Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moderator: Benq
- Been
#651 Re: TV 1-NOVA TV u BiH
PROVIDER JE : 0008
KEY ( broj ključeva je ) : 16
- Samir_jc
#652 Re: TV 1-NOVA TV u BiH
Hvala za ovu informaciju. Nisam znao da treba upisivati pod 0008. Sada sam sve uradio po uputama i sve je OK.Been wrote:PROVIDER JE : 0008
Sada i ja mogu da uživam u (sad za sad) eksperimentalnom programu TV1.
pozz iz Jajca!
- Been
#653 Re: TV 1-NOVA TV u BiH
Eto...Drago mi je da sam pomogaoSamir_jc wrote:Hvala za ovu informaciju. Nisam znao da treba upisivati pod 0008. Sada sam sve uradio po uputama i sve je OK.Been wrote:PROVIDER JE : 0008
Sada i ja mogu da uživam u (sad za sad) eksperimentalnom programu TV1.
pozz iz Jajca!
-
chino
#654 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Molim vas, interesuje me kako i da li je moguce preko jednog Dreambox 500 resivera gledati na dvije ili vise tv (kad se jedna ne gleda ili tako nesto) ? Hvala
-
annes
#655 Re: TV 1-NOVA TV u BiH

Jeli neko zna mozeli se na ovo kino ubaciti taj program ?! Moze i na PP
-
Rottweiler
#656 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Jedan TV ukljuci scartom, a drugi chinch kablovima, eh sad koliko je to pametno i izvodljivo je druga stvar. Napominjem, ovako ces moci u isto vrijeme na dva TV-a gledati isti kanal.
- opa22
#657 Re: TV 1-NOVA TV u BiH
mislim da moze i u mene je opticum ne takav al vjerojatno je za sve istoannes wrote:
- PasoDzigera007
#658 Re: TV 1-NOVA TV u BiH
Ja sam vec jednom pitao,pa mi niko ne odgovori,pa cu opet biti dosadan
Kako da ubacim kod kod recivera OPTIBOX,nemam pojma kako i sta,znam da je provider 0008 i kljuc 16,al ne znam gdje t da ubacim,inace dok su kanali sa Thora bili na nagravision2 ,reciver je sam otkljucavo,kad bi ovi mijenjali kod,pa tako da ne znam sta da uradim.
Kako da ubacim kod kod recivera OPTIBOX,nemam pojma kako i sta,znam da je provider 0008 i kljuc 16,al ne znam gdje t da ubacim,inace dok su kanali sa Thora bili na nagravision2 ,reciver je sam otkljucavo,kad bi ovi mijenjali kod,pa tako da ne znam sta da uradim.
- opa22
#659 Re: TV 1-NOVA TV u BiH
pa sad ides na biss, ako ti nema biss idi na nagravision pa dodaj pa ukucaj 2600 spasi i pojavit ce ti se taj biss, i onda ukucas kako je netko vec prije mene napisaoPasoDzigera007 wrote:Ja sam vec jednom pitao,pa mi niko ne odgovori,pa cu opet biti dosadan![]()
- PasoDzigera007
#660 Re: TV 1-NOVA TV u BiH
Al to jest kod mene problem,ja nisam nikad ubacivo kodove na nagravision,jer je reciver sam otkljucavo kad bi kanali mjenjali kodove,ne znam gdje da udjem na reciveru da dodjem do BISS/NAGRAVISION ili slicno.pokusavo sam i sa onim brojem 9339,nece.opa22 wrote:pa sad ides na biss, ako ti nema biss idi na nagravision pa dodaj pa ukucaj 2600 spasi i pojavit ce ti se taj biss, i onda ukucas kako je netko vec prije mene napisaoPasoDzigera007 wrote:Ja sam vec jednom pitao,pa mi niko ne odgovori,pa cu opet biti dosadan![]()
- campa_xxx
#661 Re: TV 1-NOVA TV u BiH
A hoce li ovo moci?
Ako moze, koji lnb da kupim, posto mi to fali
ako ne moze da ne kupujem bezze...
SKYMASTER DXL 9100

