Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
HAVANA

#651 Re: Huliganstvo

Post by HAVANA »

U ovom slučaju...batina je iz raja izašla.
elSaik

#652 Re: Huliganstvo

Post by elSaik »

HAVANA wrote:U ovom slučaju...batina je iz raja izašla.
Ko što reče jednom jedna djevojka - "da je valjala ostala bi tamo". :-D
smurf

#653 Re: Huliganstvo

Post by smurf »

Mene samo interesuje zasto bi predmetna utakmica bila proglasena utakmicom visokog rizika? Gosti nisu najavili svoj dolazak, rezultat i igra su trebali buti u drugom planu a odavanje pocasti pokojnom Vedranu je trebao biti prioritet. I sam sam bio sudionik i suorganizator brojnih aktivnosti vezanih za tribinu (u ovom momentu totalno ne vazno koju), razlicite generacije su se smjenjivale, uvijek je bilo incidenata i belaja, ali tako je kako je, medjutim ovo zaista ne mogu shvatiti. Ne zelim da "zakuhavam" ali izjava MV da ce pobjedu posvetiti momku koji je izgubio zivot je svakom navijacu koji iole razmislja katastrofalno zvucala. OK utakmicu, OK tribinu, OK svasta nesta ali dati obecanje takvog tipa je meni apsurd, lopta je okrugla i vazda se moze desiti nesto neocekivano. Mislim da je to i izazvalo nered, samo sada ne mogu da vjerujem da se moji vrsnjaci i oni stariji pokusavaju ograditi od istih. U redu, nisu direktno ucestvovali u rusilackom pohodu, ali su isto tako "mirno" posmatrali desavanja. Ako osjecam pripadnost odredjenoj navijackoj skupini, tj. ako stojim na vatrenoj tribini ne smijem biti ravnodusan... Ili idem belajsati ili sprijecavam isto. Nema nista sivo i izmedju.
Davno nekad sam kao klinac isao za starijim navijacima trazeci "goste" da bih marisali osvrcuci se da me ne bi milicioner skont'o pa nalausio ko vola u kupusu pa me tek onda pitao ko sam i sta sam. Mi sad pisemo o nekom "izivljavanju" policije (naravno da me je muka safatala gledajuci klip) ali "dragi huligani" niste vi osjetili milicionerski pendrek. Koliko je mojih jarana zavrsilo u podrumu Logavine i Svrakinog sela beruci imaginarne kruske, preskakalo konopac iscrtan na zidu, iscitavali telefonski imenik samo zato sto je taj dan imao neko navijacko obiljezje na sebi a co'jk nije ni bio na tekmi a kamoli belajso. S jedne strane hvala dragom Bogu pa vise nema toga, a vala s druge strane mi i fali taj period kada sam zaista strahovao od uniforme. Danas mi je demokratija omogucila da stanem u gard i tucem sa policajcem. I opet i opet... E s milicionerom sam mog' o jednom stat' i nikada vise u zivotu mi ne bi palo na pamet.

Bezze se navih, suma sumare, kao sto rekoh na pocetku, ja kao vatreni navijac ne mogu i ne smijem ignorisati desavanje vezano za svete boje. Borit cu se za njih dok god stojim na nogama, ali sam duzan da sprijecim izazivanje nereda.
oridjidji

#654 Re: Huliganstvo

Post by oridjidji »

Mascherano wrote:
vruce pivo wrote:Zbog cega je bio mali broj policajaca ti dobro znas.
Ovaj batine bez razloga sigurno nije dobio,vjerovatno se kao i ostali pripadnici hordi zla čoporativno kurcio i trazio belaj ali nije racunao na to da ne zna brzo trcati.
Udarati i samo udarati!
Kad vec nema mjesta u zatvorima i kad vec tuzilastvo ne radi svoj posao kako treba onda treba dati veca ovlastenja policiji pa mozda i docekamo da jedna sedmica u Sarajevu prodje bez 2-3 mrtve glave!

http://www.youtube.com/watch?v=guznhxvW ... r_embedded

Sa ovavkvim likovima i ne treba drugacije!

:thumbup:
Upravo tako.

