Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- libertyBiH
#651 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Ja osobno mislim da je za njega poput Hasana najbolja opcija da uzme Njemacko drzavljanstvo i igra za Svabe ako ga pozovu.Kako on ima obraza sledeci put istrcat na Bilino polje ili Kosevo posle svega sta se izdesavalo.
-
HarnagaHarnaga
#652 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Dosta toga je ispravno sto si rekao, uz sve to ja bih dodao da je iako je tamo rodjen igrao za reprezentaciju Srbije (prvo). Nista ne prejudiciram, samo cinjenice.Halo ba, Misimovic je profesionalac, ima sigurno love ko blata, zivi u Njemackoj, tamo je rodjen, nema apsolutno nikakve veze sa nasim sranjima.
Ja mislim da moze, nije iskljuceno. A zasto bi? A zasto se pobio onoliki narod bosanski, rusili gradovi?I sad vi mislite da mu neko moze zaprijetiti (a zasto bi?) i da bi to na njega vise uticalo nego potencijalni plasman na najvecu svjetsku fudbalsku smotru i sve sto s tim dolazi?
Velika stvar za drzavu Bosnu i Hercegovinu bi bila da se plasirala na SP.
U ovim utakmicama baraza se po meni radilo o "vise od igre" i ja bih rekao, vise od para.U fudbalu jedini pravi uticaj mogu imati pare. A ne vidim ko bi na njega mogao negativno uticati na nacin da stekne finansijsku korist?
.
Kakav takav? Ja samo hocu reci da mi je sve ovo oko njega neobjasnjivo i ne iskljucujem nikakvu opciju osim one da je Misimovic namjerno bez povoda onako lose igrao na prvoj i odbijo da igra u drugoj. Krupan razlog je morao biti. Uzgred da ga Srbija, odnosno Pizon nije proglasio neperspektivnim i otjerao iz mlade reprezentacije Srbije ne bi nikada ni zaigrao za BiH. To ni on ne krije i to nije nista ni strasno, ali nemojmo suplju o velikom rodoljubu i patrioti. Interes i sa jedne i sa druge strane.Da je Misimovic takav, kao sto nije, on nikad ni ne bi igrao za BiH
Ruzno i zalosno je bilo gledati Misimovic kako se pati u Portugalu i sto Misimovic nije igrao u srijedu zbog povrede koljena a u subotu "ratovao" na sredini terena sa igracima Ninberga. Ponavljam, ja ga licno ne dovodim u bilo kaktekst, ali nesto mora biti. Jednostavno igrac NE MOZE onako igrati i boriti se u utakmici za odlazak na SP. Neces valjda i ti kao ovaj dole reci da je svejdno gledati na TV ili na stadionu, mada su mi i ovi sto su gledali na TV pricali slicnu pricu.Stvarno je ruzno i zalosno uopste dovoditi u kontekst jednog od nasih najboljih igraca i sa toliko dugim stazom u vezu sa ovakvim stvarima.
Jebes Ciru, nije nista Ciro rekao tokom utakmice pa smo se svi ibretili. NESTO MORA BITI!Takva bljuvotina jedino govori o vama kao 'navijacima' (i Ciri kao inicijatoru) i u stvari postavlja se pitanje da li vi kao navijaci zasluzujete uopste radost igrama nasih reprezentativaca?
Logika je cudna nauka, i sto je nekomo logicno drugome izgleda nelogicno, te bi ja tu bio oprezan.Niti ima ikakve logike, niti ima smisla, ali opet to neki ponavljaju ko papagaji.
Komentara ce uvijek biti, to se ne moze sprijeciti.Cak sta vise, vi i vama slicni vasim komentarima, sto na forumu, sto na stadionu, sto u drugim medijima ste doprinjeli vise negativnoj energiji u i oko repke nego sto je mogla ovakva afera u vezi Misimovica, da je tacna.
Budi malo oprezniji prilikom davanja kvalifikacija, mislis ako imas bodlje da mozes drzati pridike svima i izrazavati se kako zelis bez adekvatnog odgovora. Tema je Zvjezdan Misimovic i svako ko ne vrijedja druge ima pravo da diskutuje i kaze svoje misljenje. Bar ja tako shvatam.Vi niste navijaci BiH, vi navijate sami za sebe i svoj bezobrazni ego.
Daleko vam kuca od moje.
- jeza u ledja
#653 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
@ Avdo
Kao sto rekoh, ti i ovaj liberty i svi slicni niste navijaci BiH, vec ste sami sebi dovoljni.
U fudbalu novac pokrece sve, a ne gluposti o kojima ti pricas.
Nisam ja nazivao Misimovica patriotom vec sam govorio da ako je podmitljiv i podlozan ucjenama onda ne bi igrao za BiH.
Pogledaj silaznu putanju njegove igre od te utakmice u Lisabonu do danas pa ces vidjeti da nesto fizicki sa njim nije u redu.
Postoje dokazi u vidu snimaka njegovog koljena od njemackih doktora, postoje i izjave tih doktora, postoji svasta nesto, ali ne, vi cete i dalje srati po svemu sto valja, zato sto ste sami sebi najbitniji i zato sto vas bezobrazluk nema granica.
Isti onaj bezobrazluk koji pljuje, pickara i jebe sve zivo i mrtvo sa tribina cim nesto podje po zlu.
Ma pun mi vas je...
Kao sto rekoh, ti i ovaj liberty i svi slicni niste navijaci BiH, vec ste sami sebi dovoljni.
Nisam ja nazivao Misimovica patriotom vec sam govorio da ako je podmitljiv i podlozan ucjenama onda ne bi igrao za BiH.
Pogledaj silaznu putanju njegove igre od te utakmice u Lisabonu do danas pa ces vidjeti da nesto fizicki sa njim nije u redu.
Postoje dokazi u vidu snimaka njegovog koljena od njemackih doktora, postoje i izjave tih doktora, postoji svasta nesto, ali ne, vi cete i dalje srati po svemu sto valja, zato sto ste sami sebi najbitniji i zato sto vas bezobrazluk nema granica.
Isti onaj bezobrazluk koji pljuje, pickara i jebe sve zivo i mrtvo sa tribina cim nesto podje po zlu.
Ma pun mi vas je...
-
HarnagaHarnaga
#654 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Sto da ti ja nabrajam valjda se sjecas. Prvi put je bilo kada je potpisao pismo, prvi se predomislio i prihvatio kapitensku traku. Drugi put je bilo kada je Kodro tu istu traku dao Spahicu, a treci ovo sa Cirom. Ne kazem je li ili nije bio u pravu (po meni trebao je ostati kapiten), ali su cienjenice da sklon onome "necu vise igrati".Bilo bi interesantno da nabrojiš ta 3 puta, pa da ti odgovorim na sva 3 i to redom 1 po 1.
