jeli provjereno?sarajevsko_pivo wrote:U SCC Turci otvaraju BurgerKing! Bice i C&A i Deichmann!
vec sa ovo troje je centar super.
jeli provjereno?sarajevsko_pivo wrote:U SCC Turci otvaraju BurgerKing! Bice i C&A i Deichmann!
Nije 100%, ali jedno 98%karanana wrote:jeli provjereno?sarajevsko_pivo wrote:U SCC Turci otvaraju BurgerKing! Bice i C&A i Deichmann!
vec sa ovo troje je centar super.
mislim jos 5-LIBERO- wrote:Kol'ko ovo jos spratova pici gore???
čudno je todiplodokus wrote:Ubiše sunce u ovoj ulici običnom zgradurinom bez smisla...
diplodokus wrote:Ubiše sunce u ovoj ulici običnom zgradurinom bez smisla...

Htjedoh i ja tebe uvrijediti, ali mi se nesto ne da... Ipak ovdje pricamo o zgradurinama bez smisla, o slici nasih supljih dzepova i visini nasih kompleksa...shin wrote:diplodokus wrote:Ubiše sunce u ovoj ulici običnom zgradurinom bez smisla...
Ovo nije ni za facepalma.
Je l' tako govoris za sve zgrade koje su preko puta neke druge zgrade?diplodokus wrote:Htjedoh i ja tebe uvrijediti, ali mi se nesto ne da... Ipak ovdje pricamo o zgradurinama bez smisla, o slici nasih supljih dzepova i visini nasih kompleksa...shin wrote:diplodokus wrote:Ubiše sunce u ovoj ulici običnom zgradurinom bez smisla...
Ovo nije ni za facepalma.
Zamisli mrak u svom stanu kad ustanes, kada odlazis na spavanje... samo stalno mrak... Onaj zeleni, bolesni mrak... To je sve sto ce imati ljudi stambene zgrade koja se nasla preko puta ove rugobe...
e kad bi se tako svuda u svijetu razmišljalo gdje bi isti biosumasumarum77 wrote:Ja zivim blizu tog centra i poznajem komsiluk. Poznajem dosta ljudi koji vec cijepaju drva za zimu. Znaci tu ce zivjeti dva svjieta razlicita a tako blizu.
Brate, davis i to pravo, tezak si za citanja sa tom patetikom. Zna se sta je downtown, i kakvi objekti tu idu, necemo valjda ocekivati stadion ili neku sportsku dvoranu, kada se niko kod nas ne bavi sportom (osim kladionica). Ili neku idustrijsku zonu. Privatni kapital je cudo, pravis sto se isplati, bitno je da se lijepo uklapa u okolinu, ili je bolje da otvore zelenu pijacu, taman jedna fali u onom dijelu grada. Mozda bi jedna ''fabrika'' legla, ko u predizbornom duhu, kožara, prerada drveta, separacija ruda. Sta mislis, ili da onaj drvosjeca sa stupa preseli, pa da taj komsija sto citav dan cijepa drva ima stalni radni odnos.diplodokus wrote:Izgleda da vam nekima moj komentar pada teze od PDV-a... Da sebe postedim pojedinacnih odgovora, reci cu da prodjoh tom ulicom bas popodne i tad shvatih da sunca u njoj za te ljude vise nema... Bi mi ih zao... I reci cu da su me moji naucili da u zivotu gledam malo dalje od vlastitog mi nosa (sto je greska, priznajemo i ja i oni, al' tek sad), pa tako i shvatih da svijet koji tu zivi je ostao daleko pod nogama ovih iz "betonjare"... Ne volem to... mnogo ne volem... Ponekad se pitam sta bi sa tetom iz cvjecare, i onom iz trafike na tramvajskoj stanici, i onom mladom djevojkom iz grila, onom drugom iz pekare, i onih dvoje ljudi sto su u nekoj drzavnoj firmicici prodavali odjecu stariju od Grcke... Nadje li im ko drugi posao ili im samo rekose da se sklone, da idu, jer dolaze drugi, silniji i mocniji, te da se strpe malo na birou?!
Iskreno? Mozda zgrada nije ni kriva... Nije ona htjela da nikne u nezemlji za neljude... Kad god procvjetaju tone betona (Radonciceve, Cericeve, KojegGodLopovaove), ja se prvo pitam za koji gram njih se moja porodica, blesava valjda, davala, sto zdravljem, sto zivotom... sve cetiri godine ratne... Ne znajuci da se ne daje za slobodu, istinu, pravdu, za neke bolje, sretnije dane... vec za ove sto ce koracati po nama, pod njima... Cemu jos jedan trzni centri u zemlji koja i ne zna da li ima trziste, ikakvo? Cemu ovolike kvadrature za ovolike centre? Trebamo li zaista jos jedan niz radnji sa neljubaznim osobljem, a takvo je jer ne prima platu? Zar zavisimo od jos jednog mjeta gdje se moze popiti kafa?
