TV Kantona Sarajevo

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
karanana

#651 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

neki wrote:Ovi diletanti jedinu seriju koju imaju u programu a da nije turska ne mogu pustiti da epizode idu hronolski :-)
a koje turske serije imaju?
pametolog

#652 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by pametolog »

ima li sta od kantonalne lige
i od tih pozorista, i obilazaka skola kantona i njihovih sekcija
igra se skolska liga sarajevskih osnovnih skola, moze se i to snimat...

Za pocetak, neko je govorio da ce se prikazivati kantonalna liga. I?
Bosanac21

#653 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Bosanac21 »

Iduće nedjelje Bajramski program opet sa Čaršije :D
Bosanac21

#654 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Bosanac21 »

Odličan Bajramski program

Sunčica i Brankica bile za 10
karanana

#655 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

opet prigodan program.
:thumbup:

solidna vanja a i jutros sunchica.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#656 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Ovaj blagdanski program,sa letecim izmjenama adekvatnih gostiju,i sa pozitivnom pricom koja odise ljevicarskim idejama je za pohvalu.

Samo ,jako se primjeti koliko su se isti oni ljudi koji su do prije godinu dana pricali drugacije upakovane price,sada radikalno okrenuli ,skoro pa otvorenoj,promociji partizanskog pokreta i lijevih ideja... :D

TVSA najpoltronskija televizija na dunjaluku :D . Sutra da se kojim slucajem iz mrtvih vrati NDH (Znam,znam SF literatura je na drugom spratu :D ) hladno bi Thompson picio i slicna ikonografija. :lol:

Al bas se radikalno primjeti poltronstvo ve TV stanice,bez obzira sto ovaj novi tonalitet godi mome uhu :thumbup:
karanana

#657 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

ne primjetim neku ideolosku razliku izmedju ovog danasnjeg programa i programa koje su imali prijasnjih 25ih novembara zadnjih 4-5 godina koliko ih se sjecam.
vinnie_jones

#658 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by vinnie_jones »

ma to ova balavurdija iz stranačkih podmladaka pljucka

fin program danas, svaka čast :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#659 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by -LIBERO- »

karanana wrote:ne primjetim neku ideolosku razliku izmedju ovog danasnjeg programa i programa koje su imali prijasnjih 25ih novembara zadnjih 4-5 godina koliko ih se sjecam.
Red price ,red recitacija sa zasjedanja ZAVNOBIH-a ,tako nije bas bilo prije ;-)

A da ne pricam kako su odjedno ugostili Zenita,Srdjana Vuletica,Damira Niksica,ekipu iz Dubioze Kolektiv itd itd..sve one koje su u nekim drugim vremenima i drugim stranackim koalicijama dozivljavali i etiketirali k'o "bandu crvenu" i proglasavali ih rusiocima sistema i morala (bla bla bla,sta sve ne). A prica,pa cijelo vrijeme u ovoj dijaloskoj emisiji,vjerovatno zbog takvog odabira gostiju i njihovih stavova,cijla prica je u ljevicarskom tonu.
vinnie_jones wrote:ma to ova balavurdija iz stranačkih podmladaka pljucka

Balavrudija :D :lol: . Ok ,pozdrav i tebi.
I neces vjerovati,nisam u bilo kojem podmladku (narocito ne u podmladku :D ) aktuelnih partija (SDA,SDP,SzaBIH i slicnih)

Cisto moje zapazanje,ako smijem..naravno :dance: :mrgreen:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#660 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by sabina1 »

-LIBERO- wrote:
karanana wrote:ne primjetim neku ideolosku razliku izmedju ovog danasnjeg programa i programa koje su imali prijasnjih 25ih novembara zadnjih 4-5 godina koliko ih se sjecam.
Red price ,red recitacija sa zasjedanja ZAVNOBIH-a ,tako nije bas bilo prije ;-)

A da ne pricam kako su odjedno ugostili Zenita,Srdjana Vuletica,Damira Niksica,ekipu iz Dubioze Kolektiv itd itd..sve one koje su u nekim drugim vremenima i drugim stranackim koalicijama dozivljavali i etiketirali k'o "bandu crvenu" i proglasavali ih rusiocima sistema i morala (bla bla bla,sta sve ne). A prica,pa cijelo vrijeme u ovoj dijaloskoj emisiji,vjerovatno zbog takvog odabira gostiju i njihovih stavova,cijla prica je u ljevicarskom tonu.

I neces vjerovati,nisam u bilo kojem podmladku (narocito ne u podmladku :D ) aktuelnih partija (SDA,SDP,SzaBIH i slicnih)

Smiješ i upravu si ! Gledajući Tarih steknem utisak da su partizani u Drugom svjetskom ratu i nakon oslobođenja grada i zemlje , ustvari bili velika varvarska skupina koja je željela uništiti sve fino i urbano.
Sretan Dan državnosti :bih:
vinnie_jones

#661 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by vinnie_jones »

-LIBERO- wrote:

vidi komšo nisam mislio striktno na tvoj komentar nego inače na čitav cirkus na ovom pdf-u, trio gušt se redovno ispišava po "konkurenciji" onda im druga klapa udara kontru, Ogija provališe :mrgreen: pa se čovjek morao povući itd.