SKYMASTER DXL 9100

-
cancel
#662 Re: TV 1-NOVA TV u BiH
ako se ne varam SKYMASTER DXL 9100 je FTA receiver, tako da u njega ne mogu ići ključevi..
novi receiver ti treba!
novi receiver ti treba!
- plejka2
#663 Re: TV 1-NOVA TV u BiH
Sw je drugaciji dok ne vidi koji je opticum nek ne pomislja da ubacuje napamet soft.opa22 wrote:mislim da moze i u mene je opticum ne takav al vjerojatno je za sve istoannes wrote:
Kanale moze dodavati ako na njih misli ne kontam kakav program spominje
ps2,3,4 uskoro
-
annes
#664 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Ok imali neko pametan da se nadji,pa ono da nam lijepo natenane objasni..
Kako pristupiti ukucavanju kanala TV1,otkljucati kanal,satelit?!
- bdzs
#665 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Imas tri mogucnosti: 1.ubaci kljuc (binarni) u resiver sa rs232, imas kljuceva kakvih hoces na uploadima. 2.Sa daljincem (ne bi ti preporucio) i 3. da sam editujes binarni fajl sa globo_editorom a kasnije konvertujes po zelji.annes wrote: Ok imali neko pametan da se nadji,pa ono da nam lijepo natenane objasni..
- motachjointa
#666 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
jel i za dreambox isti postupak, slomih se namjestajuci ali nece pa nece. nasao sam onaj neki softcam.key ubacim ga na dream u folder var/etc/keys ali nema slika crna.bdzs wrote:Imas tri mogucnosti: 1.ubaci kljuc (binarni) u resiver sa rs232, imas kljuceva kakvih hoces na uploadima. 2.Sa daljincem (ne bi ti preporucio) i 3. da sam editujes binarni fajl sa globo_editorom a kasnije konvertujes po zelji.annes wrote: Ok imali neko pametan da se nadji,pa ono da nam lijepo natenane objasni..
- bdzs
#667 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
[/quote]
jel i za dreambox isti postupak, slomih se namjestajuci ali nece pa nece. nasao sam onaj neki softcam.key ubacim ga na dream u folder var/etc/keys ali nema slika crna.[/quote]
Nije isto, ovo gore je za yumatu i klonove. . Ja ga jos nisam ubacio. Najlakse ti je kod dreama da stavis predragov kljuc tar.gz u temp i ides na manual instal. Nisam siguran da li cccam podrzava biss kljuceve, znam da moze mgcamd i gbox al ...probat cu.
jel i za dreambox isti postupak, slomih se namjestajuci ali nece pa nece. nasao sam onaj neki softcam.key ubacim ga na dream u folder var/etc/keys ali nema slika crna.[/quote]
Nije isto, ovo gore je za yumatu i klonove. . Ja ga jos nisam ubacio. Najlakse ti je kod dreama da stavis predragov kljuc tar.gz u temp i ides na manual instal. Nisam siguran da li cccam podrzava biss kljuceve, znam da moze mgcamd i gbox al ...probat cu.
-
Rottweiler
#668 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moze i sa cccam, ubaci softcam.key u var/keys i to je to
- motachjointa
#669 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
ubacio sam ovo:Rottweiler wrote:Moze i sa cccam, ubaci softcam.key u var/keys i to je to
fajl SoftCam.Key
u njemu je ovo ali crna slika.
#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*# MGCAMD BISS KEYS #*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#
F 00081FFF 00 2222226622222266 ;RTV Mostar
-
Rottweiler
#670 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
poslao sam ti ispravan kljuc na pp, provjereno radi kod mene
-
zlatan01
#671 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Koristim DM518 (kutija od DM600 a unutra DM500) i CS. Imam problema sa internetom koji cesto prekida. Da li je neko primjetio vezu sa CS i problemima u konekciji? Inace imam ADSL.
-
Rottweiler
#672 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
CS nema veze sa tvojim prekidima interneta 100%
- iPod
#673 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pozdrav,
Mislim da ti internet ne puca zbog toga...
A da te mogu otkriti, naravno da mogu....
Prvo i osnvno cccam, koristi TCP/IP protokol, kojeg je lakse filtrirati i presresti, nego li kada je u pitanju UDP protokol, na cijim principima funkcionise gbox protokol.
Kao i svaki paket koji putuje mrezom, a tako i cccam paket, ima svoju duzinu, stek, zaglavlje koji nosi odredjene podatke, destination i source adrese, pa tako provideru, ukoliko zeli da se obracuna sa vlasnicima servera ili cak klijentima nije tesko upratiti kakve "pakete" saljes i primas, i to se sve moze provjeriti i presresti....
Sama popularnost cccama u odnosu na gbox je upravo u tome, sto ga je lakse podesiti, pogotovo kada su u pitanju krajnji korisnici, jer nemoras vrsiti port forwarding.... kako bi se spojio na sam server...
Savjetujem ti da pogledas malo vise o tome sta su TCP/IP paketi i kako to funkcionise, generalno o tome mozes naci puno ifnformacija na netu...
Mislim da ti internet ne puca zbog toga...
A da te mogu otkriti, naravno da mogu....
Prvo i osnvno cccam, koristi TCP/IP protokol, kojeg je lakse filtrirati i presresti, nego li kada je u pitanju UDP protokol, na cijim principima funkcionise gbox protokol.
Kao i svaki paket koji putuje mrezom, a tako i cccam paket, ima svoju duzinu, stek, zaglavlje koji nosi odredjene podatke, destination i source adrese, pa tako provideru, ukoliko zeli da se obracuna sa vlasnicima servera ili cak klijentima nije tesko upratiti kakve "pakete" saljes i primas, i to se sve moze provjeriti i presresti....
Sama popularnost cccama u odnosu na gbox je upravo u tome, sto ga je lakse podesiti, pogotovo kada su u pitanju krajnji korisnici, jer nemoras vrsiti port forwarding.... kako bi se spojio na sam server...
Savjetujem ti da pogledas malo vise o tome sta su TCP/IP paketi i kako to funkcionise, generalno o tome mozes naci puno ifnformacija na netu...
- kiky
#674 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
kakva je perspektiva ovom gledanju satelitske preko interneta ...
postoji li mogučnost da se vlasnici tv paketa nekako obračunaju ili ukinu takav način piraterije ...
nevjerujem da im se sviđa ovakva mogučnost gledanja svega za đ ...

postoji li mogučnost da se vlasnici tv paketa nekako obračunaju ili ukinu takav način piraterije ...
nevjerujem da im se sviđa ovakva mogučnost gledanja svega za đ ...
- mumi80
#675 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pozdrav svima. Treba mi preporuka za CS al da je stabilan bez led i trz.