Ako se za tebe isto vidi uzivo i na TV onda neznam sta da kazemČuj ti si gledao utakmicu uživo. Pa šta smo mi ostali koji smo gledali utakmicu na TV-u? Ćoravi kod očiju?
Na TV vidis mozda bolje igraca koji je u kadru, je li lopta presla ili nije out ili neku drugu liniju...ali pregled cijeloga terena, vidjeti u istom momentu kako se ko krece, otvara, bjezi, trazi loptu...to je kao nebo i zemlja. Ako si mlada pa nisi bio na stadionu, trebas pod hitno otici sa nekim.
Mozda je dezerter prejaka rijec, priznajem. A mogao si vala da i ti cujes veliki dio od onoga sto se desavalo i da stalno o tome ne pitas mene. Ja ti samo mogu reci da ima jos i gorih stvari.Pazi ti kažeš da imaš pravo izraziti svoje MIŠLJENJE da je neko DEZERTER. I to zasnivaš na smiješnoj tvrdnji "šta se sve dešavalo prije i poslije utakmice". Pošto smo mi svi ćoravi kod očiju, molim te reci nam šta se to dešavalo? Očigledno mi ostali to nismo čuli i vidjeli.
Ma mozes ti reci sta hoces, ti si ko zna gdje, iza kompjutera a ja mozda hiljadama km dalje. Ipak, cini mi se da se previse zanosis ponekad. Ja samo tvrdim ono sto sam vidio i cuo i na osnovu toga imam svoje misljenje.Evo ja bih mogao na osnovu ovih tvojih postova reći da si ti neprijatelj BiH i Reprezentacije BiH.
Opet ponavljam, to je moje misljenje. Dakle, moje misljenje je da u utakmicama baraza izmedju BiH i Portugala nije bilo sve normalno sa igracem BiH Zvjezdanom Misimovicem. Licno sam vidio da je u Portugalu igrao veoma lose i sto je najgore nezainteresovano, neangazovano, neborbeno...a njegovo nepojavljivanje u utakmici u Zenici mi takodje izgleda cudno posebno sto je igrao u subotu kao da je 100% zdrav a zalio se na povredu koljena. Posto vidim da volis diskutovati o fudbalu, postoji mogucnost i da si se bavio fudbalom pa mislim da ti je jasno, da si bar cuo, kako je gadno kada se ima povreda koljena sa navodnom Misimovicevom dijagnozom.Ovi tvoji postovi daju daleko više materijala za tu tvrdnju, nego argumenti u tvojim da je Misimović DEZERTER. Naravno, rekao sam "mogao bih to reći", ali neću reći, jer mislim da ti samo pokušavaš dokazati teoriju zavjere i prije bi umro nego rekao da MOŽDA nisi u pravu. Tvoj karakter, tvoj problem.
I pored svega ovoga gore, ako ce ti biti lakse evo izjavljujem: MOZDA ja nisam u pravu, mozda je Misimovic igrao dobro u Portugalu, mozda je trcao najvise na terenu, mozda se borio kao lav. Mozda je onako bio malkice nezainteresovan zato sto je cuo cvrkut ptica pa ga ponijelo...sta hoces da ti kazem jebiga?
-
HarnagaHarnaga
#655 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Kao sto rekoh, postoji razlicito shvatanje tj. logika i oni koji ne mogu prihvatiti drugacije misljenje se ne trebaju upustati u rasprave.jeza u ledja wrote:@ Avdo
Ma pun mi vas je...
U fudbalu politika zajedno sa novcem pokrece sve (Francuska - Henry), a glupost je da ono o cemu sam ja pricao tj. pozitivan odraz plasmana na BIH u svim segmentima, narocito jacanju drzavnosti nema veze.
Nisam ja nazvao Misimovica srbijancem samo sa rekao da je prvo igrao za Srbiju.
Pogledaj silaznu putanju njegove igre od utakmice sa Portugalom i vidjeces da se nesto cudno desava iako je do zadnje utakmice izgledao fizicki potpuno zdrav.
Postoji dokazi u vidu snimaka kod doktora reprezentacije na kojima se nista ne vidi, ali neki ce i dalje srati po svemu nasem i velicita tudje jer njihov bezobrazluk nema granica.
Isti onaj bezobrazluk koji pljuje, pickara i jebe sve zivo i mrtvo sa tribina cim nesto posje po zlu.
Ma pun mi vas je ..... !
-
palermo
#656 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Stvarno nisam mislio da ću zbog jednog upita (koji meni izgleda logičan) biti proglašen neprijateljem BiH i nekim ko nije zaslužio uopšte da navija za reprzentaciju BiH.
Eto, ako baš hoćete, povlačim ja što sam rekao , nije to nikako bilo moguće, kao što nije bilo moguće ni da onomadne Barbarezu se prijeti pa on odloži svoj debi, nije moguće da bi ikome smetalo da BiH ode na svjetsko, jok đe bi, svi bi u okruženju bili radosni, a još pride najbolji igrač Srbin. to bi tek bila njihova prava radost....ma jok, ne dešava se to u ovoj zemlji, samo neprijatelji reprezentacije mogu pomisliti na to.....
Eto, ako baš hoćete, povlačim ja što sam rekao , nije to nikako bilo moguće, kao što nije bilo moguće ni da onomadne Barbarezu se prijeti pa on odloži svoj debi, nije moguće da bi ikome smetalo da BiH ode na svjetsko, jok đe bi, svi bi u okruženju bili radosni, a još pride najbolji igrač Srbin. to bi tek bila njihova prava radost....ma jok, ne dešava se to u ovoj zemlji, samo neprijatelji reprezentacije mogu pomisliti na to.....
-
meme pitar
#657 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Mislim da je poemika prilično loša. Miske je odigrao kako je mogao i koliko je mogao (stvar trenera i raskola sa trenerom). Miske je u zadnjoj utakmici Bundes lige stavio znojnicu sa grbom BIH i time pokazao da je Bosanac. Ovu utakmicu su gledali i u Njemačkoj i Bosni i Srbiji i.... On se na taj način deklarisao. ON JE BOSANAC. Vi blatite sve što valja, neki napadaju i Džeku u Zenici itd. To nije OK.
- vee-jay
#658 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
@Harnaga, ti si fakat
Miske odigrao jednu losu utakmicu za repku... nista manje, nista vise... uistinu ne razumijem koliku kolicinu ogorcenosti covjek mora u sebi nositi da se bavi prosipanjem ovakve propagande...
Miske odigrao jednu losu utakmicu za repku... nista manje, nista vise... uistinu ne razumijem koliku kolicinu ogorcenosti covjek mora u sebi nositi da se bavi prosipanjem ovakve propagande...
