Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
HAVANA wrote:Ne plačaju račune...
Ne uzimaju sudsku poštu jer ne priznaju sud...
Kako onaj reče muzičko obrazovanje njima ne treba i neće ga ni biti...
Zabranjuju prolaz ...postavljaju punktove...
18 pištolja,puške...
Nusretovi čuveni govori...djahkad se mosh i opasat,ne izdaj brata i ako znaš ...
Nisu ih trebali dirat...nema smisla...
Ne priznaje sud i institucije države, ali kad upuca lovačkog psa ide prijaviti nestanak pištolja u policiju, dakle, instituciju države.
B A G R A
Najobičnija bagra je to i nek' su ih skršili i ako se opet dignu i krenu raditi iste stvari, poslati 1200 policajaca i 400 vozila, pa da vidimo kome će dosaditi.
VjecitiStudent wrote:Hocete li konacno svi izaci iz navijackih cipela i poceti kritikovati ove TV emisije, novine, ... na osnovu njihovog kvaliteta, profesionalizma, zanimljivosti?
Ovo se odnosi podjednako i na crvene i zelene.
saibaba wrote:60 min su došle u maoču sa namjerom da snime bradonje-teroriste .. Pretjerano pristrasan prilog koji gledaoca forsira sta da misli... nema veze sa profesionalizmom...
možeš mislit vehabije "pola decenije" ne placaju vodu i TV pretplatu ne 5 godina nego pola decenije... zvuči duže zar ne...
Ne znam je li neko primjetio kad je dramaticnim glasom, zadihani Damir K. rekao da: "U selu nema ni jedan TV a da ne govorimo o placanju pretplate"
saibaba wrote:60 min su došle u maoču sa namjerom da snime bradonje-teroriste .. Pretjerano pristrasan prilog koji gledaoca forsira sta da misli... nema veze sa profesionalizmom...
možeš mislit vehabije "pola decenije" ne placaju vodu i TV pretplatu ne 5 godina nego pola decenije... zvuči duže zar ne...
Ne znam je li neko primjetio kad je dramaticnim glasom, zadihani Damir K. rekao da: "U selu nema ni jedan TV a da ne govorimo o placanju pretplate"
ko sto neko vec spomenu: onih 200-300 vozila se nije moralo vozati do gornje maoce da nadje zapustanu djecu, neplatise tv takse i ostalih komunalnih usluga, ilegalno naoruzane osobe.....dovoljno im je bilo da se provozaju po nasem glavnom gradu i da nadju sve ovo gore opisano. jos ako je odbijanje da se primi plava kuferta sa suda zaista krsenje ustava BiH i nepostivanje drzave, onda sam ga i ja prekrsio najmanje 2-3 puta.
oni apsolutno nista nisu ni nasli ni razotkrili. suplji su ko i onaj prilog od sinoc. federalnoj ne bi im hitchkok mogao pomoci da onaj prilog napravi napetim i stavicnim, tako da nije uspio ni damirko.
F.G.R. wrote:
Ne znam je li neko primjetio kad je dramaticnim glasom, zadihani Damir K. rekao da: "U selu nema ni jedan TV a da ne govorimo o placanju pretplate" Zasto bi je platili ako nemaju TV
Jest, fakat presmiješno.
Isto tako dramatičnim glasom, Damir K. nastavlja, parafrazirano - "U selu je nađeno 30 računara (čak!), oko 1.400 CD-ova (zamislite!) i (ne znam koliko) video-kaseta." Kakav kriminal i vehabizam!
I ono - živjeli su u krajnje zapuštenim i prljavim kućama - hoćemo l' im suditi i zbog toga?
A jeste li primijetili fotografije pojedinih vehabija koje razvuku na čitav TV ekran, k'o bez očiju, da svaka majka odvede dijete u drugu sobu od tog horora.
VjecitiStudent wrote:Sve u svemu, u eksluzivnom prilogu iz Maoce saznali smo da Maoca ima odlican prijem signala BH telekoma.
60 minuta su zaista postale gubitak vremena.
