Naime, fulila sam rok za prijavljivanje ispita
Pa me zanima, buduci da izgleda ne mogu izaci ni na febuarski rok, sta se desava? Nije valjda da cu zbog brokratije izgubiti godinu?!
ne moze, uspjela samo dva, kod profesora koje sam nasla, ostalo...caes wrote:ma daj, kakvo gubljenje godine, prijavi ispite sad kad otvore faks i to je to
to je bila ona sa naocalama? nako plava kosa? suha ko sljiva ? kod nje nikad nista nije moglo a sva je ko Gustav usporena.Lanne wrote:Rusmira je jedina normalna žena na studentskoj službi i djevojka koja je fulila rokove, savjetujem joj da se obrati njoj.
A nije stvar u nerazumijevanju nego u bezobrazluku, za moj odsijek bila je zadužena Ljilja, za svaki papir sam čekala mjesec dana, za potvrdu o diplomiranju 3 mjeseca, a dok se obraća studentu i ne pogleda ga, otme papire iz ruku i glavna joj je rečenica "draga djevojko" (ali drsko) i vrhunac njene nekulture, čekam u redu od 12.45 ona otvara šalter u 13.15 i stojim u redu do 14.55 ona mi pred nosom hoće zatvoriti šalter uz obrazloženje da je njeno radno vrijeme gotovo (a ja dolazim dva mjeseca svaki dan da provjerim je li mi završila apsolvaturu) i sad sam vjerovatno trebala se okrenuti i otići, iako svaki dan molim da me puste sa posla da izađem![]()
Ne znam čije strpljenje bi to izdržalo ali moje nije.
I HVALA BOGU pa sam završila sa njima i rekla sam da moja noga više nikad neće kročiti u onu ustanovu
Joj, mogu misliti kako ti je, i ja jedva cekam da zavrsim sa svim ovim a tek sam poceo i zavidim ti sto si zavrsila...Sto se tice Ljilje, do sada nisam imao takvaiskustva s njom, prema meni je nekako fina i uvijek me posavjetuje, pa mi ovo tvoje izgleda cudno...Nikad necu zaboravit dan kad smo ztrebali predati papire za upis, i ja i prijateljica smo zakasnili, i studentska je vec bila zatvorena i ona ju je otvorila samo zbog nas dvoje i bila je jako ljubazna...A slazem se tim da sve treba cekati mjesecima, ali to valjda nije do nje...valjda..Lanne wrote:Rusmira je jedina normalna žena na studentskoj službi i djevojka koja je fulila rokove, savjetujem joj da se obrati njoj.
A nije stvar u nerazumijevanju nego u bezobrazluku, za moj odsijek bila je zadužena Ljilja, za svaki papir sam čekala mjesec dana, za potvrdu o diplomiranju 3 mjeseca, a dok se obraća studentu i ne pogleda ga, otme papire iz ruku i glavna joj je rečenica "draga djevojko" (ali drsko) i vrhunac njene nekulture, čekam u redu od 12.45 ona otvara šalter u 13.15 i stojim u redu do 14.55 ona mi pred nosom hoće zatvoriti šalter uz obrazloženje da je njeno radno vrijeme gotovo (a ja dolazim dva mjeseca svaki dan da provjerim je li mi završila apsolvaturu) i sad sam vjerovatno trebala se okrenuti i otići, iako svaki dan molim da me puste sa posla da izađem![]()
Ne znam čije strpljenje bi to izdržalo ali moje nije.
I HVALA BOGU pa sam završila sa njima i rekla sam da moja noga više nikad neće kročiti u onu ustanovu
odnesi na studentsku i reci da si bila bolesna il nesto. zavisi na kom si odsjeku, ali rusmira i ona kratke kose ce ti primit, a ona treca, nekakva mi je antiprotivna i nista nece da izadje u susret...pa ti fino na salter 1. i predaj to.suncica24 wrote:Ja imam pitanje, mozda malo poglupo, ali...situacija je takva kakva jeste, a ja nikad nisam bila ni u slicnoj, pa ne znam sta da se radi.
Naime, fulila sam rok za prijavljivanje ispitaNe pitajte kako, zasto i koliko glupo je to, jer sad je tu sta jeste. Uspjela sam prijaviti 2, ali... jos 6 je tu, spremljenih, koji ce da...stoje...
Pa me zanima, buduci da izgleda ne mogu izaci ni na febuarski rok, sta se desava? Nije valjda da cu zbog brokratije izgubiti godinu?!