- 11sumirp
#659 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Haj da se kladimo,da Miske ne valja samo zbog jedne stvari,hebe im kocepciju i jednim i drugim...vee-jay wrote:@Harnaga, ti si fakat![]()
- Dammme
#660 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Ti kažeš da je logika čudna nauka. Ne, moj majstore, logika je egzaktna nauka. A sastoji se iz argumenata koji poredani određenim slijedom, daju određeni zaključak. Naravno, onaj koji iznosi zaključak, postavlja argumente na mjesta koja mu odgovaraju i pravi filter koje argumente će uzeti, a koje neće. Naravno da se različitim izborom argumenata i njihovim slijedom može postići različit logički slijed, pa samim tim i različiti zaključci. Ali znaš šta je problem kod tvojih postova? Argumenata ima ili malo ili nikako. Kako god okreneš nedovoljno za bilo kakav zaključak. A sad da krenemo redom dati odgovore.HarnagaHarnaga wrote:Sto da ti ja nabrajam valjda se sjecas. Prvi put je bilo kada je potpisao pismo, prvi se predomislio i prihvatio kapitensku traku. Drugi put je bilo kada je Kodro tu istu traku dao Spahicu, a treci ovo sa Cirom. Ne kazem je li ili nije bio u pravu (po meni trebao je ostati kapiten), ali su cienjenice da sklon onome "necu vise igrati".Bilo bi interesantno da nabrojiš ta 3 puta, pa da ti odgovorim na sva 3 i to redom 1 po 1.Ako se za tebe isto vidi uzivo i na TV onda neznam sta da kazemČuj ti si gledao utakmicu uživo. Pa šta smo mi ostali koji smo gledali utakmicu na TV-u? Ćoravi kod očiju?
Na TV vidis mozda bolje igraca koji je u kadru, je li lopta presla ili nije out ili neku drugu liniju...ali pregled cijeloga terena, vidjeti u istom momentu kako se ko krece, otvara, bjezi, trazi loptu...to je kao nebo i zemlja. Ako si mlada pa nisi bio na stadionu, trebas pod hitno otici sa nekim.Mozda je dezerter prejaka rijec, priznajem. A mogao si vala da i ti cujes veliki dio od onoga sto se desavalo i da stalno o tome ne pitas mene. Ja ti samo mogu reci da ima jos i gorih stvari.Pazi ti kažeš da imaš pravo izraziti svoje MIŠLJENJE da je neko DEZERTER. I to zasnivaš na smiješnoj tvrdnji "šta se sve dešavalo prije i poslije utakmice". Pošto smo mi svi ćoravi kod očiju, molim te reci nam šta se to dešavalo? Očigledno mi ostali to nismo čuli i vidjeli.Ma mozes ti reci sta hoces, ti si ko zna gdje, iza kompjutera a ja mozda hiljadama km dalje. Ipak, cini mi se da se previse zanosis ponekad. Ja samo tvrdim ono sto sam vidio i cuo i na osnovu toga imam svoje misljenje.Evo ja bih mogao na osnovu ovih tvojih postova reći da si ti neprijatelj BiH i Reprezentacije BiH.Opet ponavljam, to je moje misljenje. Dakle, moje misljenje je da u utakmicama baraza izmedju BiH i Portugala nije bilo sve normalno sa igracem BiH Zvjezdanom Misimovicem. Licno sam vidio da je u Portugalu igrao veoma lose i sto je najgore nezainteresovano, neangazovano, neborbeno...a njegovo nepojavljivanje u utakmici u Zenici mi takodje izgleda cudno posebno sto je igrao u subotu kao da je 100% zdrav a zalio se na povredu koljena. Posto vidim da volis diskutovati o fudbalu, postoji mogucnost i da si se bavio fudbalom pa mislim da ti je jasno, da si bar cuo, kako je gadno kada se ima povreda koljena sa navodnom Misimovicevom dijagnozom.Ovi tvoji postovi daju daleko više materijala za tu tvrdnju, nego argumenti u tvojim da je Misimović DEZERTER. Naravno, rekao sam "mogao bih to reći", ali neću reći, jer mislim da ti samo pokušavaš dokazati teoriju zavjere i prije bi umro nego rekao da MOŽDA nisi u pravu. Tvoj karakter, tvoj problem.
I pored svega ovoga gore, ako ce ti biti lakse evo izjavljujem: MOZDA ja nisam u pravu, mozda je Misimovic igrao dobro u Portugalu, mozda je trcao najvise na terenu, mozda se borio kao lav. Mozda je onako bio malkice nezainteresovan zato sto je cuo cvrkut ptica pa ga ponijelo...sta hoces da ti kazem jebiga?
1.Ti si iznio kao svoj argument da je on sklon neigranju, te da je 3 puta odbio zaigrati za reprezentaciju. Onaj ko ne poznaje materiju bi mogao reći (s pravom):" Ma ko ga onda .ebe, ne treba ga više ni zvati." Pošto si sam sebi dao odgovor (Ne kazem je li ili nije bio u pravu ), ovo smo apsolivirali, tako da to niti može biti, niti jeste argument
2.Naravno da nije isto, na tribinama vidiš bolje raspored igrača na terenu, ali zato na TV-u vidiš bolje neke detalje koje ne možeš vidjeti sa tribine. U doba savremene televizije, jako je malo toga na terenu što ne možeš vidjeti. Pogotovo kad je riječ o zalaganju nekog igrača i taktici trenera. Što je mislim najbitniji dio moje i tvoje rasprave. Reći ću ti da sam bio na utakmici u Zenici i vidio naše momke kad su izašli na teren sat i po prije utakmice, s.ebani ko da su im svi pobijeni. E to su stvari ko je ne vidiš u prenosu. A kad se upale kamere i prenos počne, jako je malo toga što se ne vidi.
3. U tome i jeste problem. Čuo sam i ja svašta, ali nigdje ništa iz prve ruke. Nigdje oglašavanja kapitena ili nekog od suigrača. Mogu i ja tebi reći da sam i ja čuo čak i neke stvari iz prve ruke (koje bi išle u prilog mojoj tvrdnji), ali ih nisam uzimao u obzir jer je izvor nepouzdan. Interesantno je bilo vidjeti s kim Džeko proslavlja golove nakon svih ovih sranja. Mislim da je jedini on (trenutno naša najveća zvijezda), na svoj način rekao šta misli o svemu tome.
4 i 5. Kao i obično, moje postove ne čitaš integralno, nego samo izdvajaš fragmente i obrčeš teze kako tebi odgovara. Cilj ovog dijela mog posta je bio da ti pokažem kako se lako i bez jakih (ili nikakvih) argumenata neko može diskreditovati i popljuvati. Da ne zaboravim, ispod mog imena piše: Lokacija: Sarajevo
I naravno kad se nema argumenata na red dolazi sarkazam (koji je očigledan na kraju ovog tvog posta). Ne trebaš ti ništa raditi zbog mene, uradi ti nešto za sebe i nauči koristiti argumente, a ne mahalaške priče, izvođenje raznoraznih konstrukcija( kao što je bilo ovo sa odbijanjem igranja 3 puta) i slično. Pa da možemo onda normalno raspravljati, a ne stalno se vrtiti u krug.
