Real Khan wrote:Maraschino wrote:Sada osjecam jedno veliko olaksanje kao pretpostavljam i vi svi. Nije toliko bitno koliko se sredstava prikupilo, koliko je bitna nasa zelja da se nekome pomogne. Pored ovakvih ''dobrotvora'' i iskazane solidarnosti, svima nama je vraceno samopuzdanje i vjera u covjeka.
Svaka cast na akciji...

Dragi forumaši, mislim da svi dijelimo ovo osjećanje olakšanja zato što ta porodica više nikada neće biti gladna. Međutim, moram izreći jednu (heretičku) misao koja mi se počela vrtiti u glavi. Nešto kontam, prikupilo se dovoljno novaca za jedno stado ovčica i kravicu i po meni ta porodica je egzistencijalno zbrinuta. Ali, s obzirom na činjenicu da će u narednih nekoliko dana da se skupi još novaca (npr. moja firma još uvijek sakuplja priloge, do petka 17.04. a već sada ima podosta novaca sakupljeno). Čini mi se da smo došli do tačke gdje treba razmisliti da li je ta porodica jedina u lošoj situaciji u tom selu ili ima još neko u istom selu ko nije imao sreću u nesreći da ga snimi TV ekipa... Ne znam kakva je situacija oko Bratunca, ali sam uvjeren da ima još sličnih primjera porodica bez ikakve egzistencije. Molim vas da me ne shvatite pogrešno, jer mi je namjera da na što bolji i kvalitetniji način pomognemo što većem broju ljudi...
ako nije sramota i ja bih se nadovezao na post real khana
ova akcija je upravo ono za cim zudi ovaj drzava u cjelini,ovde su pale sve teorije o nemogucnosti zajednickog zivota,floskule o jadu i cemeru bosanske duse i svim ostalim krepovima kojima nas filuju razni avazi,federalne i ine medijske harange
e sad kad je zatalasalo mislim da bi bilo najbolje ovo uvezat u sistem i sistematski pomagati ljudima u nevolji
kurty je napravio racun,jedna akcija je uspjesno organizovana sad samo treba pratiti i dalje nastaviti sistematski.Nece ,nazalost nedostajati onih kojima je pomoc potrebna.A bosanski covjek je dobar,puno ce se jos dobrih dusa ukljuciti u ovo
Znam da je mirci jedno vrijeme dobro pratila ovakve slucajeve sad samo trebamo nastaviti
Jos jednom da vas Uzviseni nagradi za sve dobro sto ste ucinili,pa makar i pomislili