Citam i ne mogu da vjerujem da nakon svega sto su napravili jos policiju optuzuju za nesto... Ma dobro ste prosli, kako cete se ubuduce provoditi... Herojcine! Istresli ste se na 10-orici momaka iz "Game", sta su vam oni krivi... A onaj sto je udario policajca motkom po glavi, e njega obradujte mustulukom da ce uskoro u Zenicu na duze vrijeme...
I samo me zanima koji je um dozvolio da se odigra utakmica na Kosevu nakon onih nereda pred Vladom FBiH... :x
De mascherano ohladi glavu. Pa onda dodji razgovaraj. Da te neko na oci neko krade deset godina, a ti mu fino govorio i molio ne radi to, idi, dosta ti je vise, skloni se, a sve to ispratili mediji i narod, a tuzilastvo i policija suti, ne radi nista da istoga privedu pravdi sta bi uradio? Raspucao bi ga lopatom po glavi. Odsjeko bi mu ruku ili bi mu neki golem zulum napravio. E to su sve gledali navijaci godinama na Kosevu i ova im je utakmica bila kap koja je prelila casu jer su motivi da se ista dobije bili mnogo veci nego prije. Znali iko sta znaci navijacka solidarnost? Otkud to da su recimo kada je poginuo Vedran Puljic, njegovo ime isticali i na stadionima sirom Evrope? Otkud to da kad policajac ubije navijaca, da Evropa o tome bruji? Sto je Vincenzo Paparelli postao poznat sirom Evrope? Zato sto ga je ubio policajac, navijaci su ginuli od navijaca i to su uvijek bili rijetki slucajevi, izolirani, zbog kojih su se navijacke skupine znale da izaberu najbolji put dogovora da se takvo sto ponovo ne desi. Zato i postoje razni kodeksi navijanja, pa postoji i kodeks huliganstva, nacin obiljezavanja, oblacenja, da bi se prepoznali izmedju sebe, kako oni navijaci koji to nisu nebi dobili degenek. Navijaci mozda za tebe jesu samo rulja, za razliku od mnogih, oni su ti koji se uvijek bolje organizuju i koji imaju i pametnih glava na tribinama medju onima koje obicno smatrama besposlicarima, huliganima i problemima.

Navijaci imaju petlju da se bore za stvari koje vole i zele da mjenjaju na jedan plemenit nacin, a kada izostane sredstvo borbe onda se bore za ono sto vole na jedan surov nacin. U njima tinja strast, sve dok ne ekspodira i obicno to bude proizvod nemoci, a ne proizvod mogucnosti i zdravog funkcionisanja naseg drustva.

Slicne motive su imali i borci, lopovima se treba stati u kraj, a ako tuzilastvo i policija nece, znajte da ce im narod kad tad stati u kraj. S borcima je krenulo, krenuce i sa narodom i narod ce pokazati da im je dosta onih koji 20 godina kradu, a vladaju nama samo iz vlastite potrebe, a ne da bi narodu ucinili zivot lagodnijim.

Ne budi ovca, malo razmisli glavom, vidjeces da sve ima svoje uzroke i posljedice, ono sto mozda ti nekada ne vidis recice ti i drugi. Pitaj.
sumirprimus

#655 Re: Huliganstvo

Post by sumirprimus »

Zbog ovakvih stvari i ne pratim nasu ligu...
stoj najgore ne znas od kog ces fasovat,jah od policije jah od navijaca,...
Jos jedna stvar,za sve one koj zive u iluzijama,...Fudbal je odavno evoluirao..Znate, i ne igra se ni zbog vas ni zbog vase vase ljubavi,boje dresa i grba,neg se igra zbog PARA,PENEZA,ŠOLDI,LOVE....
A nije najvise ima od tv prava i sponzora,dakle navijaca ni na mapi...Navijacvi sluze samo ko dekor,hladnoj masini za pravljenje para,i nista vise.
Od vas se ocekuje da kupite kartu,dres,sal, fino sjedete koji put pustite avaz,zapljescete i u miru i dostojanstvu odete kuci.Sve ostalo su lazi i obmane,nazalost ali je tako.
aerosa

#656 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

Mascherano wrote:
Ovaj batine bez razloga sigurno nije dobio,vjerovatno se kao i ostali pripadnici hordi zla čoporativno kurcio i trazio belaj ali nije racunao na to da ne zna brzo trcati.
Udarati i samo udarati!
Kad vec nema mjesta u zatvorima i kad vec tuzilastvo ne radi svoj posao kako treba onda treba dati veca ovlastenja policiji pa mozda i docekamo da jedna sedmica u Sarajevu prodje bez 2-3 mrtve glave!

Upravo tako.

Citam i ne mogu da vjerujem da nakon svega sto su napravili jos policiju optuzuju za nesto... Ma dobro ste prosli, kako cete se ubuduce provoditi... Herojcine! Istresli ste se na 10-orici momaka iz "Game", sta su vam oni krivi... A onaj sto je udario policajca motkom po glavi, e njega obradujte mustulukom da ce uskoro u Zenicu na duze vrijeme...
I samo me zanima koji je um dozvolio da se odigra utakmica na Kosevu nakon onih nereda pred Vladom FBiH... :x
Hm, pa pitaj svoje pretpostavljene ko im je dao nalog da vas onoliko bude gore .
Jeste, ispali ste heroji, niste uspjeli borce dolle udarati ali ste uspjeli zlatnog ljiljana na parkingu stadiona prebiti ...
Dole su vam stavili brnjice da ne napadate jer su znali da ako krenete na borce ode sve u 3 p...e materine, zato ste se gore iskaljivali na dužnim i nedužnim ....
Image

Neću ni spominjati ostale starije ljude koje ste udarali i CIPELARILI bando jedna na pravdi boga izvodeći ih iz kafane pored stadiona....