Kantonalna od mene ima prolaznu ocjenu zato što na ipak kakav-takav način obilježe par važnih datuma za nas
(npr. 6. april) a njihovo ime ti govori da (prošli, sadašnji, budući) sastav županijske vlade direktno utiče na njih i na moguće oscilacije u njihovoj uređivačkoj politici, zar ne primjećuješ dozu umjerene anarhičnosti u tim lijevo/desno cik-cak prelazima :oops:
Jara

#662 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Jara »

Kaže sinoć voditelj kviza 4: "Sutra je dan žalosti..."
Očito lapsus - njegov ili autora teksta.
Zar se to ne pročita ranije?
poznanik

#663 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by poznanik »

Danas je godišnjica smrti Mirze Delibašića.

Ako neko iz TVSA prati ovaj forum, može prenijeti upravi prijedlog da građanima Sarajeva, u znak sjećanja na ovog velikana sporta, večeras pusti cijeli snimak košarkaške utakmice finala Kupa šampiona iz Grenobla, 1979. god. između Bosne i Emerssona.

neki

#664 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by neki »

bht je vlasnik tog snimka, a i vrtili su je zadnjih 10 godina bar 5 puta
poznanik

#665 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by poznanik »

neki wrote:bht je vlasnik tog snimka, a i vrtili su je zadnjih 10 godina bar 5 puta
Prvi put saznajem da je ta utakmica puštana u eter... Samo sam je u živo gledao :(
poznanik

#666 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by poznanik »

Upravo sada gledam Rebus i onog nesposobnog idiota kantonalnog inspektora saobraćaja, koji priča neistine i laži.
karanana

#667 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

sta sad ovo znaci? nije vise sda televizija nego sdp ili....?

fuj, gade mi se i jedni i drugi i treci...
shlauf

#668 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by shlauf »

Sarajmen wrote:Smijenjeni su Zlatar i Zukić.
Ma udomiće se on na bolje radno mjesto koje donosi više love u džep. Ko sad spominje bivšeg premijera a čini mi se da je savjetnik Džefroviću u Razvojnoj banci.
poznanik

#669 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by poznanik »

Sarajmen wrote:Smijenjeni su Zlatar i Zukić.
Smjene se, po pravilu, zahtijevaju za osoblje koje nije ispunilo obavezne i očekivane poslovne i sl. rezultate. Koje rezultate nisu postigli Zlatar i Zukić, postoji li igdje objavljeno obrazloženje za smjene, razlog, ili se radi o "političkoj diskriminaciji"?

Međutim, ne brinem mnogo za sudbinu ova dva SDA kadrovika, jer sam ubijeđen da će se za obojicu već naći neka diplomatska ili visokopozicionirana savjetnička ili slična pozicija, pa taman i da su "skršili" firme iz kojih su smijenjeni.

Ne znam šta je tragičnije, prva mogućnost ili druga pretpostavka :(
karanana

#670 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

ma razlog kao sto je "los menadzment ili los poslovni rezultat" nije problem naci niti u jednoj bh firmi pa tako ni na tvsa. samo problem je sto se to otkriva i sankcionise tek kad suparnicka partija dodje na vlast i pocne sjeci glave zbog toga. stoga, bilo kako bilo, ovo jeste politicki potez.
a ne bojim se ni ja za ove smijenjene. sigurno idu na bolje mjesto, ako nista onda da ga uzainat kontriraju sdp ili ko ih je vec smijenio.
Banksy

#671 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Banksy »

karanana wrote:
stoga, bilo kako bilo, ovo jeste politicki potez.
Jeste politički potez, ali politika ih je i dovela.
Šteta. Ne znam ko je od njih dvojice zaslužan, ali u posljednjih par godina digli su TVSA vrlo visoko. Njima čestitke za minuli rad, a novim likovima puno sreće u borbi za održavanje kvaliteta i gledanosti.
rimac

#672 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by rimac »

Banksy wrote:
karanana wrote:
stoga, bilo kako bilo, ovo jeste politicki potez.
Jeste politički potez, ali politika ih je i dovela.
Šteta. Ne znam ko je od njih dvojice zaslužan, ali u posljednjih par godina digli su TVSA vrlo visoko. Njima čestitke za minuli rad, a novim likovima puno sreće u borbi za održavanje kvaliteta i gledanosti.
Slažem se da je podignut kvalitet TVSA. NE vidim razlog zašto ih smjenjuju. Radije pogledam njihov dnevnik nego ostale.
androgina

#673 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by androgina »

Za program je zasluzan Zukic.
MUNAFIK

#674 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by MUNAFIK »

U mojoj kuci TVSA se zadnje dvije godine najvise gleda... Jednostavno imaju dobar jutarnji i popodnevni program (tada stignem i gledat TV) Dok su drgi TV kanali GROHNULI TVSA je zaista napredovao, i u ovom okruzenju u kakvom smo to je stvarno veliki uspjeh... I ako je ova ''rokada'' ocigledno politicke prirode nadam se da ce ovi novi ''sefovi'' nastaviti raditi dobro i kvalitetno, radi svih nas...
Control panel

#675 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Control panel »

taj zlatar treba da ode sa te TV zbog ljudi na toj TV koji rade pod konstantnim pritiskom i stresom.
Post Reply