Oprostiti prevaru

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
*mima*

#651 Re: Oprostiti prevaru

Post by *mima* »

lorena....ti si legenda
Lorena28

#652 Re: Oprostiti prevaru

Post by Lorena28 »

*mima* wrote:lorena....ti si legenda

hejj
mIma jel ti to mene možda sprdaš,,,
naslađuješ se na mojoj boli?
zbog čega što sam nova ,što sam prijateljski došla u kafanu a vi me odmah na nož dočekale...

vidim da si tu dugo ali ti to nedaje pravo da me sprdaš ovdje ,,,,,,,,,,,OK
*mima*

#653 Re: Oprostiti prevaru

Post by *mima* »

Lorena28 wrote:
*mima* wrote:lorena....ti si legenda

hejj
mIma jel ti to mene možda sprdaš,,,
naslađuješ se na mojoj boli?
zbog čega što sam nova ,što sam prijateljski došla u kafanu a vi me odmah na nož dočekale...

vidim da si tu dugo ali ti to nedaje pravo da me sprdaš ovdje ,,,,,,,,,,,OK

opusti se lorena
Ghost_Rider_XXX

#654 Re: Oprostiti prevaru

Post by Ghost_Rider_XXX »

Bellydancesuperstar wrote:Definitivno je istina da djeca čiji su roditelji u braku kakvom god su sretnija od onih čiji su roditelji rastavljeni.
Naravno, djeca uživaj rasti u porodici gdje se napetost može rezati nožem, a starci kad se pogledaju varniči, uz karakterisitičan zvuk frceranja. Daj molim te, to je šuplja priča. Kad su se moji razveli, buraz i ja došli sebi.
El Vanjcho

#655 Re: Oprostiti prevaru

Post by El Vanjcho »

mima inace ima takta ko pancer divizija :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#656 Re: Oprostiti prevaru

Post by pape »

Lorena28 wrote: pape slažem se sa tobom da može pomislit na nju dok se samnom seksa šta misliš da ja to nisam pomisla odmah nakon što sam saznala prvo mi je to palo na pamet na koga je mislio onda dok je bio samnom....
Eto vidis, .... moras dobro obratiti paznju da li zmiri tokom seksa, ... ako zmiri, ... misli na "onu kucku".
Zahtijevaj da te stalno gleda, ... :-)
Lorena28 wrote: ja ču pokušat jer mislim da zaslužuje ali če se hebeno potruditi da isparavi tu grešku...
a o osveti uopče ne razmišam jer ja imam svoje JA i negazim ga radi nikoga .....
Lijepo je sto pored svega vjerujes da on zasluzuje sansu.
Ni ja ne bih pogazio svoje JA, ali ... zar ne shvatas da je on pogazio to tvoje "JA".
Lorena28 wrote: ko je imo iskustva da je oprostio prevaru i kako je sve to prošlo to me zanima neka mi odgovori?
Znas kako to ide, .... neke "prevarene" osobe oproste prevaru, no .... najcesce "prevaranti" ne shvate oprost od strane "prevarene" osobe, pa nastave po starom, ...... a onda je jedini lijek, ... "mars kucko/keru". :oops:
Lorena28

#657 Re: Oprostiti prevaru

Post by Lorena28 »

Eto vidis, .... moras dobro obratiti paznju da li zmiri tokom seksa, ... ako zmiri, ... misli na "onu kucku".
sad mi je sex negdje na zadnjem mjestu ....

Code: Select all

Ni ja ne bih pogazio svoje JA, ali ... zar ne shvatas da je on pogazio to tvoje "JA".
naravno da je pogazio svoje JA ali nesmatram da radi njega moram i ja svoje
jer nikad fufa nisam bila pa bome neću ni sada

Znas kako to ide, .... neke "prevarene" osobe oproste prevaru, no .... najcesce "prevaranti" ne shvate oprost od strane "prevarene" osobe, pa nastave po starom, ...... a onda je jedini lijek, ... "mars kucko/keru". :oops:
to se podrazumjeva jer sam mu jasno dala do znanja još jedan"izlet"i može da jednostavno da leti van iz kuče ustvari nemora se ni vračat kući sa terena
hadzinicasa