Imaš li neki drugi prijedlog ili "nako" pričaš ? Tvoja priča se svodi na Harisovu retoriku i pokliče "ukinućemo pc". De malo konkretnih rješenja, lako je pričati "ne valja ovo"
PS slažem se da je prilog o Maoči bio "niđe veze".
Prijedlog je jednostavan: Da budu manje senzacionalni, a vise profesionalni.
U suprotnom, na najboljem su putu da postanu "TV Avaz", samo malo drugacije ideoloske boje za sada.
Last edited by VjecitiStudent on 09/02/2010 13:43, edited 1 time in total.
karanana wrote:ko sto neko vec spomenu: onih 200-300 vozila se nije moralo vozati do gornje maoce da nadje zapustanu djecu, neplatise tv takse i ostalih komunalnih usluga, ilegalno naoruzane osobe.....dovoljno im je bilo da se provozaju po nasem glavnom gradu i da nadju sve ovo gore opisano. jos ako je odbijanje da se primi plava kuferta sa suda zaista krsenje ustava BiH i nepostivanje drzave, onda sam ga i ja prekrsio najmanje 2-3 puta.
oni apsolutno nista nisu ni nasli ni razotkrili. suplji su ko i onaj prilog od sinoc. federalnoj ne bi im hitchkok mogao pomoci da onaj prilog napravi napetim i stavicnim, tako da nije uspio ni damirko.
Al vjeruj kod nekih ljudi to sve pali.... Meni nekai dan dodje jedan moj poznanik prepadnut... i prica mi kako su specijalci uhvatili 200 naoruzanih vehabija koje su htjeli napraviti Islamsku republiku mislim dokle to ide mi se svi odvalili smijat, zaista ne znam otkud mu te price ali siguran sam da je ova medijska hajka odradila svoje... a ona traje vec godinama...
VjecitiStudent wrote:
Sve u svemu, u eksluzivnom prilogu iz Maoce saznali smo da Maoca ima odlican prijem signala BH telekoma.
Saznali smo i da je pukla tikva s Haretom.
Ili kasni rata ...
Semiramida wrote:
Isto tako dramatičnim glasom, Damir K. nastavlja, parafrazirano - "U selu je nađeno 30 računara (čak!), oko 1.400 CD-ova (zamislite!) i (ne znam koliko) video-kaseta." Kakav kriminal i vehabizam!
I ono - živjeli su u krajnje zapuštenim i prljavim kućama - hoćemo l' im suditi i zbog toga?
A jeste li primijetili fotografije pojedinih vehabija koje razvuku na čitav TV ekran, k'o bez očiju, da svaka majka odvede dijete u drugu sobu od tog horora.
Mislim - ono je bila katastrofa od priloga.
Sinocnji prilog moze uci u antologiju bh. novinarstva, ja bi ga rangirao odmah iza snimka Gotovininog stola na Kanarima.
VjecitiStudent wrote:
Sve u svemu, u eksluzivnom prilogu iz Maoce saznali smo da Maoca ima odlican prijem signala BH telekoma.
Saznali smo i da je pukla tikva s Haretom.
Ili kasni rata ...
Nije lako Haretu, valja tolike medije opsluzivati.
a kako je samo dramaticno bilo ono snimanje mobitela i onda kadar u tamnu crnu noc u pravcu teroristickog gnijezda. ja mislim da je i damirko ondje pored auta prostro srdzadicu i klekno na namaz moleci allaha da se zapuca i da svjetleci meci malo prosaraju tamnu zimsku noc.
60 minuta je postala bas karina. mislim ima istine u nekim prilozima, ali i corava koka ponekad ubode zrno. ja sam ih presto smatrat ozbiljnim od kada je isti onaj damirko ganjo karadzica po manastirima istocne bosne i hercegovine i crne gore, a u to vrijeme karadzic vec odavno postao dabic.
