aren't we allMoHiKaNaC wrote:Rado, ali se bojim da cu ostati povrsan...BlooQ. wrote:MoHiKaNaC wrote:Kao sto rekoh, sve do momenta kada su dijelovi Kur'ana spojeni u jednu cjelinu (nedugo nakon smrti poslanika Muhameda) moglo je doci do odredjenih izmjena. Cak i da su se desile (ne znam jesu li) smatram da su mogle biti minorne i to ne kao rezultat lose namjere vec kao rezultat ljudskog staranja o sakupljenim dijelovima. Sto se tice perioda koji slijedi izvornost Kur'ana je u potpunosti sacuvana. Svaka kontra tvrdnja se da lako provjeriti.
Knjiga koja se danas stampa prolazi kroz rigidne kontrole a sve u cilju ocuvanja izvornosti. Bilo je pokusaja da se odredjene imzjene ''prosvercaju'' kako bi se argument o izvornosti oduzeo muslimanima iz ruku ali je forma ipak sacuvana. A to da je Kur'an ljudsko djelo, to je vec tvrdnja koja izlazi izvan okvira rasprave o orginalnosti i o tome sada ne bih...
ali onda nema nikakve rasprave na ovu temu
jer ako smastras da je Biblija bila i jeste Bozja rijec, kako je doslo do toga da je dopusteno da je ljudi mijenjaju
Kur'an isti princip, Objava ali sačuvan u originalnosti
i sada lako može doći do žućne prepirke koja će se svesti na to da je Biblija lažnjak i patvorina čovjeka, a Kur'an jedina prava Objava jer je neizmjenjena![]()
hajmo radije o hinduizmu
Hajmo malo o religijama..
- BlooQ.
#651 Re: Hajmo malo o religijama..
- MoHiKaNaC
#652 Re: Hajmo malo o religijama..
Yeah, but with slight differences... 
- BlooQ.
#653 Re: Hajmo malo o religijama..
MoHiKaNaC wrote:Yeah, but with slight differences...
onda nam preostaje da samo raspravljamo o Bibliji u historijskom kontekstu
- MoHiKaNaC
#654 Re: Hajmo malo o religijama..
A sto bi raspravljali? Hajmo vodit ljubav!BlooQ. wrote:MoHiKaNaC wrote:Yeah, but with slight differences...
onda nam preostaje da samo raspravljamo o Bibliji u historijskom kontekstu
- travar
#655 Re: Hajmo malo o religijama..
Iznajmljujem sobu, povoljno, indijancima cijena upola 
- BlooQ.
#656 Re: Hajmo malo o religijama..
MoHiKaNaC wrote:A sto bi raspravljali? Hajmo vodit ljubav!BlooQ. wrote:MoHiKaNaC wrote:Yeah, but with slight differences...
onda nam preostaje da samo raspravljamo o Bibliji u historijskom kontekstuKod indijanaca je i to dio religije...
nesmetena tvojim drastičnim prijedlogom moram da ti kažem da nisam native american
i osuđujem seks prije braka
- ružmarin-a
#657 Re: Hajmo malo o religijama..
eee da ti nisi od onija harekrišna-naca 
- Ateista
#658 Re: Hajmo malo o religijama..
Da se ja onda kupim? Ili ste egzibicionisti?MoHiKaNaC wrote:A sto bi raspravljali? Hajmo vodit ljubav!BlooQ. wrote:MoHiKaNaC wrote:Yeah, but with slight differences...
onda nam preostaje da samo raspravljamo o Bibliji u historijskom kontekstuKod indijanaca je i to dio religije...
- MoHiKaNaC
#659 Re: Hajmo malo o religijama..
Indijanci su otvoreno drustvo a iskustvo iz prve ruke ce ti dati velicanstvenu sliku indijanskog vjerovanja
Kao sto Mevlana kaze: ''Gel, kim olursan ol, gel'' tj. ''Dodji, ko god da si, dodji''
Kao sto Mevlana kaze: ''Gel, kim olursan ol, gel'' tj. ''Dodji, ko god da si, dodji''
- BlooQ.
#660 Re: Hajmo malo o religijama..
MoHiKaNaC wrote:Indijanci su otvoreno drustvo a iskustvo iz prve ruke ce ti dati velicanstvenu sliku indijanskog vjerovanja![]()
kak je covjek merhametli
- beautyfool
#661 Re: Hajmo malo o religijama..
Ja rekoh samo Manijak i Ateist u konkurenciji za "prevodjenje na svoje" BlooQ ali Boga mi i Indijanac je u konkurenciji
ovo se opasno zakuhalo 
- MoHiKaNaC
#662 Re: Hajmo malo o religijama..
Veliki Manitu kaze: ''Jedno po jedno'' a onda opet kaze ''Ko zurio, vrat slomio''BlooQ. wrote:MoHiKaNaC wrote:Indijanci su otvoreno drustvo a iskustvo iz prve ruke ce ti dati velicanstvenu sliku indijanskog vjerovanja![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kak je covjek merhametliotvorene duse i duha
Ateista hajmo mu na vrata
Sto iskasapismo temu... C c c c...
- Ateista
#663 Re: Hajmo malo o religijama..
Moze, hocu i ja u indijance.BlooQ. wrote:MoHiKaNaC wrote:Indijanci su otvoreno drustvo a iskustvo iz prve ruke ce ti dati velicanstvenu sliku indijanskog vjerovanja![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Moze li se samo onako upasti, ili moram raditi neki genetski inginering, promjena DNK i slicno?
- Ateista
#664 Re: Hajmo malo o religijama..