#658 Re: Oprostiti prevaru

Post by hadzinicasa »

pape wrote:
Lorena28 wrote: pape slažem se sa tobom da može pomislit na nju dok se samnom seksa šta misliš da ja to nisam pomisla odmah nakon što sam saznala prvo mi je to palo na pamet na koga je mislio onda dok je bio samnom....
Lorena28 wrote: ja ču pokušat jer mislim da zaslužuje ali če se hebeno potruditi da isparavi tu grešku...
a o osveti uopče ne razmišam jer ja imam svoje JA i negazim ga radi nikoga .....
Lorena28 wrote: ko je imo iskustva da je oprostio prevaru i kako je sve to prošlo to me zanima neka mi odgovori?
nemoj je ti vise tjesiti ziv bio :D
cava

#659 Re: Oprostiti prevaru

Post by cava »

Bellydancesuperstar wrote:Definitivno je istina da djeca čiji su roditelji u braku kakvom god su sretnija od onih čiji su roditelji rastavljeni.
Ne znam kako si došla do tog zaključka, ali kada doživiš da ti djete od sedam godina prokomentariše: bolje što ste se razveli nego da se svađate svaku noć, to jako, jako boli, jer skontaš da, koliko god zatvaraš vrata spavaće sobe i koliko god šapćeš, djeca to sve čuju i vide i to ih jede više nego tebe. Meni je to ujedno bio znak da nisam pogriješila.

Uvijek bolje dobar razvod, nego loš brak.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#660 Re: Oprostiti prevaru

Post by plain vanilla »

cava wrote:
Ne znam kako si došla do tog zaključka, ali kada doživiš da ti djete od sedam godina prokomentariše: bolje što ste se razveli nego da se svađate svaku noć, to jako, jako boli, jer skontaš da, koliko god zatvaraš vrata spavaće sobe i koliko god šapćeš, djeca to sve čuju i vide i to ih jede više nego tebe. Meni je to ujedno bio znak da nisam pogriješila.

a i jos jedan muskarac slobodan na trzistu
nek si se vala razvela :lol:
pape

#661 Re: Oprostiti prevaru

Post by pape »

Lorena28 wrote:to se podrazumjeva jer sam mu jasno dala do znanja još jedan"izlet"i može da jednostavno da leti van iz kuče ustvari nemora se ni vračat kući sa terena
Lorena dusho, .... da ja tebi nesto kazem.
Znam da ti je tesko, ali ... jedan od glavnih razloga sto se to tebi desilo je to sto je on terenac. Puno godina sam to bio i ja. Istina, ja sam to bio jos kao momak, bez obaveza.
Zivot terenca je specifican.
Nalazis se u drugoj sredini, a ako je to provincija, .... :-)
Zenskim iz provincije je pun kufer domacih djilkosha, .... terenac iz velikog grada je njima uvijek izazov i interesantan iz mnogo, mnogo razloga.
Da ti dalje ne bih prisjedao na muku, .... gledaj da on pronadje kakav posao tu u gradu u kome zivite.

U doba kada sam ja hodao po terenu, kolala je jedna dobra poshalica, .... svadjale se dvije zene i jedna ce ti, ...
"Yebo li te cigo chergash", a ova ce ti njoj, .... "Yebo tebe terenac", .... :oops:
Eto na kakvom smo glasu bili, ... :D
cava

#662 Re: Oprostiti prevaru

Post by cava »

plain vanilla wrote:
cava wrote:

a i jos jedan muskarac slobodan na trzistu
nek si se vala razvela :lol:

vala halalosum :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
El Vanjcho

#663 Re: Oprostiti prevaru

Post by El Vanjcho »

pape wrote:
Lorena28 wrote:to se podrazumjeva jer sam mu jasno dala do znanja još jedan"izlet"i može da jednostavno da leti van iz kuče ustvari nemora se ni vračat kući sa terena
Lorena dusho, .... da ja tebi nesto kazem.
Znam da ti je tesko, ali ... jedan od glavnih razloga sto se to tebi desilo je to sto je on terenac. Puno godina sam to bio i ja. Istina, ja sam to bio jos kao momak, bez obaveza.
Zivot terenca je specifican.
Nalazis se u drugoj sredini, a ako je to provincija, .... :-)
Zenskim iz provincije je pun kufer domacih djilkosha, .... terenac iz velikog grada je njima uvijek izazov i interesantan iz mnogo, mnogo razloga.
Da ti dalje ne bih prisjedao na muku, .... gledaj da on pronadje kakav posao tu u gradu u kome zivite.

