću joj ništa kunem se 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#675 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Pitanje
Veceras se malo izaslo, ja druga sa autom od drugog druga trznem do kuce, vracam se i zaustavi me policija. Sta je bilo, jedno svijetlo nije radilo. Poce on pisat u svoj blok ime prezime ovo ono, i pita sta cemo ovo ono, reko ja nemam marke, radi sta hoces. Upisa jos on u onaj blok neshto, cime se bavis ovo ono, ma reko student jos ovo ono. Ajd kaze idi, doce ti na adresu kazna od 40KM. Posto fakat jos nikad nikakve kazne nisam platio, zanima me jel on supljirao sa onim blokom i lozio me da mu dam sta na kafu ili ce mi fakat doci kazna? Ovo pitam jel mi rekoshe da mi je trebao na licu mjesta dati uplatnicu, ja se nesh potpisati i to platiti?
Veceras se malo izaslo, ja druga sa autom od drugog druga trznem do kuce, vracam se i zaustavi me policija. Sta je bilo, jedno svijetlo nije radilo. Poce on pisat u svoj blok ime prezime ovo ono, i pita sta cemo ovo ono, reko ja nemam marke, radi sta hoces. Upisa jos on u onaj blok neshto, cime se bavis ovo ono, ma reko student jos ovo ono. Ajd kaze idi, doce ti na adresu kazna od 40KM. Posto fakat jos nikad nikakve kazne nisam platio, zanima me jel on supljirao sa onim blokom i lozio me da mu dam sta na kafu ili ce mi fakat doci kazna? Ovo pitam jel mi rekoshe da mi je trebao na licu mjesta dati uplatnicu, ja se nesh potpisati i to platiti?