"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
sinus

#651 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sinus »

saim_adka wrote:
Skyfox wrote:Ovo kod Ramisa?

parola je snadji se :)
Jok.
Blizu si.
Milkman

Frajer je uredno izbacio betonske podloge za suncobrane na parking prostor i uredno parkira svoja 3 dostavna auta i svoju lagunu na javnom parkingu stanara obe zgrade. Kada nema tu mogucnost, onda uredno parkira kao sto je na slici prikazano i ti kad dodjes on fino sjedi u svom milkmanu i uredno te gleda iz izloga i ceka neku tvoju reakciju. Nakon 5 min se smiluje i hladno mahne rukom (kao dje si komsija, nisam te vidio/prepoznao, sad cu ja ko tebi da se pomjerim), pomjeri auto da izadjes i on se preparkira, a kad ima prostora za parkiranje, uredno na tvoje mjesto izbaci stolicu, kao zauzme prostor, i sve to fino kulturno - komsijski kao da je samo njegovo.
Samo s ovim nelegalno izbacenim suncobranima zauzme 4 mjesta za parkiranje, a nekad kad mu je inat, sva vozila parkira poprijeko navece izmdju betonskih ploca. Prica oko njegovih dostavnih vozila je prica tza sebe, nema koga nije kvrcnulo ili ogrebalo njegovo dostavno vozilo.
On sve u inat parkira navećer da se ne može niko drugi parkirati, a neko ( nemamo pojma ko) mu slučajno u prolazu izbuši gume, slučajno u prolazu kada nikog nema izgrebe farbu na autu, slučajno u prolazu kada nikog nema odvali retrovizor itd...Sa đubretom se obračunava istom mjerom...
duboka_misao

#652 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

hajmo mu maznuti ove betonske stope od suncobrana, btw jednom je vozio do mora ispred mene u svojoj met sivoj laguni nakon tog horora i voznje se samo nadam da mu je koka do njega pushila cijelo vrijeme a ako onako inace vozi tesko nama.....
Skyfox

#653 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Skyfox »

pa zar nema niko u zgradi da zovne policiju??? ili ako nista izreze gume?
saim_adka

#654 Re: "Majstori" parkiranja

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 08:56, edited 1 time in total.
jasko_ba

#655 Re: "Majstori" parkiranja

Post by jasko_ba »

Image
:lol:
duboka_misao

#656 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

jasko_ba wrote:Image
:lol:
ne se smijati invalidima zar nemas nimalo postovanja :D
krusty

#657 Re: "Majstori" parkiranja

Post by krusty »

a sta je ovaj milkman kao neka sila, ne smije mu niko nista od svih stanara ? ko je uopste ponosni vlasnik ?

malo se organizujte, zagradite mu vozni park jednom isto ko sto on vas zagradi...
Cholina_Lokica

#658 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

saim_adka wrote:
Skyfox wrote:Ovo kod Ramisa?

parola je snadji se :)
Jok.
Blizu si.
Milkman

Frajer je uredno izbacio betonske podloge za suncobrane na parking prostor i uredno parkira svoja 3 dostavna auta i svoju lagunu na javnom parkingu stanara obe zgrade. Kada nema tu mogucnost, onda uredno parkira kao sto je na slici prikazano i ti kad dodjes on fino sjedi u svom milkmanu i uredno te gleda iz izloga i ceka neku tvoju reakciju. Nakon 5 min se smiluje i hladno mahne rukom (kao dje si komsija, nisam te vidio/prepoznao, sad cu ja ko tebi da se pomjerim), pomjeri auto da izadjes i on se preparkira, a kad ima prostora za parkiranje, uredno na tvoje mjesto izbaci stolicu, kao zauzme prostor, i sve to fino kulturno - komsijski kao da je samo njegovo.
Samo s ovim nelegalno izbacenim suncobranima zauzme 4 mjesta za parkiranje, a nekad kad mu je inat, sva vozila parkira poprijeko navece izmdju betonskih ploca. Prica oko njegovih dostavnih vozila je prica tza sebe, nema koga nije kvrcnulo ili ogrebalo njegovo dostavno vozilo.
fino kad prolazis, ekser i lagano od pocetka do kraja auta... :roll:
felichi

#659 Re: "Majstori" parkiranja

Post by felichi »

takve sa ekserom podmladak nove burzoazije jede za dorucak.
zabit ce ti ekser u grlo a njegov tata ce te ljubazno zamoliti da ga progutas.
poslije toga ce tebe organi vlasti procesuirati i goniti. sud nece imati milosti
za one koji uzrujavaju 'zlatnu omladinu'.