U doba kada sam ja hodao po terenu, kolala je jedna dobra poshalica, .... svadjale se dvije zene i jedna ce ti, ...
"Yebo li te cigo chergash", a ova ce ti njoj, .... "Yebo tebe terenac", .... :oops:
Eto na kakvom smo glasu bili, ... :D
Po ovome, ja zakljucih da su terenci ko neka kletva, ono, jebo te pas :lol:
pape

#664 Re: Oprostiti prevaru

Post by pape »

El Vanjcho wrote: Po ovome, ja zakljucih da su terenci ko neka kletva, ono, jebo te pas :lol:
Uopce nisi daleko od istine. :D

Za domace koke je to mac sa dvije ostrice. Ako je terenac povede sa sobom, rijesila se domacih djilkosha, a ako u tom ne uspije, ....... kukala joj majka poslije, .... :oops:
Dioda

#665 Re: Oprostiti prevaru

Post by Dioda »

plain vanilla wrote:
cime to mozes dokazati?
Bellydancesuperstar wrote:Istraživanja su pokazala, a i vidim svojim očima.
Ja vidim svojim ocima, a i istrazivanja su pokazala da je bolje jedno 165 puta razmisliti prije nego se izvali 'vako nesto :mrgreen:
Cholina_Lokica

#666 Re: Oprostiti prevaru

Post by Cholina_Lokica »

Dioda wrote:
plain vanilla wrote:
cime to mozes dokazati?
Bellydancesuperstar wrote:Istraživanja su pokazala, a i vidim svojim očima.
Ja vidim svojim ocima, a i istrazivanja su pokazala da je bolje jedno 165 puta razmisliti prije nego se izvali 'vako nesto :mrgreen:
Ma pojma ti nemas, vidis kako nam zena to sve fino obrazlozi :D
El Vanjcho

#667 Re: Oprostiti prevaru

Post by El Vanjcho »

Najnovija americka istrazivanja pokazuju da ne treba vjerovati francuskim i engleskim istrazivanjima, jos manje njemackim, a ruske ne treba ni citati jer cim su ruska, nisu tacna!

Engleski i Francuski strucnjaci su kratko izjavili da se zbog ovih izjava, vise ne osjecaju dobrodosli na americkim istrazivackim institutima, i da su vec kupili kartu za doma.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#668 Re: Oprostiti prevaru

Post by ladyblue18 »

El Vanjcho wrote:Najnovija americka istrazivanja pokazuju da ne treba vjerovati francuskim i engleskim istrazivanjima, jos manje njemackim, a ruske ne treba ni citati jer cim su ruska, nisu tacna!

Engleski i Francuski strucnjaci su kratko izjavili da se zbog ovih izjava, vise ne osjecaju dobrodosli na americkim istrazivackim institutima, i da su vec kupili kartu za doma.
:lol: :lol: :lol: :sax:
pustopoljina

#669 Re: Oprostiti prevaru

Post by pustopoljina »

joj, sacekajte samo tren, da nadjem knjigu :-)
koju btw. ne stigoh od forumanja preporuciti jednoj forumasici :oops: :roll:
sad cu ja :skoljka: :run:
pustopoljina

#670 Re: Oprostiti prevaru

Post by pustopoljina »

ne mogu naci citat :-) steta sto knjiga nema opciju pretrage :lol:
ugl.
gordon livnigston
"prerano stari, prekasno mudri"
(trideset istina koje su vam sada potrebne)

psihijatar, preko 30 godina u praksi...izgubio dvoje djece...

meni dobre knjige same uskoce u ruke...nasla je kod prijateljice.