PS što se tiče policajca što je dobio motku po glavi, da se ne ponavljam, ali mi ga je fakat žao ne zato što je udaren policajac, nego zato što je lik skroz ok...

Zaštitari ko se nije kofrčio nije ni dobio ( sad da serem i tvrdim 100% da ni jedan nije dobio bez veze batine nema smisla,ali mahom svi koji su se sklonili nisu udarani, jbg uvijek ima idiota koji jedva dočekaju priliku za iživljavanje )
oridjidji

#657 Re: Huliganstvo

Post by oridjidji »

smurf wrote:Mene samo interesuje zasto bi predmetna utakmica bila proglasena utakmicom visokog rizika? Gosti nisu najavili svoj dolazak, rezultat i igra su trebali buti u drugom planu a odavanje pocasti pokojnom Vedranu je trebao biti prioritet. I sam sam bio sudionik i suorganizator brojnih aktivnosti vezanih za tribinu (u ovom momentu totalno ne vazno koju), razlicite generacije su se smjenjivale, uvijek je bilo incidenata i belaja, ali tako je kako je, medjutim ovo zaista ne mogu shvatiti. Ne zelim da "zakuhavam" ali izjava MV da ce pobjedu posvetiti momku koji je izgubio zivot je svakom navijacu koji iole razmislja katastrofalno zvucala. OK utakmicu, OK tribinu, OK svasta nesta ali dati obecanje takvog tipa je meni apsurd, lopta je okrugla i vazda se moze desiti nesto neocekivano. Mislim da je to i izazvalo nered, samo sada ne mogu da vjerujem da se moji vrsnjaci i oni stariji pokusavaju ograditi od istih. U redu, nisu direktno ucestvovali u rusilackom pohodu, ali su isto tako "mirno" posmatrali desavanja. Ako osjecam pripadnost odredjenoj navijackoj skupini, tj. ako stojim na vatrenoj tribini ne smijem biti ravnodusan... Ili idem belajsati ili sprijecavam isto. Nema nista sivo i izmedju.
Davno nekad sam kao klinac isao za starijim navijacima trazeci "goste" da bih marisali osvrcuci se da me ne bi milicioner skont'o pa nalausio ko vola u kupusu pa me tek onda pitao ko sam i sta sam. Mi sad pisemo o nekom "izivljavanju" policije (naravno da me je muka safatala gledajuci klip) ali "dragi huligani" niste vi osjetili milicionerski pendrek. Koliko je mojih jarana zavrsilo u podrumu Logavine i Svrakinog sela beruci imaginarne kruske, preskakalo konopac iscrtan na zidu, iscitavali telefonski imenik samo zato sto je taj dan imao neko navijacko obiljezje na sebi a co'jk nije ni bio na tekmi a kamoli belajso. S jedne strane hvala dragom Bogu pa vise nema toga, a vala s druge strane mi i fali taj period kada sam zaista strahovao od uniforme. Danas mi je demokratija omogucila da stanem u gard i tucem sa policajcem. I opet i opet... E s milicionerom sam mog' o jednom stat' i nikada vise u zivotu mi ne bi palo na pamet.

Bezze se navih, suma sumare, kao sto rekoh na pocetku, ja kao vatreni navijac ne mogu i ne smijem ignorisati desavanje vezano za svete boje. Borit cu se za njih dok god stojim na nogama, ali sam duzan da sprijecim izazivanje nereda.
Znas da nekada u situacijama koje zivot donosi, nemozes da kontrolises sukob dvoje ljudi, a ne masu od par hiljada navijaca. Neredi su dosli onda kada je bila tanka linija otpora da se oni sprijece. Istih nikada nebi bilo da u BIH neko vodi racuna o sportskom kriminalu, o enormnim ciframa novca koji se svakodnevno izgubi u kojekakvim mutnim radnjama klubova, u korupciji, u utajama poreza, u neregularnim transferima, u namjestanju takmica i td. Navijaci to vide, jer su najblizi oko svojih klubova i to ih najvise pogadja, ali nikako neopravdava kad naprave sranje. Ali nepravda boli svakoga navijaca i onda zbog toga dolazi do revolta navijaca i do nereda. Normalno, treba postojati zakon i o navijacima, o nacinu na koji se oni smiju organizovati, sta im treba i mora biti cilj, sta smiju, sta nesmiju, dokle su im granice do kojih mogu ici, kako ih kontrolisati bez trunke maltretiranja, kako ih sacuvati od protivnickih navijaca, kako sprijeciti tenzije izmedju policije i njih, kako sprijeciti nemire ako do njih dodju i tako dalje.

