Premier liga BiH 2008/2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#651 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by since1921 »

sta ce sabani oni kojima je glavna parola

BOLJE I TRECI UZ ALLAHA NEGO PRVI UZ POMOC VLAHA

od Carsije do Ljeseva svi ko jedan!!!
Cafe Camargue

#652 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Cafe Camargue »

since1921 wrote:sta ce sabani oni kojima je glavna parola

svi ko jedan. a od lješeva ... vi i svi ostali... ko jedan. onaj s početka.
M_e_m_o

#653 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by M_e_m_o »

since1921 wrote:sta ce sabani oni kojima je glavna parola

"JUG JE NAŠA SVETA STRANA PO ISLAMU ODABRANA!" :oops: :D
Dendrlix

#654 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Dendrlix »

The 51st State wrote:
http://img27.imageshack.us/my.php?image ... 861350.jpg

jesi ovo ti memljivce?
:lol: :lol: :lol: :lol:

Jel' mu ovo shuriken? Druga stvar s lijeva?

SVI VI STRUMFOVI, VI STE *ICKE NAJVECE
SHURIKENE BACATE, NE SMIJETE NA SAKE!

Oplakah!
Fordas

#655 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Fordas »

Sloboda i Slavija u finalu Kupa BiH!

Dakle, definitivno i cetvrta ekipa iz PL ide u Evropu a kako sad stvari stoje to je FK Sarajevo 8-)

Komsinice, kako vi? :D
paja_patak

#656 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by paja_patak »

pa vi jedino mozete u evropu tako kad vam se poklope rezultati u kupu :D
M_e_m_o

#657 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by M_e_m_o »

paja_patak wrote:pa vi jedino mozete u evropu tako kad vam se poklope rezultati u kupu :D
Vi ne možete ni da vam se svi mogući rezultati poklope do kraja prvenstva :)
paja_patak

#658 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by paja_patak »

M_e_m_o wrote:
paja_patak wrote:pa vi jedino mozete u evropu tako kad vam se poklope rezultati u kupu :D
Vi ne možete ni da vam se svi mogući rezultati poklope do kraja prvenstva :)
u ovoj ligi uvezes 3 pobjede i odma se boris za titulu, sve je ovdje moguce...
ibizza

#659 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by ibizza »

od subote se oni ukljucuju u borbu za opstanak...bruko grada Sarajeva :D
LSD

#660 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LSD »

zvrkovi baš hoce u Evropu :lol: :lol: ...ljudi hoce po svaku cijenu da obore naš neslavni rekord pa to ti je...prošli put su bili vrlo blizu sa onom 6-com protiv Basela (još su ko najjaci poslije rata tad) ove godine ako izađu bice im 8 minimalno...cega se pametan stidi time se budala dici...umjesto da mole Boga da ne izađu i blamiraju svoju državu oni se još nadaju nekoj evropi :roll: :shock:
Charuga
Globalni moderator

#661 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

Plavih_11 wrote:Zrinjski i Široki najbliži, ostali daleko od licence

- Situacija je jako loša. Klubovi ponovo ne posvećuju dovoljno pažnje licenciranju, iako su mnogo puta upozoravani da su za narednu sezonu uslovi još strožiji i da ih je znatno teže ispuniti. Ne znam ko će dobiti licencu, ali prema onome što do sada imamo i znamo, malo ko ispunjava uslove - kaže generalni sekretar NSBiH Munib Ušanović.

Nazivi klubova koji će dobiti licence bit će poznati do kraja mjeseca. Kako kažu iz NSBiH, najbliži su Zrinjski i Široki Brijeg, mada niti kod njih ne cvjetaju ruže. Ostali su prilično daleko, uključujući i one koji se (možda i uzaludno), bore za Evropu. Prema riječima Ušanovića, od klubova koji pretendiraju na nastup u eurokupovima, najteže je Slobodi.

- Ponovo pozivam klubove da se uozbilje i da ne dozvole kompromitiranje svih svojih napora u ovoj sezoni. Ovoga puta Savez ne smije popustiti nikome, jer nam je zaprijećeno sankcijama i izbacivanjem svih klubova i reprezentacije iz međunarodnih takmičenja - apelira Ušanović.

- Ne želimo da se ponovi ona sezona kada Željezničar i Sarajevo nisu dobili licence za Evropu. Neka i klubovi sa svoje strane iskažu želju za ličnu dobrobit. Neka dođu u NSBiH, pomoći ćemo im koliko možemo - kaže Ušanović.