Da i na kraju ću reći da si ovu PONOVNU raspravu ti inicirao, jer si na moj post koji je govorio o tome da je dobro da je kraj jesenjeg dijela Bundes lige, da se i Miske odmori od svih ovih sranja, odgovorio sarkazmom koji nisam ja isprovocirao.
-
callmethebreeeze
#661 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
svaka ti cast na postu. hebo te zivot, covjek odigrao jednu utakmicu lose i odmah se bajke pocnu pisati. fuj.jeza u ledja wrote:Halo ba, Misimovic je profesionalac, ima sigurno love ko blata, zivi u Njemackoj, tamo je rodjen, nema apsolutno nikakve veze sa nasim sranjima.
I sad vi mislite da mu neko moze zaprijetiti (a zasto bi?) i da bi to na njega vise uticalo nego potencijalni plasman na najvecu svjetsku fudbalsku smotru i sve sto s tim dolazi?
U fudbalu jedini pravi uticaj mogu imati pare. A ne vidim ko bi na njega mogao negativno uticati na nacin da stekne finansijsku korist?
Da je Misimovic takav, kao sto nije, on nikad ni ne bi igrao za BiH.
Stvarno je ruzno i zalosno uopste dovoditi u kontekst jednog od nasih najboljih igraca i sa toliko dugim stazom u vezu sa ovakvim stvarima. Takva bljuvotina jedino govori o vama kao 'navijacima' (i Ciri kao inicijatoru) i u stvari postavlja se pitanje da li vi kao navijaci zasluzujete uopste radost igrama nasih reprezentativaca?
Niti ima ikakve logike, niti ima smisla, ali opet to neki ponavljaju ko papagaji.
Cak sta vise, vi i vama slicni vasim komentarima, sto na forumu, sto na stadionu, sto u drugim medijima ste doprinjeli vise negativnoj energiji u i oko repke nego sto je mogla ovakva afera u vezi Misimovica, da je tacna.
Vi niste navijaci BiH, vi navijate sami za sebe i svoj bezobrazni ego.
Daleko vam kuca od moje.
- veljaca
#662 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Evo iznijecu svoje misljenje ( a ovo sam rekao i prije )
- Nije problem sto je neki igrac odigrao lose utakmicu. Ko to jos moze odigrati sve utakmice dobro ? Niko. Nije problem Misketa u tome.
Poblem ( po meni - a i jos po nekima ) je NEIGRANJE Misketa u Zenici ( razlog povreda koljena ) a onda samo ( ponavljam SAMO ) nakon 3 ( T R I ) dana - igranje za svoj klubu u Njemackoj. I to igranje na noz - za malo se nije potukao sa golmanom Ninberga ....Trcao je kao navijen. Opravdano se postavlja pitanje: Da li neko sa povredom koljena nakon tri dana odigra utakmicu ( nemojte sada reci 7 dana - jer se broji od neigranja u Zenici ).
Nije mi jasno zasto niko iz N/FSBiH nije se zalio FIFI - jer igrac koji ne igra za repku ne moze u roku od 5 dana igrati ni za svoj tim ...Poznavajuci svabe - oni su sigurno dobili papir iz N/FSBiH da Miske igra u subotu. Jer svabe nista ne prepustaju slucaju. ...... I u N/FSBiH - nesto ne stima. Ovo i nije neka novost.
I na kraju teorija o ucjenama - ona po meni je moguca - jer ovo je drzava Bosna i Hercegovina i Balkan ....
Btw - neki igraci bi utakmicu u Zenici igrali i povrijedjeni - pod inekcijama. Neki bi, ali Miske ne odigra .....
- Nije problem sto je neki igrac odigrao lose utakmicu. Ko to jos moze odigrati sve utakmice dobro ? Niko. Nije problem Misketa u tome.
Poblem ( po meni - a i jos po nekima ) je NEIGRANJE Misketa u Zenici ( razlog povreda koljena ) a onda samo ( ponavljam SAMO ) nakon 3 ( T R I ) dana - igranje za svoj klubu u Njemackoj. I to igranje na noz - za malo se nije potukao sa golmanom Ninberga ....Trcao je kao navijen. Opravdano se postavlja pitanje: Da li neko sa povredom koljena nakon tri dana odigra utakmicu ( nemojte sada reci 7 dana - jer se broji od neigranja u Zenici ).
Nije mi jasno zasto niko iz N/FSBiH nije se zalio FIFI - jer igrac koji ne igra za repku ne moze u roku od 5 dana igrati ni za svoj tim ...Poznavajuci svabe - oni su sigurno dobili papir iz N/FSBiH da Miske igra u subotu. Jer svabe nista ne prepustaju slucaju. ...... I u N/FSBiH - nesto ne stima. Ovo i nije neka novost.
I na kraju teorija o ucjenama - ona po meni je moguca - jer ovo je drzava Bosna i Hercegovina i Balkan ....
Btw - neki igraci bi utakmicu u Zenici igrali i povrijedjeni - pod inekcijama. Neki bi, ali Miske ne odigra .....
-
BaileyS
#663 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Za mene je ovo besmilena pretpostavka i ne zelim da raspravljam o tome ali sve da je i bilo tako svako dobronamjeran bi to presutio i "pokrio" Misimovicev izostanak povredom ili nekim drugim objasnjenjem. Licno ne vjerujem u ovu teoriju zavjere ali opet kazem, da je bilo i mrva istine ljudski bi bilo postedjeti Misimovica jer to su stvari na koje on ne moze uticati.
Ispravio bih jednu netacnu informaciju, onu da niko od Misimovicevih ne zivi u BiH. Njegov stariji brat, koji mu je pravio drustvo na tribinama u Zenici, zivi sa porodicom u njihovom rodnom selu kod Bosanske Gradiske.
Ispravio bih jednu netacnu informaciju, onu da niko od Misimovicevih ne zivi u BiH. Njegov stariji brat, koji mu je pravio drustvo na tribinama u Zenici, zivi sa porodicom u njihovom rodnom selu kod Bosanske Gradiske.
- Dammme
#664 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Do mene. Nisam to znao.BaileyS wrote:Ispravio bih jednu netacnu informaciju, onu da niko od Misimovicevih ne zivi u BiH. Njegov stariji brat, koji mu je pravio drustvo na tribinama u Zenici, zivi sa porodicom u njihovom rodnom selu kod Bosanske Gradiske.
- Dammme
#665 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Ti reče da se ponavljaš, a čini mi se da sam ti ja jednom replicirao na sličan post, ali ti nisi na to ništa odgovorio.veljaca wrote:Evo iznijecu svoje misljenje ( a ovo sam rekao i prije )
Što se tiče povrede: Povreda je nastala na utakmici sa Portugalom 14.11. Miske je igrao protiv Nirnberga 21.11. Dakle to je 7 dana od povrede. Tu povredu su potvrdili: Dr. Jerlagić, doktor Wolfsburga, nakon dobijenog snimka i ljekarski tim sa Koševa. A da sam ja bio na mjestu Ćire i imao sumnje u tu povredu, otišao bih u četvrtak u Wolfsburg i tražio da se preda mnom izvrši pregled. Time bi uslovio njegov nastup na utakmici protiv Nirnberga.