Toliko ima nesretnog i sirotog svijete oko nas, a dok im se govori da se moraju dici cijene energenata jer firme ne mogu drugacije da prebiju medjusobni dug, a nase momke bodu po ulicama, zenama nam zavrcu vratove cupajuci im ogrlice sa istih, djecu zasrecu kojekakvi nastranjaci, ovi sto im je rat brat ili babo i sto su Bog zna kako i gdje i kada nasli pare za "projekte", zadivljuju ... vas... Otud valjda ovaj moj revolt... Moja nevolja... Otkud vama potreba da mi ne kazete da ne mislite isto, vec da me grizete, ne znam... Ne znam znate li i vi...
i sad je tebi ova zgrada kriva za bodenje nasih momaka i poskupljenje energenata?diplodokus wrote:Izgleda da vam nekima moj komentar pada teze od PDV-a... Da sebe postedim pojedinacnih odgovora, reci cu da prodjoh tom ulicom bas popodne i tad shvatih da sunca u njoj za te ljude vise nema... Bi mi ih zao... I reci cu da su me moji naucili da u zivotu gledam malo dalje od vlastitog mi nosa (sto je greska, priznajemo i ja i oni, al' tek sad), pa tako i shvatih da svijet koji tu zivi je ostao daleko pod nogama ovih iz "betonjare"... Ne volem to... mnogo ne volem... Ponekad se pitam sta bi sa tetom iz cvjecare, i onom iz trafike na tramvajskoj stanici, i onom mladom djevojkom iz grila, onom drugom iz pekare, i onih dvoje ljudi sto su u nekoj drzavnoj firmicici prodavali odjecu stariju od Grcke... Nadje li im ko drugi posao ili im samo rekose da se sklone, da idu, jer dolaze drugi, silniji i mocniji, te da se strpe malo na birou?!
Iskreno? Mozda zgrada nije ni kriva... Nije ona htjela da nikne u nezemlji za neljude... Kad god procvjetaju tone betona (Radonciceve, Cericeve, KojegGodLopovaove), ja se prvo pitam za koji gram njih se moja porodica, blesava valjda, davala, sto zdravljem, sto zivotom... sve cetiri godine ratne... Ne znajuci da se ne daje za slobodu, istinu, pravdu, za neke bolje, sretnije dane... vec za ove sto ce koracati po nama, pod njima... Cemu jos jedan trzni centri u zemlji koja i ne zna da li ima trziste, ikakvo? Cemu ovolike kvadrature za ovolike centre? Trebamo li zaista jos jedan niz radnji sa neljubaznim osobljem, a takvo je jer ne prima platu? Zar zavisimo od jos jednog mjeta gdje se moze popiti kafa?
Toliko ima nesretnog i sirotog svijete oko nas, a dok im se govori da se moraju dici cijene energenata jer firme ne mogu drugacije da prebiju medjusobni dug, a nase momke bodu po ulicama, zenama nam zavrcu vratove cupajuci im ogrlice sa istih, djecu zasrecu kojekakvi nastranjaci, ovi sto im je rat brat ili babo i sto su Bog zna kako i gdje i kada nasli pare za "projekte", zadivljuju ... vas... Otud valjda ovaj moj revolt... Moja nevolja... Otkud vama potreba da mi ne kazete da ne mislite isto, vec da me grizete, ne znam... Ne znam znate li i vi...
diplodokus wrote:Izgleda da vam nekima moj komentar pada teze od PDV-a... Da sebe postedim pojedinacnih odgovora, reci cu da prodjoh tom ulicom bas popodne i tad shvatih da sunca u njoj za te ljude vise nema... Bi mi ih zao... I reci cu da su me moji naucili da u zivotu gledam malo dalje od vlastitog mi nosa (sto je greska, priznajemo i ja i oni, al' tek sad), pa tako i shvatih da svijet koji tu zivi je ostao daleko pod nogama ovih iz "betonjare"... Ne volem to... mnogo ne volem... Ponekad se pitam sta bi sa tetom iz cvjecare, i onom iz trafike na tramvajskoj stanici, i onom mladom djevojkom iz grila, onom drugom iz pekare, i onih dvoje ljudi sto su u nekoj drzavnoj firmicici prodavali odjecu stariju od Grcke... Nadje li im ko drugi posao ili im samo rekose da se sklone, da idu, jer dolaze drugi, silniji i mocniji, te da se strpe malo na birou?!