Haram im bilo.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#651 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

Daphna wrote:
kurty wrote:Pošto se dosta ljudi raspituje za kontakt, sta mislite kako bi bilo da mozda ahmed edituje svoj prvi post i da napise onaj jedan post u kojem sam ja napisao ziroracune i broj telefona????ili ako mozda admini mogu da ubace poslije ahmedovog posta taj post???
Hajde ti fino pitaj zooma ili Mirci da ti to odrade!

Bravo MI :thumbup:
tuJ sam :D

Ovako, posto pishem sa lapasha a baterija mi je pri kraju, dajem casnu pionirsku da cu sutra s posla (naravski) editovat svaki prvi post na svakoj stranici sa tim kontakt podacima...kao i podacima printexa za dostavu stvari.

ok?
istina živa

#652 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

Evo i mene forumovci dragi

Danas sam kontaktirala kolegu da prilog sa tv Vogošća iz emisije "Istina" stavi na portal da svi koji nisu imali priliku vidjeti ovaj prilog mogu pogledati i uvjeriti se u iskrenost i istinitost razloga za ovu akciju.
U srijedu ćemo na terenu snimiti sve i pustiti snimak na portalu da svi forumovci vide osmjeh na licu dječaka za koga se brinemo.
Ova akcija donosi radost u naša srca i ispunjava naše duše.
Čestitam svima :thumbup: :thumbup:
atko

#653 Re: Haram im bilo.....

Post by atko »

istina živa wrote:Evo i mene forumovci dragi

Danas sam kontaktirala kolegu da prilog sa tv Vogošća iz emisije "Istina" stavi na portal da svi koji nisu imali priliku vidjeti ovaj prilog mogu pogledati i uvjeriti se u iskrenost i istinitost razloga za ovu akciju.
U srijedu ćemo na terenu snimiti sve i pustiti snimak na portalu da svi forumovci vide osmjeh na licu dječaka za koga se brinemo.
Ova akcija donosi radost u naša srca i ispunjava naše duše.
Čestitam svima :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Upravo sam posao na temu i htio da pitam da li je moguce postaviti na net taj prilog ... ja nemam TV iz principijelnih razloga (u principu nemam vremena ni pod razno za gledanje TV:D) i nisam gledao tu emisiju ... dovoljan je bio i ahmedov post da pogodi covjeka ... ali sad posto se prica sve vise vise priblizava pravom happy end-u :) ... sad se mirne duse moze malo retrospektivno zraknuti taj prilog :)

I na kraju krajeva hvala za taj prilog s njime je sve i pocelo ;)
Maraschino

#654 Re: Haram im bilo.....

Post by Maraschino »

Sada osjecam jedno veliko olaksanje kao pretpostavljam i vi svi. Nije toliko bitno koliko se sredstava prikupilo, koliko je bitna nasa zelja da se nekome pomogne. Pored ovakvih ''dobrotvora'' i iskazane solidarnosti, svima nama je vraceno samopuzdanje i vjera u covjeka.

Svaka cast na akciji... :thumbup:
mIrSooo

#655 Re: Haram im bilo.....

Post by mIrSooo »

m1430 wrote:AKo je neko u mogućnosti, neka postavi prilog o tom mladiću. Isto tako, pročitah da neko može otvoriti račun na ime tog momka, pa bilo bi, možda, dobro rješenje?

Za sve one koji nisu gledali prilog:

http://www.youtube.com/watch?v=a5VJ2qRbuOI

Mirsad Krišćo
http://www.rtvvogosca.ba
Real Khan

#656 Re: Haram im bilo.....

Post by Real Khan »

Maraschino wrote:Sada osjecam jedno veliko olaksanje kao pretpostavljam i vi svi. Nije toliko bitno koliko se sredstava prikupilo, koliko je bitna nasa zelja da se nekome pomogne. Pored ovakvih ''dobrotvora'' i iskazane solidarnosti, svima nama je vraceno samopuzdanje i vjera u covjeka.

Dragi forumaši, mislim da svi dijelimo ovo osjećanje olakšanja zato što ta porodica više nikada neće biti gladna. Međutim, moram izreći jednu (heretičku) misao koja mi se počela vrtiti u glavi. Nešto kontam, prikupilo se dovoljno novaca za jedno stado ovčica i kravicu i po meni ta porodica je egzistencijalno zbrinuta. Ali, s obzirom na činjenicu da će u narednih nekoliko dana da se skupi još novaca (npr. moja firma još uvijek sakuplja priloge, do petka 17.04. a već sada ima podosta novaca sakupljeno). Čini mi se da smo došli do tačke gdje treba razmisliti da li je ta porodica jedina u lošoj situaciji u tom selu ili ima još neko u istom selu ko nije imao sreću u nesreći da ga snimi TV ekipa... Ne znam kakva je situacija oko Bratunca, ali sam uvjeren da ima još sličnih primjera porodica bez ikakve egzistencije. Molim vas da me ne shvatite pogrešno, jer mi je namjera da na što bolji i kvalitetniji način pomognemo što većem broju ljudi...
giordania

#657 Re: Haram im bilo.....

