60 MINUTA - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Miki123

#651 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Miki123 »

HAVANA wrote:Ne plačaju račune...
Ne uzimaju sudsku poštu jer ne priznaju sud...
Kako onaj reče muzičko obrazovanje njima ne treba i neće ga ni biti...
Zabranjuju prolaz ...postavljaju punktove...
18 pištolja,puške...
Nusretovi čuveni govori...djahkad se mosh i opasat,ne izdaj brata i ako znaš ... :-)
Nisu ih trebali dirat...nema smisla... :oops:
Ne priznaje sud i institucije države, ali kad upuca lovačkog psa ide prijaviti nestanak pištolja u policiju, dakle, instituciju države.

B A G R A

Najobičnija bagra je to i nek' su ih skršili i ako se opet dignu i krenu raditi iste stvari, poslati 1200 policajaca i 400 vozila, pa da vidimo kome će dosaditi.
seln

#652 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:Hocete li konacno svi izaci iz navijackih cipela i poceti kritikovati ove TV emisije, novine, ... na osnovu njihovog kvaliteta, profesionalizma, zanimljivosti?
Ovo se odnosi podjednako i na crvene i zelene.
Eto, nek si ti objektivan... :-) :-) :-)
F.G.R.

#653 Re: 60 MINUTA - All about

Post by F.G.R. »

saibaba wrote:60 min su došle u maoču sa namjerom da snime bradonje-teroriste .. Pretjerano pristrasan prilog koji gledaoca forsira sta da misli... nema veze sa profesionalizmom...

možeš mislit vehabije "pola decenije" ne placaju vodu i TV pretplatu :lol: ne 5 godina nego pola decenije... zvuči duže zar ne... :lol:
Ne znam je li neko primjetio kad je dramaticnim glasom, zadihani Damir K. rekao da: "U selu nema ni jedan TV a da ne govorimo o placanju pretplate" :-) :-) :-) :-)

Zasto bi je platili ako nemaju TV :-) :-) :-)
ultima_palabra

#654 Re: 60 MINUTA - All about

Post by ultima_palabra »

F.G.R. wrote:
saibaba wrote:60 min su došle u maoču sa namjerom da snime bradonje-teroriste .. Pretjerano pristrasan prilog koji gledaoca forsira sta da misli... nema veze sa profesionalizmom...

možeš mislit vehabije "pola decenije" ne placaju vodu i TV pretplatu :lol: ne 5 godina nego pola decenije... zvuči duže zar ne... :lol:
Ne znam je li neko primjetio kad je dramaticnim glasom, zadihani Damir K. rekao da: "U selu nema ni jedan TV a da ne govorimo o placanju pretplate" :-) :-) :-) :-)

Zasto bi je platili ako nemaju TV :-) :-) :-)
Napravi njima čika Nusret njihovu televiziju :-D :evil:
karanana

#655 Re: 60 MINUTA - All about

Post by karanana »

ko sto neko vec spomenu: onih 200-300 vozila se nije moralo vozati do gornje maoce da nadje zapustanu djecu, neplatise tv takse i ostalih komunalnih usluga, ilegalno naoruzane osobe.....dovoljno im je bilo da se provozaju po nasem glavnom gradu i da nadju sve ovo gore opisano. jos ako je odbijanje da se primi plava kuferta sa suda zaista krsenje ustava BiH i nepostivanje drzave, onda sam ga i ja prekrsio najmanje 2-3 puta.

oni apsolutno nista nisu ni nasli ni razotkrili. suplji su ko i onaj prilog od sinoc. federalnoj ne bi im hitchkok mogao pomoci da onaj prilog napravi napetim i stavicnim, tako da nije uspio ni damirko.
Semiramida

#656 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Semiramida »

F.G.R. wrote:
Ne znam je li neko primjetio kad je dramaticnim glasom, zadihani Damir K. rekao da: "U selu nema ni jedan TV a da ne govorimo o placanju pretplate" :-) Zasto bi je platili ako nemaju TV :-)
Jest, fakat presmiješno. :-D