tamo pise da je za djecu bolji ikakav, nego nikakav brak (NARAVNO, misli se na brakove gdje se roditelji razvedu zbog potrage za svojom srecom, razviju se na razlicite nacine...ne na roditelje koji ukucane ganjaju sjekirom :-) ).
joj, knjiga je tako dobra, da bih bila u stanju pretipkati poglavlje po poglavlje i okaciti ovdje, da se smije :skoljka:
btw.
ne nudi odgovore, instant-rjesenja i mantranje :skoljka:
El Vanjcho

#671 Re: Oprostiti prevaru

Post by El Vanjcho »

Realno, psihijatri su sami sebi najbolji pacijenti.

Cast izuzecima.

Slicno mislim i o psiholozima, i profi i onim samozvanim.

Ljudi nisu stoka, da ih se razvrstava po prinosu mlijeka ili kvaliteti osisane vune... mada jeste istina da se neki ljudi cesto tako ponasaju (torovi, ovce za sisanje i slicno), ali takvi i jesu za analize.
johnny-bravo

#672 Re: Oprostiti prevaru

Post by johnny-bravo »

:shock: :shock: :shock: samo da kazem... Grijesis, ovaj, grijesis silno sine... kao dijete razvedenih roditelja znam o cemu pricam...
pustopoljina

#673 Re: Oprostiti prevaru

Post by pustopoljina »

El Vanjcho wrote:Realno, psihijatri su sami sebi najbolji pacijenti.

Cast izuzecima.

Slicno mislim i o psiholozima, i profi i onim samozvanim.

Ljudi nisu stoka, da ih se razvrstava po prinosu mlijeka ili kvaliteti osisane vune... mada jeste istina da se neki ljudi cesto tako ponasaju (torovi, ovce za sisanje i slicno), ali takvi i jesu za analize.
realno...u pravu si...
dobar dio onih koji zapocnu studij psihologije, urade to iz pogresnih razloga.
dobar dio onih koji urade tu izobrazbu u zrelijoj dobi, urade to kao nastavak vlastite psihoterapije...i uvijek su biased.
tj. veliki broj psihoterapeuta ne moze da se odmakne od sebe (i ovaj to pise)...nekad se sa nekim jednostavno ne razumijes, ili te podsjeca na nekoga s kim imas znacajno iskustvo i to te smeta u radu.
ponekad...
desi se da u jednom takvom covjeku, sa tom diplomom, nadjes osim prakse sa drugim ljudima i osobu koja ima licno iskustvo, koje se desilo kao vec odrasloj, formiranoj osobi, koja vec obavlja to zanimanje...ne ono licno iskustvo (selbsterfahrung) predvidjeno obrazovanjem, nego zaista prozivljeno.

strasno me zanima kako o kako dalje stvarima razmisljaju ovakvi ili ljudi kao viktor frankl (psihijatar, prezivio holokaust).
to je kao kad pricam sa mojom majkom...
nema diplomu, ali ima 75 godina zivotne skole, ziva je, zdrava i normalna, a njena prica je duga i teska...
kako i ovaj livingston kaze: djela su vaznija od rijeci.
pustopoljina

#674 Re: Oprostiti prevaru

Post by pustopoljina »

:D
khm khm :skoljka:
21. Svi smo skloni mitu o savrsenome strancu

Najuobicajeniji je izvor zivotnog nezadovoljstva uvjerenje da smo u mladosti odabrali pogresnog partnera. Takve nas mastarije uvjeravaju da negdje postoji netko tko ce nas spasiti svojom ljubavlju. Kao karakteristika nesretnog braka, nevjera uglavnom pociva na toj iluziji.

Smatra se da pedeset do sezdeset pet posto ozenjenih muskaraca i trideset pet do cetrdeset posto udanih zena pocine nevjeru do cetrdesete godine. U drustvu u kojem je prevladavajuca karakteristika bracne veze monogamija, ti postoci ne ukazuju samo na visoku razinu licemjerstva, nego i na ozbiljno nezadovoljstvo bracnim partnerima. Sto ljudi traze izvan braka?