Post by giordania »

Real Khan wrote:
Maraschino wrote:Sada osjecam jedno veliko olaksanje kao pretpostavljam i vi svi. Nije toliko bitno koliko se sredstava prikupilo, koliko je bitna nasa zelja da se nekome pomogne. Pored ovakvih ''dobrotvora'' i iskazane solidarnosti, svima nama je vraceno samopuzdanje i vjera u covjeka.

Dragi forumaši, mislim da svi dijelimo ovo osjećanje olakšanja zato što ta porodica više nikada neće biti gladna. Međutim, moram izreći jednu (heretičku) misao koja mi se počela vrtiti u glavi. Nešto kontam, prikupilo se dovoljno novaca za jedno stado ovčica i kravicu i po meni ta porodica je egzistencijalno zbrinuta. Ali, s obzirom na činjenicu da će u narednih nekoliko dana da se skupi još novaca (npr. moja firma još uvijek sakuplja priloge, do petka 17.04. a već sada ima podosta novaca sakupljeno). Čini mi se da smo došli do tačke gdje treba razmisliti da li je ta porodica jedina u lošoj situaciji u tom selu ili ima još neko u istom selu ko nije imao sreću u nesreći da ga snimi TV ekipa... Ne znam kakva je situacija oko Bratunca, ali sam uvjeren da ima još sličnih primjera porodica bez ikakve egzistencije. Molim vas da me ne shvatite pogrešno, jer mi je namjera da na što bolji i kvalitetniji način pomognemo što većem broju ljudi...
Istog sam misljenja.Mozda bi se nekome mogla obezbjediti koja vreca brasna i neke osnovne namirnice.Bar toliko.Jer sigurno ih ima mnogo koji jedva prezivljavaju.
maybelline

#658 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

amrica wrote:Samo da napomenem sve koji zele dati odjecu i kucne potrepstine, hranu i sl... ili novac, da su centri za skupljanje stvari:

Svoj prilog u odjeći, obući, hrani i novcu možete predati na neki od slijedećih punktova, koji vam je najzgodniji i najbliži, u ponedeljak i utorak :
Printex d.o.o. , Hasana Sušića 9, kontakt osoba Senad Mujkić, od 8 - 17 sati, tel. 063 895 027
Printex-shop, Koševo 19, kontakt osoba Azra Sakić, od 9 - 19 sati, tel. 063 895 026
Printex-shop Sara Centar, Ilidža, kontakt osoba Benjamin Rešo, od 9 - 19 sati, tel. 063 895 021

Ljubaznoscu ljudi iz Printex-a dobili smo na koristenje njihove prostore za ovu akciju, a osim toga dali su i svoj doprinos u cashu. Zato jer je jedan od forumasa Printex-ovac :)

[b]Skupljanje se zavrsava sutra (utorak) u 19h u Kosevu i na Ilidzi, a na Brek(c)i u 17h...[/b]

Ako je nekome bas frka za dostavu stvari, nema auto, vremena, ... neka napise na forumu pa cemo se organizirati po gradu.
Amrice, ja imam 3 velike plasticne vrece odjece, malo mi je nezgodno to vuklati po trolama, postoji li mogucnost da to neko pokupi? Ja sam kod bosmala?Please, javite do veceras (ako uspijete) jer ako niko bas ne moze doci, skontat cu se nekako vec....
teAMICA

#659 Re: Haram im bilo.....

Post by teAMICA »

mIrSooo wrote:
m1430 wrote:AKo je neko u mogućnosti, neka postavi prilog o tom mladiću. Isto tako, pročitah da neko može otvoriti račun na ime tog momka, pa bilo bi, možda, dobro rješenje?

Za sve one koji nisu gledali prilog:

http://www.youtube.com/watch?v=a5VJ2qRbuOI

Mirsad Krišćo
http://www.rtvvogosca.ba
mati mila što se isplakah...
:( :(
amrica

#660 Re: Haram im bilo.....