Isto tako dramatičnim glasom, Damir K. nastavlja, parafrazirano - "U selu je nađeno 30 računara (čak!), oko 1.400 CD-ova (zamislite!) i (ne znam koliko) video-kaseta." Kakav kriminal i vehabizam!
I ono - živjeli su u krajnje zapuštenim i prljavim kućama - hoćemo l' im suditi i zbog toga? :-)

A jeste li primijetili fotografije pojedinih vehabija koje razvuku na čitav TV ekran, k'o bez očiju, da svaka majka odvede dijete u drugu sobu od tog horora. :-D

Mislim - ono je bila katastrofa od priloga.
VjecitiStudent

#657 Re: 60 MINUTA - All about

Post by VjecitiStudent »

nikad_izvini wrote:
VjecitiStudent wrote:Sve u svemu, u eksluzivnom prilogu iz Maoce saznali smo da Maoca ima odlican prijem signala BH telekoma.
60 minuta su zaista postale gubitak vremena.
Imaš li neki drugi prijedlog ili "nako" pričaš ? Tvoja priča se svodi na Harisovu retoriku i pokliče "ukinućemo pc". De malo konkretnih rješenja, lako je pričati "ne valja ovo" ;-)
PS slažem se da je prilog o Maoči bio "niđe veze".
Prijedlog je jednostavan: Da budu manje senzacionalni, a vise profesionalni.
U suprotnom, na najboljem su putu da postanu "TV Avaz", samo malo drugacije ideoloske boje za sada.
Last edited by VjecitiStudent on 09/02/2010 13:43, edited 1 time in total.
MUNAFIK

#658 Re: 60 MINUTA - All about

Post by MUNAFIK »

karanana wrote:ko sto neko vec spomenu: onih 200-300 vozila se nije moralo vozati do gornje maoce da nadje zapustanu djecu, neplatise tv takse i ostalih komunalnih usluga, ilegalno naoruzane osobe.....dovoljno im je bilo da se provozaju po nasem glavnom gradu i da nadju sve ovo gore opisano. jos ako je odbijanje da se primi plava kuferta sa suda zaista krsenje ustava BiH i nepostivanje drzave, onda sam ga i ja prekrsio najmanje 2-3 puta.

oni apsolutno nista nisu ni nasli ni razotkrili. suplji su ko i onaj prilog od sinoc. federalnoj ne bi im hitchkok mogao pomoci da onaj prilog napravi napetim i stavicnim, tako da nije uspio ni damirko.

Al vjeruj kod nekih ljudi to sve pali.... Meni nekai dan dodje jedan moj poznanik prepadnut... i prica mi kako su specijalci uhvatili 200 naoruzanih vehabija koje su htjeli napraviti Islamsku republiku :-) :-) :-) mislim dokle to ide :shock: :shock: :shock: mi se svi odvalili smijat, zaista ne znam otkud mu te price ali siguran sam da je ova medijska hajka odradila svoje... a ona traje vec godinama...
Banksy

#659 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Sve u svemu, u eksluzivnom prilogu iz Maoce saznali smo da Maoca ima odlican prijem signala BH telekoma.
Saznali smo i da je pukla tikva s Haretom.
Ili kasni rata ...
VjecitiStudent

#660 Re: 60 MINUTA - All about

Post by VjecitiStudent »

Semiramida wrote: Isto tako dramatičnim glasom, Damir K. nastavlja, parafrazirano - "U selu je nađeno 30 računara (čak!), oko 1.400 CD-ova (zamislite!) i (ne znam koliko) video-kaseta." Kakav kriminal i vehabizam!
I ono - živjeli su u krajnje zapuštenim i prljavim kućama - hoćemo l' im suditi i zbog toga? :-)

A jeste li primijetili fotografije pojedinih vehabija koje razvuku na čitav TV ekran, k'o bez očiju, da svaka majka odvede dijete u drugu sobu od tog horora. :-D

