ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Doda37

#651 Re: ERONET

Post by Doda37 »

dzeno123 wrote:Upravo mi stize poruka od eroneta da imaju u ponudi 200mb interneta za 2km unutar 24h. Ovoliko otprilike trosim dnevno u kuci i ako nema nikakvih caka ovo im je pun pogodak. Ko je stalni korisnik interneta ovo je idealno pogotovo kada se ide na odmor, vikendicu, poso...
pripazi na ovo

Aktiviraj opciju "Pričaj" ili "Tipkaj"i za samo 2 KM dobivaš 200 SMS poruka ili 200 minuta razgovora koje možeš koristiti od trenutka aktivacije do ponoći istoga dana.

Ne znam jeli za internet isto( provjeri) , u stvari mozes aktivirati u 00:01 i trajati ce 24 h
dzeno123

#652 Re: ERONET

Post by dzeno123 »

perfect_guy wrote:
dzeno123 wrote:Upravo mi stize poruka od eroneta da imaju u ponudi 200mb interneta za 2km unutar 24h. Ovoliko otprilike trosim dnevno u kuci i ako nema nikakvih caka ovo im je pun pogodak. Ko je stalni korisnik interneta ovo je idealno pogotovo kada se ide na odmor, vikendicu, poso...
obzirom da mi za otvaranje samo sa-x početne uzme otprilike toliko, naravno da se isplati

a da li se mogu ovakve ponude kao sad ovo sa FB napraviti za postojeće korisnike?
mogu svi hej korisnici, novi i stari.
escobar__

#653 Re: ERONET

Post by escobar__ »

dzeno123 wrote:
perfect_guy wrote:
obzirom da mi za otvaranje samo sa-x početne uzme otprilike toliko, naravno da se isplati

a da li se mogu ovakve ponude kao sad ovo sa FB napraviti za postojeće korisnike?
mogu svi hej korisnici, novi i stari.
Ja danas probao i nisam se mogao ulogovati (plus skinulo mi lovu s računa).
perfect_guy

#654 Re: ERONET

Post by perfect_guy »

escobar__ wrote:
Ja danas probao i nisam se mogao ulogovati (plus skinulo mi lovu s računa).
ja probao i regularno ušao, a nije mi ništa skinuo (ali zato kad uđem na običnu FB aplikaciju regularno skida)
mrtva kokoš

#655 Re: ERONET

Post by mrtva kokoš »

zanimljiva ova face tarifa ubila se za ovisnike :-) :-)

samo mi nikako nije jasno kako 20 dana bude sve super, a onda preostalih 10 dana po 5X na dan zna izbaciti...
mrtva kokoš

#656 Re: ERONET

Post by mrtva kokoš »

Malogradjanin wrote:
Molim te da ne dajes pogresne informacije ljudima. Ja sam licno isao u Eronet centar u Sarajevo te su mi rekli da bez obzira na to da li je neko uzeo ili nije uzeo mobitel, ako ima potrosnju na kartici ne moze da raskine ugovor dok ne prodje taj period na koliko je potpisan ugovor. A vjerujem da si i ti jedan od onih koji hvata ljude po ulici da potpisuju ugovore, i pogresno im govoris. Zato raja forumasi, nemojte da slusate ovog gospodina "saradnika".
da da i prijatelj mi je ovo rekao, samo sto je on koristio ovu karticu 2 mj. i zvao ih na telefon i rekao da predkida ugovor, ali nejse i dalje mu je stizala preplata od 17 KM :-) a prvobitno je bila kada je potpisao ugovor 15KM. znaci prvo sto su ga prevarili jeste kada je potpisivao taj ugovor, drugo sto sada preplata nije 15KM kako je bilo na pocetku vec 17 KM. ja sam u predlagao da ih stavi na ignore listu, da bezveze ne placa ko levat za nesto sto ne koristi, a ugovor je potpisao na 2 godine :shock: a rekli su mu da ugovor ne moze prekinuti, iako nije uzeo ni telefon niti ista. :-)

mislim na koji ga nacin mogu primorati da plati za neku uslugu koju ne koristi ? sl. put kad mi pridje neki sa onih standova za prevaru ima da ga napenalim, vise necu isaretiti telefonima da nisam zainteresovan, ovo sto oni rade jeste cista prevara, mogu misliti koliko je ljudi ovako zaplatilo, naivnih... :-?
cappy_tempo