Post by amrica »

maybelline wrote:
amrica wrote:Samo da napomenem sve koji zele dati odjecu i kucne potrepstine, hranu i sl... ili novac, da su centri za skupljanje stvari:

Svoj prilog u odjeći, obući, hrani i novcu možete predati na neki od slijedećih punktova, koji vam je najzgodniji i najbliži, u ponedeljak i utorak :
Printex d.o.o. , Hasana Sušića 9, kontakt osoba Senad Mujkić, od 8 - 17 sati, tel. 063 895 027
Printex-shop, Koševo 19, kontakt osoba Azra Sakić, od 9 - 19 sati, tel. 063 895 026
Printex-shop Sara Centar, Ilidža, kontakt osoba Benjamin Rešo, od 9 - 19 sati, tel. 063 895 021

Ljubaznoscu ljudi iz Printex-a dobili smo na koristenje njihove prostore za ovu akciju, a osim toga dali su i svoj doprinos u cashu. Zato jer je jedan od forumasa Printex-ovac :)

[b]Skupljanje se zavrsava sutra (utorak) u 19h u Kosevu i na Ilidzi, a na Brek(c)i u 17h...[/b]

Ako je nekome bas frka za dostavu stvari, nema auto, vremena, ... neka napise na forumu pa cemo se organizirati po gradu.
Amrice, ja imam 3 velike plasticne vrece odjece, malo mi je nezgodno to vuklati po trolama, postoji li mogucnost da to neko pokupi? Ja sam kod bosmala?Please, javite do veceras (ako uspijete) jer ako niko bas ne moze doci, skontat cu se nekako vec....
Ja nisam 100% sigurna da cu moci, jer sam nesto bolesna, ali ako se ne javi niko drugi, nekako cu doci do tebe.
Mada mislim da ce biti dobrovoljaca za prevoz stvari do centara za skupljanje.
Saljem ti mob na pp da se cujemo sutra
:)
kurty

#661 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

da se na trenutak ukljucim....jos nista mi nismo kupili...dakle sutra ako mi osoba koja je obecala stalu, projekat odobri, onda cemo se raspitivati koliko ce nam trebati za ovce i mozda kravu, mislim na tacan iznos....tada cemo znati koliko imammo viska ako ga bude ikako.
Kao sto babyblue napisa, ja baratam s novcem, i vec je doslo ili putuju dosta uplata...sad bih ja morao kontaktirati onu svaku osobu koja je uplatila da pitam za saglasnost, sto je malo mukotrpno...
Mislim da smo se okupili prvenstveno zbog ovog momka, i da to treba da rjesimo, a poslije nam ostaje racun za svaku narednu akciju, ostaje nam mozda i nesta novca, za prvu ruku sto se kaze...
Kad ovce i kravica (?) budu u stali koja je gotova, tada mozemo da raspravljamo sta dalje...
Ovo je moje misljenje
maybelline

#662 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

Evo jos jednom da pitam postoji li mogucnost da sutra neko dodje do mene po ovu odjecu jer je ima puno i ne mogu je nikako vukljati po trolama i tramvajima! Helem, ja sam ko Bosmala, pa ako neko moze da to pokupi, sutra sve do pola 6, neka mi se javi na pp ili ovako svejedno! Hvala svima!
kurty

#663 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

Zaboravio sam da se i zahvalimo biscanki2 koja je ona skupila i poslala preko gospodina Ante, , Donirali su :Ramiza (30Eura), Arwin (20Eura), Salko Imamovic (20Eura), Danica Vrdoljak (10Eura) i Mutabdjija Zumra (20Eura)...Hvala vam
Brojevi racuna su:
EVO RACUNA....obadva su napravljena -otvorena u intesa sanpaolo banci
racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu

Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH

Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22

IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607

Za sve one koji zele da novce posalju preko Western uniona ili MoneyGram-a, neka me o "posiljci" obavjestena PP, ili na broj telefona 00387 61 788614, a posiljku nek salju na :
Ajdin Čubro
ulica Alije Izetbegovića 14, 71370 Breza

Hvala dobrim ljudima!!!
ekvivalent

#664 Re: Haram im bilo.....