Sve se to moze, uspjelo je to mnogima, uspjece i nama i kod drugih su se masu sranja desavalo na stadionima i oko stadiona i danas se desava. Ali kada jak drzavni aparat obavlja posao onako kako treba i kada svako moze biti predmetom istraznih radnji i doveden pred sud i biti predmetom pravde, onda vrlo lako mozete i kao navijac da se izborite za svoja prava.

Ali kod nas je sve truhlo, tako da na kraju samo postoji sila kao vid borbe, nista vise. Tako se vlast grcevito bori, da ostane i onda kada steti sopstvenom narodu, isto tako i kriminalci opstaju na funkcijama u drzavi od onih u vlasti, do onih na fakultetima do ovih u klubovima i ako ih niko ne sprijeci i ako budemo sutili samo moze biti gore.
elSaik

#658 Re: Huliganstvo

Post by elSaik »

sumirprimus wrote:Zbog ovakvih stvari i ne pratim nasu ligu...
stoj najgore ne znas od kog ces fasovat,jah od policije jah od navijaca,...
Jos jedna stvar,za sve one koj zive u iluzijama,...Fudbal je odavno evoluirao..Znate, i ne igra se ni zbog vas ni zbog vase vase ljubavi,boje dresa i grba,neg se igra zbog PARA,PENEZA,ŠOLDI,LOVE....
A nije najvise ima od tv prava i sponzora,dakle navijaca ni na mapi...Navijacvi sluze samo ko dekor,hladnoj masini za pravljenje para,i nista vise.

Od vas se ocekuje da kupite kartu,dres,sal, fino sjedete koji put pustite avaz,zapljescete i u miru i dostojanstvu odete kuci.Sve ostalo su lazi i obmane,nazalost ali je tako.
Image
smurf

#659 Re: Huliganstvo

Post by smurf »

Ah oridjidji, sve ja to znam i na zalost ni ja ne vidim nekog "pametnijeg" izlaza iz ove situacije u kojoj se nalazi nase drustvo. Drama je na svakom polju i... ma bolje mi ja da sutim, da ne otcepim... Ali opet moramo osatati hladne glave, mora neko od nas smiriti usijane likove i usmjeriti ih ka cilju.
Konkretno sto se tice posljednjih desavanja na Kosevu, ovo je sve bilo ni'dje veze. Ako je vec postojao plan da se krivci kazne, onda je trebalo ufurati u svlacionice i podijeliti vaspitno disciplinske (ne bitno je l' to degenek, prica, pucanje cvoka...) Ovako, jesu se prepali, ali je steta ogromna, blizi se dan zbog kojeg svaki navijac naseg sehera zivi po' godine a masa ih sad i ako se bude moglo pratiti na tribinama nece doci :(

Nadat nam se da cemo imati "bolje sutra" :roll:
Meshtar

#660 Re: Huliganstvo

Post by Meshtar »

Kod nas hitno treba izdati neki priručnik za štrajkače, huligane i slično. Nikako da vidim kod nas neku pobunu gdje nastrada neko ko je zaista kriv. Kako ne razumijete? Oni koji su zaslužili batine (pod uslovom da jesu) nikada nisu na mjestu gdje se protestuje ili se na vrijeme evakuišu. Tako da uvijek kod nas nastradaju građevine i "civili" i policija (u ovom slučaju i kod ulijetanja na teren pitara kao i na štrajku boraca). Doduše shvatljivo je to, kod nas hajmo ih rušit obično znači rušenje u pravom smislu...objekata najčešće. Ali eto, nek su nadrljali momci iz Game koji imaju platu od 500 maraka i kojima svaki dan koji nisu na poslu smanjuje platu...

Srećom nisam pitar...
internazionale

#661 Re: Huliganstvo

Post by internazionale »

Meshtar wrote:Kod nas hitno treba izdati neki priručnik za štrajkače, huligane i slično. Nikako da vidim kod nas neku pobunu gdje nastrada neko ko je zaista kriv. Kako ne razumijete? Oni koji su zaslužili batine (pod uslovom da jesu) nikada nisu na mjestu gdje se protestuje ili se na vrijeme evakuišu. Tako da uvijek kod nas nastradaju građevine i "civili" i policija (u ovom slučaju i kod ulijetanja na teren pitara kao i na štrajku boraca). Doduše shvatljivo je to, kod nas hajmo ih rušit obično znači rušenje u pravom smislu...objekata najčešće. Ali eto, nek su nadrljali momci iz Game koji imaju platu od 500 maraka i kojima svaki dan koji nisu na poslu smanjuje platu...

Srećom nisam pitar...
nadamo se da će policija istražiti i otkriti počinioce krivičnih djela i prekršaja
kako u događajima iz širokog, dešavanjima od 21.04.
tako i u demoliranju zgrade institucija kantona sarajevo zbog neodgovarajuće frizure tadašnje gradonačelnice borovac
ultima_palabra

#662 Re: Huliganstvo

Post by ultima_palabra »

Mascherano wrote:
Udarati i samo udarati!