Sinocnji prilog moze uci u antologiju bh. novinarstva, ja bi ga rangirao odmah iza snimka Gotovininog stola na Kanarima. :D
VjecitiStudent

#661 Re: 60 MINUTA - All about

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Sve u svemu, u eksluzivnom prilogu iz Maoce saznali smo da Maoca ima odlican prijem signala BH telekoma.
Saznali smo i da je pukla tikva s Haretom.
Ili kasni rata ...
Nije lako Haretu, valja tolike medije opsluzivati.
uroborus

#662 Re: 60 MINUTA - All about

Post by uroborus »

Sad mi je tak jasno zasto je smijenjen Tarik Sadovic... :mrgreen:
karanana

#663 Re: 60 MINUTA - All about

Post by karanana »

a kako je samo dramaticno bilo ono snimanje mobitela i onda kadar u tamnu crnu noc u pravcu teroristickog gnijezda. ja mislim da je i damirko ondje pored auta prostro srdzadicu i klekno na namaz moleci allaha da se zapuca i da svjetleci meci malo prosaraju tamnu zimsku noc.

60 minuta je postala bas karina. mislim ima istine u nekim prilozima, ali i corava koka ponekad ubode zrno. ja sam ih presto smatrat ozbiljnim od kada je isti onaj damirko ganjo karadzica po manastirima istocne bosne i hercegovine i crne gore, a u to vrijeme karadzic vec odavno postao dabic.
Banksy

#664 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Banksy »

Semiramida wrote: Isto tako dramatičnim glasom, Damir K. nastavlja, parafrazirano - "U selu je nađeno 30 računara (čak!), oko 1.400 CD-ova (zamislite!) i (ne znam koliko) video-kaseta." Kakav kriminal i vehabizam!

Zastava film ...
VjecitiStudent

#665 Re: 60 MINUTA - All about

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote: 60 minuta je postala bas karina. mislim ima istine u nekim prilozima, ali i corava koka ponekad ubode zrno. ja sam ih presto smatrat ozbiljnim od kada je isti onaj damirko ganjo karadzica po manastirima istocne bosne i hercegovine i crne gore, a u to vrijeme karadzic vec odavno postao dabic.
Sto je jos gore, one noci kad je uhapsen Karadjic, neka mudra glava na FTV-u je odlucila da nekoliko sati pusta reprizu Kaletovica kako skace po mjestima gdje Radovana nije bilo vec godinama.
HAVANA

#666 Re: 60 MINUTA - All about

Post by HAVANA »

I meni :lol: :bih: :oops:
Ma oni su nevinašca,treba i njima zlatnog orla dat. :roll:
VjecitiStudent

#667 Re: 60 MINUTA - All about

Post by VjecitiStudent »

hadziveg wrote:Meni najsmijesnije bjese kad Damir Kaletovic rece Vehabije posjedovale oruzje za masovno unistenje :) :lol:
Ja neznam kako kod vas,ali ovo duboko vrijedja moju inteligenciju :bih:
Znas li ti sta se sve moze zakotiti u dugackoj bradi? :oops:
VjecitiStudent

#668 Re: 60 MINUTA - All about

Post by VjecitiStudent »

HAVANA wrote:I meni :lol: :bih: :oops:
Ma oni su nevinašca,treba i njima zlatnog orla dat. :roll:
Fakat, umjesto da su se pozabavili Arzijinim orlicem, sad bi se i ostatak nacije imao cemu smijati :D
BSn

#669 Re: 60 MINUTA - All about

Post by BSn »

Onaj sinoc prilog je bio u stilu Monty Paytonovaca. Evo nekoliko komicnih bljeskova iz priloga:
- Zapljenjen toliki broj racunara, CD-a, mobitela...
- Stanovnici sela nemaju TV-prijemnika, a ni TV-pretplatu ne placaju.
- Onaj dingospo zove Damira brate, a Damir njega buraz.