To nas dovodi do drugog pitanja: Tačno je da je naš savez mogao uputiti žalbu FIFI i UEFI. Zašto? Zato što je utakmica koju Misimović NIJE igrao odigrana 18.11., a utakmica sa Nirnbergom je bila 21.11. Dakle 3 dana od neigranja. I ti si u pravu da savez ima pravo žalbe FIFI, ako igrač igra u roku od 5 dana od utakmice koju nije igrao. Zašto to nije urađeno? Možda zato što je Misimović bio povrijeđen? Dakle ne postoji nijedan dokaz, osim Ćirine šuplje priče. Koju je i on kasnije malo potvrđivao, malo demantovao. E sad ako staviš na vagu sa jedne strane Ćiru, a sa druge Misimovića, Dr. Jerlagića, doktora Wolfsburga, doktore sa Koševa, pa čak i taj nesretni savez, sam izvagaj.
Nije ovdje ucjena nemoguća, samo se sva ova priča svodi na teoriju zavjere. Meni je interesantno da niko od kapitena do ostalih igrača ovo nije komentarisao. Prvenstveno kapiten. Jer ako je Misimović uradio to za šta je optužen, valjda bi bilo normalno da kapiten da svoje mišljenje o tome. Isto tako, ako nije uradio, dužnost mu je kao kapitenu da zaštiti svog kolegu s kojim igra zadnjih 6 godina.
I ovo zadnje oko igranja pod inekcijama se slažem s tobom. I generalno mislim da tu i jeste sav problem. Moje mišljenje je da je Misimović možda i mogao igrati pod inekcijama, rizikujući težu povredu. Ali ni ja ni ti niti bilo ko od nas nemamo pravo tražiti od igrača da rizikuje svoj hljeb i svoju karijeru (a čini mi se da je tu bilo velikog rizika). I to je samo do trenera i igrača da odluče, hoće li igrač sa takvom povredom igrati ili neće. I iskreno mislim da bi Miske stisnuo zube i odigrao tu utakmicu da nije bilo cirkusa u Portugalu, a kasnije i Supercirkusa ovdje. Uz to pitanje je da li bi on tako povrijeđen uopšte bio od koristi u toj utakmici.
- lerdi
#666 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
I meni je sve to bilo manje više čudno, ali od ove subote više nije. U subotu na terminu istegnem ligamente lijevog koljena i koljeno nateklo ko buhtla. Do juče otok polako spao i danas ga ima još malo, ali ligamenti i dalje malo zatežu. Ako ovim tempom opravak nastavi do subote će ako Bog da koljeno biti sasvim uredu. Nešto se slično desilo i Misketu i ja mu vjerujem 100% jer sam na sebi vidio neke stvari. Ja se liječim nekim oblogama i mazama, a sad zamisli kad je on otišao gore i kad su ga njemački doktori uzeli pod svoje. Nije ništa čudno što je igrao već u subotu protiv Ninberga, a siguran sam da mu kljeno nije bilo 100% uredu nego da je i on igrao pod nekom manjom inekcijom.veljaca wrote:Evo iznijecu svoje misljenje ( a ovo sam rekao i prije )
- veljaca
#667 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Nisam vidio tvoju repliku i nisam zato odgovorio .....Dammme wrote:Ti reče da se ponavljaš, a čini mi se da sam ti ja jednom replicirao na sličan post, ali ti nisi na to ništa odgovorio.veljaca wrote:Evo iznijecu svoje misljenje ( a ovo sam rekao i prije )
Što se tiče povrede: Povreda je nastala na utakmici sa Portugalom 14.11. Miske je igrao protiv Nirnberga 21.11. Dakle to je 7 dana od povrede. Tu povredu su potvrdili: Dr. Jerlagić, doktor Wolfsburga, nakon dobijenog snimka i ljekarski tim sa Koševa. A da sam ja bio na mjestu Ćire i imao sumnje u tu povredu, otišao bih u četvrtak u Wolfsburg i tražio da se preda mnom izvrši pregled. Time bi uslovio njegov nastup na utakmici protiv Nirnberga.
To nas dovodi do drugog pitanja: Tačno je da je naš savez mogao uputiti žalbu FIFI i UEFI. Zašto? Zato što je utakmica koju Misimović NIJE igrao odigrana 18.11., a utakmica sa Nirnbergom je bila 21.11. Dakle 3 dana od neigranja. I ti si u pravu da savez ima pravo žalbe FIFI, ako igrač igra u roku od 5 dana od utakmice koju nije igrao. Zašto to nije urađeno? Možda zato što je Misimović bio povrijeđen? Dakle ne postoji nijedan dokaz, osim Ćirine šuplje priče. Koju je i on kasnije malo potvrđivao, malo demantovao. E sad ako staviš na vagu sa jedne strane Ćiru, a sa druge Misimovića, Dr. Jerlagića, doktora Wolfsburga, doktore sa Koševa, pa čak i taj nesretni savez, sam izvagaj.
Nije ovdje ucjena nemoguća, samo se sva ova priča svodi na teoriju zavjere. Meni je interesantno da niko od kapitena do ostalih igrača ovo nije komentarisao. Prvenstveno kapiten. Jer ako je Misimović uradio to za šta je optužen, valjda bi bilo normalno da kapiten da svoje mišljenje o tome. Isto tako, ako nije uradio, dužnost mu je kao kapitenu da zaštiti svog kolegu s kojim igra zadnjih 6 godina.
I ovo zadnje oko igranja pod inekcijama se slažem s tobom. I generalno mislim da tu i jeste sav problem. Moje mišljenje je da je Misimović možda i mogao igrati pod inekcijama, rizikujući težu povredu. Ali ni ja ni ti niti bilo ko od nas nemamo pravo tražiti od igrača da rizikuje svoj hljeb i svoju karijeru (a čini mi se da je tu bilo velikog rizika). I to je samo do trenera i igrača da odluče, hoće li igrač sa takvom povredom igrati ili neće. I iskreno mislim da bi Miske stisnuo zube i odigrao tu utakmicu da nije bilo cirkusa u Portugalu, a kasnije i Supercirkusa ovdje. Uz to pitanje je da li bi on tako povrijeđen uopšte bio od koristi u toj utakmici.
Citava POENTA mojih postova je u sljedecem:
Miske ne odigra za Reprezentaciju u Zenici a odigra nakon 3 ( TRI ) dana za svoj klub. Moze se pricati ovako ili onako - ali to je CINJENICA ....
