Turska - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat utakmice Turska-BiH

Poll ended at 12/10/2008 19:48

Pobjeda Turske
26
23%
Nerijeseno
30
26%
Pobjeda BiH
54
47%
Prekid utakmice(?)
5
4%

Total votes: 115

Abacija

#651 Re: Turska - BiH

Post by Abacija »

Da se nadovezem na post od @alphonse kaudersa...
Situacija kod izjednacenja kada je Dzeko dao autogol. Mislim da je to i Hasagiceva greska. Hasagic ima odgovornost da koriguje odbranu prilikom slobodnog udarca. Njegovo je da procijeni putanju lopte kao i kretanje svih igraca ispred sebe. Hasagic je trebao doviknuti Dzeki da mu pusti tu loptu i ona bi mu pala pravo u ruke. Onaj Turcin od 1.61 je nebi ni u snu mogao doseci tako da tu nije bilo nikakve opasnosti. Ovako je Dzeko, neznajuci sta mu se desava iza ledja, promijenio pravac te lopte koja je nesretno zavrsila u golu. :(
Mislim da bi se trebalo vise trenirati na odbrani u sesnaestercu u slucajevima kada protivnik ima slobodan udarac. Nasi igraci se previse oslanjaju na vizuelni kontakt sa protivnikom. A cim im ovaj zadje iza ledja tu nastaje panika i, kao u ovom slucaju sa Dzekom, igrac ima tendenciju da napravi gresku. Trebaju se nauciti igrati kosarkasku odbranu za krila i centre ukoliko vise ne zele primati golove iz slobodnih udaraca.
krivorijek

#652 Re: Turska - BiH

Post by krivorijek »

i da...postavljati igru u gostima svaki put defanzivno (defanzivno je preblaga rijec: mensecini da Ciro ozivljava ono talijansko bunkeranje od prije 20 godina) je skroz bezze, niko vise ne igra tako. kao, mi cemo se branit, a mislit da cemo pobijedit??!? pa dze to ima?
zalizani

#653 Re: Turska - BiH

Post by zalizani »

Dopustiti protivniku da do 35 od vlastitog gola dodje da nebude ni najmanje napadnut nema opravdanja.Ibricic iz centarskog kruga nije izaso jednostavno po 5 metara stojimo od protivnicki igraca,to je ono sto mene nervira.Svabe se sinoc lijepe uz igrace ako jedan kasni drugi preuzima malte ne ko u kosarci se brane(ipak mi nismo Svabe al mozemo nesto naucit od njih :) )Igramo sa 5 igraca i nemamo sredinu. U drugom poluvremenu je trebao dvije odbranbene linije u formaciji 4-4-2,i to jednu od druge razmaka 10 metera a prvu na 25 postaviti ko protiv spanije i branit se ako je to vec mislio.Svi koji misle da smo favoriti za 1ili 2 mjesto su bolesni,realnost je sa Belgijom se boriti za 3 mjesto
BarbaDue

#654 Re: Turska - BiH

Post by BarbaDue »

mozda se ovaj poraz i trebao desiti, nebi li napokon ciro skontao sa kakvim lijencerima raspolaze i da oni jednostavno ne znaju poginuti na terenu!
elSaik

#655 Re: Turska - BiH

Post by elSaik »

Svaki put si obećam da se neću nervirati zbog repke, i svaki put se izenrviram. Nevjerovatno koliko nam fali mentalitet da kad daš jedan gol, povedeš, nastaviš napadati, zabiti još jedan, dotući protivnika... yok mi, mi lagano puštamo protivnika da razvija svoju igru (koju Turci sinoć nisu imali), napada i pobijedi nas... oni Turci su karinaši da ne mogu biti veći, a pobijedili nismo samo zato što igramo ko kakve čkepi.

NAPAD! NAPAD!
NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA!

Rekoše nekad neki pametni ljudi i bijaše u pravu...
Elvo

#656 Re: Turska - BiH

Post by Elvo »

bolji smo od estonije i armenije(mozda), a za sve drugo u grupi mi smo losi do qurca-i to nam je realnost-onu tursku sinoc ,bez 14 igraca svaka bi ozbiljna ekipa najmanje uzela bod,a siguran sam da bi 95% ekipa i dobili tekmu.

nista ostaje nam opet 4. mjesto u grupi i okrece se kolo srece iznova!!!
Sit svega

#657 Re: Turska - BiH

Post by Sit svega »

A šta bi sa turskim zastavama i kruženejm po gradu do kasno u noć zbog pobjede Turske. Zar pobjeda Turske nije nešto što je pojedince trebalo da potakne na euforično ponašanje?
Irfan82

#658 Re: Turska - BiH

Post by Irfan82 »

