U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Benighted

#651 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Benighted »

Svi ti "protestanti" ispred ALU su latentni gayevi i ustvari bi oni trebali biti organizatori tog festa :D Samo ih ironija zivota drzi na "drugoj" strani. Inace nebi tako burno reagovali,vecini svjeta taj fest u jedno uho usa na drugo izasa... ali neki moraju demonstrirat uvjerenost u svoj "heterosexualizam" kao i oni organizatori festa svoj homosexualizam.
U vjeri,u naciji,u fubalskom klubu,u "svom gradu" utociste nadju najvise hulje.

Ipak ne treba davati bombasticne izjave - sve se ovo desavalo svugdje na svjetu i desava se u Sa (a desavat ce se i iducih godina sa sve smanjenijim intenzitetom,jer tako taj proces obicno ide)

Treba apelovati na policiju da radi svoj posao,sto ocito veceras NIJE bio slucaj!
callmethebreeeze

#652 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by callmethebreeeze »

ko je ovo provocirao mehmeda fatiha?
:D :D :D

stid vas i sram bude, devijantni pavijani.
stickitout

#653 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by stickitout »

Prekrasna navlakusa je pala od strane vise svijetskih obavjestajnih sluzbi. Rulja je navucena u zonu fokusa 20-ak kamera (vidljivih). Koliko se jos skriveno snimalo tek ce se saznat. Prisutni demonstranti su otpraceni do svojih domova (oni veoma zanimljivi) putem stare dobre radio mreze koja je pokrivala tzv. check-points. Mnogima je dopunjen dosije a mnogima i otvoren. Fotografija metar, onih finih, prekrasno izostrenih. :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#654 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by -LIBERO- »

I kako onda da ne budes ponosan sto si "na drugoj strani barikade" sa ovakvim likovim,a ima ih i gorih :D ,kakav je nas dragi Mehmed Fatih :D

Mehmede,ti si nas ponos k'o zastava.... :D :bih: :thumbup:
Daphna

#655 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Daphna »

Raja, a da vi fino lijepo odete spavati, ili raditi ili šta već ne?! Rečeno je uglavnom sve što se imalo reći oko Q festa! Jedni za, drugi protiv... I šta sad? Treba se ovdje vrijeđati, svađati... možda i dogovoriti neki degenek, grupnjak?!

Ma grozni ste! Zaista! Hajde hladite glave!
Guevara

#656 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Guevara »

Neka bude ko sta hoce sebi kuci, nemam zaista nista protiv, ali mislim da je suvislo i bespotrebno javno pokazivanje takvih seksualnih sklonosti. Mislim do kod nas u drustvu, pored silnih problema nama dobro poznatih, ipak vlada malo zdraviji razum sto se tice dosta stvari nego u vecini evropskih zemalja. Moram isto tako i reci da je nasilje u ovakvim slucajevima takodjer bespotrebno, ne treba se protestvovati nasiljem, ali se treba dati do znanja sta se misli o tome.

Eto toliko
Topla voda

#657 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Topla voda »

stickitout wrote:Prekrasna navlakusa je pala od strane vise svijetskih obavjestajnih sluzbi. Rulja je navucena u zonu fokusa 20-ak kamera (vidljivih). Koliko se jos skriveno snimalo tek ce se saznat. Prisutni demonstranti su otpraceni do svojih domova (oni veoma zanimljivi) putem stare dobre radio mreze koja je pokrivala tzv. check-points. Mnogima je dopunjen dosije a mnogima i otvoren. Fotografija metar, onih finih, prekrasno izostrenih. :D
a sta kontas?da je navlakusa poziv da se malo dopune dosijei prije deportacije?
hali gali halid

#658 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by hali gali halid »

I koliko traje ovaj "festival" ?
sarajevac071

#659 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by sarajevac071 »

-LIBERO- wrote: Samo koliko ima prikrivenih homo,bas onih koji su najglasniji u osudu,cak su i agresivni do krajnjih granica :D
Vrlo je interesantno kada neko ispoljava svoju agresivnost prema necemu drugacijem,i necemu sto je za njega nepoznato,prikrivajuci svoju nesigurnost u svoju sexualnost.
ja konto ovo zajebancija neka kad ono fakat ljudi zastupaju ovu tezu i vjeruju u to ...
grohotom se smijem
http://www.youtube.com/watch?v=mub_nUyiN7g
100urbanihlegendi

#660 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by 100urbanihlegendi »

Guevara wrote:Neka bude ko sta hoce sebi kuci, nemam zaista nista protiv, ali mislim da je suvislo i bespotrebno javno pokazivanje takvih seksualnih sklonosti. Mislim do kod nas u drustvu, pored silnih problema nama dobro poznatih, ipak vlada malo zdraviji razum sto se tice dosta stvari nego u vecini evropskih zemalja. Moram isto tako i reci da je nasilje u ovakvim slucajevima takodjer bespotrebno, ne treba se protestvovati nasiljem, ali se treba dati do znanja sta se misli o tome.

