sto jednostavno kad moze komplikovano ... jednostavnije je bilo prihvatiti i djelovati onako kako Bog nalaze , a ne cekati 1000 godina ...nosara wrote:Da evoluira, kratko receno...arte.fakt wrote:samo je trebalo tom ljudskom drustvu hiljade godina da pocne da prihvata mentalno belesne ljude ...Bušman wrote:
Obzirom da sam volontirao u zavodu Mjedenica, i previse. U svakom slucaju, tog kreatora, da radi u mojoj firmi (hipoteticki, da ne mislis da sam neki poslodavac) bih izbacio kroz zatvoren prozor. Vrlo, vrlo los inzenjering![]()
Neko spomenu Gaussovu krivu. Znas zasto je bas tako? Zato sto evolutivni proces favorizira zdrave jedinke. Mentalno zaostali ljudi vrlo tesko stupaju u reprodukciju i gledajuci sa aspekta evolucije to je super stvar. Ali je i super stvar sto se ljudsko drustvo razvilo dovoljno da pomaze takvim ljudima da se na svaki moguci nacin integriraju u drustvo
Krah Darwinizma
- arte.fakt
#651 Re: Krah Darwinizma
Last edited by arte.fakt on 01/12/2010 19:32, edited 1 time in total.
- nosara
#652 Re: Krah Darwinizma
Pogrijesio si... Ja sam vec ateista...arte.fakt wrote:znaci ima nade i za tebenosara wrote:Da evoluira, kratko receno...arte.fakt wrote: samo je trebalo tom ljudskom drustvu hiljade godina da pocne da prihvata mentalno belesne ljude ...
- arte.fakt
#653 Re: Krah Darwinizma
moja iskrena sucutnosara wrote:Pogrijesio si... Ja sam vec ateista...arte.fakt wrote:znaci ima nade i za tebenosara wrote:
Da evoluira, kratko receno...
-
Ali_G
#654 Re: Krah Darwinizma
Kad ste se vec dotakli tih deformiteta i ostalog hajde da vidimo zasto pojedini defekti nastaju? Zena se porodila sa 40, dijete boluje od Down sindroma, ih jake kreacije. Al kad se malo dublje analizira dodje se do cinjenica koliko je puta veci rizik za Downa sto je porodilja starija.
Razne infekcije, zracenja, sav otpad koji jedemo, sve to ima uticaja kako na majku tako i na dijete.
Razne infekcije, zracenja, sav otpad koji jedemo, sve to ima uticaja kako na majku tako i na dijete.
- nosara
#655 Re: Krah Darwinizma
I od mene, svima koji prave trule kompromise u zivotu...arte.fakt wrote:moja iskrena sucutnosara wrote:Pogrijesio si... Ja sam vec ateista...arte.fakt wrote: znaci ima nade i za tebe
- arte.fakt
#656 Re: Krah Darwinizma
zato dragi Allah u Kuranu ljude opominje i savjetuje da se zene i udaju i radjaju djecu dok su mladi ...Ali_G wrote:Kad ste se vec dotakli tih deformiteta i ostalog hajde da vidimo zasto pojedini defekti nastaju? Zena se porodila sa 40, dijete boluje od Down sindroma, ih jake kreacije. Al kad se malo dublje analizira dodje se do cinjenica koliko je puta veci rizik za Downa sto je porodilja starija.
- arte.fakt
#657 Re: Krah Darwinizma
I od mene, svima koji prave trule kompromise u zivotu...nosara wrote:moja iskrena sucutarte.fakt wrote:
Pogrijesio si... Ja sam vec ateista...
to je samo tvoja percepcija ...
-
just_think
#658 Re: Krah Darwinizma
@ arte.fakt
Spadas u grupu teze okorjelih zabludjenika sto dokazuje veliki broj tvojih postova koji nemaju nikakve veze sa sustinom teme nego sa direktnim provokacijama sto je jedna odlika primitivizma.
http://www.nevandjelje.com - toplo bi preporucio za svaki tip zabludjenika, pa i tebi, a sto se tice tvojih spamerskih postova pridrzaji se iskaza 'Ako nemas sta pametno za reci, ne provaljuj se', pomoci ce ti da prevazidjes zapusteni komunikacijski pristup na forumu i vise se fokusiras na sustinu teme, a ne na izlijev vlastitih kompleksa kao znak ocaja od superiornosti iskaza drugih.
Spadas u grupu teze okorjelih zabludjenika sto dokazuje veliki broj tvojih postova koji nemaju nikakve veze sa sustinom teme nego sa direktnim provokacijama sto je jedna odlika primitivizma.
http://www.nevandjelje.com - toplo bi preporucio za svaki tip zabludjenika, pa i tebi, a sto se tice tvojih spamerskih postova pridrzaji se iskaza 'Ako nemas sta pametno za reci, ne provaljuj se', pomoci ce ti da prevazidjes zapusteni komunikacijski pristup na forumu i vise se fokusiras na sustinu teme, a ne na izlijev vlastitih kompleksa kao znak ocaja od superiornosti iskaza drugih.