Elvo wrote:bolji smo od estonije i armenije(mozda), a za sve drugo u grupi mi smo losi do qurca-i to nam je realnost-onu tursku sinoc ,bez 14 igraca svaka bi ozbiljna ekipa najmanje uzela bod,a siguran sam da bi 95% ekipa i dobili tekmu.

nista ostaje nam opet 4. mjesto u grupi i okrece se kolo srece iznova!!!
Slazem se sa tobom!!!
vee-jay

#659 Re: Turska - BiH

Post by vee-jay »

zalizani wrote:Kad več spominjemo Dzeku da i ja sta napisem,fali mu samopouzdanja bruku.Sjetimo se proslog kola u bundes ligi,dok nije dao go sve je nekako traljavo islo,kad je konacno zabio vidjelo se da se vraca na centar pomaze veznim igracima,jednostavno se preporodio.Neznam sta Magath radi sa njim ali proslu sezonu hem je bio precizan,hem efikasan...
Hmmmm da, isto sam i ja primjetio vec od pocetka sezone a i u samim utakmicama repke. Momak ima super talenat a nije ni glup. Ali mu fali to *ebeno samopouzdanje. Vidjelo se sinoc kad on pred golom izdribla onog Turka i umjesto da gleda kako da placira loptu, on pada iz straha. :roll:

Dzekooooooo opali pa sta bude bude. More biti bidne gol :D
Benighted

#660 Re: Turska - BiH

Post by Benighted »

Ma svi ovi problemi su manje/vise postojali i protiv estonije samo su estonci u trenutku apsolutno raspali...

Ako smo ikad mogli razbit Tursku to je bilo sinoc... Ljudi su zabijali golove iz prekida (u stvari nasi su zabijali golove svojim greskama) igra im je bila nula.Ali je zato nasim bila ispod nule i to je to.

Ciro me je razocarao sa Nadarevicem ,ko eto mi imamo igraca na izbor pa da se moze da inati (a sto ga je pustio da ide u Bihac anyway :roll: ) i sto ne da visu minutazu Pjanicu i sto konstanto stavlja Dzeku samog... i sto ovo i sto ono...

Ljudi bojim se Armenije :(
M-16

#661 Re: Turska - BiH

Post by M-16 »

kljucna utakmica ( jbg nada zadnja umire :D ) je izmedju belgije i turske. tu nam treba remi. i jos kad bi spanci tamo uzimali bodove, a mi ih dobili kuci zadnje kolo, kud ces vece srece. :D gol-razlika ce mozda isto biti bitna, i mislim da smo tu u najpovoljnijem polozaju.( u odnosu na belg. i tur)

znaci svi smo se slozili. ciro za sva vremena treba da prekine sa ovom kukavickom formacijom! 5 igraca u vezi nije nikakav garant da ces kontrolisat sredinu. naprotiv - turci su dominirali ! (ma sve sam predvidio 8-) :roll: )

samo da se zlatan bajramovic oporavi. on nam je prijeko potreban; njegova njemacka disciplina, trkacke mogucnosti + dobra tehnika i pas, zna i stati na loptu, zna i povuc...

o ibricicu je sve receno. definitivnm cirina najveca fula. garantujem da bi štilic odigrao 100 X bolje..ali jbg, falinka mu je sto ne igra u prejakom HNL-u

ma samo da je meni sansu da pripitam Ćiru koje pitanje :x za razliku od ublehasa koji mu ne izlaze iz guzice..

@pape, banuj onog provokatora
Borej

#662 Re: Turska - BiH

Post by Borej »

pocetnicke greske kod golova...
ova neka formacija sa 3 nazad i 6 vezi se nije pokazala dobrom osim kad smo igrali protiv estonije a to nije ocito nije bio dobar pokazatelj ali smo poslije te pobjede bili uz rame brazilu. evo nadarevica je sankcionisao, jadni cemo biti ako uz spahica i dalje budu igrali radeljic i berberovic i mislim da se tim igracima moze naci zamjena jer tesko da od njih gore moze i mislim da bi u nekoj 4 4 2 formaciji u dva zadnja vezna bili bolji i nazad i naprijed. vishe bi neprijed prostora imali salihovic, miske...
rijetko ko igra s tri igraca nazad s razlogom jasno....
M-16

#663 Re: Turska - BiH

Post by M-16 »

Benighted wrote:alo decko,smiri tenzije ko provocira?
onaj @ sit svega

bacio je kosku, na koju bi se kao trebali glođat. to treba po kratkom postupku 8)
Benighted

#664 Re: Turska - BiH

Post by Benighted »