#657 Re: ERONET

Post by cappy_tempo »

Splinter wrote:
Malogradjanin wrote:
Molim te da ne dajes pogresne informacije ljudima. Ja sam licno isao u Eronet centar u Sarajevo te su mi rekli da bez obzira na to da li je neko uzeo ili nije uzeo mobitel, ako ima potrosnju na kartici ne moze da raskine ugovor dok ne prodje taj period na koliko je potpisan ugovor. A vjerujem da si i ti jedan od onih koji hvata ljude po ulici da potpisuju ugovore, i pogresno im govoris. Zato raja forumasi, nemojte da slusate ovog gospodina "saradnika".
da da i prijatelj mi je ovo rekao, samo sto je on koristio ovu karticu 2 mj. i zvao ih na telefon i rekao da predkida ugovor, ali nejse i dalje mu je stizala preplata od 17 KM :-) a prvobitno je bila kada je potpisao ugovor 15KM. znaci prvo sto su ga prevarili jeste kada je potpisivao taj ugovor, drugo sto sada preplata nije 15KM kako je bilo na pocetku vec 17 KM. ja sam u predlagao da ih stavi na ignore listu, da bezveze ne placa ko levat za nesto sto ne koristi, a ugovor je potpisao na 2 godine :shock: a rekli su mu da ugovor ne moze prekinuti, iako nije uzeo ni telefon niti ista. :-)

mislim na koji ga nacin mogu primorati da plati za neku uslugu koju ne koristi ? sl. put kad mi pridje neki sa onih standova za prevaru ima da ga napenalim, vise necu isaretiti telefonima da nisam zainteresovan, ovo sto oni rade jeste cista prevara, mogu misliti koliko je ljudi ovako zaplatilo, naivnih... :-?
posto mi je sinoc neki idiot staru prevario i 2 godine je potpisala znaci da ne mogu sutra otici i raskinuti ugovor nego moram cekati 2 godine? imali ono 3 pretplate i nogiran ugovor ali kako god se okrene ima da im se komplet familije sjetim. lafo oni majorizirani :x
mrtva kokoš

#658 Re: ERONET

Post by mrtva kokoš »

cappy_tempo wrote:
posto mi je sinoc neki idiot staru prevario i 2 godine je potpisala znaci da ne mogu sutra otici i raskinuti ugovor nego moram cekati 2 godine? imali ono 3 pretplate i nogiran ugovor ali kako god se okrene ima da im se komplet familije sjetim. lafo oni majorizirani :x
ne znam ja sam mu predlagao da posalje pismeni zahtjev za raskidom ugovora, i stavi ih na ignore listu. ako bi kad doslo na sud, vjestak moze utvrditi da broj nije bio u funkciji. sad ne znam kakve su mu sanse, ali ovo je cista prevara po meni. za tebe ne znam mozda ima neke sanse jer ti se to desilo sinoc, a on je ovu karticu vec 2 mj. koristio. mislim da ce bruka raje odustati od ovoga placanja, tako da ce sudovi imati pune ruke posla a u tom slucaju ovo ni njima nece ici u korist...

ima li neki pravnik da kaze konkretne posljedice odbijanja placanja ovog sranja ??
Zvek

#659 Re: ERONET

Post by Zvek »

Otiđi u Eronet centar i ako nije kartica koristena, raskidaju ugovor. Makar je tako pisalo u Avazu od prije neki dan.
escobar__