Moze neko reci - pa on zavisi od svoga kluba i tu zaradjuje svoj hljeb. To je po meni posteno. Ali onda nemojte ga previse uzdizati - jer NIJE odigrao za reprezentaciju jednu od najvaznijih utakmica u kojoj vecina igraca igra zbog LJUBAVI prema svojoj domovini .... Tu se radi o moralnim kvalitetima ili nekvalitetima ....
I pored svoga ovoga stava - nisam da Miske ne nastavi igrati za nasu reprezentaciju. Ali moraju se ipak iznijeti CINJENICE .... I zbog ostalih igraca ... a i zbog nas navijaca .....Ovi prvi, siguran sam, to dobro i znaju ....a ovi drugi - na zalost kao i u svemu su podijeljeni ...
- Dammme
#668 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Pazi, jedna stvar koju čini mi se ti hoćeš da kažeš je u smislu "kako se oporavio za 3 dana?" Tu griješiš. On se oporavljao 7 dana, jer je toliko vremena prošlo između 2 utakmice, koje je igrao. I to je činjenica, kao što je činjenica da nije igrao u Zenici. Čini mi se da si ti na svojoj vagi odvagao, da su jači Ćirini argumenti od svih argumenata drugih relevantnih ljudi koji su govorili suprotno. Mislim da ti je vaga pokvarena, ali tvoje je pravo da vagaš na pokvarenoj vagi. Isto ko što je moje pravo, da vjerujem više Misimoviću, dr. Jerlagiću, doktoru Wolfsburga, doktorima sa Koševa, nego bivšem zatvoreniku, ublehašu i cirkusantu.veljaca wrote:Dammme wrote:
Nisam vidio tvoju repliku i nisam zato odgovorio .....
Citava POENTA mojih postova je u sljedecem:
Miske ne odigra za Reprezentaciju u Zenici a odigra nakon 3 ( TRI ) dana za svoj klub. Moze se pricati ovako ili onako - ali to je CINJENICA ....
Moze neko reci - pa on zavisi od svoga kluba i tu zaradjuje svoj hljeb. To je po meni posteno. Ali onda nemojte ga previse uzdizati - jer NIJE odigrao za reprezentaciju jednu od najvaznijih utakmica u kojoj vecina igraca igra zbog LJUBAVI prema svojoj domovini .... Tu se radi o moralnim kvalitetima ili nekvalitetima ....
I pored svoga ovoga stava - nisam da Miske ne nastavi igrati za nasu reprezentaciju. Ali moraju se ipak iznijeti CINJENICE .... I zbog ostalih igraca ... a i zbog nas navijaca .....Ovi prvi, siguran sam, to dobro i znaju ....a ovi drugi - na zalost kao i u svemu su podijeljeni ...
-
palermo
#669 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Mislim da ovu priču treba završiti, Misimović je mnogo dao reprezentaciji (ali i dobio) i nadam se da će i dalje da daje.Dammme wrote: Pazi, jedna stvar koju čini mi se ti hoćeš da kažeš je u smislu "kako se oporavio za 3 dana?" Tu griješiš. On se oporavljao 7 dana, jer je toliko vremena prošlo između 2 utakmice, koje je igrao. I to je činjenica, kao što je činjenica da nije igrao u Zenici. Čini mi se da si ti na svojoj vagi odvagao, da su jači Ćirini argumenti od svih argumenata drugih relevantnih ljudi koji su govorili suprotno. Mislim da ti je vaga pokvarena, ali tvoje je pravo da vagaš na pokvarenoj vagi. Isto ko što je moje pravo, da vjerujem više Misimoviću, dr. Jerlagiću, doktoru Wolfsburga, doktorima sa Koševa, nego bivšem zatvoreniku, ublehašu i cirkusantu.
Meni ova objašnjenja oko mogućnosti oporavka djeluju naivno, al ljudi u pricipu vjeruju u ono što žele.I dobro je da je tako.
Ja ću i dalje mislit da nisu bila čista posla, pri čemu uopšte ne optužujem Misimovića, kao što (H)avdaga reče, sklon sam vjerovanju da je ipak bilo nešto krupno. Svidjelo mi se ono što je Bailey napisao, kako god i što god bilo ,trebalo je to na neki način drugačije odraditi. Što bi se reklo, zaštiti i Misimovića, ali i reprezentaciju.I naravno da Ćiro snosi veliki dio krivice za sve ovo.Nije sporno.Snosi i fudbalski savez, ali šta mi od njih možemo očekivati.
Uostalom, mislim da će igrači na kraju dati svoj najbolji sud, a mislim i da znaju pravu istinu,i jednom će se zaista vidjeti što je uistinu bilo.
Meni je jedino malo ružno ovo optuživanje ljudi da nisu istinski navijači Bosne i Hercegovine zato što izraze sumnju da nisu čista posla, rukovodeći se jednom prostom činjenicom, odnosno upitaju se kako je moguće da čovjek ne igra najvažniju utakmicu svoje karijere, a onda samo tri dana kasnije igra sasvim običnu, jednu od mnogih, utakmicu za svoj klub.
- Dammme
#670 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Ja sam pravo da ti kažem i mislio da je ova priča gotova. Vidi na prethodnoj strani kako se ponovo otvorila rasprava. Meni to nije bio cilj.palermo wrote:Mislim da ovu priču treba završiti, Misimović je mnogo dao reprezentaciji (ali i dobio) i nadam se da će i dalje da daje.Dammme wrote: Pazi, jedna stvar koju čini mi se ti hoćeš da kažeš je u smislu "kako se oporavio za 3 dana?" Tu griješiš. On se oporavljao 7 dana, jer je toliko vremena prošlo između 2 utakmice, koje je igrao. I to je činjenica, kao što je činjenica da nije igrao u Zenici. Čini mi se da si ti na svojoj vagi odvagao, da su jači Ćirini argumenti od svih argumenata drugih relevantnih ljudi koji su govorili suprotno. Mislim da ti je vaga pokvarena, ali tvoje je pravo da vagaš na pokvarenoj vagi. Isto ko što je moje pravo, da vjerujem više Misimoviću, dr. Jerlagiću, doktoru Wolfsburga, doktorima sa Koševa, nego bivšem zatvoreniku, ublehašu i cirkusantu.
Meni ova objašnjenja oko mogućnosti oporavka djeluju naivno, al ljudi u pricipu vjeruju u ono što žele.I dobro je da je tako.
Ja ću i dalje mislit da nisu bila čista posla, pri čemu uopšte ne optužujem Misimovića, kao što (H)avdaga reče, sklon sam vjerovanju da je ipak bilo nešto krupno. Svidjelo mi se ono što je Bailey napisao, kako god i što god bilo ,trebalo je to na neki način drugačije odraditi. Što bi se reklo, zaštiti i Misimovića, ali i reprezentaciju.I naravno da Ćiro snosi veliki dio krivice za sve ovo.Nije sporno.Snosi i fudbalski savez, ali šta mi od njih možemo očekivati.