Moramo mu odati postovanje da je prvi koji je uspio da me prevede.beautyfool wrote:Ja rekoh samo Manijak i Ateist u konkurenciji za "prevodjenje na svoje" BlooQ ali Boga mi i Indijanac je u konkurencijiovo se opasno zakuhalo
- Ateista
#665 Re: Hajmo malo o religijama..
Kako god ti kazes veliki poglavico, bicu smiren i strpljiv.MoHiKaNaC wrote:Veliki Manitu kaze: ''Jedno po jedno'' a onda opet kaze ''Ko zurio, vrat slomio''BlooQ. wrote:MoHiKaNaC wrote:Indijanci su otvoreno drustvo a iskustvo iz prve ruke ce ti dati velicanstvenu sliku indijanskog vjerovanja![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sto iskasapismo temu... C c c c...
- MoHiKaNaC
#666 Re: Hajmo malo o religijama..
Uh kako je krenulo, mogao bih mozda i spasit svoju vrstu
Ima li jos prijava? Cisto da bih znao kako da se pripremim za obred inicijacije.
- BlooQ.
#667 Re: Hajmo malo o religijama..
da ako uspijes da Ateista zatrudni spasit ces vrstuMoHiKaNaC wrote:Uh kako je krenulo, mogao bih mozda i spasit svoju vrstuIma li jos prijava? Cisto da bih znao kako da se pripremim za obred inicijacije.
- MoHiKaNaC
#668 Re: Hajmo malo o religijama..
Ti kao potencijalni novi clan nemas nikakvo pravo da odredjujes ko treba da zatrudni?BlooQ. wrote:da ako uspijes da Ateista zatrudni spasit ces vrstuMoHiKaNaC wrote:Uh kako je krenulo, mogao bih mozda i spasit svoju vrstuIma li jos prijava? Cisto da bih znao kako da se pripremim za obred inicijacije.
- BlooQ.
#669 Re: Hajmo malo o religijama..
MoHiKaNaC wrote:Ti kao potencijalni novi clan nemas nikakvo pravo da odredjujes ko treba da zatrudni?BlooQ. wrote:da ako uspijes da Ateista zatrudni spasit ces vrstuMoHiKaNaC wrote:Uh kako je krenulo, mogao bih mozda i spasit svoju vrstuIma li jos prijava? Cisto da bih znao kako da se pripremim za obred inicijacije.
- MoHiKaNaC
#670 Re: Hajmo malo o religijama..
Bice da se bojis ''nirvane''BlooQ. wrote:MoHiKaNaC wrote:Ti kao potencijalni novi clan nemas nikakvo pravo da odredjujes ko treba da zatrudni?BlooQ. wrote: da ako uspijes da Ateista zatrudni spasit ces vrstu
pft
- ružmarin-a
#671 Re: Hajmo malo o religijama..
i tako Once upon a time ovo tema posta španska serija
tananananna
BlooQ u ulozi Lusisite a MoHiKanac kao Orinoko

tananananna
- MoHiKaNaC
#672 Re: Hajmo malo o religijama..
Hmmm, mirisem li to jos jednog kandidata? Ili me samo sveti duh vara?ružmarin-a wrote:i tako Once upon a time ovo tema posta španska serija
tananananna
![]()
![]()
- Ateista
#673 Re: Hajmo malo o religijama..
Potencijalni, nije jos zrela, ali mozda ima nade i za nju.MoHiKaNaC wrote:Hmmm, mirisem li to jos jednog kandidata? Ili me samo sveti duh vara?ružmarin-a wrote:i tako Once upon a time ovo tema posta španska serija
tananananna
![]()
![]()
Kad ce biti spisak onih koji su primljeni, kao i raspored obreda inicijacije?
- BHF_Manijak
#674 Re: Hajmo malo o religijama..
Covjek ih ostavi 2 sata i ode na kafu a oni ovdje havariju naprave...necemo ba tako,sad se i o Indijancima pocelo...
Ateista,jes to sad bransu promjen`o?!
a vidim i Kjuu je blizu,haman joj godi ona indijanska nosnja...Mohikanac Bogami uspio ko mi svi za po godine,preumnta on ljude na svoj tarikat dok si rek`o amin...
to se zove dobar propovjedac!
Nego....ima li bujruma,da ja i brat Arzuhal navrnemo malo,a mogu i ove nase seke sa nama ako hoce...
Ateista,jes to sad bransu promjen`o?!
Nego....ima li bujruma,da ja i brat Arzuhal navrnemo malo,a mogu i ove nase seke sa nama ako hoce...
- Ateista
#675 Re: Hajmo malo o religijama..
A dje si ti citav dan, nema te nigdje? Da si bio tu, mozda i ne bi uspio, ovako, sta cemo, zakasnio si.BHF_Manijak wrote:Covjek ih ostavi 2 sata i ode na kafu a oni ovdje havariju naprave...necemo ba tako,sad se i o Indijancima pocelo...![]()
Ateista,jes to sad bransu promjen`o?!a vidim i Kjuu je blizu,haman joj godi ona indijanska nosnja...Mohikanac Bogami uspio ko mi svi za po godine,preumnta on ljude na svoj tarikat dok si rek`o amin...
to se zove dobar propovjedac!
![]()
U pravu si, to je dobar propovjedac, a i bolja pravila, mislim onako realno, ocekujes da izmedju zabrane sexa prije braka i slicnih stvari sa jedne strane, i onoga sto nam Mohikanac nudi, da prihvatimo tvoje?
Nego, sad mi ni nick vise ne odgovara, moze li se to kako mijenjati?