Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Husein_Captain

#651 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by Husein_Captain »

van Basten wrote:ova plinska kriza je vrhunac nesposobnosti naše vlasti na čelu sa Brankovićem, Hećom, pa i Špirićem i Silajđićem (ne treba zaboraviti državni nivo).
Ako samo pogledaju kako to rade Tadić i Sanader ( da eto, ne idu dalje po svijetu), ima da se pokriju ušima od stida. Naravno pod uslovom da im je išta obraza ostalo, a sumnjam da jeste, jer inače se ne bi busali u prsa "uspjesima" u posrnulom Energoinvestu ili haman pa propalim Željeznicama (Branković), ne bi izjavljivali da "smo preživjeli i rat, pa šta je onda ova krizica za naš narod" (Hećo), ili da nam tako i treba jer nismo htjeli Kazahstan za nekakve strateške partnere nečega, a da smo to htjeli sada bi nama maksuz oni preko reda valjda teleportirali gas (Silajđić).
Nesposobnost pokazana na elementarnim stvaima o kojima vlast treba da brine jedino me natjera da poželim da se jednog dana probudim u nekoj normalno, uređenoj državi

Pomislim barem 100 puta dnevno!!! :run:
Kralj Tvrtko XXVIII

#652 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Pa nije vlast stigla nesto da uradi bavili su se svojim problemima. Hare je ukidao RS, Mile je jacao RS, Brankovic je kupovao stanove, gradio kuce (po zakonu, kako bi drugo), valjalo je zakone (ne) usvojiti, dnevnice potrositi, kupiti novi vozni park. I odakle sad njima vremena da brinu za plin, pa ko je znao da ce rusi ovo da naprave. Svake godine jedno te isto, nisu mogli ni da posumnjaju da ce ove fakat obustaviti plin.
daddy_cool

#653 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by daddy_cool »

Sinoć sam bio među onima koji su ostali i bez električne energije (struje možda i ima kako kažu vrli predstavnici EP BiH, ali nam je zato mreža u k**** i ne može podnijeti povećanu potrošnju). :x

Helem, još je samo falilo da nam zadaju kakvu redukciju vode, pa da zamolim djecu iz komšiluka da bacaju petarde (radi zvučnog ugođaja) i da rahat legnem spavati ko u vrijeme 1992-1995. :zzzz:

Volim ovu zemlju! :bih:
daddy_cool

#654 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by daddy_cool »

in33sa wrote:Dobar je Heco, "ovo nam treba biti skola za ubuduce", kao da je on neki nezavisni analiticar a ne jebeni ministar koji se MORAO pobrinuti da nam se ovo nikada ne desi.
:thumbup:

Neko jednom reče: Heću za preCjednika! :bih:
vee-jay

#655 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by vee-jay »

ovo je stvarno tuzno

kako god nas narod bio bogat u humoru, pa da iz svake situacije napravi segu, al' ovo je stvarno dno dna ljudskosti. :( :( :(

pa cime je ovo narod zasluzio?!? :( :roll: ... moramo mijenjati politicare, ova gamad sve u kaveze :x :x :x
za_sada_bez_dobrog_nicka

#656 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

bermiin wrote:i za ovo kriv Silajdjic......hahaha
Ma neee, krivi su razotkrivatelji pokušaja energetske pljačke stoljeća... :roll:
Čo'ek u suradnji sa Kazahstancima patentirao pipeless transportaciju plina, pa otišao prodati patent Rusima. :-)

Ovo je samo jedan dokaz kako vitalne energetske i komunikaciskje resurse ne treba prodavati strancima, jerbo sad bi smo NAŠU struju uvozili iz Austrije...
king kong

#657 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by king kong »

...ako ne budemo sad reagovali, sami ćemo biti krivi za sva slična dešavanja u budućnosti...mislim da je ovo kap koja bi trebala preliti čašu...ukoliko ne bude plina u naredna 2 dana (a kako izgleda neće ga biti sigurno) mislim da će biti bolje stajati na ulicama nego boraviti u stanu i trošiti ovo malo električne enerije, koju će nam svakako naplatiti 300% puta više (bez prava na žalbu)...
upravnik