Koliko oni stanovnici Maoce upotrebljavaju ono "brate" sve vise me podsjecaju na Njegosa iz Survivora. :D
malamia

#670 Re: 60 MINUTA - All about

Post by malamia »

Semiramida wrote:
F.G.R. wrote:
Ne znam je li neko primjetio kad je dramaticnim glasom, zadihani Damir K. rekao da: "U selu nema ni jedan TV a da ne govorimo o placanju pretplate" :-) Zasto bi je platili ako nemaju TV :-)
Jest, fakat presmiješno. :-D

Isto tako dramatičnim glasom, Damir K. nastavlja, parafrazirano - "U selu je nađeno 30 računara (čak!), oko 1.400 CD-ova (zamislite!) i (ne znam koliko) video-kaseta." Kakav kriminal i vehabizam!

Haha, ili kad rece da su Vehabije ustrijelile psa! :lol: :lol: :lol:
Kakav li strasan terorizam (ne pravdajuci ubijanje neduznih zivotinja)...
I dramaticna najava snimaka iz maoce a na kraju gledamo put i sumu oko maoce...jadno :-) :-) :-)
F.G.R.

#671 Re: 60 MINUTA - All about

Post by F.G.R. »

BSn wrote:Onaj sinoc prilog je bio u stilu Monty Paytonovaca. Evo nekoliko komicnih bljeskova iz priloga:
- Zapljenjen toliki broj racunara, CD-a, mobitela...
- Stanovnici sela nemaju TV-prijemnika, a ni TV-pretplatu ne placaju.
- Onaj dingospo zove Damira brate, a Damir njega buraz.

Koliko oni stanovnici Maoce upotrebljavaju ono "brate" sve vise me podsjecaju na Njegosa iz Survivora. :D
To je bas reko, u selu ni jedan tv prijemnik a ni pretplatu ne placaju :lol: :lol: :lol:
homerus

#672 Maoča i ''oružje za masovno uništenje''

Post by homerus »

nisam primijetio da je već neko otvorio ovu temu, a ako jeste, neka me ekipa ispravi.

u jučerašnjem izdanju magazina 60 minuta, Damir Kalatović je u svojoj reportaži o akciji Svjetlost, između ostalog rekao kako su prilikom pretresa ''pronađeni planovi za izradu oružja za masovno uništenje'' :-)
danas čitav dan kontam o tome, i zamišljam stanovnike maoče kako kuju planove o izradi atomske bombe ili nečeg sličnog, i uvijek me napane nekakav smijeh. ja odavno nisam čuo veću provalu.
ima li neko da misli isto, i ima li onih koji stvarno vjeruju u ovu (za mene) definitivno najveću nebulozu koju je izgovorio ovaj novinar.
bujrum
chuchumbamayumbe

#673 Re: Maoča i ''oružje za masovno uništenje''

Post by chuchumbamayumbe »

Pa, kao sto Damir rece, pronadjeni su planovi.
Evo cu ja za 5 minuta skinuti planove kako napraviti oruzje za masovno unistenje na bazi radioktivnih materijala, bioloska oruzja i slicno.
Za 5 minuta.
Prema tome, obzirom na sveukupni pacifizam koji zraci iz pitoreskne Maoche Gornje, i obzirom na neka od misljenja koja su odaslana u svijet iz tog sela, nist ame ne cudi.
Druga je stvar da li su oni zaista namjeravati tako nesto i uciniti, i na koji nacin.
madner

#674 Re: Maoča i ''oružje za masovno uništenje''

Post by madner »

Atomska bomba nije jedino oruzje te vrste. Puno prikladnije bi bilo zamisliti iste kako pokusavaju napraviti zivcu, jer to je moguce sa puno skromnijim sredstvima.
chuchumbamayumbe

#675 Re: Maoča i ''oružje za masovno uništenje''

Post by chuchumbamayumbe »

Ma ja, zivco, kojekakvi cijanid buchkurishi, antrax, to je to...
Ne vjerujem da im pada na pamet da rade nesto sa radioaktivnim elementima.
Locked