zar se vec nismo navikli na bezvlasce??? suti i trpi!
chuchumbamayumbe

#660 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

Milkman lola tu drzi poslovni prostor (nazovite to kako zelite), a ako pogledate moje slike iz Olimpijske ulice, nekoliko stranica prije, e na onom trotoaru sto su sada pretvorili u parkiraliste redovno parkira svoju Lagunu. Dakle, lik izgleda stanuje u Olimpijskom. I obavezno je, ili na trotoaru, ili ispred stepenica na samom ulazu. A ne vidjeh da ima stake niti kolica.
Znaci, kabadahija i u svojoj ulici, i kod poslovnog.
A aschare je tu jos i invalidska.
Covjek je ocito bez ikakvih obzira i manira, jednom rjecju, novopecena sarajevska elita.
Naravno, unaprijed se izvinjavam na mojoj konstataciji, ako je covjek zaista sa tolikim stepenom invaliditeta da zaista mora da parkira tu gdje parkira.
Cholina_Lokica

#661 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

felichi wrote:takve sa ekserom podmladak nove burzoazije jede za dorucak.
zabit ce ti ekser u grlo a njegov tata ce te ljubazno zamoliti da ga progutas.
poslije toga ce tebe organi vlasti procesuirati i goniti. sud nece imati milosti
za one koji uzrujavaju 'zlatnu omladinu'.

zar se vec nismo navikli na bezvlasce??? suti i trpi!
pa sve dok svi sute i trpe bice sve isto...

ja nit hocu da trpim, nit sam se navikla, nit imam namjeru da se navikavam na neke stvari...
Neelix

#662 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

Parking papak sa Skenderije:

Image

Parking papak sa Alipasinog:

Image
krusty

#663 Re: "Majstori" parkiranja

Post by krusty »

Neelix wrote:Parking papak sa Skenderije:

Image

pa brate namaz je u skenderiji :)
Neelix

#664 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

ima toj slici 10 dana ;)
Oxygenn

#665 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Oxygenn »

Konzum :-)

Image
Wind

#666 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Wind »

...ovom si zamazao tabilcu da se ne vidi...ili da se bolje vidi... :D

OK, u predhodnim postovima svo vidjeli svega i svacega i mislim da je red da u toku decembra organizujemo
neku anketu, glasanje da izaberemo sampione za 2009. godinu!!! Recimo tri najbolja "majstora"....

Molim pokretaca teme da se izjasni o prijedlogu.... :bih:
Sounder

#667 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sounder »

Wind wrote:...ovom si zamazao tabilcu da se ne vidi...ili da se bolje vidi... :D

OK, u predhodnim postovima svo vidjeli svega i svacega i mislim da je red da u toku decembra organizujemo
neku anketu, glasanje da izaberemo sampione za 2009. godinu!!! Recimo tri najbolja "majstora"....

mislim da ce onaj koji je ostavio prikolicu na po ceste dobiti prvu poziciju, prema tombe borba je za drugo i trece mjesto :D
respo

#668 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

Sounder wrote:
Wind wrote:...ovom si zamazao tabilcu da se ne vidi...ili da se bolje vidi... :D

mislim da ce onaj koji je ostavio prikolicu na po ceste dobiti prvu poziciju, prema tombe borba je za drugo i trece mjesto :D
i ja sam prvo pomislio na njega :D
strong69

#669 Re: "Majstori" parkiranja

Post by strong69 »

respo wrote: i ja sam prvo pomislio na njega :D
Svi drugi su mi OK kad pogledam samo ovog giganta sa prikolicom :lol: :lol: :lol: Dakle, pozicije 2 i 3 su onako, radi prestiza.
topcam
Vozim: uzbrdo

#670 Re: "Majstori" parkiranja

Post by topcam »

Image

Nije za stepenice, ali pocasni majstor "hadzo Nr. 4" :mrgreen: :sax:

Papir za brisacem nije "cestitka". Fino pise "Platio sam 20 minuta, koristim samo 30 % markiranog placenog parkinga, dolazim za sat.. Hvala" :lol: :lol:
gaius

#671 Re: "Majstori" parkiranja

Post by gaius »

uh dirnu me u srce ovaj milkman.. tu sam i ja.. uglavnom imaš torte i to, ramis, kapućino.. pa onda treba ili frajer u q7 ili sličnom parkira auto na prolazu i ode na kolače.. pa kad mu spucaš tretman sirenom izlazi i gleda tipa: "šta je primitivac"..
da ne spominjem da je od 8-16 taj dio parking za ove iz zajedničkih institucija.. ljeti iza 4 za šetače po vilsu.. uglavnom mi stanari možemo samo gristi nokte..

sreća kupih garažu pa se riješih belaja..

ma samo ključ i parnica.. pa nek ćaći parkira.. primitivci.. evo pritisak mi skoči..
Control panel

#672 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Image

primitivci
Skyfox

#673 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Skyfox »

@Control

pozz komsija
Pa kud se popnu zar nemaju tu ona zuta uzvisenja na trotoaru...
Gavaz

#674 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Gavaz »

Skyfox wrote:@Control

pozz komsija
Nema na tom dijelu pješačke staze. Inače ovaj Golf je redovan u ovakvom načinu parkiranja.
Control panel

#675 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Skyfox wrote:@Control

pozz komsija
pozz

nemaju. dodju odozgo. jutros sam zvao eko 5-6 puta policiju nisu se javljali. a sada vjerovatno nema ni ovih parking papaka. :x
Locked