Šta je licenciranje

Do sada su kriteriji za domaće takmičenje bili dosta blaži u odnosu na one koji se odnose za nastup u Evropi, ali od sljedeće sezone su identični, što naše klubove stavlja u još težu situaciju nego do sada.
pOZz

#662 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by pOZz »

LSD wrote:zvrkovi baš hoce u Evropu :lol: :lol: ...ljudi hoce po svaku cijenu da obore naš neslavni rekord pa to ti je...prošli put su bili vrlo blizu sa onom 6-com protiv Basela (još su ko najjaci poslije rata tad) ove godine ako izađu bice im 8 minimalno...cega se pametan stidi time se budala dici...umjesto da mole Boga da ne izađu i blamiraju svoju državu oni se još nadaju nekoj evropi :roll: :shock:
Boli, boli... rekoh ja. 8-)
febo_acm

#663 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by febo_acm »

Biće nam onako kako mora biti, nema nam druge.... :P
Globus

#664 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Globus »

Ev jedno pitanje samo mi nije jasno kako mogu manijaci pricati da ce pobijediti u Zenici u subotu :S stvarno mi to nije jasno kad je Zeljo pobijedio u gostima kad je Celik izgubio kuci... pa dajte ba ako ste navijaci tog kluba mozete barem bit realni jebote a realnost je da postoje timovi koji nemogu izgubit kuci i to je to kakva crna pobjeda u Zenici bod jedino ako u toku dana budu sve pobjede domacina :D i moja nene vise zna kad bude na sportu rezultati nase lige kaze uvijek ovi prvi dadnu vise golova :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#665 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by -LIBERO- »

Ma dobri su oni jos uvijek :D
Pored nas i Slavije,ako i njih racunamo kao ekipu iz Sarajeva,sada kada udje u ligu i Olimpik,bit ce na solidnom 4 mjestu klubova grada Sarajeva :D ,i onda se i oni mogu hvaliti kako su cetvrti,istina,cetvrti u gradu ali ok ,to im je najbolji plasman u zadnjih 5-6 godina :D :D

90% smo izborili Evropu i ovu godinu,znaci kontinuitet igranja u Evropi se nastavlja.
Sada treba pokusati uganjati drugo mjesto jer nem bjeze samo 4 boda,jer drugi ide u drugo pretkolo :dance: :thumbup:
Fordas

#666 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Fordas »

Dobro, treba nastaviti sa pobjedama kuci, jer je to garant a na strani treba jos......
.....
.....
....
....
klepit skretnicare i skrenut ih tamo gdje im je mjesto, odmah do Famosa :D
Charuga
Globalni moderator

#667 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

Globus wrote:Ev jedno pitanje samo mi nije jasno kako mogu manijaci pricati da ce pobijediti u Zenici u subotu :
To mogu pricati samo oni koji ne idu na utakmice Zelje tzv tranzistor (internet) navijaci ili oni koji i ako odu na utakmiceu ne gledaju je .. Treca solucija moze biti samo cista za.ebancija ... 8-)
LSD

#668 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LSD »

pOZz wrote:
LSD wrote:zvrkovi baš hoce u Evropu :lol: :lol: ...ljudi hoce po svaku cijenu da obore naš neslavni rekord pa to ti je...prošli put su bili vrlo blizu sa onom 6-com protiv Basela (još su ko najjaci poslije rata tad) ove godine ako izađu bice im 8 minimalno...cega se pametan stidi time se budala dici...umjesto da mole Boga da ne izađu i blamiraju svoju državu oni se još nadaju nekoj evropi :roll: :shock:
Boli, boli... rekoh ja. 8-)
boli,boli...ali neka stvar...da ne kažem šta vec ;-)
kad vas ljudi puknu po guzovima (pod uslovom da se ikako plasirate u tu evropu na koju svaku noc onanišete)onda ce biti prica "što nam je ovo ikako trebalo da se furamo na evropu"...zato vam je moj savjet-u mišiju rupu se sakrijte pa izađite kad naucite igrati fudbal i kad skrpite kakvu takvu ekipicu koja se nece blamirati...ne brukajte nam državu vec ste je obrukali sa onom 6-ticom od Basela...ali hajd ti objasni prosjecnom pitaru,njemu je glavna preokupacija životna da prkosi željovcima...klasika.
cikcanga

#669 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by cikcanga »

Plavih_11 wrote:
Globus wrote:Ev jedno pitanje samo mi nije jasno kako mogu manijaci pricati da ce pobijediti u Zenici u subotu :
To mogu pricati samo oni koji ne idu na utakmice Zelje tzv tranzistor (internet) navijaci ili oni koji i ako odu na utakmiceu ne gledaju je .. Treca solucija moze biti samo cista za.ebancija ... 8-)
Sta za.ebancija?

Cimburijada ima da padne.Bez pogovora.Ova se utakmica mora pobijediti.Cast je u pitanju i sami opstanak Zelje.