#660 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Ovi ublehaši nastavljaju sa perfidnim pljačkanjem bh. građana, a niti jedno udruženje za "zaštitu" potrošača se nije oglasilo povodom toga. E države i govana... :lol: :lol:
shape of despair

#661 Re: ERONET

Post by shape of despair »

Premjestii su štand ispod Sebilja :x
Mustafapasa

#662 Re: ERONET

Post by Mustafapasa »

Splinter wrote:
Malogradjanin wrote:

SA OVIM DA SE NE MOZE RASKINUTI UGOVOR, DODATNO, PORED svega do sada sto raji rade, varaju svakog zivog...a navedeno je u sukobu sa zakonom o zastiti potrosaca. Svako moze i treba i ima pravo da raskine ugovor kad mu je ceif...
Zvek

#663 Re: ERONET

Post by Zvek »

Kao prilog ovoj tvrdnji govori i najnoviji slučaj 19-godišnjeg Mirsada Dugalije iz Sarajeva koji je kao srednjoškolac lani potpisao izjavu na jednom od pokretnih štandova.

- Karticu sam aktivirao i imao svega nekoliko poziva. Majka, čim je saznala da sam potpisao izjavu da ću plaćati pretplatu 24 mjeseca, tražila je od HT Eroneta uputstvo kako da raskine ugovor. Rekli su da plati pretplatu za tri mjeseca, učinila je to, ali ugovor nisu raskinuli. Nedavno je platila 200 KM dugovanja za godinu. Na kraju ćemo im morati s PDV-om platiti više od 400 maraka - kazao nam je Dugalija.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/4 ... djane.html
Zvek

#664 Re: ERONET

Post by Zvek »

O svemu ovome Kovač je obavijestio i Korisničku službu HT Eroneta iz koje su mu odgovorili da samo korisnici koji su se nakon sklapanja ugovora predomislili i nisu koristili njihove usluge mogu biti isključeni bez naplate preostale naknada.

- U vašem slučaju, evidentna je potrošnja za novembar i decembar 2010. godine pa ne možemo udovoljiti zahtjevu za trajnim isključenjem bez naplate preostalih minimalnih mjesečnih potrošnji. Druga primjedba provjeravana je preko naših službi za održavanje mreže. Pokrivenost je viša od 98 posto, pa za moguće smetnje u mreži ne možemo snositi odgovornost - naveli su u Korisničkoj službi.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/4 ... plate.html
mrtva kokoš

#665 Re: ERONET

Post by mrtva kokoš »

Mustafapasa wrote:
SA OVIM DA SE NE MOZE RASKINUTI UGOVOR, DODATNO, PORED svega do sada sto raji rade, varaju svakog zivog...a navedeno je u sukobu sa zakonom o zastiti potrosaca. Svako moze i treba i ima pravo da raskine ugovor kad mu je ceif...
ima li gdje u zakonu o zastiti potrosaca da stoji ova tvrdnja o raskidanju ugovora??
cappy_tempo

#666 Re: ERONET

Post by cappy_tempo »

otisla juce stara i dobila papir koji je zahtjev za vracanje 19KM koje ce biti uplaceno na racun. ona joj na salteru rekla kao da ne mora vracati karticu ali opet sam reko staroj nek je vrati i nek trazi papir gdje je potvrdjeno da je raskinula izjava sa majoriziranim hrvatskim telekomom.

a rece mi stara u staroj firmi neka zena isto tako uzela broj na izjavu i napravila racun ogroman i nikad nije platila,a neki advokat ili sta vec valjda pricao negdje da ona njihova izjava ne moze biti nikako ozbiljno shvacena tako da valjda ne mogu ni tuziti za dug :mrgreen: ali nemojte ovo 100% prihvatiti :mrgreen:
cappy_tempo

#667 Re: ERONET

Post by cappy_tempo »

otisla stara u eronet valjda onaj kod pozorista ili gdje su vec sad i nakon suplje "pa eto nemojte,pa eto sto raskidate" dobila taj papir da popuni i da joj se vrati 19KM :D
Mustafapasa