#658 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by upravnik »

van Basten wrote:ova plinska kriza je vrhunac nesposobnosti naše vlasti na čelu sa Brankovićem, Hećom, pa i Špirićem i Silajdžićem
e da je bogdo vrhunac....
u stanju su oni još gore **zdarije napraviti, samo ako im se ukaže prilika :x :x :x

nego, ima li kakvih protesta, organizuje li se šta za vikend, svakako mi ledara u kući pa bolje da cupkam svrsishodno, nego da stepujem uprazno po laminatu
karanana

#659 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by karanana »

upravnik wrote:
van Basten wrote:ova plinska kriza je vrhunac nesposobnosti naše vlasti na čelu sa Brankovićem, Hećom, pa i Špirićem i Silajdžićem
e da je bogdo vrhunac....
u stanju su oni još gore **zdarije napraviti, samo ako im se ukaže prilika :x :x :x

nego, ima li kakvih protesta, organizuje li se šta za vikend, svakako mi ledara u kući pa bolje da cupkam svrsishodno, nego da stepujem uprazno po laminatu
a komsicem i radmanovicem?

ima sutra u 13:00 ispred ekonomije. ponesi izraelskih i americkih zastava da nas zagriju.
anda 1

#660 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by anda 1 »

karanana wrote:ponesi izraelskih i americkih zastava da nas zagriju.
:thumbup:
Robyn

#661 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by Robyn »

Husein_Captain wrote:
van Basten wrote:ova plinska kriza je vrhunac nesposobnosti naše vlasti na čelu sa Brankovićem, Hećom, pa i Špirićem i Silajđićem (ne treba zaboraviti državni nivo).
Ako samo pogledaju kako to rade Tadić i Sanader ( da eto, ne idu dalje po svijetu), ima da se pokriju ušima od stida. Naravno pod uslovom da im je išta obraza ostalo, a sumnjam da jeste, jer inače se ne bi busali u prsa "uspjesima" u posrnulom Energoinvestu ili haman pa propalim Željeznicama (Branković), ne bi izjavljivali da "smo preživjeli i rat, pa šta je onda ova krizica za naš narod" (Hećo), ili da nam tako i treba jer nismo htjeli Kazahstan za nekakve strateške partnere nečega, a da smo to htjeli sada bi nama maksuz oni preko reda valjda teleportirali gas (Silajđić).
Nesposobnost pokazana na elementarnim stvaima o kojima vlast treba da brine jedino me natjera da poželim da se jednog dana probudim u nekoj normalno, uređenoj državi

Pomislim barem 100 puta dnevno!!! :run:
I ne samo 100 nego vise hiljada puta, ..micu im nesposobnu.

Nevjerovatno je koliko smo mi baksuz zemlja, puna lopova i lazova. Hrvatski i Srbijanski predsjednik odmah urgira, zovu, traze i nadju pomoc u plinu, bore se za narod koji ih je izabrao.
Naravno ovi nasi smrdofilni uhljupi se vozaju u Q7, griju guzice na ono malo km autoputa, garant u kucama imaju najmodernije sisteme grijanja,vjerovatno i na destilovanu vodu.
Toliko me nerviraju da je to nevjerovatno, kad ih vidim zgadi mi se zivot na ovoj planeti.

OVO NIKADA NECE BITI NORMALNA ZEMLJA, a onaj ko se nada da hoce ce se probuditi popisan iza sna.

Rusi se igraju velike sile, a to i jesu, a ovom krizom plina to i dokazuju da uvijek Evropi mogu hebat sve, kad god im se cefne, ventil off i halali Huso materi.

Ali mi se moramo nauciti necemu iz ovoga, a to je da je Heco skonto da bi mozda trebalo skontat alternativu plinu. Ali mi imamo alternativu -Cjepanica Level, hebo te zivot. Ljudi se griju u svijetu na sve i svasta a mi od cjepanice nismo odmakli. Hej Bukvo, gdje ti je Heco.

Pipeless, Wireless, ili iz guzice, poruka za plin je - Vlasti idi u PM.

Brankovic = Cjepanica :lol:

:x :x :x :x :x :x :x
terapija

#662 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by terapija »

Nasi uhljupi su bar mogli da se pobrinu i dogovore sa Srbijom, da u momentu kada krene opskrba ruskim gasom, Srbija odmah otvori dovod nama, kako ne bismo morali cekati tih 2-3 dana!!!!!!!!!!!!! :x :x :x :x :x :x Srbija je vec isposlovala isti takav ugovor s Madjarima.

Ako nisu u stanju da sami dodju s ovom idejom, mogu kopirati Srbiju.