M-16 wrote:
onaj @ sit svega

bacio je kosku, na koju bi se kao trebali glođat. to treba po kratkom postupku 8)
aha :D ,ja konto da je nest,zbog onog prije edit :D

back to the topic.
Abacija

#665 Re: Turska - BiH

Post by Abacija »

Ciro je poceo da se pravda po novinama... :zzzz:
Ali_G

#666 Re: Turska - BiH

Post by Ali_G »

Ciro jos jednom pokazao koliki je ublehas. Toliko smo filovani kako mozemo dobiti Turke, ovo ono i onda kukavicka taktika kao da smo dosli na megdan Argentini, a ne drugom sastavu Turske. To kakvo je stanje njegovog racuna u bankama me brine kao lanjski snijeg i to ga ne cini strucnjakom, mada to nikad nije ni bio. Obicni sarlatan koji je imao srecu da se u pravo vrijeme nadje na pravom mjestu.
Sto se igraca tice, opet se nastavlja po starom da igraju oni koji i nisu najspremniji zarad necijih interesa. Al' zato treba pljuvati po Nadarevicu i glumit' lafo gazdu.
Na prvenstvo necemo otici dok nam glavni igraci ne budu igrali u JAKIM klubovima. Wolsburg, Hofenhajm su prosjek jedne cirkus lige.
cyprus

#667 Re: Turska - BiH

Post by cyprus »

Izgubili. Stvarno čudo, kako li se to desilo :shock: :shock: :shock: :-) . Zar je moguće da izgubimo od evropskog polufinaliste? Pa kako smo to jadni? Rang smo San Marina. Ko je vidio ne stjerat Turke u njihov kazneni bez obzira što je njihov teren :-) :-) . Mi koji imamo pregršt igrača top svjetske klase zovemo u reprezentaciju nekog Ibričića, Rahimića, Muratovića, Berberovića, Damjanovića, Radeljića, a svi znamo da imamo napretek boljih igrača od spomenutih. Da smo mi sa foruma sastavljali tim umjesto Ćire bilo bi 0:3, Volkan bi nas molio da ne upućujemo više šuteve u okvir gola. Pa Turcima je falilo 4-5 igrača, i to onih pravih. Sve ostalo su amateri iz tamo nekih Fenerbahcea i Galatasaraya. Kad njih nismo dobili, najbolje bi bilo da se povučemo iz kvalifikacija. Vratimo se bojkotu dok nam se reprezentacija ne vrati na kolosjek stare slave kada ćemo OPET bit redovni učesnici svjetskih i evropskih prvenstava sa tendencijom juriša na titulu. Ipak ne zaboravimo mi smo sportska velesila koja na Olimpijskim Igrama tuče i SAD i Kinu zajedno...
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#668 Re: Turska - BiH

Post by pape »

M-16 wrote:
onaj @ sit svega

Konacno, ... cini mi se da se pocinje shvatati kako se treba moderirati ovaj podforum.
Ne nasjedati na provokacije, ne ulaziti u diskusije i sami insistirati da se provokatori odstrane. @M-16, ... hvala na upozorenju.

@Sit svega, .... banovanje na 7 dana.
Abacija

#669 Re: Turska - BiH

Post by Abacija »

pape wrote:
M-16 wrote:
onaj @ sit svega

Konacno, ... cini mi se da se pocinje shvatati kako se treba moderirati ovaj podforum.
Ne nasjedati na provokacije, ne ulaziti u diskusije i sami insistirati da se provokatori odstrane. @M-16, ... hvala na upozorenju.

@Sit svega, .... banovanje na 7 dana.
A upaaaaaliiiiis motorkuuu?! :-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
odvijac

#670 Re: Turska - BiH

Post by odvijac »

blijedo,lose,zalosno,takav mi je osjecaj nakon prespavane noci.toliko je obecavalo,pogodak,solidna igra u prvom poluvremenu,nismo dopustili turcima da se razmasu!ali onda dzekin autogol,pa drugi kad nije ispratio igraca,za drugi mu zamjeram,za prvi ne.ne mogu se oteti dojmu,da turci su traljavo nas pobjedili,a mi izgubili ko neka seoska ekipa.toliko sam se nadao,suvereno sam vjerovao u nasu pobjedu,ali mi nemamo karakter,mi nismo ekipa koja zna cuvati rezultat,a kamoli okrenuti.turci trube zesce,ove noci su isplivali sve nase mane.a sto neko rece,pjanic je tata za onog ibricica,ciro medo jedan!a brate mili i onaj spahic je ispao par puta,ko da ne moze meda sa kasike...sad je najvaznije,okrenuti se srijedi i utakmici sa armenijom,to nam je u ovom trenu najbitnije.strah me jer uvijek useremo sljedecu tekmu,to jest ovu koja dolazi.sa ovom novom pobjedom,opet smo tu negdje,a i psihicki se vracamo,ako nista po tom pitanju vjerujem u ciru,jer on zna ove baletane naloziti da izgore.i za kraj mislio sam da ce biti dvica ko kuca,suha mi bila,ali pusa!!
:bih:
elSaik