Eto toliko
Ok, imas pravo na misljenje, ali dozvolicu sebi da ti kazem da grijesis. Cinjenicno i argumentovano cu potkrepiti da grijesis.
Prvo, saznaj da li se homoseksualac ili lezbejka postaje voljom ili je to ipak do hromozoma? Primjer: da li neko moze postati homoseksualac tako sto ce jednog lijepog dana setati ulicom i i vidjeti dvojicu likova koji se drze za ruke... i ako ih pipne pogledom, ili ne daj Boze! rukom nekog od te dvojice, da li ce "zaraza" preci sa njih na tu osobu, koja ce poslije nekog vremena postati homoseksualac?
Sve je objasnjeno u biologiji i psihologiji koje su nauke, i dokazale su da homoseksualizam nije bolest. Sad, svi smo mi jel, pametniji od doktora nauka, ipak moramo da imamo misljenje koje ne mora da bude utemeljeno na cinjenicama i dokazima.

Razlozi za proteste su zato sto nisu prihvaceni u drustvu. Cesto ih se sikanira, ismijava, nipodastava... kao i osobe sa invaliditetom i sa posebnim potrebama. Prosto takvo je nase drustvo. Kamo srece da i osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama danas protestiraju i paradiraju zato sto nema posla za njih! Mada, ruku na srce, svi bismo trebali protestirati! Zbog vlasti, zbog tih svih problema koje si naveo-la.

Da li smo svi bili, gledajuci americke filmove, gdje su bijelci nipodastavali crnce, isto su mislili o njima kao vecina ljudi o homoseksualcima danas-da su bolesni, da imaju razne bolesti, da su kriminalci, da su neljudi i tsl... nema razlike, bitno je da je nadjen neprijatelj... nesto na sta ce svoje neke frustracije da iskaljuju... Gledajuci te filmove, svi smo bili na strani crnaca, zar ne?
Skrivajuci jedan problem ne znaci da smo i problem sakrili. To mislim kad kazes da u nasem drustvu, drzavi ima gorih problema. Slazem se, ali to ne smije da bude razog da druge, manje ili vise znacajne probleme skrivamo.

A kad neko pravi usporedbu i izjednacava pedofiliju sa homoseksualizmom, ta osoba treba da ide pod hitno, na hospitalizaciju...
dallton

#661 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by dallton »

e procitao sam sta se desilo veceras, i policija i kamenovanje, svaka mu cast ko je to uradio, osramotili ste nas sve da valja, i uz sve to spominju se jos i vehabije - osvanut ce te sutra u svim novinama po svijetu s jako lijepim naslovom i jos ljepsim slikama, ima da vas proglase za teheran u cas posla....koja smo mi gomila kretena :sad:
dallton

#662 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by dallton »

sarajevac071 wrote:
dallton wrote:e procitao sam sta se desilo veceras, i policija i kamenovanje, svaka mu cast ko je to uradio, osramotili ste nas sve da valja, i uz sve to spominju se jos i vehabije - osvanut ce te sutra u svim novinama po svijetu s jako lijepim naslovom i jos ljepsim slikama, ima da vas proglase za teheran u cas posla....koja smo mi gomila kretena :sad:
mislim da če večina stanovnika planete da se složi sa antipederskim stavom sarajeva
ne sa nasiljem več sa protivljenjem pederima i njihovim nazadnim stavovima i bolesnom sexualnom orijentacijom
o nasilju i prica, sto se neko protivi ili ne nije me uopste briga...i na koju vecinu stanovnika planete mislis? vecina stanovnika planete se moze sutra sloziti da pobije sve bosance bez problema - po toj logici vecina ce biti u pravu?
Ahmmed

#663 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Ahmmed »

zlatiborka wrote:
Topla voda wrote:ovdje je bolje nego na bez cenzure :D
I jeste vala bolje, nigdje moderatora, a ovi sizofrenicari i vjerski zatucani uzjahali.....

Hico je mala maca naspram njih, kakve komentare pisu....

Da ti se zgadi zivot pri pomisli da takvi zive u tvom komsiluku i da te sutra mogu nalemati jer nisi po njihovom ukusu.....