A ako nisu sposobni za ovakvo nesto, za sve nas bi trebali diplomatski biti mrtvi. Odmah traziti bezuslovno odstupanje s diznosti. Jer kad ionako NISTA ne rade, koji k.. ubiru plate.

Btw. pouzdana informacija ovaj put, toplane su dovedene u stanje pripravnosti, jer je plin navodno pusten...
pustopoljina

#663 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by pustopoljina »

[quote]Ovo je samo jedan dokaz kako vitalne energetske i komunikaciskje resurse ne treba prodavati strancima, jerbo sad bi smo NAŠU struju uvozili iz Austrije...[/quote][/b]

vecina pametnih i strucnih ce bas ovo reci,za zemlju koja ima energetske resurse.
u arhitekturi su u trendu kuce koje stede energiju,ili cak same proizvode energiju.vidimo sta rade zemlje koje posjeduju energetske resurse...
samo kod nas-radi jeftinih poena kod glupog naroda: prvo se prodaje ono sto ionako ide k'o halva.prvo se prodaje ono sto je od vitalnog(=zivotnog) znacaja.nacionalni su kod nas bitniji.
sto neko ne privatizuje kombiteks,ili sanu-bos.novi kad je takva faca?
tesko prodati energente za vrijeme rastuce energetske krize :x
CiCiban

#664 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by CiCiban »

srbiji je dnevno potrebno 10 mil m3 plina ( sa vijesti )
sa madzarskom je ugovorena isporuka 3 mil m3 dnevno, i ne znam ima li jos koji deal

sto se tiče puštanja, zaista je svejedno kada će stići... u odnosu na to da li će uopšte biti pušten :cry: :P

p.s. umjesto cjepanica i sličnih dekorativnih protesta, tražila bih objašnjenje šta je učinjeno i ća se trenutno čini po pitanju mazuta za gradske toplane? jer po svemu sudeći imali su zalihe za samo 7 do 10 dana, a ta nabavka ne zavisi od rusa
Last edited by CiCiban on 09/01/2009 11:16, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#665 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by ladyblue18 »

Imal ikakvih informacija? :roll:
Osim rekla-kazala, imal sta pouzdano?
Jel pusten, kada ce, hocel?
to sam ja

#666 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by to sam ja »

ladyblue18 wrote:Imal ikakvih informacija? :roll:
ma jok...samo je Rusija valjda pristala na promatrace
ladyblue18

#667 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by ladyblue18 »

to sam ja wrote:
ladyblue18 wrote:Imal ikakvih informacija? :roll:
ma jok...samo je Rusija valjda pristala na promatrace
pa dobro to se i jucer pricalo, ali kad ce ti promatraci?
Ako stvarno trebaju 72 sata da plin dodje do Evrope (sto mi izgleda nebulozno) onda nema plina do iduce sedmice, ako ga puste naravno :(
Mogly

#668 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by Mogly »

Наводно су договорили европске посматраче данас, Руси затезали да пошаљу и своје, Украинци се сложили. Елем сви се договорили само нико не говори кад ће пустит плин.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7819429.stm
sheilak

#671 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by sheilak »

Javlja mi rodjak iz Belgije da smo i tamo vijest , govori se o teskoj situaciji u kojoj se stanovnistvo Bosne naslo. :roll:
anda 1

#672 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by anda 1 »

Mi smo uvijek vijest, i to naravno uvijek najcrnja. Na vijestima sada kažu da je postignut dogovor , ali će potrajati i procedura dok se rasporede posmatrači. Uglavnom još se zadugo nećemo grijati na plin. :roll:
ladyblue18

#673 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by ladyblue18 »

sheilak wrote:Javlja mi rodjak iz Belgije da smo i tamo vijest , govori se o teskoj situaciji u kojoj se stanovnistvo Bosne naslo. :roll:
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090108057 bujrum :mrgreen:
interesantni su mi komentari na ovaj clanak, dijasporaca, ako su to zaista dijasporci
anda 1

#674 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by anda 1 »

Zadnja vijest, danas će potpisati sporazum i odmah puštaju plin.
in33sa

#675 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by in33sa »

anda 1 wrote:Zadnja vijest, danas će potpisati sporazum i odmah puštaju plin.
Meni se cini da sam i prije dva dana procitao slican post, jos sa "iz prve ruke" :roll:
Post Reply