Last edited by just_think on 01/12/2010 20:20, edited 1 time in total.
- arte.fakt
#659 Re: Krah Darwinizma
Znaci hoces meni dokazati da je sam ja u zabludi sto slijedim Islam , i to stranicom koja se zove NE Evandjelje , ajd lagano izadji malo na zrak pa opet dodji i vidi sta si napisao .just_think wrote:@ arte.fakt
http://www.nevandjelje.com - toplo bi ti preporucio za svaki tip zabludjenika, pa i tebi, a sto se tice tvojih spamerskih postova pridrzaji se iskaza 'Ako nemas sta pametno za reci, ne provaljuj se', pomoci ce ti da prevazidjes zapusteni komunikacijski pristup na forumu.
-
uroborus
#660 Re: Krah Darwinizma
Jah, što mlađa mlada, a što stariji zagonđija...ibadet pravi!arte.fakt wrote:zato dragi Allah u Kuranu ljude opominje i savjetuje da se zene i udaju i radjaju djecu dok su mladi ...Ali_G wrote:Kad ste se vec dotakli tih deformiteta i ostalog hajde da vidimo zasto pojedini defekti nastaju? Zena se porodila sa 40, dijete boluje od Down sindroma, ih jake kreacije. Al kad se malo dublje analizira dodje se do cinjenica koliko je puta veci rizik za Downa sto je porodilja starija.
-
just_think
#661 Re: Krah Darwinizma
@ arte.fakt
'Okorjeli' zabludjenik si jer odgovaras i citiras na temu sa recenicama slicnim kao sto si sada napisao 'izadji na zrak', sto je kompleksacki i primitivno.
A sto se tice religioznih zabluda ne samo Islama vec i svih ostalih, sve je lijepo objasnjeno na sajtu koji sam dao, pokusaj da procitas i osvjestis se.
'Okorjeli' zabludjenik si jer odgovaras i citiras na temu sa recenicama slicnim kao sto si sada napisao 'izadji na zrak', sto je kompleksacki i primitivno.
A sto se tice religioznih zabluda ne samo Islama vec i svih ostalih, sve je lijepo objasnjeno na sajtu koji sam dao, pokusaj da procitas i osvjestis se.
- arte.fakt
#662 Re: Krah Darwinizma
ovo je samo dokaz tvoje pismenosti . ziv bio kakve veze ima onaj smijesni web site sa islamom ... ti si produkt instant znanja ...just_think wrote:@ arte.fakt
-
just_think
#663 Re: Krah Darwinizma
Da, da, nastavi dalje sa provokacijama 'pismen', 'produkt instant znanja', a da procitas sta pise na tom 'smijesnom' sajtu, smijao bi se sam sebi, a da povezes sa Islamom i svim ostalim religijama ne bi ti bilo smijesno vec bi bio duboko zabrinut u kakvoj si zabludi.arte.fakt wrote:ovo je samo dokaz tvoje pismenosti . ziv bio kakve veze ima onaj smijesni web site sa islamom ... ti si produkt instant znanja ...just_think wrote:@ arte.fakt
Zalim takve sto znaju samo ignorirati, provocirati sto je odlika fanatizma = primitivizma, i zalim sto ce citav zivot provesti u pogresnim i laznim uvjerenjima zatim tako dalje proslijediti i multiplicirati zabludu, a kao rezultat toga imamo pa oko nekih tamo 800 miliona ljudi dva metra pod zemljom.
Ne bih dalje, nastavi sa svojim primitivizmom ako ti bas toliko odgovara, pozdrav.
- arte.fakt
#664 Re: Krah Darwinizma
pa ti si onaj koji vrijedja zdrav razum ... ja kao musliman mogu samo da se slozim za dobrim dijelom ovoga smijesnog sajta . ti si taj koji je dosao na ovaj forum i bez ikakvog pred znanja o islamu bolje receno sa znanjem pokupljenim sa stranice koja kritizira krscanstvo , pozivas mene na razum ... sto bih rekao tvoj nick JUST THINKjust_think wrote:Da, da, nastavi dalje sa provokacijama 'pismen', 'produkt instant znanja', a da procitas sta pise na tom 'smijesnom' sajtu, smijao bi se sam sebi, a da povezes sa Islamom i svim ostalim religijama ne bi ti bilo smijesno vec bi bio duboko zabrinut u kakvoj si zabludi.arte.fakt wrote:ovo je samo dokaz tvoje pismenosti . ziv bio kakve veze ima onaj smijesni web site sa islamom ... ti si produkt instant znanja ...just_think wrote:@ arte.fakt
Zalim takve sto znaju samo ignorirati, provocirati sto je odlika fanatizma = primitivizma, i zalim sto ce citav zivot provesti u pogresnim i laznim uvjerenjima zatim tako dalje proslijediti i multiplicirati zabludu, a kao rezultat toga imamo pa oko nekih tamo 800 miliona ljudi dva metra pod zemljom.
Ne bih dalje, nastavi sa svojim primitivizmom ako ti bas toliko odgovara, pozdrav.