Post by ekvivalent »

Real Khan wrote:

ako nije sramota i ja bih se nadovezao na post real khana
ova akcija je upravo ono za cim zudi ovaj drzava u cjelini,ovde su pale sve teorije o nemogucnosti zajednickog zivota,floskule o jadu i cemeru bosanske duse i svim ostalim krepovima kojima nas filuju razni avazi,federalne i ine medijske harange
e sad kad je zatalasalo mislim da bi bilo najbolje ovo uvezat u sistem i sistematski pomagati ljudima u nevolji
kurty je napravio racun,jedna akcija je uspjesno organizovana sad samo treba pratiti i dalje nastaviti sistematski.Nece ,nazalost nedostajati onih kojima je pomoc potrebna.A bosanski covjek je dobar,puno ce se jos dobrih dusa ukljuciti u ovo
Znam da je mirci jedno vrijeme dobro pratila ovakve slucajeve sad samo trebamo nastaviti
Jos jednom da vas Uzviseni nagradi za sve dobro sto ste ucinili,pa makar i pomislili
maybelline

#665 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

Evo jos jednom da pitam postoji li mogucnost da sutra neko dodje do mene po ovu odjecu jer je ima puno i ne mogu je nikako vukljati po trolama i tramvajima! Helem, ja sam ko Bosmala, pa ako neko moze da to pokupi, sutra sve do pola 6, neka mi se javi na pp ili ovako svejedno! Hvala svima!
and

#666 Re: Haram im bilo.....

Post by and »

svaka čast ovom momku i njegovoj porodici što su se vratili u svoj dom,svaka čast i svim ljudima koji su organizovali ovu akciju i koji će pomoći ovim ljudima.i ja ću vam se pridružiti.
koliko samo truda i ljudskosti ljudi iz cijelog svijeta da bi se skupila jedna prosječna plata poslanika koju on uzme za mjesec,spavajući u skupštini,čitajući novine....a ta jedna nezarađena plata će nekome ko vrijedi više od njih promijeniti život.haram im bilo i od mene
amrica

#667 Re: Haram im bilo.....

Post by amrica »

kurty, ti si nase cudo :-D

I ja sam radila sa tudjim parama, znam kako je to tesko, pored svih obaveza koje imas u zivotu...

Ti i 5ar5 su najvise potegli u ovome, respect :thumbup:
slavkoimamodilera

#668 Re: Haram im bilo.....

Post by slavkoimamodilera »

Znam, trcim pred rudu, ali za nekih kasnijih razgovora ako nista, razmislite o ideji da ovo ne bude jednokratna akcija pomoci, vec da se otvori jedan namjenski racun i da se ovo pretvori u kontinuiranu akciju, a sve u svjetlu onoga o cemu su pisali i real khan i drugi...

Ne morate ovo ni komentarisati, samo imajte u glavi kao ideju nakon sto se prece stvari obave... :thumbup:
mIRCerka

#669 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

maybelline wrote:Evo jos jednom da pitam postoji li mogucnost da sutra neko dodje do mene po ovu odjecu jer je ima puno i ne mogu je nikako vukljati po trolama i tramvajima! Helem, ja sam ko Bosmala, pa ako neko moze da to pokupi, sutra sve do pola 6, neka mi se javi na pp ili ovako svejedno! Hvala svima!
posalji mi pp sa brojem telefona, ja cu probat sutra odnijeti ove stvari na kosevo jer je tamo do 7 sati skupljanje, pa cu povuc i tvoje...
5ar5rovic

#670 Re: Haram im bilo.....

Post by 5ar5rovic »

maybelline wrote:Evo jos jednom da pitam postoji li mogucnost da sutra neko dodje do mene po ovu odjecu jer je ima puno i ne mogu je nikako vukljati po trolama i tramvajima! Helem, ja sam ko Bosmala, pa ako neko moze da to pokupi, sutra sve do pola 6, neka mi se javi na pp ili ovako svejedno! Hvala svima!
Maybelline, pogledaj e-mail, imaš moj PP.
Wind

#671 Re: Haram im bilo.....

Post by Wind »

mIRCerka wrote:
posalji mi pp sa brojem telefona, ja cu probat sutra odnijeti ove stvari na kosevo jer je tamo do 7 sati skupljanje, pa cu povuc i tvoje...
evo i mene sa autom, ako sta zapne javi...doci cu i ja ako ne bude mjesta...
mIRCerka

#672 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

e super ako imas auto, onda pare sto sam kontala na taxi dat mogu donirat :D

ja cu ponijeti stvari na posao, to je grbavici blizu zoo centra... :D :D
Wind

#673 Re: Haram im bilo.....

Post by Wind »

55

mozes li mi poslati koordinate sa Garmina od lokacije i koliko ti treba vremena do tamo da se mogu isplanirati ako budem mogao ici
i ja sa vama...
teAMICA

#674 Re: Haram im bilo.....

Post by teAMICA »

Ja radim do cca 16h, mobilna sam kome bude trebalo...
mIRCerka

#675 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

teAMICA wrote:Ja radim do cca 16h, mobilna sam kome bude trebalo...
ti znas da te volim :D i tebe i macka debelog ti.... :D

meni treba, buba mi je dead do daljnjeg...ponijecu stvari na posao... :D
Locked