Upravo tako.

Bolje bi bilo da policija razmisli o činjenici da nije sposobna garantovati sigurnost na bh.stadionima. Evo u zadnjih mjesec, Grbavica, Bijeli brijeg, Vrapčići, Koševo... u sve i jednom slučaju katastrofalna reakcija policije. Ne vidjeh da iko podnosi ostavke :roll:
aerosa

#663 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

ultima_palabra wrote:
Mascherano wrote:
Udarati i samo udarati!

Upravo tako.

Bolje bi bilo da policija razmisli o činjenici da nije sposobna garantovati sigurnost na bh.stadionima. Evo u zadnjih mjesec, Grbavica, Bijeli brijeg, Vrapčići, Koševo... u sve i jednom slučaju katastrofalna reakcija policije. Ne vidjeh da iko podnosi ostavke :roll:
Pa zar misliš da ih boli q.rac za to ?
Je li odgovarao iko od njih za ono brutalno premlaćivanje od neki dan slučajnih prolaznika ispred stadiona ?
Je li odgovarao iko od njih za dešavanja u širokom ?
Je li odgovarao iko od njih što kad su stigli u Mostar da nas preuzmu nakon širokog momku ruku slomiše na pravdi boga jer nije mogao ući u bus dovoljno brzo koliko je to idiot u uniformi želio jer je na vratima bilo 10 ljudi koji su pokušavali ući u isti ?
Je li iko od njih odgovarao za prebijanja po direktivi posle maršakloka ?
Je li ko od njih inače odgovara za sva sranja koja prave liječeći svoje frustracije nad navijačima i slučajnim prolaznicima ?
Imaš samo jedan odgovor na sva pitanja NIJE, i zato ih boli q.rac kako rade svoj posao. Znaju da neće odgovarati za to.
chengaba

#664 Re: Huliganstvo

Post by chengaba »

Jebiga, stvarno sam neutralan što se tiče navijanja, ali sam isto tako protiv lopovluka koji se radi u sadašnjoj upravi kluba, ali ovo nije način kako se boriti protiv toga!
Je li ovo ta policijska brutalnost?

0:54,1:55, 2:14 itd...

Nekako s proljeća

#665 Re: Huliganstvo

Post by Nekako s proljeća »

Image

Uploaded with ImageShack.us
Image

Image

Image

Image

Image

Image

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#666 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

Po prici ovdje nekih likova jos ce ispasti da su policajci napravili nerede a ne navijaci. Zasto nisu udarali borce ispred zgrade vlade???? Zato sto su bili borci a ne huligani koji od obijesti ne znaju sta ce od sebe pa hajmo devastirati i rusiti sta stignemo. Hajde nek mi lijepo objasni recimo @aerosa ako su bili kovni na igrace zasto su devastirali stadion na kojem dolaze da navijaju i na kraju krajeva koji je vlasnistvo kantona. Je li stadion kriv sto Sarajevo nije pobjedilo?????? Jesu li policajci, redari krivi sto Sarajevo nije dobilo???? Nisu, kriv je prije svega gostujici golman koji je branio i moguce i nemoguce ali dzaba ne postoji odbrana protiv isfrustrirane bagre osim dobrih batina. Ovo sto ste sinoc uradili ce i te kako dati na razmisljanje tko je kriv i za nerede u Sirokom bez obzira na sve okolnosti koje govore da niste. Gdje to pise da Sarajevo mora dobiti Siroki, pa niste Manchester. Ali kako u usijanim galavama koji kad krenu na utakmicu prvo razmisljaju s kim ce se pobiti a tek onda kako ce navijati dokazati da napad na policajca je vrlo vrlo zajeban akt zbog kojeg ce sigurno dobro najebati. Budite sigurni i oni momci iz Game nisu zaboravili face koje su ih udarale tako da valjat ce prosetati gradom. Ne znam ko vam je utuvio u glavu da ste vi zajebani pa da se mozete tuci sa organima reda i zastitarima. Imate srecu sto u danasnje vrijeme policija nema ovlasti kakve je imala prijeratna milicija pa bi vidjeli sta znaci gazanje. U svakom slucaju jedan forumas je lijepo napisao da je jadna majka onom sto je letvom spucao policajca atek mu je jadna majka kad predje kapiju Zenice. Pa dosta vas je vise i ne samo vas nego svih onih huliganskih skupina sto unistavaju ovaj grad radi usranih utakmica. Zar je vrijedna jedna utakmica da se devastira javno dobro? Jeste ali kod onih koji u glavi nemaju nista a u ocima samo krv!!!!!!
chengaba

