Guevara wrote:Neka bude ko sta hoce sebi kuci, nemam zaista nista protiv, ali mislim da je suvislo i bespotrebno javno pokazivanje takvih seksualnih sklonosti. Mislim do kod nas u drustvu, pored silnih problema nama dobro poznatih, ipak vlada malo zdraviji razum sto se tice dosta stvari nego u vecini evropskih zemalja. Moram isto tako i reci da je nasilje u ovakvim slucajevima takodjer bespotrebno, ne treba se protestvovati nasiljem, ali se treba dati do znanja sta se misli o tome.
Eto toliko
Ok, imas pravo na misljenje, ali dozvolicu sebi da ti kazem da grijesis. Cinjenicno i argumentovano cu potkrepiti da grijesis.
Prvo, saznaj da li se homoseksualac ili lezbejka postaje voljom ili je to ipak do hromozoma? Primjer: da li neko moze postati homoseksualac tako sto ce jednog lijepog dana setati ulicom i i vidjeti dvojicu likova koji se drze za ruke... i ako ih pipne pogledom, ili ne daj Boze! rukom nekog od te dvojice, da li ce "zaraza" preci sa njih na tu osobu, koja ce poslije nekog vremena postati homoseksualac?
Sve je objasnjeno u biologiji i psihologiji koje su nauke, i dokazale su da homoseksualizam nije bolest. Sad, svi smo mi jel, pametniji od doktora nauka, ipak moramo da imamo misljenje koje ne mora da bude utemeljeno na cinjenicama i dokazima.
Razlozi za proteste su zato sto nisu prihvaceni u drustvu. Cesto ih se sikanira, ismijava, nipodastava... kao i osobe sa invaliditetom i sa posebnim potrebama. Prosto takvo je nase drustvo. Kamo srece da i osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama danas protestiraju i paradiraju zato sto nema posla za njih! Mada, ruku na srce, svi bismo trebali protestirati! Zbog vlasti, zbog tih svih problema koje si naveo-la.
Da li smo svi bili, gledajuci americke filmove, gdje su bijelci nipodastavali crnce, isto su mislili o njima kao vecina ljudi o homoseksualcima danas-da su bolesni, da imaju razne bolesti, da su kriminalci, da su neljudi i tsl... nema razlike, bitno je da je nadjen neprijatelj... nesto na sta ce svoje neke frustracije da iskaljuju... Gledajuci te filmove, svi smo bili na strani crnaca, zar ne?
Skrivajuci jedan problem ne znaci da smo i problem sakrili. To mislim kad kazes da u nasem drustvu, drzavi ima gorih problema. Slazem se, ali to ne smije da bude razog da druge, manje ili vise znacajne probleme skrivamo.
A kad neko pravi usporedbu i izjednacava pedofiliju sa homoseksualizmom, ta osoba treba da ide pod hitno, na hospitalizaciju...