#671 Re: Turska - BiH

Post by elSaik »

cyprus wrote:Izgubili. Stvarno čudo, kako li se to desilo :shock: :shock: :shock: :-) . Zar je moguće da izgubimo od evropskog polufinaliste? Pa kako smo to jadni? Rang smo San Marina. Ko je vidio ne stjerat Turke u njihov kazneni bez obzira što je njihov teren :-) :-) . Mi koji imamo pregršt igrača top svjetske klase zovemo u reprezentaciju nekog Ibričića, Rahimića, Muratovića, Berberovića, Damjanovića, Radeljića, a svi znamo da imamo napretek boljih igrača od spomenutih. Da smo mi sa foruma sastavljali tim umjesto Ćire bilo bi 0:3, Volkan bi nas molio da ne upućujemo više šuteve u okvir gola. Pa Turcima je falilo 4-5 igrača, i to onih pravih. Sve ostalo su amateri iz tamo nekih Fenerbahcea i Galatasaraya. Kad njih nismo dobili, najbolje bi bilo da se povučemo iz kvalifikacija. Vratimo se bojkotu dok nam se reprezentacija ne vrati na kolosjek stare slave kada ćemo OPET bit redovni učesnici svjetskih i evropskih prvenstava sa tendencijom juriša na titulu. Ipak ne zaboravimo mi smo sportska velesila koja na Olimpijskim Igrama tuče i SAD i Kinu zajedno...
Eto, kao sinoć su oni kao nešto dobro igrali. Karinaši da ne mogu biti veći. Ono sinoć je svaka iole ozbiljna repka morala dobiti. Ali to, da smo mi ozbiljna repka, o tome ćemo drugom prilikom.

I mojne mi samo sad spike kako smo niđe veze repka, tipa "samo smo bolji od Armenije i Estonije". Nije tačno. Ne volim spiku šta bi bilo kad bi bilo, ali sinoć smo MORALI igrati ofanzivnije, jer utakmice protiv Turske, Španije i Belgije (u gostima) nisu tekme koje se "ne smiju izgubiti" pa da nešto kofa taktiziraš, čuvaš rezultat. Nisu Turci došli do polufinala jer znaju, već zato što napadaju konstantno, od prve do zadnje, a od takvog pristupa igri smo mi miljama udaljeni.
stochar

#672 Re: Turska - BiH

Post by stochar »

stochar wrote:dobice nas turska jedno 2:1. ali nema veze, u oba slucaja, zastave na auta i svi na ulicu!

http://bhdani.com/naslovna.asp?broj_id=576
samo da se pohvalim da sam pogodio rezultat. jos da sam to odigr'o i na kladionici...
colt

#673 Re: Turska - BiH

Post by colt »

Cujem da je turska policija uhapsila nase navijace. Komsic trazi intervenciju od Alkalaja . . .

Dobro sad, ako su nas gadjali flasama, sad su jos i pritvorili. Lijepo gostoprimstvo, nema sta !!!!!!
pirmin

#674 Re: Turska - BiH

Post by pirmin »

odvijac wrote:ako nista po tom pitanju vjerujem u ciru,jer on zna ove baletane naloziti da izgore.
:bih:
Kakvo izgaranje, moj ti. :-?
Meni je najgore bilo onih zadnjih deset minuta.
Da su Turci gubili zadnjih deset minuta oni bi orali, cupali, otimali, krali, one lopte u autu sami donosili-prije one djece.

A nasa bijeda?
Dosli kao na izlet u Istambul pa po malo, laganini razgledaju...falio je jos samo turisticki vodic.
Mogu shvatiti nedostatak kvaliteta ali manjak kondicije i one volje da se izgori - nikad necu i ne mogu.
Razocaran sam vise nego nakon onog X sa Dancima na Kosevu.
Benighted

#675 Re: Turska - BiH

Post by Benighted »

colt wrote:Cujem da je turska policija uhapsila nase navijace. Komsic trazi intervenciju od Alkalaja . . .

Dobro sad, ako su nas gadjali flasama, sad su jos i pritvorili. Lijepo gostoprimstvo, nema sta !!!!!!
da me pogresno ne shvate ... drago mi je za ovo "gostoprimstvo" ... mozda nekome dodje iz guzice u glavu ...nadam se samo da nema povrijedjenih ... pa nek se razmisli koju ce zastavu odsad nosati :bih:
Locked