#667 Re: Huliganstvo

Post by chengaba »

hrasno38 wrote:Po prici ovdje nekih likova jos ce ispasti da su policajci napravili nerede a ne navijaci. Zasto nisu udarali borce ispred zgrade vlade???? Zato sto su bili borci a ne huligani koji od obijesti ne znaju sta ce od sebe pa hajmo devastirati i rusiti sta stignemo. Hajde nek mi lijepo objasni recimo @aerosa ako su bili kovni na igrace zasto su devastirali stadion na kojem dolaze da navijaju i na kraju krajeva koji je vlasnistvo kantona. Je li stadion kriv sto Sarajevo nije pobjedilo?????? Jesu li policajci, redari krivi sto Sarajevo nije dobilo???? Nisu, kriv je prije svega gostujici golman koji je branio i moguce i nemoguce ali dzaba ne postoji odbrana protiv isfrustrirane bagre osim dobrih batina. Ovo sto ste sinoc uradili ce i te kako dati na razmisljanje tko je kriv i za nerede u Sirokom bez obzira na sve okolnosti koje govore da niste. Gdje to pise da Sarajevo mora dobiti Siroki, pa niste Manchester. Ali kako u usijanim galavama koji kad krenu na utakmicu prvo razmisljaju s kim ce se pobiti a tek onda kako ce navijati dokazati da napad na policajca je vrlo vrlo zajeban akt zbog kojeg ce sigurno dobro najebati. Budite sigurni i oni momci iz Game nisu zaboravili face koje su ih udarale tako da valjat ce prosetati gradom. Ne znam ko vam je utuvio u glavu da ste vi zajebani pa da se mozete tuci sa organima reda i zastitarima. Imate srecu sto u danasnje vrijeme policija nema ovlasti kakve je imala prijeratna milicija pa bi vidjeli sta znaci gazanje. U svakom slucaju jedan forumas je lijepo napisao da je jadna majka onom sto je letvom spucao policajca atek mu je jadna majka kad predje kapiju Zenice. Pa dosta vas je vise i ne samo vas nego svih onih huliganskih skupina sto unistavaju ovaj grad radi usranih utakmica. Zar je vrijedna jedna utakmica da se devastira javno dobro? Jeste ali kod onih koji u glavi nemaju nista a u ocima samo krv!!!!!!
Ti k'o Oprah dodješ sa ovim zaključcima. :D :D
saabsa

#668 Re: Huliganstvo

Post by saabsa »

hrasno38 wrote:Po prici ovdje nekih likova jos ce ispasti da su policajci napravili nerede a ne navijaci. Zasto nisu udarali borce ispred zgrade vlade???? Zato sto su bili borci a ne huligani koji od obijesti ne znaju sta ce od sebe pa hajmo devastirati i rusiti sta stignemo. Hajde nek mi lijepo objasni recimo @aerosa ako su bili kovni na igrace zasto su devastirali stadion na kojem dolaze da navijaju i na kraju krajeva koji je vlasnistvo kantona. Je li stadion kriv sto Sarajevo nije pobjedilo?????? Jesu li policajci, redari krivi sto Sarajevo nije dobilo???? Nisu, kriv je prije svega gostujici golman koji je branio i moguce i nemoguce ali dzaba ne postoji odbrana protiv isfrustrirane bagre osim dobrih batina. Ovo sto ste sinoc uradili ce i te kako dati na razmisljanje tko je kriv i za nerede u Sirokom bez obzira na sve okolnosti koje govore da niste. Gdje to pise da Sarajevo mora dobiti Siroki, pa niste Manchester. Ali kako u usijanim galavama koji kad krenu na utakmicu prvo razmisljaju s kim ce se pobiti a tek onda kako ce navijati dokazati da napad na policajca je vrlo vrlo zajeban akt zbog kojeg ce sigurno dobro najebati. Budite sigurni i oni momci iz Game nisu zaboravili face koje su ih udarale tako da valjat ce prosetati gradom. Ne znam ko vam je utuvio u glavu da ste vi zajebani pa da se mozete tuci sa organima reda i zastitarima. Imate srecu sto u danasnje vrijeme policija nema ovlasti kakve je imala prijeratna milicija pa bi vidjeli sta znaci gazanje. U svakom slucaju jedan forumas je lijepo napisao da je jadna majka onom sto je letvom spucao policajca atek mu je jadna majka kad predje kapiju Zenice. Pa dosta vas je vise i ne samo vas nego svih onih huliganskih skupina sto unistavaju ovaj grad radi usranih utakmica. Zar je vrijedna jedna utakmica da se devastira javno dobro? Jeste ali kod onih koji u glavi nemaju nista a u ocima samo krv!!!!!!
Jeli zgrada vlade (koja je privatno vlasnistvo) kriva sto sto u njoj nije bio premijer , jesu li policajci krivi sto zbog situacije sa borcima ??