Gdje ti ovdje vidiš, posebno na nekoliko zadnjih stranica ove teme, išta vjersko, zatucano il nezatucano????
Babsy

#664 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Babsy »

U zadnjih par stranica nema .. vjerskog ispiranja mozgova, ali govora mržnje svakako.
Baltazar_khan

#665 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Baltazar_khan »

Gori ste mi vi sto se raspravljate sa ljubiteljem bradatih spodoba...
dallton

#666 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by dallton »

Ahmmed wrote:
zlatiborka wrote:
I jeste vala bolje, nigdje moderatora, a ovi sizofrenicari i vjerski zatucani uzjahali.....

Da ti se zgadi zivot pri pomisli da takvi zive u tvom komsiluku i da te sutra mogu nalemati jer nisi po njihovom ukusu.....

Gdje ti ovdje vidiš, posebno na nekoliko zadnjih stranica ove teme, išta vjersko, zatucano il nezatucano????
A ciji si ti sad tako pametan? a ti kao ne vidis nista?
zlatiborka

#667 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by zlatiborka »

Ahmmed wrote:
zlatiborka wrote:

Vidim jer nisam slijepa, i sinoc sam vidjela vjerski zatucane bradonje uzarenih pogleda.

Vjerska zatucanost je isto sto i mrznja, kao i svaka zatucanost i iskljucivost.

Pravi vjernik je tolerantan, ne mrzi, ako nesto ne odobrava, barem je neutralan i pogotovu ne pise ovakve gnusne komentare....

A ko si ti da mene prozivas dok ovakvi ovdje nocas divljaju sa svojim postovima.....

MODERATORI, GDJE STE.....
GSC

#668 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by GSC »

Vidim jer nisam slijepa, i sinoc sam vidjela vjerski zatucane bradonje uzarenih pogleda.

Pravi vjernik je tolerantan, ne mrzi, ako nesto ne odobrava, barem je neutralan i pogotovu ne pise ovakve gnusne komentare....

A ko si ti da mene prozivas dok ovakvi ovdje nocas divljaju sa svojim postovima.....
u kojoj je to vjeri :?
Ahmmed

#669 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Ahmmed »

zlatiborka, ako ovaj mali fašista koji divlja, jasno i glasno kaže da ne posti i da su to za njega gluposti, kako se njegovo divljanje može nazvati divljanjem vjernika??????!!!!!! Jel zbog nicka????
Babsy

#670 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Babsy »

Ahmmed

#671 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Ahmmed »

GSC wrote:

evo, u mojoj vjeri....

I preletite večeras i druge dijelove foruma.....Pa ponešto pročitajte....o ovoj temi i ono što je ovom temom inspirirano.....
GSC

#672 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by GSC »

Ahmmed wrote:
GSC wrote:

evo, u mojoj vjeri....

I preletite večeras i druge dijelove foruma.....Pa ponešto pročitajte....o ovoj temi i ono što je ovom temom inspirirano.....
Hoces da kazes da je Islam tolerantan prema homoseksualcima smijesno :lol:
Last edited by GSC on 25/09/2008 03:31, edited 2 times in total.
volg

#673 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by volg »

Ahmmed wrote:zlatiborka, ako ovaj mali fašista koji divlja, jasno i glasno kaže da ne posti i da su to za njega gluposti, kako se njegovo divljanje može nazvati divljanjem vjernika??????!!!!!! Jel zbog nicka????
Neki to jednostavno NECE da vide moj Ahmede...vide, ali nece da vide...rekoh ja vec u svom prethodnom postu da neki jedva docekaju da radi sacice pedera prozovu vehabije....i naprave islamsku drzavu od ove drzave.....sve su pederi krivi...a ovaj sultan fatih, niti je vjernik niti vehabija....ovo se kod nas naziva jednom rijecju...debil
zlatiborka

#674 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by zlatiborka »

Ahmmed wrote:zlatiborka, ako ovaj mali fašista koji divlja, jasno i glasno kaže da ne posti i da su to za njega gluposti, kako se njegovo divljanje može nazvati divljanjem vjernika??????!!!!!! Jel zbog nicka????
Ne stizem da upratim ko posti a ko ne. Fasista koji divlja je presao sve granice, smucio mi se zivot. Ako sam napravila lapsus i pomijesala nickove, onda se izvinjavam.....

Pravi vjernik ne moze ovako misliti ni pisati, jer nije vise vjernik. Ja nisam muslimanka, postujem sve ljude i vjernike i one koji to nisu. Ljude ocjenjujem po karakteru, dobroti, postenju i samilosti, bez obzira koje su vjeroispovjesti.
turquoise

#675 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by turquoise »

Ponosim se sto sam gradjanin Sarajeva...
Locked