- cutee_nina
#665 Re: Krah Darwinizma
@arte.fakt
Ti sebe zoveš muslimanom? Kako te nije stid da uopšte spominjes Allahovo ime u svojim postovima. Visiš tu na forumu i "podjebavaš" ostale koje ne misle kao ti! Koliko ja znam, pravi musliman ne bi nikada pričao ovo što ti pričaš, vrijeđao druge i nametao svoje mišljenje. Stidi se!
Ti sebe zoveš muslimanom? Kako te nije stid da uopšte spominjes Allahovo ime u svojim postovima. Visiš tu na forumu i "podjebavaš" ostale koje ne misle kao ti! Koliko ja znam, pravi musliman ne bi nikada pričao ovo što ti pričaš, vrijeđao druge i nametao svoje mišljenje. Stidi se!
- cartman
#666 Re: Krah Darwinizma
cutee_nina wrote:@arte.fakt
pa samo to i ostane, podjebavanje, kad nemas argumenata za korisnu raspravu =)
- arte.fakt
#667 Re: Krah Darwinizma
evo zacrvenio sam se ... cak i moj imac nije vise bijel dobio je crvenu boju , sve od mene ... sta treba da citam gluposti da ne kazem nista ... ovo je moja najpristojnija reakcija ....cutee_nina wrote:@arte.fakt
-
nista novo
#668 Re: Krah Darwinizma
Ma pustite ga, ne zna sastaviti dvije rijeci da ne kaze ja sam musliman, i to na svakoj temi, to mu je sav domet..cutee_nina wrote:@arte.fakt
- arte.fakt
#669 Re: Krah Darwinizma
to je prvo i osnovno ...nista novo wrote:Ma pustite ga, ne zna sastaviti dvije rijeci da ne kaze ja sam musliman, i to na svakoj temi, to mu je sav domet..cutee_nina wrote:@arte.fakt
- statix
#670 Re: Krah Darwinizma
Divim se artefaktu, kako je otporan na uvrede, i koliko ignorancije pokazuje u svojim postovima. Ne znam kako mozes ponavljati po pet puta jedan te isti komentar i to samo na jednoj temi. A kad su u pitanju argumenti, najvise koristeni ti je "Otkud onda toliko muslimana?" i "Eto mi svi u zabludi".
Moj dobri atrte, da bi covjek odrastao i postao nezavisan i slobodan, potrebno je da se umno razvije i potisne animalne nagone, koji su ga naveli da se pripoji jednom od lokalnih copora. Ovo ne znaci da ce on postati nevjernik, nego kao sto rekoh nezavisan i slobodan, kako umno, tako i duhovno. Ako to ne uspije, razum i razboritost mu nece biti stvarni vodic, nego lojalnost tom istom coporu, a prihvatat ce za istinito, ono sto njegov copor ZELI da je istinito, te tako izgubiti moc vlastitog rasudjivanja...
Nije mi cilj da te vrijedjam, nego da ti ukazem da brojnost nista ne dokazuje...
Moj dobri atrte, da bi covjek odrastao i postao nezavisan i slobodan, potrebno je da se umno razvije i potisne animalne nagone, koji su ga naveli da se pripoji jednom od lokalnih copora. Ovo ne znaci da ce on postati nevjernik, nego kao sto rekoh nezavisan i slobodan, kako umno, tako i duhovno. Ako to ne uspije, razum i razboritost mu nece biti stvarni vodic, nego lojalnost tom istom coporu, a prihvatat ce za istinito, ono sto njegov copor ZELI da je istinito, te tako izgubiti moc vlastitog rasudjivanja...
Nije mi cilj da te vrijedjam, nego da ti ukazem da brojnost nista ne dokazuje...
- arte.fakt
#671 Re: Krah Darwinizma
sto bih nas narod rekao " Ne gledaj sta ti kaze vec ko ti kaze "statix wrote:Divim se artefaktu, kako je otporan na uvrede, i koliko ignorancije pokazuje u svojim postovima. Ne znam kako mozes ponavljati po pet puta jedan te isti komentar i to samo na jednoj temi. A kad su u pitanju argumenti, najvise koristeni ti je "Otkud onda toliko muslimana?" i "Eto mi svi u zabludi".
- statix
#672 Re: Krah Darwinizma
Toliko o autoritativnosti u religijama...sto bih nas narod rekao " Ne gledaj sta ti kaze vec ko ti kaze "...
- arte.fakt
#673 Re: Krah Darwinizma
pa kakve sad religija ima veze ...statix wrote:Toliko o autoritativnosti u religijama...sto bih nas narod rekao " Ne gledaj sta ti kaze vec ko ti kaze "...
-
callmethebreeeze
#675 Re: Krah Darwinizma
statix wrote:Divim se artefaktu, kako je otporan na uvrede, i koliko ignorancije pokazuje u svojim postovima. Ne znam kako mozes ponavljati po pet puta jedan te isti komentar i to samo na jednoj temi. A kad su u pitanju argumenti, najvise koristeni ti je "Otkud onda toliko muslimana?" i "Eto mi svi u zabludi".
koliko je glupa prica o brojkama u ovom kontekstu najbolje nam pokazuje argument o muhama i govnetu.