Ne moze, ne moze i ne moze... prave se spiskovi koje potvrdjuje ko zna ko i... od profesora do profesora, gdje ja uspjeh samo kod dva predatialica.k wrote:odnesi na studentsku i reci da si bila bolesna il nesto. zavisi na kom si odsjeku, ali rusmira i ona kratke kose ce ti primit, a ona treca, nekakva mi je antiprotivna i nista nece da izadje u susret...pa ti fino na salter 1. i predaj to.suncica24 wrote:Ja imam pitanje, mozda malo poglupo, ali...situacija je takva kakva jeste, a ja nikad nisam bila ni u slicnoj, pa ne znam sta da se radi.
Naime, fulila sam rok za prijavljivanje ispitaNe pitajte kako, zasto i koliko glupo je to, jer sad je tu sta jeste. Uspjela sam prijaviti 2, ali... jos 6 je tu, spremljenih, koji ce da...stoje...
bas tako, meni je prosle godine pocetkom augusta primila prijave koje su se predavale u juluduboka_misao wrote:meni rusmira neki dan 7 dana nakon roka primila prijavu nista mi zhena nije rekla, opali malo socijalu reci da nisi iz sa da nisi znala da vozaris da imas muhu ljubimca sa tumorom na trepavici, kakav si ti student ako neznas da muljas
Mojoj generaciji su pravili probleme oko regularne prijave ispita, a ni riječi nije bilo da dođeš profesoru sa prijavom.caes wrote:ja prvi put cujem da nekom rusmira nije uzela prijave 0_0
sto rece alica, odnesi na ispit profesoru prijavi i smuljaj nesto, ne vjerujem da ce ti praviti problem oko jednog papira .. mada, sve je kod nas moguce
mislim da se uopste ne nazire to u nekoj skorijoj buducnosti...mada smo svi uredno platili za razvijanje toga necega...Klodovik wrote:Samo treba uvesti sistem elektronskog prijavljivanja ispita. Ako se on postavi kako treba, svi će biti sretni i zadovoljni. Studentska jer će imati manje posla. Studenti jer neće čekati u redovima. Istina, malo će biti tužni oni koji zaborave prijaviti ispit ili očekuju neke dodatne rokove, ali šta se može.
ne isplati im se...Danas na Filozofskom fakultetu studira na dodiplomskom studiju 3156, a na postdiplomskom studiju 279 studenata na jednom od odsjeka:
U istoj sam i ja situaciji s tim da su nama na pedagogiji rekli da moramo prijaviti i za decembar, koji niko, kako sam ja primjetio ne treba prijaviti i plus januar i februar, kao i za historiju umjetnosti...Nadam se da ce u skorijoj buducnosti biti elektronsko prijavljivanje ispita...alica.k wrote:mislim da se uopste ne nazire to u nekoj skorijoj buducnosti...mada smo svi uredno platili za razvijanje toga necega...Klodovik wrote:Samo treba uvesti sistem elektronskog prijavljivanja ispita. Ako se on postavi kako treba, svi će biti sretni i zadovoljni. Studentska jer će imati manje posla. Studenti jer neće čekati u redovima. Istina, malo će biti tužni oni koji zaborave prijaviti ispit ili očekuju neke dodatne rokove, ali šta se može.
isto tako, pola marke prijava, ja sama dam 12KM jer prijavljujem na dva odsjeka po 6 ispita, i mora jos da bude za oba roka i jan i feb, pa onda isto to u junu/julu. sad pomnozi u prosjeku 12 sa brojem studenata na fakultetu (a koliko ih jos ima kao ja na dva odsjeka). a onda imas i dodatne rokove kad daju, pa je tu ponovo u prosjeku 2-3 ispita (a neki nista i ne daju u jan i feb). prosle godine su bila 3, u maju za zimski, u junu za zimski i u augustu za ljetni rok.
ne isplati im se...Danas na Filozofskom fakultetu studira na dodiplomskom studiju 3156, a na postdiplomskom studiju 279 studenata na jednom od odsjeka:
naravno da se ne prijavljuje decembarski rok.U istoj sam i ja situaciji s tim da su nama na pedagogiji rekli da moramo prijaviti i za decembar, koji niko, kako sam ja primjetio ne treba prijaviti i
nekima su rekli da se druga parcijala morala prijaviti...caes wrote:naravno da se ne prijavljuje decembarski rok.U istoj sam i ja situaciji s tim da su nama na pedagogiji rekli da moramo prijaviti i za decembar, koji niko, kako sam ja primjetio ne treba prijaviti i
Koji je to odsjek, ako smijem pitati? Mozda je posrijedi greska? Ne mogu vjerovati da se ne pridrzavaju Bologne.suncica24 wrote:Da bi izasao na ispit moras poloziti sve parcijalne ispite!? Ne mogu da vjerujem...
Kod drugih je parcijalni ispit ono sto valjda i treba biti - precica, da ne bi morao polagati zavrsni.
Ja sam pogubljena i... kontam: KOJI KLINAC JE OVO MENI TREBALO!