Osim raznolikosti, tragaju za sigurnoscu. Trazenje zadovoljstva u vecini je slucajeva reakcija na strah od smrti. Stareci i pokusavajuci se pomiriti sa uzaludnoscu zudnje za mladoscu i besmrtnoscu, tragamo za iskustvima koja pothranjuju uvjerenje da smo jos privlacni. Kako bismo to bolje mogli dokazati nego seksualnim odnosom sa novom osobom?

Zdrav proces sazrijevanja daje nam sigurnost: svjesni smo da smo jedinstveni i dragocjeni, osjecamo da smo vrijedni ljubavi. No, to je idealan ishod; ocajni ljudi najcesce traze nekoga tko ce ih bezuvjetno voljeti i plase se da previse zahtijevaju. Takvu vrstu ljubavi rijetko kada dobivamo od supruznika i to je dubok izvor nezadovoljstva u vecini brakova, ali se o njemu ne govori.

Zapravo, ono sto se medju odraslim ljudima naziva ljubavlju, cesce podsjeca na neku vrstu presutnog ugovora o razmjeni usluga. Tradicionalno je to bio presutan sporazum da je muskarac odgovoran za financijsku sigurnost, a zena za odrzavanje doma, seks i brigu o djeci. Zenski pokret unio je promjene u sporazum; mnoge su zene pocele raditi izvan kuce, odbijajuci preuzeti iskljucivu odgovornost za odgoj djece i kucanske poslove. Te pohvalne promjene na podrucju jednakosti spolova imaju i popratnih pojava: jedna od njih je i pojacan osjecaj negodovanja i natjecanja u mnogim brakovima.

Feministkinje su povjerovale da se nijedan muskarac dobrovoljno ne odrice svoje moci, nego da je treba oduzeti silom. Takav stav ne povecava bliskost u braku. Kad uzmemo u obzir sve veci broj financijski neovisnih zena, mozda nije slucajno sto jedan od dva braka zavrsava razvodom. Na neki nacin, cini se da je takva promjena pozitivna. Sve je manja vjerojatnost da ce netko biti zarobljenik nezadovoljavajuceg odnosa. Drustveni razvoj koji nam povecava mogucnost izbora doima se kao poboljsanje, ali zasto onda imamo osjecaj da smo izgubili nesto vazno?

Ponajprije, steta se nanosi djeci. Utjesni stav da je za dijete bolje priviknuti se na razdvojenost roditelja nego zivjeti u nesretnom braku vise nalikuje racionalizaciji za odrasle koji pokusavaju pronaci vlastitu srecu. Puno je dokaza koji govore da razvod braka izaziva kod djece veliku nesigurnost i nesrecu, osobito zato sto su roditelji ogorceni jedno na drugo i uzajamno se optuzuju. Djeca su sposobna na neki nacin uhvatiti se u kostac sa svojim nesredjenim zivotom, ali to ne mijenja cinjenicu da razvod u njima izaziva pustos i gubitak iluzija.

Zbog takvih posljedica i financijskih problema, nevjera se vecinom ne smatra razlogom za razvod, iako je upravo to cesto njezin rezultat. Nevjera je, s jedne strane, promiskuitet, prisutan kod gotovo svih zivotinjskih vrsta. S druge strane, nevjera je iskljucivo ljudski pokazatelj straha i ceznje. Potraga za idealnom ljubavlju je djetinjasta i simptom strahova srednje dobi. Takva ljubav gotovo nikada ne uspijeva poboljsati nas zivot nego ga, zapravo, cesto razara, ali zbog toga ipak ne prestajemo tragati.
Joan Baez je pjevala: "Otisao si u potragu za savrseno nepoznatom zenom". Naziv pjesme je "Izvor tuge".
izvinjavam se na greskama, bas mi je nepregledno, a u stvari bih trebala u ovom momentu raditi nesto sasvim drugo. veceras ispravljam :-) :skoljka: :run:
Last edited by pustopoljina on 26/06/2011 22:10, edited 1 time in total.
El Vanjcho

#675 Re: Oprostiti prevaru

Post by El Vanjcho »

Image
Locked