Semiramida wrote:
karanana wrote:
60 minuta je postala bas karina. mislim ima istine u nekim prilozima, ali i corava koka ponekad ubode zrno. ja sam ih presto smatrat ozbiljnim od kada je isti onaj damirko ganjo karadzica po manastirima istocne bosne i hercegovine i crne gore, a u to vrijeme karadzic vec odavno postao dabic.
Sto je jos gore, one noci kad je uhapsen Karadjic, neka mudra glava na FTV-u je odlucila da nekoliko sati pusta reprizu Kaletovica kako skace po mjestima gdje Radovana nije bilo vec godinama.
hadziveg wrote:Meni najsmijesnije bjese kad Damir Kaletovic rece Vehabije posjedovale oruzje za masovno unistenje
Ja neznam kako kod vas,ali ovo duboko vrijedja moju inteligenciju
Znas li ti sta se sve moze zakotiti u dugackoj bradi?
Onaj sinoc prilog je bio u stilu Monty Paytonovaca. Evo nekoliko komicnih bljeskova iz priloga:
- Zapljenjen toliki broj racunara, CD-a, mobitela...
- Stanovnici sela nemaju TV-prijemnika, a ni TV-pretplatu ne placaju.
- Onaj dingospo zove Damira brate, a Damir njega buraz.
Koliko oni stanovnici Maoce upotrebljavaju ono "brate" sve vise me podsjecaju na Njegosa iz Survivora.
F.G.R. wrote:
Ne znam je li neko primjetio kad je dramaticnim glasom, zadihani Damir K. rekao da: "U selu nema ni jedan TV a da ne govorimo o placanju pretplate" Zasto bi je platili ako nemaju TV
Jest, fakat presmiješno.
Mislim - ono je bila katastrofa od priloga.
Haha, ili kad rece da su Vehabije ustrijelile psa!
Kakav li strasan terorizam (ne pravdajuci ubijanje neduznih zivotinja)...
I dramaticna najava snimaka iz maoce a na kraju gledamo put i sumu oko maoce...jadno
BSn wrote:Onaj sinoc prilog je bio u stilu Monty Paytonovaca. Evo nekoliko komicnih bljeskova iz priloga:
- Zapljenjen toliki broj racunara, CD-a, mobitela... - Stanovnici sela nemaju TV-prijemnika, a ni TV-pretplatu ne placaju.
- Onaj dingospo zove Damira brate, a Damir njega buraz.
Koliko oni stanovnici Maoce upotrebljavaju ono "brate" sve vise me podsjecaju na Njegosa iz Survivora.
To je bas reko, u selu ni jedan tv prijemnik a ni pretplatu ne placaju
nisam primijetio da je već neko otvorio ovu temu, a ako jeste, neka me ekipa ispravi.
u jučerašnjem izdanju magazina 60 minuta, Damir Kalatović je u svojoj reportaži o akciji Svjetlost, između ostalog rekao kako su prilikom pretresa ''pronađeni planovi za izradu oružja za masovno uništenje''
danas čitav dan kontam o tome, i zamišljam stanovnike maoče kako kuju planove o izradi atomske bombe ili nečeg sličnog, i uvijek me napane nekakav smijeh. ja odavno nisam čuo veću provalu.
ima li neko da misli isto, i ima li onih koji stvarno vjeruju u ovu (za mene) definitivno najveću nebulozu koju je izgovorio ovaj novinar.
bujrum
Pa, kao sto Damir rece, pronadjeni su planovi.
Evo cu ja za 5 minuta skinuti planove kako napraviti oruzje za masovno unistenje na bazi radioktivnih materijala, bioloska oruzja i slicno.
Za 5 minuta.
Prema tome, obzirom na sveukupni pacifizam koji zraci iz pitoreskne Maoche Gornje, i obzirom na neka od misljenja koja su odaslana u svijet iz tog sela, nist ame ne cudi.
Druga je stvar da li su oni zaista namjeravati tako nesto i uciniti, i na koji nacin.
Atomska bomba nije jedino oruzje te vrste. Puno prikladnije bi bilo zamisliti iste kako pokusavaju napraviti zivcu, jer to je moguce sa puno skromnijim sredstvima.