#668 Re: ERONET

Post by Mustafapasa »

cappy_tempo wrote:otisla stara u eronet valjda onaj kod pozorista ili gdje su vec sad i nakon suplje "pa eto nemojte,pa eto sto raskidate" dobila taj papir da popuni i da joj se vrati 19KM :D
Ja rekoh da se svaki ugovor moze raskinuti, to sto oni love narod tako i varaju to je vise svima postalo jasno...i dosadno
semmy

#669 Re: ERONET

Post by semmy »

hajd da ih malo pohvalim, opet kad ih toliko kudite... :D

meni je njihova usluga odlicna, sad imam ugovor za 5 brojeva, i nas 5 prica neograniceno za 0 km a ostali pozivi jeftiniji mi nego na staroj tarifi 40km pretplate.
svi uzeli nove telefone za po 1km :D ja sebi uzela nokiju e5 i vala se nemogu ni nasta zaliti
cappy_tempo

#670 Re: ERONET

Post by cappy_tempo »

stara nije dobila papir da je raskinut ugovor mada joj onaj u eronetu rekao da je u kompjuteru to sve zavrseno i nije uzeo karticu nazad. ja ako sad aktiviram karticu (ako bude moglo :D ) i dodje mi racun jel im se mogu samo nasmijati ili oni imaju pravo traziti da im se plati to?
mrtva kokoš

#671 Re: ERONET

Post by mrtva kokoš »

cappy_tempo wrote:stara nije dobila papir da je raskinut ugovor mada joj onaj u eronetu rekao da je u kompjuteru to sve zavrseno i nije uzeo karticu nazad. ja ako sad aktiviram karticu (ako bude moglo :D ) i dodje mi racun jel im se mogu samo nasmijati ili oni imaju pravo traziti da im se plati to?
samo pazi da ne ostane nasmijana, pogotovo iz razloga sto nije dobila nikakav papir. nije prvi put da se desi da kazu da je prekinut ugovor a nastave sa uslugom i onda kada se nakupi, fino posalju racun pred tuzbu...
ne bih se ja igrao aktiviranja...
lider

#672 Re: ERONET

Post by lider »

Kako ide kontrola troskova na ovim Optimum paketima?
HardCore

#673 Re: ERONET

Post by HardCore »

E vako,, ja imam HT number :$ i opciju 1000 bes. min. prema HT broju, zanima me mogu li imati i internet na mobitelu, na ht pise da ga moram prvo aktivirat, pa ako ga aktiviram hoce li se deaktivirati opcija 1000 minuta, i hocul moci koristit ovo shit, bespl. fejs, il moram kupit karticu posebno za to ??? :(
perfect_guy

#674 Re: ERONET

Post by perfect_guy »

HardCore wrote:E vako,, ja imam HT number :$ i opciju 1000 bes. min. prema HT broju, zanima me mogu li imati i internet na mobitelu, na ht pise da ga moram prvo aktivirat, pa ako ga aktiviram hoce li se deaktivirati opcija 1000 minuta, i hocul moci koristit ovo shit, bespl. fejs, il moram kupit karticu posebno za to ??? :(
za FB ti sigurno ne treba nova kartica, možeš i sa postojećom

a za internet ne znam
HardCore

#675 Re: ERONET

Post by HardCore »

perfect_guy wrote:
HardCore wrote:E vako,, ja imam HT number :$ i opciju 1000 bes. min. prema HT broju, zanima me mogu li imati i internet na mobitelu, na ht pise da ga moram prvo aktivirat, pa ako ga aktiviram hoce li se deaktivirati opcija 1000 minuta, i hocul moci koristit ovo shit, bespl. fejs, il moram kupit karticu posebno za to ??? :(
za FB ti sigurno ne treba nova kartica, možeš i sa postojećom

a za internet ne znam

procitao sam nedje gore ovo za fejs da moze na svaku karticu, sad me zanima hocel se deak. 1000 min ako aktiviram int.
Post Reply