Uostalom, mislim da će igrači na kraju dati svoj najbolji sud, a mislim i da znaju pravu istinu,i jednom će se zaista vidjeti što je uistinu bilo.
Meni je jedino malo ružno ovo optuživanje ljudi da nisu istinski navijači Bosne i Hercegovine zato što izraze sumnju da nisu čista posla, rukovodeći se jednom prostom činjenicom, odnosno upitaju se kako je moguće da čovjek ne igra najvažniju utakmicu svoje karijere, a onda samo tri dana kasnije igra sasvim običnu, jednu od mnogih, utakmicu za svoj klub.
Ja se slažem i s @Baileyem i s tobom po pitanju kako je sva ova priča izašla u javnost i sa špekulacijama oko nje.
Ja nikad nikog nisam optužio nekoga da nije istinski navijač BiH. Ako moisliš na moj post @Harnagi, onda možeš vidjeti da sam mu samo htio dati naznaku kako bi to izgledalo da neko njega bez argumenata optuži.
Takođe kao i ti mislim da bi igrači trebali dati svoj sud o tome. U jednom od svojih postova sam i rekao da je za mene bilo interesantno kad je Džeko dao prvi gol za klub nakon baraža. S kim se najviše radovao. Kao što je i prirodno, sa Misketom.
To bi bio neki odgovor na tvoj post.
A želio bih samo da kažem zašto sam ja toliko uporan u odbrani nekih od naših reprezentativaca. (Misimović, Supić, Muratović).
Zato što smo mi skloni da mahalsku priču bez trunke dokaza predstavljamo kao istinu.
Zato što smo skloni tome da ljude koji su nam valjali i igrali za nas kad niko nije htio, u sekundi bacimo pod noge. Naravno i oni su imali koristi od reprezentacije.
Ali mislim da bi Misimović i bez repke bio tu gdje je, jer posjeduje kvalitet. Ne vjerujem da je uz Ćiru i Baku nešto igrački napredovao.
Supić bi vjerovatno i bez reprezentacije mogao biti rezervni golman nekog pristojnog Rumunskog prvoligaša.
A kad je Muratović u pitanju, nikakvu korist on od reprezentacije nije imao.
- veljaca
#671 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Kao prvo - j.e.b.e se mene za ciru. Ja vagam po svojim arsinima i na svojoj vagi ( a to isto dozvoljavam i svima drugima, pa i tebi ) i u svemu tome sluzim se svojom logikom. Ona moze po nekima biti losa i ja im dozvoljavam to misljenje, kao sto bi i oni meni trebali dozvoliti da ja sam iznosim SVOJE stavove i sudove ....Dammme wrote:Pazi, jedna stvar koju čini mi se ti hoćeš da kažeš je u smislu "kako se oporavio za 3 dana?" Tu griješiš. On se oporavljao 7 dana, jer je toliko vremena prošlo između 2 utakmice, koje je igrao. I to je činjenica, kao što je činjenica da nije igrao u Zenici. Čini mi se da si ti na svojoj vagi odvagao, da su jači Ćirini argumenti od svih argumenata drugih relevantnih ljudi koji su govorili suprotno. Mislim da ti je vaga pokvarena, ali tvoje je pravo da vagaš na pokvarenoj vagi. Isto ko što je moje pravo, da vjerujem više Misimoviću, dr. Jerlagiću, doktoru Wolfsburga, doktorima sa Koševa, nego bivšem zatvoreniku, ublehašu i cirkusantu.veljaca wrote:
Ja ne zelim reci da "kako se oporavio za 3 dana?". Ja zelim reci:
KAKO JE MOGAO IGRATI NAKON TRI ( 3 ) DANA, OD DANA NEIGRANJA ZA SVOJU REPREZENTACIJU, ZA SVOJ KLUB ???????
U toj njegovoj odluci ima i moralnih kvaliteta.... Da nije odigrao tu utakmicu za svoj klub - ja bih mu rekao svaka cast ( a mislim da bi mu to bilo i pametnije ) ....
Miske - ako ima toliko visoke moralne kvalitete ( ne kazem da nema moralnih kvaliteta - ali naglasavam ovo VISOKE )onda treba objasniti sve u svezi dogadjaja od Lisabona, preko Zenice do Wolfsburga .... Bar su to, tako malo, zasluzili svi oni navijaci koji su bodrili Reprezentaciju - a samim time i njega kao kapitena.
Tebi prepustam da vjerujes Misimoviću, dr. Jerlagiću, doktoru Wolfsburga, doktorima sa Koševa. Imas pravo na to ....
- Dammme
#672 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
I ja bih volio da neko izađe sa istinom na vidjelo kao i ti(s malom ispravkom, kapiten je Spahić, a ne Misimović). Kažeš da bi mu bilo pametnije da nije igrao utakmicu s Nirnbergom. Ja mislim da je Misimović pametan momak(nadam se da ćeš se složiti sa mnom) i vjerovatno da je htio nešto sakriti, ne bi igrao tu utakmicu. Bar bih ja razmišljao tako, kad bih imao nešto za sakriti.veljaca wrote:Kao prvo - j.e.b.e se mene za ciru. Ja vagam po svojim arsinima i na svojoj vagi ( a to isto dozvoljavam i svima drugima, pa i tebi ) i u svemu tome sluzim se svojom logikom. Ona moze po nekima biti losa i ja im dozvoljavam to misljenje, kao sto bi i oni meni trebali dozvoliti da ja sam iznosim SVOJE stavove i sudove ....Dammme wrote:Pazi, jedna stvar koju čini mi se ti hoćeš da kažeš je u smislu "kako se oporavio za 3 dana?" Tu griješiš. On se oporavljao 7 dana, jer je toliko vremena prošlo između 2 utakmice, koje je igrao. I to je činjenica, kao što je činjenica da nije igrao u Zenici. Čini mi se da si ti na svojoj vagi odvagao, da su jači Ćirini argumenti od svih argumenata drugih relevantnih ljudi koji su govorili suprotno. Mislim da ti je vaga pokvarena, ali tvoje je pravo da vagaš na pokvarenoj vagi. Isto ko što je moje pravo, da vjerujem više Misimoviću, dr. Jerlagiću, doktoru Wolfsburga, doktorima sa Koševa, nego bivšem zatvoreniku, ublehašu i cirkusantu.veljaca wrote:
Ja ne zelim reci da "kako se oporavio za 3 dana?". Ja zelim reci:
KAKO JE MOGAO IGRATI NAKON TRI ( 3 ) DANA, OD DANA NEIGRANJA ZA SVOJU REPREZENTACIJU, ZA SVOJ KLUB ???????
U toj njegovoj odluci ima i moralnih kvaliteta.... Da nije odigrao tu utakmicu za svoj klub - ja bih mu rekao svaka cast ( a mislim da bi mu to bilo i pametnije ) ....