Zato sto su bili borci a ne huligani koji od obijesti ne znaju sta ce od sebe pa hajmo devastirati i rusiti sta stignemo
U cemu je razlika izmedju njihovih i nasih prava , pa trazili smo demokratiju svi imaju ista prava?
Oni traze smijenu i mi trazimo smijenu , njima su dopizdili pregovori i nama su isto tako , oni su napravili 1M stete navijaci su napravili hajmo reci 30k , oni su unistavali privatnu svojinu , navijaci kantonalnu ili gradsku.
E sad oni su dosli sa namjerom da polupuja a navijaci su isprovocirani rezultat (1000000% da smo dobili utakmicu nebi nista bilo)

Ako su navijaci huligani to isto važi i za borce .

edit : a za policuju to sto govoris pogledaj onaj klip snimljen iznad Lava :x :x :x
Last edited by saabsa on 23/04/2010 12:29, edited 1 time in total.
respo

#669 Re: Huliganstvo

Post by respo »

hrasno ne seri
drzava nam u kurcu da ne moze u vecem biti
policija samo ogledalo to iste drzave
i onda ih branis

zasto policija nije bila na stadionu nego su tek kasnije poceli ganjati navijace po kosevu ciglanama i okolnim naseljima

meni je samo zao sto se ovi navijaci nisu uputili pred zgradu vlade zauzeli zajedno sa borcima i citavo vrijeme bili u njoj pa kud puklo da puklo ako treba i mjesecima dok gamad od vlasti ne podnese ostavke a uz to i da odgovaraju za sve sto su uradili i sadasnji i prijasnji i da bude primjer iducim ko god bio sta ih ceka

ne opravdavam nasilje da je drzava bar upola kao recimo hrvatska da ne pricamo o italijama spanijama i bilo kojim uredjenim drzavama

poserem se na ovu policiju kad gledaju samo sebe i onoga ko je iznad njih

to se moze vidjeti i u saobracaju i u svakodnevnim situacijama s gradjanima

sto se tice game koji kurac su njih eto trojica na onom prolazu satro stali da stite a ovi vec prosli povuci se i cekaj policiju al ne oni se napravili heroji jebli im oni iz uprave mater

tek kad se sve ovo promijeni prvi cu stati u zastiti policije koja radi svoj posao do tada gamad treba biti sve dok se ne izmjeni struktura i njih i rukovodilaca koji su zalutali po rodjacko zemljackim vezama u istu
respo

#670 Re: Huliganstvo

Post by respo »

saabsa wrote:
Jeli zgrada vlade (koja je privatno vlasnistvo) kriva sto sto u njoj nije bio premijer , jesu li policajci krivi sto zbog situacije sa borcima ??

U cemu je razlika izmedju njihovih i nasih prava , pa trazili smo demokratiju svi imaju ista prava?
Oni traze smijenu i mi trazimo smijenu , njima su dopizdili pregovori i nama su isto tako , oni su napravili 1M stete navijaci su napravili hajmo reci 30k , oni su unistavali privatnu svojinu , navijaci kantonalnu ili gradsku.
E sad oni su dosli sa namjerom da polupuja a navijaci su isprovocirani rezultat (1000000% da smo dobili utakmicu nebi nista bilo)

i da su izgubili to ne daje za pravo da navijaci upadaju u stadion

ajmo znaci svaki nerijesen rezultat propratiti neredima jer je nekome kurac dignut sto njegov tim nije pobjedio
aerosa

#671 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

Hrasno, ne laprdaj svega ti...
Prvo, borce nisu napali iz jednog prostog razloga, zato što im je brnjica stavljena jer se zna da ako krenu na tu populaciju (bila ili ne u pravu, a gledajući na federalnoj sve posle tih protesta lako se zapitati ko je tu orkestriran bio) da će nečije stolice morati da lete ispod guzica, a za svoje stolice su pravo emotivno vezani...

Drugo, niko od svih koji su pisali ovde nije opravdao razbijanje STADIONA, i gledajući malo snimke zapazio sam da su to bili mahom ljudi/momci/klinci zovi ih kako god hoćeš koji inače ne budu na utakmicama. Meni je taj stadion svetinja i tu se priča oko toga završava, mada je procjena štete koja je nastal na stadionu blago rečeno smiješna...

Treće, koliko puta da se kaže da je ono u srijedu bio samo vulkan koji se nakupio godinama, nakon nebrojeno orkestriranih napada od strane te iste policije nije se ni moglo drugačije završiti. Znaš li koliko je naših momaka dobilo batine od te iste policije ali NI KRIVI NI DUŽNI (ne spominjem one koji zasluže, jebat ih) i sad da se očekuje neki prijateljski odnos sa njima. Žao mi je zaštitara, jer tu ima dosta momaka koji isto tako vole Sarajevo kao i pola nas na tribinama, ali ponavljam, od pogrešno organizovane utakmice, preko igre i odnosa igrača , do pogrešne procjene nekih zaštitara (koji su i nastradali najviše) ovo je bio jedini slijed događaja... Ne opravdavam, ali i ne osuđujem, jer vrlo dobro znam kako sam se ja u tim trenutcima osjećao.