U boj,u boj,za narod svoj. 8-)

(nisam ba ustasa)
pOZz

#670 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by pOZz »

LSD wrote:boli,boli...ali neka stvar...da ne kažem šta vec ;-)
kad vas ljudi puknu po guzovima (pod uslovom da se ikako plasirate u tu evropu na koju svaku noc onanišete)onda ce biti prica "što nam je ovo ikako trebalo da se furamo na evropu"...zato vam je moj savjet-u mišiju rupu se sakrijte pa izađite kad naucite igrati fudbal i kad skrpite kakvu takvu ekipicu koja se nece blamirati...ne brukajte nam državu vec ste je obrukali sa onom 6-ticom od Basela...ali hajd ti objasni prosjecnom pitaru,njemu je glavna preokupacija životna da prkosi željovcima...klasika.
Rekoh ja... Isfrustriran si, ali šta ću ti ja :!: Tvoj problem. Zašto si isfrustriran? Pa zbog toga jer je Željezničaru najveći uspjeh u drugoj polovini ovog desetljeća igranje na turnirima. Eh, sad gledati Evropu kod komšije u dvorištu, a igrati sa niželigašima...Jebeno je, zar ne? 8-)

Da ne brukamo državu? Pa haj da mi kaže neko čija ekipa to nije uradila, al' kad mi kažu ovi sa sedmog sprata... :-?

I moje mišljenje je da ova ekipa nema šta tražiti u Evropi. Al' pitanje je hoće li igrati ovi manekeni. ;-)
LSD

#671 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LSD »

pOZz wrote:
LSD wrote:boli,boli...ali neka stvar...da ne kažem šta vec ;-)
Rekoh ja... Isfrustriran si, ali šta ću ti ja :!: Tvoj problem. Zašto si isfrustriran? Pa zbog toga jer je Željezničaru najveći uspjeh u drugoj polovini ovog desetljeća igranje na turnirima. Eh, sad gledati Evropu kod komšije u dvorištu, a igrati sa niželigašima...Jebeno je, zar ne? 8-)

Da ne brukamo državu? Pa haj da mi kaže neko čija ekipa to nije uradila, al' kad mi kažu ovi sa sedmog sprata... :-?

I moje mišljenje je da ova ekipa nema šta tražiti u Evropi. Al' pitanje je hoće li igrati ovi manekeni. ;-)
ma ja dovest ce te Fabregasa,Etto'a i Ferdinanda da vas malo pojacaju...cuj pitanje je hoce li igrati ovi manekeni :lol: :lol:
Pravo pitanje je hoce li vas konacno deložirati i to trajno sa gradskog stadiona na kojem parazitirate vec decenijama....i gdje ce te onda igrati te "evropske" utakmice o kojima sanjate (vjerovatno su varijante Hrasnica,Ilijaš ili Vogošća)...to su prava pitanja.
E ako ti je ovo isfrustriranost onda nemamo šta više pricati.
pOZz

#672 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by pOZz »

LSD wrote:Pravo pitanje je hoce li vas konacno deložirati i to trajno sa gradskog stadiona na kojem parazitirate vec decenijama....i gdje ce te onda igrati te "evropske" utakmice o kojima sanjate (vjerovatno su varijante Hrasnica,Ilijaš ili Vogošća)...to su prava pitanja.
Ja vjerujem da hoće. :oops: 8-)

Al' dobro... Sanjajte, imate pravo na to. :)
The 51st State

#673 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by The 51st State »

pOZz wrote:
LSD wrote:Pravo pitanje je hoce li vas konacno deložirati i to trajno sa gradskog stadiona na kojem parazitirate vec decenijama....i gdje ce te onda igrati te "evropske" utakmice o kojima sanjate (vjerovatno su varijante Hrasnica,Ilijaš ili Vogošća)...to su prava pitanja.

ja jebote poklonio im behmen nelegalno stadiona , ako se onaj rasomon od tribina sa zelenom plohom tako moze nazvati, i oni sad mudo neko, a budale ne znaju da je kosevo i ovako i onako od sarajeva 8)
veljaca

#674 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by veljaca »

The 51st State wrote:
pOZz wrote:

ja jebote poklonio im behmen nelegalno stadiona , ako se onaj rasomon od tribina sa zelenom plohom tako moze nazvati, i oni sad mudo neko, a budale ne znaju da je kosevo i ovako i onako od sarajeva 8)
To ti stvarno ????? Ako si mislio na GRAD Sarajevo - onda u redu. Ako si mislio na FK Sarajevo - onda si samo time rekao sve o sebi i koliko ce te ubuduce iko shvatati zaozbiljno :-) :-) :-) :-)
Charuga
Globalni moderator

#675 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Charuga »

@veljaca

Nemoj tako o njemu .. Covjek sve zna i svi su mu postovi odmjereni i realni ... Sram te bilo sto ga napadas ... 8-)
Locked