Miske - ako ima toliko visoke moralne kvalitete ( ne kazem da nema moralnih kvaliteta - ali naglasavam ovo VISOKE )onda treba objasniti sve u svezi dogadjaja od Lisabona, preko Zenice do Wolfsburga .... Bar su to, tako malo, zasluzili svi ono navijaci koji su bodrili Reprezentaciju - a samim time i njega kao kapitena.
Tebi prepustam da vjerujes Misimoviću, dr. Jerlagiću, doktoru Wolfsburga, doktorima sa Koševa. Imas pravo na to ....
- veljaca
#673 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Pogreska ovo za kapitena. Do mene ....Dammme wrote:I ja bih volio da neko izađe sa istinom na vidjelo kao i ti(s malom ispravkom, kapiten je Spahić, a ne Misimović). Kažeš da bi mu bilo pametnije da nije igrao utakmicu s Nirnbergom. Ja mislim da je Misimović pametan momak(nadam se da ćeš se složiti sa mnom) i vjerovatno da je htio nešto sakriti, ne bi igrao tu utakmicu. Bar bih ja razmišljao tako, kad bih imao nešto za sakriti.veljaca wrote:
Miske je itekako pametan momak. Bar i ja tako mislim ....
Da postavimo drugaciju tezu ( koja moze a ne mora biti tacna ):
Miske je igrao protiv Ninberga da bi pokazao da nije sve bilo cisto u Zenici. Sta mislis o ovome ?
- Dammme
#674 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Moguće je i to, ali ne vidim cilj u tome. Mislim da je to situacija narodski rečeno ".ebo ćar fajdu".veljaca wrote:Pogreska ovo za kapitena. Do mene ....Dammme wrote:I ja bih volio da neko izađe sa istinom na vidjelo kao i ti(s malom ispravkom, kapiten je Spahić, a ne Misimović). Kažeš da bi mu bilo pametnije da nije igrao utakmicu s Nirnbergom. Ja mislim da je Misimović pametan momak(nadam se da ćeš se složiti sa mnom) i vjerovatno da je htio nešto sakriti, ne bi igrao tu utakmicu. Bar bih ja razmišljao tako, kad bih imao nešto za sakriti.veljaca wrote:
Miske je itekako pametan momak. Bar i ja tako mislim ....
Da postavimo drugaciju tezu ( koja moze a ne mora biti tacna ):
Miske je igrao protiv Ninberga da bi pokazao da nije sve bilo cisto u Zenici. Sta mislis o ovome ?
- jeza u ledja
#675 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT
Jao logike??!
Pa mogao je danas biti nespreman da igra, a sutra biti. Ne mora proci 3 dana, moze proci jedna noc. Halo?!? Jao logike? Jeste li se ikad povrijedili na fudbalu ili na nekom drugom sportu ili na bilo kojem fizickom radu?
Misimovic je bio povrijedjen i zato postoje dokazi ljekarskog pregleda doktora Wolfsburga.
Miske je povrijedjen na utakmici u Lisabonu, i dokaz tome je slaba igra i malo trcanja.
Ja i dalje ostajem pri tvrdnji da vasa sklonost totalno nelogicnim i mahalskim teorijama o zavjerama koje indirektno impliciraju nemoralnost nasih reprezentativaca nesto cega se treba stidjeti, i govori o vama kao nekome ko ne zasluzuje radost nad pobjedama reprezentacije. Cak sta vise, i dalje tvrdim da je vase bezobrazno upiranje prstom pogorsalo atmosferu u reprezentaciji, sto je nesto sto se konstantno desava jer imate mentalni sklop glupostima opterecene mahale.
Da je htio nesto da sakrije, valjda ne bi igrao ni sljedeci vikend?
A pazi odgovora "a mozda je tim htio nesto da pokaze"?? Kao ono, salje nam skrivene signale o tome sta i kako.
Vi bi radije vjerovali naucnoj-fantastici nego zdravom razumu, a da ne govorim o Zvjezdanovom postenju.
Dobro onaj kaze, insan vjeruje u ono u sta hoce da vjeruje. Ako neko vjeruje da je 2+2=5 bujrum, samo nemojte sebe nazivati navijacima reprezentacije, vec teoreticarima koji su SVEMU vide jad, cemer, zlo i bezizlaznost, te 'vanjske sile' koje nam nista ne daju. Prije su nam susjedi uzimali igrace, sad nam ne daju tako sto im prijete. Najbolje brate onda 100% bosnjacku reprezentaciju pa nece bit nikakvih problema. Ha ja.
Svaki sljedeci potencijalni reprezentativac koji je Srbin ili Hrvat ce mozda imati na umu ovu medijsku hajku protiv Zvjezdana. Ili to ili da imas tvrdu glavu poput Barbareza da se covjek nosi sa vama i trpi uvrede.
Pa mogao je danas biti nespreman da igra, a sutra biti. Ne mora proci 3 dana, moze proci jedna noc. Halo?!? Jao logike? Jeste li se ikad povrijedili na fudbalu ili na nekom drugom sportu ili na bilo kojem fizickom radu?
Misimovic je bio povrijedjen i zato postoje dokazi ljekarskog pregleda doktora Wolfsburga.
Miske je povrijedjen na utakmici u Lisabonu, i dokaz tome je slaba igra i malo trcanja.
Ja i dalje ostajem pri tvrdnji da vasa sklonost totalno nelogicnim i mahalskim teorijama o zavjerama koje indirektno impliciraju nemoralnost nasih reprezentativaca nesto cega se treba stidjeti, i govori o vama kao nekome ko ne zasluzuje radost nad pobjedama reprezentacije. Cak sta vise, i dalje tvrdim da je vase bezobrazno upiranje prstom pogorsalo atmosferu u reprezentaciji, sto je nesto sto se konstantno desava jer imate mentalni sklop glupostima opterecene mahale.
Da je htio nesto da sakrije, valjda ne bi igrao ni sljedeci vikend?
A pazi odgovora "a mozda je tim htio nesto da pokaze"?? Kao ono, salje nam skrivene signale o tome sta i kako.
Vi bi radije vjerovali naucnoj-fantastici nego zdravom razumu, a da ne govorim o Zvjezdanovom postenju.
Dobro onaj kaze, insan vjeruje u ono u sta hoce da vjeruje. Ako neko vjeruje da je 2+2=5 bujrum, samo nemojte sebe nazivati navijacima reprezentacije, vec teoreticarima koji su SVEMU vide jad, cemer, zlo i bezizlaznost, te 'vanjske sile' koje nam nista ne daju. Prije su nam susjedi uzimali igrace, sad nam ne daju tako sto im prijete. Najbolje brate onda 100% bosnjacku reprezentaciju pa nece bit nikakvih problema. Ha ja.
Svaki sljedeci potencijalni reprezentativac koji je Srbin ili Hrvat ce mozda imati na umu ovu medijsku hajku protiv Zvjezdana. Ili to ili da imas tvrdu glavu poput Barbareza da se covjek nosi sa vama i trpi uvrede.