Ti sad ode u neke fol pacifiste, a opravdavaš napad i 30 povrijeđenih policajaca i pola miliona štete koje ćeš opet i TI i JA svojim porezom platiti, a ovamo se nešto ibretiš na ono što se desilo na stadionu...

Imaš li dokaz da su oni dole bili u pravu ? NEMAŠ
Na koji način onda to opravdavaš, a nas osuđujuješ ?

PS za onog što je starog policajca (namjerno njega ne zovem DROT) sam toliko puta napisao da mi je bezvez se ponavljati....
Last edited by aerosa on 23/04/2010 12:31, edited 1 time in total.
hrasno38

#672 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

saabsa wrote:

Zato sto su bili borci a ne huligani koji od obijesti ne znaju sta ce od sebe pa hajmo devastirati i rusiti sta stignemo

Uuuuuhhhhh ovo je jedno od najumnih razmisljnja koje sam cuo u svom zivotu!!!!!!!! Covjek na isti son stavio borce i navijace. Na jednoj strani ljudi koji su dali svoje dijelove tijela, najbolje godine, clanove porodica za ovu zemlju i da bi ovi danas mogli da gledaju utakmice u slobodnoj drzavi i koji se bore za svoju egzistenciju i prezivlajvanje a na drugoj strani obijesni mladici koji zbog necega sto se zove sport ruse svoj grad. Cuj svi imaju ista prava????!!!!!!!!! Pa bolan procitaj dobro sta si napisao, pusti suzu pokajanja i zatrazi od administracije da ti da ispisnicu jer si shvati kakvu si stvar napisao!!!!!!!
respo

#673 Re: Huliganstvo

Post by respo »

moderator wrote:
respo wrote:
hrasno ne seri
i onda ih branis
1. pazi na rjecnik
2. drzava koja je "u kurcu" se ne popravlja demoliranjem stadiona
drazava koja je toliko jadna se ne popravlja ni bacanjem cvijeca na parlament ili bilo koju instituciju

pa meni je zao sto nisu zavrsili sa vladom sto su uopste isli na stadion

u tome je citava poenta
hrasno38

#674 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

respo wrote:
hrasno ne seri
i onda ih branis

zasto policija nije bila na stadionu nego su tek kasnije poceli ganjati navijace po kosevu ciglanama i okolnim naseljima

meni je samo zao sto se ovi navijaci nisu uputili pred zgradu vlade zauzeli zajedno sa borcima i citavo vrijeme bili u njoj pa kud puklo da puklo ako treba i mjesecima dok gamad od vlasti ne podnese ostavke a uz to i da odgovaraju za sve sto su uradili i sadasnji i prijasnji i da bude primjer iducim ko god bio sta ih ceka

ne opravdavam nasilje da je drzava bar upola kao recimo hrvatska da ne pricamo o italijama spanijama i bilo kojim uredjenim drzavama

poserem se na ovu policiju kad gledaju samo sebe i onoga ko je iznad njih

to se moze vidjeti i u saobracaju i u svakodnevnim situacijama s gradjanima

sto se tice game koji kurac su njih eto trojica na onom prolazu satro stali da stite a ovi vec prosli povuci se i cekaj policiju al ne oni se napravili heroji jebli im oni iz uprave mater

tek kad se sve ovo promijeni prvi cu stati u zastiti policije koja radi svoj posao do tada gamad treba biti sve dok se ne izmjeni struktura i njih i rukovodilaca koji su zalutali po rodjacko zemljackim vezama u istu
Jesu jesu i te kako prije utakmice kamenovali upravo zgradu vlade neki od onih sto su trcali travnjakom kosevskog stadiona. Policija nije bila a vi jedva docekali umjesto da ste u tim svojim pomucenim razumima skontali da upravo radi takvog sranja koje se dogadjalo ne treba jos jedno praviti. Ali to je tako sa navijackim skupinama gdje hrabri momci u skupini jurisaju na jednog a kad nalete na ravnopravnost onda kukaju danima i danima kako su oni ovcice a drugi vukovi. E pa sad kao sto sam i rekao dobijat cete preko ledja ubuduce i za ono sto ste krivi i za ono sto niste zbog grupe maloumnika.
energIs

#675 Re: Huliganstvo

Post by energIs »

sve je ovo uzrokovano kriminalom, koji je ukorjenjen u svim porama drustva... dok se to ne rijesi bice ovoga i u buducnosti.... a rijesit se jedino moze silom... mirni protesti i te gluposti vidjeli smo da ne piju vode kod ovih nasih kriminalaca....
Locked